Citigroup: Kursmål 40


NEL: CITIGROUP OPPGRADERER TIL KJØP, KURSMÅL 40 (20)
Oslo (TDN Direkt): Citigroup oppgraderer Nel til kjøp fra nøytral, og oppjusterer kursmålet til 40 kroner pr aksje, fra tidligere 20 kroner, ifølge Reuters fredag.

"Det har vært en ordrevekst og nasjonale ambisjoner på en skala større enn vi forventet, og 2021 er satt til å potensielt være et år med sterk ordre- og industrinyhetsflyt", skriver Citigroup.

Som følge av dette velger meglerhuset å øke deres globale vekstforventninger for kapasitetsvolum innen grønn hydrogen gjennom 2030 med 36 prosent, og trekker frem at Nel ser en spesielt sterk vekst innen ordre for elektrolysører.
Redigert 22.01.2021 kl 08:51 Du må logge inn for å svare
Sørøya
22.01.2021 kl 09:22 2687

Bank of America 45,- og nå Citigroup på 40,-. Pareto g DnB virker fjollete!

Ja, ikke overraskende - selskapet må som kjent snart og igjen gjennomføre en betydelig emisjon så hva gjør man ikke for å få kjørt kursen litt opp i forkant ... ;)
Collo
22.01.2021 kl 10:20 2560

Grunnen er antagelig at Pareto og DNB anser seg selv for å være såkalte aksjeanalytikere hvor inntjening er mantra. Sentiment i markedet og megatrender klarer de ikke å ta høyde for i sine modeller. Dermed går de glipp av det enorme trykket fra myndigheter pga klima, og som kommer til å forsterkes i løpet av året og de neste tiårene.

Håper på en emisjon, det gir grunnlag for mere vekst.
Redigert 22.01.2021 kl 13:50 Du må logge inn for å svare
omans
22.01.2021 kl 14:36 2409

Det er en grunn for at BAC og City har hovedkontorer i USA og DNB/Pareto har hovedkontorer i Norge. Nel har kontorer i Norge.

Ser at City group nevner at kursen skal opp pga forventet industrinyhetsflyt.
Det vil isåfall bare blåse boblen større, så lenge selskapsnyhetsflyten uteblir i samme takt.
Hva med kvartalsrapport nyhetsflyten og emisjonsflyten?

Ser de ikke skrive noe om tidshorisont, men nevner 2030. At kursen kan ha nådd 40 innen 2030 er jo en mulighet....

Det har kommet frem i FA at bl.a. Havyard steg 94mill i markedsverdi på melding om "et forprosjekt som er i innledende fase inn mot å utvikle en hydrogebasert skipsløsning sammen med en uidentifisert kunde. Avisen betegner avtalen som av svært lav økonomisk verdi."

Fint med informasjonsflyt, men oppgangen har ikke rot i fundamentalt
Redigert 22.01.2021 kl 14:41 Du må logge inn for å svare

Boble veksten har vel snart nådd toppen - tror du ikke ...

Ikke hvis, MEN når dagen kommer hvor det blir en betydelig korreksjon ww - først da vil nok de fleste kunne forstå hvor mye luft som har vært pumpet inn i denne ballongen - det er ikke lite for å si det mildt ... ;)

God Helg!
omans
29.01.2021 kl 07:35 1968

Salget i USA på Fcvev tar ikke helt av.

https://insideevs.com/news/482386/us-hydrogen-fuel-cell-car-sales-2020/amp/

Well, we remain doubtful about the viability of FCVs, especially considering the huge wave of new mainstream battery electric vehicles.


Redigert 29.01.2021 kl 07:38 Du må logge inn for å svare
krissov
29.01.2021 kl 23:46 1614

De tyske som kjørte NEL strater nå i NOM og det er enorme svingninger. er det noen som har noen tips om hvordan de opererer, mange av oss gamle er stresset av de store bevegelsene opp, og verst ned så klart?
Redigert 30.01.2021 kl 13:04 Du må logge inn for å svare
Hemsen
30.01.2021 kl 11:42 1471

Blitt veldig rolig på forumet her når det gjelder Nel. Har alle de gamle kjente skribentene solgt seg ut, eller er de bare lei av å måtte kjempe kampen ang.prising hver eneste dag. ?
Med det fremtidige trykket forespeilet på hydrogenfronten burde det vel fremdeles være rom for en og annen optimist her inne.😎
Selv sitter jeg fremdeles med en god post etter å ha sikret en del av pengene mine.
Sørøya
30.01.2021 kl 17:21 1268

Noen av oss henger med fortsatt, men i perioder har det vært skrevet så mye useriøst at man ikke gidder. Store svingninger og usikkerhet gjør nok at en del sikrer seg og tar en liten pause. Hydro, Equinor og Statkraft gjørt tar nok noe tid før hydrogen få fotfeste i Norge. Her er man for sterkt bundet til el-bil foreningen og de store subsidiene til el-biler.
Regjeringen teller fremdeles på knappene når det gjelder hydrogensatsing og ønsker tydeligvis ikke å ligger forkant av utviklingen. Det samme ser det ut som en del større bedrifter som Hydro, Equinor og Statkraft gjør. I Sveits satser matvarekjeden Migros sterkt på hydrogen og roser hydrogen opp i skyene.
Utviklingen har så vidt startet, men forvent ikke mye drahjelp fra Norge. Muligens noen fergestrekninger og testing for tungtransport og noe taxitrafikk, men så regner jeg med at Enova mener de har gjort sitt. Norge har dessuten olje og gass industrien som vi trenger som økonomisk fundament i lang tid fremover.
Ute i verden er det annerledes og det er vel der ekspansjonen til NEL etterhvert kommer. Herøya er vel godt i gang med installering av utstyr for linje en. Muligens vil NEL bygge ut full kapasitet på Herøya, men så tror jeg det er slutt. De må få opp en fabrikk i Asia, utvide vesentlig i USA og helst etablere stort i Nedeland.
Selv om NEL er et norsk selskap er nordmenn en minoritet blant aksjonærene. Dette vil bli viktig for hvor hovedkontoret etterhvert skal ligge med tanke på fremtidig kapitalinnhenting og eventuelle industrielle partnere.. Løkke får nok mye å henge fingrene i fremover. Tviler på at hovedkontoret ligger i Norge om 5-10 år.
Hemsen
30.01.2021 kl 22:06 1147

Takk for fin tilbakemelding. Da er vi altså to igjen på forumet som tør å si de sitter med en del aksjer, resten av lista kommer fra Europa ellers...:)))
Enig i det du sier, selv har jeg aldri hatt så veldig fokus på biler og transport men desto mer på mulighetene innen industrien. Shipping og annen transport får komme som en kjempebonus. Uten påfyll av nyheter kan det nok bli litt ruglete fremover men lykke til hver og en ...
omans
30.01.2021 kl 22:56 1091

Nøytralt:

Major manufacturer drops hydrogen trucks in favor of battery-electrics
https://newatlas.com/automotive/scania-ditches-hydrogen/

Mhp Nel og Nikola, og mtp hva som er innbakt i kurs av forventet leveranser. Kursen har tidligere steget mye basert på potensialet med Nikola.
Etter hvert virker det som man vil dreie fremtidspotensialet mot industrien, og det kan jo hende er fornuftig. Så kursen har fortsatt oppover på det. Noe samarbeids inngåelser med Kværner, Yara etc..
Konkurransen fra andre aktører er tilstedeværende. Nel har jo fått noen ordre, men må jo melde mye mer dersom momentum skal opprettholdes, det startet med Nikola men synes dette ikke er avklart, virker diffust..

Redigert 30.01.2021 kl 22:59 Du må logge inn for å svare
Seriøs
31.01.2021 kl 08:47 963

Hva med artikkelen i FA om at Norge snur ryggen til Hydrogen?
omans
31.01.2021 kl 09:06 946

Man må skrive nøytralt, ellers blir man tatt for å banne i kirka. Pelle seg vekk, og la plassen bl.a være ledig for oldtimere som har greie på ting.

Hydrogen har nok livets rett, slik det har hatt det i årtier. Det kan jo fortsette sin nisje, mulig det øker noe i omfang. Er nok noe større utenfor Norges grenser, (EU mål etc) Biden har snakket noe om det etc, men vet ikke om han har den fulle innsikt i hensiktsmessigheten til nytten vs andre grønne energiforbruk mekanismer. Man tar den grønne bølgen, men når Hydro, Equinor og Statskraft vender hydrogen ryggen, er jo det tyngde i verdensmålestokk mhp kompetanse. De andre får finne ut selv hva kommer til kostnader og nytte. Biden har jo allerede spredd rundt seg med penger som full sjømann, etterhvert må dem finne ut om det er bærekraftig på sikt.
Redigert 31.01.2021 kl 09:15 Du må logge inn for å svare
Holo
31.01.2021 kl 12:12 828

Har vel gått litt i metning, både med tanke på haussing, baissi g og informativt gode innlegg samt generelle hydrogennyheter - men dere er ikke alene. Har selv, og kjenner andre som har en god dose NEL. Solgte litt i høst (på langt lavere kurs enn i dag) for å få en bedre posisjon i REC - som kan bli veldig bra HVIS (eller når for optimistene) de får ting på plass med restart av fabrikk og leveranser til batteriindustrien.

Men enda er NEL største posisjon, og hydrogentoget stopper nok ikke i år - det tar vel heller fart mot fremtiden.

Det sagt så forventer jeg at NEL lander noen større prosjekter det neste året for at jeg skal ha fortsatt tro på dem som en ledende aktør i en Hydrogeneæra.

Av spennende nyheter forrige uke er Veidekke sine planer om bulkship: https://www.tu.no/artikler/pilotprosjekt-skal-bygge-to-hydrogendrevne-steinskip/505901?key=kpKMy27d

Løkke til!