NANO: Trading med Korsar


På oppfordring fra Scoopfinder starter jeg herved tråden "Trading med Korsar" :-)

Først, la en ting være klart: All kortsiktig trading krever bortimot fulltids engasjement for å unngå å bli jevnlig sittende med postkassa i skjegget (som en vittig sjel fant han hadde blitt offer for på Oslo Børs). Og det krever kunnskap og opplæring for å unngå å begå klassiske feil.
Eller i praksis: Redusere tabbefrekvensen så mye som mulig. For en rekke forhold kan ikke forutses, og da må man ha en etablert metode for å ta et kontrollert tap (før det blir større).

Jeg har i noen år jobbet opp en såpass formue at jeg kan bruke all tid som investor, der hoveddelen av verdiene ligger i en miks av langsiktige instrumenter (fonds, eiendom, derivater, et knippe utvalgte langsiktige aksjeposisjoner i olja, osv.). Disse forholdene tar jeg stort sett ikke opp til diskusjon på HO, der er det selvsagt mer interessant å diskutere børsens løpende utvikling og drøfte åpninger så vel som risiki.

Jeg forutsetter at de fleste som leser dette på HO er folk som driver med aksjer på si' og bruker en nettleverandør til å handle gjennom. En undersøkelse for ca. 10 år siden fant for eksempel at en typisk Nordnet-kunde ser slik ut: Mann, cirka 40 år, bor i storby, har i snitt verdipapirer for 200.000 kroner – både aksjer og fond, handler to til fire ganger pr. måned og hver handel er i snitt på 100.000 kroner. Dagens bilde er neppe særlig annerledes, kanskje litt inflasjonsjustert, og flere utenfor storbyene skal visst nå være involvert enn for ti år siden. Eksploderende nettbruk fjerner de klassiske geografiske forskjellene og barrierene på allmenn tilgang til finansmarkedet.

Ingenting av dette "brukerbildet" passer på meg, siden jeg lenge har drevet med finans på heltid. Og med betydelig større beløp. De fleste på HO gjør nok ikke det, og i alle fall ikke det man kaller profesjonell daytrading. Det foregår for øvrig bare i noen få lukkede miljøer her til lands, og jeg liker ikke, som med shorting, prinsippet av etiske hensyn (se videre).

Derimot tror jeg mange av dem som forteller om trader og klipp her på forumet gjerne også gjør dette. Utlagt: De som kjøper en post på antakelse om at den vil stige, og sitter eller hopper av alt etter hvordan det går. Det er nok mønsteret for mange. Men hvor skolert og systematisk er man? Hvor mye går på hogg og belegg og raske antakelser uten skikkelig forhåndsgraving? Og hva med dem som "går i lås" på visse aksjer? Jeg har her fått mye kjeft for å kritisere dem som driver gjensidig oppbygging rundt en aksje, og som overbeviser hverandre så lenge - så mye - at man ender som patetiske klamrere.

Dette er IKKE en intelligent måte å operere på i aksjemarkedet: Selvsagt skal man hoppe av aksjer som faller og faller. Jeg gjentar regnestykket alle bør ha i hodet hvis de tenderer til å drive klamring: En aksje som faller 50% krever at den må stige 100% derfra for å komme tilbake til starten på fallet. Hadde folk forstått dette bedre, hadde de kanskje hatt litt mer sympati for mine advarsler om å hoppe av i tide. Alle forstår at dette er viktig for å unngå barnebidrag - men forstår de hva det koster å ikke avbryte en aksjesits?

Måter å daytrade på:

1) Profesjonell (institusjonalisert) daytrading
Dette betyr at man anvender algoritmebasert robotstøtte og lar de store talls lov (hastige handler med små marginer) systematisk melke ut en brukbar dagfortjeneste. Dette er imidlertid ikke særlig sexy, medfører av og til uetisk manipulasjon i markedet, og leverer sjelden større enkeltklipp.

2) Manuell håndtering av kvikke enkeltposter
Dette er min foretrukne tradingmodell:
- er ikke inne løpende med roterende robotposter, men sikter ut en eller flere aksjer man grundig studerer mønstrene for, og prøver å time inn- og utganger iht. dette
- jeg kan typisk foreta 3-10 trader i 2-3 utvalgte aksjer per dag
- avhengig av økonomiske muskler kan man kjøpe ganske store poster (men NB: aldri større enn man tåler å tape)
- jeg er likevel (som robotgutta) sjelden ivrig etter å sitte natten over hvis det kan unngås, men noen aksjer er ikke så dag-sensitive, så noen ganger venter jeg ut en forventet profitt både 1 og 2 dager før realisering

Jeg syns daytrading er kjempegøy, holder meg analytisk på tå hev, inspirerer til dypdykk i utvalgte aksjer (for å lese/forutse mønstre), og kan gi gode inntekter hvis man kjører en konsistent og disiplinert plan, og ikke lar personlige anti- og sympatier overfor en aksje undergrave en nøytral analyse (dvs. hvordan man kan tjene på aksjens bevegelser).

Grunntesen for alle som i fullt alvor lever av egen aksjehandel er:
- Kom deg ut av fallende aksjer snarest mulig. Verden er full av andre muligheter.
- Hvis du ikke ser det, har du låst deg mentalt for mye til en aksje. Da bør du heller spille lotto.

Hvis dette fører til konstruktive kommentarer, kan vi evt. komme tilbake til en del spesifikke trading-teknikker og strategier som anses som fornuftige.
Redigert 05.10.2018 kl 10:43 Du må logge inn for å svare

16-åringer går med capsen bakfrem, ikke klovnehatt, så tror ikke du skal ha så store forhåpninger til det JMan 19.

Det er ikke noe "hvis" han bommer, han har allerede bommet, slik han alltid gjør når han ikke kan backtrade utifra ordreboka noen timer tidligere. Dette er jo egentlig bare trist å se på, men grunnen til at jeg finner det verdt å kommentere er fordi jeg vet at på et børsforum er det alltid noen som ikke klarer å skille forskjellen på de med gode hensikter og de som bløffer så fort de får muligheten. Utfallsrommet på hvem man følger kan bety forskjellen mellom katastrofe og fantastisk.
Korsar
08.08.2019 kl 11:25 2604

JMan19,
dette med å "bomme" har flere aspekter, her er det evt. mest snakk om å bomme på det plutselige fallet i oljeprisen. Her må både jeg og resten av analytikermiljøet innrømme at vi ikke så denne komme - i alle fall ikke så sterkt. DNO er nesten organisk koblet til oljeprisen, så bommer man på den, så bommer man normalt også på DNO. Fordelen med DNO er at man dermed bare må ta en ekstra venterunde før man er i business igjen.
Nå bør vi uansett se hvor olja og DNO er ved børsavslutning i morra før vi trekker endelige konklusjoner, for dette kan endre seg raskt slik bildet er nå (også til det verre, det skal heller ikke utelates hvis det blir mer makrouro).

Derimot er jeg spot on på NANO, både mine korte og lange estimater er akkurat som jeg har sagt:
- aksjen er fremdeles midt i det korte bildet jeg har pekt på i flere uker (mellom 33 og 38), og også midt i mitt langsiktige trendrom 30-45 (i kontrast til omtrent alle andre vurderinger her inne, der det omtrent konsekvent har vært hausset i hele år).


Korsar, nå må det vel sies at 33-38 er et nytt intervall som kom frem etter at ditt 40-55 intervall røk med god margin. Ingen kunst å treffe om man har mulighet til å korrigere.

Det sagt, det er rimelig uinteressant i utgangspunktet.

Den 3 august gikk fristen til abstract på ASH 2019 ut. Antatte abstract publiseres i begynnelsen av november. Må vi vente på mDOR helt til november? Hva har de sendt inn data på? Safety Archer? DLBCL safety og Lymrit 37-01 for alle pasienter opp til 18 mnd?

13 % ned på en uke er ikke "bom"; det er bom uten forbehold. DNO skulle kjøpes fordi oljen skulle opp og derfor skulle DNO på 14.70 være et scoop. Sånn er tradinglivet for de talentløse; fullt av skuffelser fordi de tror de vet hva som skjer i morgen, men bommer i majoriteten av sine antakelser. Skal man trade DNO så kan man ikke gjøre det uten å også mene noe om oljeprisen fremover. Så her ble det dobbelt-bom, og viser at innsikten og teften rundt både aksjen DNO OG oljeprisen feilet. Da har man lite å fare med som trader....

De investorene som derimot er ydmyke nok til å erkjenne at hva morgendagen bringer av makro og mikro er 100 % uvisst, og i stedet forholder seg til sunn fornuft og fornuftige vurderinger mangedobler mulighetene til å skape verdier i forhold til svakt fundamenterte tradingbeslutninger.

Å ikke erkjenne at man bommer fordi analytikere også bommer føyer seg inn i rekken av bortforklaringer som gir lite verdi. Den dagen man ønsker å sammenlikne seg med en analytiker er vel to streker under svaret på at man ikke nettopp evner å ta egne beslutninger basert på innsikt, men går med saueflokken.

DNO skulle bli en langt bedre trade enn NANO den påfølgende uken, det var veddemålet og påstanden til vedkommende som er så ydmyk at man starter en egen tråd med hvordan man skal lykkes med trading. Nå fikk / får du anledning til vise om du bør starte slike tråder eller ikke, enn så lenge ser det ut til å gå den veien jeg antydet forrige uke. Uten backtrading er du like håpløs som de fleste andre jeg ser blåser sine penger på trading.
Redigert 08.08.2019 kl 12:48 Du må logge inn for å svare
Korsar
09.08.2019 kl 08:36 2486

Ja, da er det bare denne børsdagen igjen til vi ser resultatet av denne uken.
Selv om OSE kanskje kan løfte seg noen tideler i åpningen i dag, blir det nok ikke all verden å feire noen steder, verken for DNO eller NANO:
- for DNOs del er oljeprisen fortsatt negativ
- for NANOs del er det mer de indre forhold som holder igjen, bl.a. økt usikkerhet om framdriften dess lenger det går til selskapet letter på sløret om dette

PS: Ellers er det nå mange som sitter og grubler på hvor det kan være lukrativt å entre til dels raserte oljeaksjer, f.eks. BDRILL som er blant dem som har fått mest juling (rundt 20%) i det siste oljeprisfallet. De fleste vil nok være forsiktige ennå, siden makrouroen ikke har gitt seg på langt nær ennå. Men oljesektoren kan begynne å bli interessant å sektorrotere til etterhvert, snakket med en fondsforvalter i går som sitter og vurderer akkurat dette nå.

Redigert 09.08.2019 kl 08:40 Du må logge inn for å svare
Korsar
09.08.2019 kl 09:27 2415

Ellers er det vel ikke bare meg som håper på en monnelig bedring i NANO, siden jeg som nevnt har skaffet meg noen tusen aksjer til, totalt knapt 25.000 på kurs litt over 34. Men må jo være forberedt på å vente en stund til vi ser 38-39 som er utgangsmålet i denne runden.
Nytter ikke annet enn realisme i denne aksjen heller :-)

Kan ikke klage på størrelsen på kjøpspostene som legges inn, men noen benytter etter kort tid anledningen til å ta de ut. Dermed kan man nesten si at de større kjøpspostene har negativ virkning på kursen idet de virker som fluepapir på en eller flere som ønsker seg ut, eller eventuelt noen som ønsker å senke kursen for å legge til rette for en rimeligere inngang. Aksjen ser mindre lovende ut nå enn det den gjorde for noen dager siden, og vi får håpe man unngår for stor "teknisk skade" frem mot kvartalspresentasjonen. Etter litt nøling i starten ser det ut til at markedet har tatt godt i mot PHOs kvartalspresentasjon, og det kan nok også føre til salgspresse i aksjer som NANO og PCIB som stort sett konkurrerer om den samme kapitalen.
TeeJay
09.08.2019 kl 09:36 2389

Her er det bla... bla.... blablabla ser jeg(heldigvis trenger jeg ikke lese hva som skrives av alter ego/ super ego Kor-rar)

Men han har tydelig prøvd seg på en av sine få forhåndskalte trades, som bommer hver eneste gang. Det prøves vel med noe backtrading og bortforklaringer å forklare hvordan han egentlig traff eller hvordan helt uforutsette hendelser har lurt hele markedet.
Evt kan det ha vært Albert Åberg som brukte telefonen og anbefalte en trade som gikk galt...

Utover det er det nå spennende tider i bioNorge fremover.
Jeg har forventning!
Redigert 09.08.2019 kl 09:37 Du må logge inn for å svare

Dette er nok en av de bedre tradene han har callet TeeJay. Inn i DNO på 14,70, nå 12.85. Kun ned 12,58 prosent på en uke.

Men han har ikke bommet altså, fordi alle analytikerne og fondsforvalterne han snakker med mener at DNO skal opp. De "glemte" bare at børsen er urettferdig og at oljeprisen på en eller annen snedig måte påvirker kursen på DNO. Så Korsar har bare "bommet", han har ikke bommet på traden. Han ser stor verdi i dette, og mener at han fortsatt er fullt berettiget til å fortelle alle andre hvordan man skal trade....

Etter å ha jobbet som aksjemegler i over 10 år er ikke dette en uvant story å høre. Det er ofte alle andres skyld når det går utfor, og ens egen fortjeneste når traden sitter. Fullstendig blottet for forståelse av markedets stadige uforutsigbare vendinger som gjør utfallsrommet uendelig stort fra gang til gang. Er man heldige ser noen læring i dette og skjønner at det å hoppe på etter et fall ikke er synonymt med penger på gaten. At DNO falt fra 16 til 14.70 er ikke et klart kjøp i de proffes verden, de venter lengre til nedsiden er vesentlig redusert. Nå er den redusert med 13 % til, da begynner det å hjelpe. Dette klarte selvsagt ikke Korsar å skjønne i virkelighetens verden, og fortsatt får man servert fantastiske tips om hvordan man skal bli en like god trader som han / henne / hen.

Verden vil bedras.
Redigert 09.08.2019 kl 10:11 Du må logge inn for å svare
Korsar
09.08.2019 kl 10:40 2298

Fra Sidelinjen,
DNO kommer snart pent tilbake, den. Med hovedstolen i DNO fra 2016 i min hovedportefølje er jeg ikke akkurat svett rundt det. Som jeg har sagt før, den skal rolig få stå. Personlig sitter jeg og gremmer meg mest over at NANO har falt ca. 10% siste uken.
Men det kommenterer du ikke?
Hehe.
Redigert 09.08.2019 kl 10:42 Du må logge inn for å svare

Jeg lever primært av eiendom, så om en aksje svinger 10 % fra uke til uke, eller faller / stiger 50 % i løpet av et år, så er det en naturlig del på veien til målet og noe som ikke påvirker mine langsiktige mål og beslutninger. Jeg kjøper når jeg finner nivåer interessant, og selger når selskaper når de målsetningene jeg forventer. I mellomtiden er kursen mer eller mindre urelevant, derfor trenger jeg ikke å kommentere at NANO hopper frem og tilbake 10 % på en uke, it's the name of the game. Hvis noen vil bruke intervallene til å trade på så for all del, men for meg er det ikke interessant og det passer ikke med tidsbruken. Den krever struktur, og jeg vet at med fokus på daytrading trekkes man til skjermen hvert 10.minutt, det funker ikke.

Det som heller ikke funker, som jeg tror alle nå ser, er at når man tar bort muligheten til backtrades, og forsøker å ta på seg "jeg er bedre enn alle andre hatten" så ser vi i denne tråden et prakteksempel på at folk gang på gang overvurderer egne evner, og gjerne i kombo med å fortelle at alle andre er idioter som ikke gjør som meg.

Nå skal ikke jeg kalle deg en idiot, selv om du elsker å spille på hat-kortet, men denne DNO-callen din, som var fundamentert på alle dine erfaringer som heltidsinvestor viser at du neppe er det du utgir deg for. Er du en heltidsinvestor med fokus på trading, så har man ikke råd til dra på seg smeller på 14 % på en uke. Det er 140 000 tapt på 1 million, eller enda verre 14 000 for de som bare har 100 000 kroner å snurre med.

Jeg mener du burde snart skjønne at verdien i din erfaringsdeling er next to zero, og at du ikke bør dra andre med seg i den gjørma du tråkker i. Synes du selv det er greit å hevde en slik erfaring og forlede andre til å tro at du er bedre enn andre, hvis de sitter med et tap på 14 % på en uke? Jeg hadde ikke vært stolt av det var jeg deg.

Det Korsar driver med er i mitt hode vås fra ende til annen.
Det er nok ganske mange som har slike drømmer når man er nybegynner. Hvis man fortsatt tror på eventyr når man har holdt på en stund,,,,, say no more 😊
Redigert 09.08.2019 kl 11:36 Du må logge inn for å svare
Korsar
09.08.2019 kl 12:05 2200

Jeg skjønner at dere som haussende har tapt over 70% fra topp i NANO representerer den mest levedyktige børsadelen?
Hehe.
Jimmi
09.08.2019 kl 12:13 2187

Man taper ikke noe før man har solgt Korsar:) jeg selger ikke en eneste aksje i NANO, men kjøper det jeg kan under førti kroner. Snakkes i oktober/november så skal du se hvem som tjener penger her:)

God helg

Jimmi

Hva får deg til å tro at så mange har vært med 70 % ned? Leser du kun dine egne innlegg om og om igjen, som sier at det er slik?

Jeg har registrert at flere med meg ligger med snitt fra 35 til 45 kroner, det betydelig under hva som var toppen av aksjen. Hvis du leser hva andre skriver vil du se at flere solgte seg godt ut mot 100 kroner tilbake i 2017, meg inkludert. Deretter tok jeg inn først post igjen april 2018 på 43 kroner, og har akkumulert underveis til og med nå. Jeg holder evt igjen en post skulle aksjen falle under 30 kroner igjen. Jeg nærmer meg 6-sifret antall aksjer i NANO, og vil passere det dersom vi får dippen under 30. Får vi ikke den vil jeg ha mer enn nok aksjer skulle vi bare gå opp herfra.

Dine antakelser om andres posisjoner er omtrent like verdiløse som tradingrådene dine. Stakkarslig.
Redigert 09.08.2019 kl 12:33 Du må logge inn for å svare
JMan19
09.08.2019 kl 13:09 2147

Godt svar! Har selv et snitt på 49,- og lever godt med det.
Redigert 09.08.2019 kl 13:10 Du må logge inn for å svare
JMan19
09.08.2019 kl 18:23 2060

Legger du ut link med deg i klovnehatt Korsar?

12.32 på DNO, minus 16 % på 10 handledager.

For noen fantastiske tradingskills vi nok en gang er vitne til fra det selverklærte geniet.
Håper rådene fortsetter å strømme på...
Korsar
14.08.2019 kl 14:17 1672

Fra Sidelinjen,
din bitterhet over NANOs ca. 50% ned siste året synes ikke å ville roe seg? Mens du i flere år har ropt om tog som går når som helst?
Nevner vi at du har tapt over 70% fra topp blir jeg vel snart innlagt (igjen...), i alle fall av deg?
Hehe.
Jeg for min del sitter og teller penger i flere aksjer, uten å lage noe større vesen av det.
Humoren henter jeg på NANO-trådene.


«Jeg for min del sitter og teller penger i flere aksjer»

Glimrende Korsar 👍
Regner med at du er short i alle aksjer som faller og long i alle som stiger.
Det at 4:4 trades jeg har sett fra deg som ikke er backtrading har gått i dass er sikkert bare en tilfeldighet 🤣

Det er så stakkarslig og stusselig at det gjør helt vondt å lese om noen som er så plaget av manglende selvtillit og tilhørighet at det har ramlet for de. Hele tråden viser jo at vedkommende er helt utenfor at normal kunnskap om trading og investeringsteft. 4 av 4 bommer hvor backtrading ikke er mulig å bløffe på seg sier jo alt.

Håper admin sletter / sperrer denne klovnen snart. Mest for vedkommendes egen del...
Korsar
14.08.2019 kl 14:52 1632

Fra Sidelinjen,
vi som er behagelig plassert i markedet kan ikke annet enn føle medlidenhet med en person som hver gang NANO deiser nedover begynner bitre personangrep. Og de vanlige påstandene om sinnslidelser hos dem som korrekt har advart om NANOs trend i flere år.
I dag intet unntak, for kurs nå er ned på 33-tallet, dvs. ned nesten halvannen prosent.
Av hensyn til forumets trivsel får vi håpe på at kursen stiger såpass at Fra Sidelinjens bitterhet kan stagges i alle fall litt.
Redigert 14.08.2019 kl 14:53 Du må logge inn for å svare

Mitt humør er på topp kan jeg berolige deg om. Jeg ønsker meg mer NANO på 30 blank eller lavere, så ett slikt fall tas i mot med takk for ytterligere snitting.

Når du anbefalte inngang på DNO skjønte jeg at her har vi en opplagt shortkandidat, så jeg kjøpte en haug med putter i DNO. De er godt i penga nå. ca 2 mill. So keep up the good advices 👍

Redigert 14.08.2019 kl 16:04 Du må logge inn for å svare
Korsar
14.08.2019 kl 16:03 1570

Hehe, her har vi troverdigheten selv i aksjon:
- da jeg anbefalte salg på NANO over 100 angrep du meg vilt - bare tullinger solgte da. Dette lanserer du i et innlegg ovenfor som at du likevel solgte og tok gevinst...joa
- i takt med fallet i NANO har du nå funnet ut at du har snitt litt under dagens kurs, joa....
- nå har du kjøpt en "haug med putter" i DNO for å gå mot mitt råd - og tjent millioner på det, joa...kan bare takke for at jeg er så viktig for deg!

Vi som ser mønsteret i angrepene dine når NANO faller, får oss i alle fall en god skratt av det hele :-)


Jeg skjønner at ditt troublemind sliter med mange tanker i hodet samtidig. Jeg hadde ikke NANO før april 2018 etter salg på 100, og hadde ikke nick før 2018. Let og du vil se at du nok en gang har null peiling på det du holder på med og påstår er «realiteter».

Dette var siste gang jeg bruker tid på å svare / kommentere deg, så får vi håpe andre bruker litt tid på å hindre deg fra å lure naive investorer inn i tradingkaoset ditt.
(Godt for deg at du trolig ikke har en eneste kroner investert på børs, men det finnes alltid de som tror på Nigeriabrev og arv fra rike onkler i Amerika som ikke ser forskjellen på snørr og bart)
Redigert 14.08.2019 kl 16:12 Du må logge inn for å svare

Korsar, kan jeg få minne deg om at en av de 4 tradene dine var Nano, midt på 50-tallet. Tror det var 56.
Du tapte som vanlig på traden, derfor skulle du sitte langsiktig. Nano har falt siden.
Lett å glemme :-)
Redigert 14.08.2019 kl 16:20 Du må logge inn for å svare
Korsar
15.08.2019 kl 12:07 1395

Jeg kan bare notere at dere har full oversikt over både mine samlede handler, samtidig som dere selvsagt ikke har feilet med spådommene om NANOs kursutvikling
Det er vel ikke bedre å få det? :-)
Kurs nå: Veksler mellom 31-32. Altså helt i tråd med min påpeking av fallende hovedtrend.
Mitt spørsmål er nå: Må vi igjen revidere trendrommet? Vil "mange hundre" og "4000+" i 2019 måtte erstattes med trendrom "25-40"? Nei, gud forby. Håper ikke noen baissere dukker opp med sånt.

Spørsmålet er selvsagt: Hva skal jeg backtrade på nå? De som sitter stuck hele tiden har jo ikke noe annet enn personangrep å svare med, for det kan vel ikke diskuteres at aksjen faller? Eller?!
Redigert 15.08.2019 kl 12:10 Du må logge inn for å svare
focuss
15.08.2019 kl 12:17 1378

Det minste Nano trenger nå er at ledelsen melder om forsinkelser til uka.
frontal
15.08.2019 kl 21:58 1241

Da er vi langt nede på 20 tallet i så fall. En trøst med det kan jo være at vi endelig får en bedre inngang enn selveste Doktor.

frontal
Er rimelig overbevist om at emisjonen som tidligere nevnt blir nede på tyvetallet.
Eneste måten å unngå dette på er at Bravo har veldig gode nyheter å komme med før den tid.
Så langt ser det ikke ut som markedet har tro på hverken Bravo, nano, eller at det skal komme noen nyheter av betydning med det første.
Ser da helt bort fra det vanlige intetsigende tøve som de pleier å komme med som happy, excited, encouraging, delighted etc.

Da gikk jeg long DNOpå 11.30, sammen med resten av proffene som skjønte at det bare var å holde seg unna DNO både 12, 13 og ikke minst 14-tallet!

Mens "tradinggeniet" er inne på 14,70, ble inngangen min 23 % lavere. Når aksjen stiger igjen kan jeg selge med 30 % fortjeneste på 14.70, mens klovnen fortsatt er i null. Snakk om deilig fredagsfølelse, burde prøves av flere :)
frontal
16.08.2019 kl 13:04 979

20 tallet er innen rekkevidden helt klart. Kommer det lite eller ingenting matnyttig ved Q2 blir nok 20 tallet den nye trading rangen ja.
Korsar
16.08.2019 kl 13:13 969

Uansett, så er det på en ellers sterk OSE-dag skuffende lite oppgang i NANO i dag.
Men litt tidlig å trekke for sterke konklusjoner fra foreløpig.

Enig i det Korsar. Hjelper lite å stige med indeksen ved oppgang når den faller det mangedobbelte ved nedgang. Ikke spesielt typisk for NANO heller, også PCIB ble påført stor "teknisk skade" ved nedgangen, og må nok i likhet med NANO slåss for å kjempe seg oppover igjen. Og i likhet med NANO så nærmer en kvartalspresentasjon seg, og jeg tror nok at for begge disse vil stemningen på kvartalspresentasjonen stikke ut kursen videre.

Tror det ligger rimelig oppe i dagen hva en kan forvente den 22.
Her forventes det svært lite nytt av betydning, og resultate blir da nedgang og ørkenvandring til langt ut i 2020 i beste fall, i verste fall enda lenger.

"Svært lite nytt av betydning" kan være bra, for det er ganske åpenbart at det er frykten for dårlige nyheter som hemmer aksjen. Regner man på det som foreligger av nyheter så gir DNB-analysen en god pekepinn på hvor kursen burde befinne seg hvis det ikke befinner seg en del lik i skapet.
Korsar
16.08.2019 kl 14:49 859

Jeg har avsluttet 13 trader i aksjen siden sist vi snakkes, og dro akkurat nå inn den 14. på totalt 23.400 aksjer på under dine 11,30, dvs. fra 11,23-11,26.
Synd jeg slo deg der også :-)
Kjøper selvsagt mer om det byr seg anledning under dette også.
Min gamle hovedpost er som kjent mye større og på 8-tallet, men den lar jeg bare stå. Nå leker vi med det dagsaktuelle.

PS: Ellers er det fremdeles ikke lett å definere endelig bunn i oljerelatert, SHLF har jo omtrent mistet alt volum, og en rekke andre vakler, bl.a BDRILL.
SDRL har derimot gitt et klipp for enkelte i dag.
Og DNO er på ny nedtur, bra jeg ventet til vi var under 11,30 nå.

Edit:
Hohei, der doblet jeg potten på 11,11 og 11,12.
Men nå får det være nok før helgen. Skal jo ha cash til å betale for steel band partyet også.
Redigert 16.08.2019 kl 15:14 Du må logge inn for å svare