OHT - Grønn doblingskandidat

Fresh Prince
OHT 22.01.2021 kl 11:57 4675

OHT representerer en fantastisk mulighet til å komme seg inn i et segment innen det grønne skiftet som har potensialet til å oppnå superprofitt. Tenk bare om da oljen først ble funnet og behovet for supplyskip o.l. eksploderte. Jeg tror vi vil se tilsvarende her bare med et grønt skifte der installasjon av havvind over hele jordkloden kommer til å eksplodere. I denne tråden tenker jeg peke på et par punkt som gjør at jeg mener kursen vil øke betydelig fra dagens nivå, med et personlig kursmål på minst NOK 30:


* OHT er en first mover: "De er early movers for å bestille nye fartøy for å installere fundament og turbiner til offshore vindparker. Dagens installasjonsflåte kan ikke håndtere de nye og større turbinene og OHT blir en av tilbyderne av tonnasje som gir mulighet for superprofitt, sier Martin Huseby Karlsen til Finansavisen."

* Fearnley Securities har et kursmål på NOK 30. Meglerhuset ser dessuten utsikter til høyere dagrater, og anslår selv at disse vil ligge på 250.000 dollar gjennom 2030 for turbininstallasjonsfartøyer og på 250.000 dollar gjennom 2027 for fartøyer til installasjon av fundament.

* DNB Markets har et kursmål på NOK 35, og NOK 39 om vekstmulighetene legges til grunn. "Her er det mulighet for superprofitt" – "Vi ser at mange vindparker skal installeres i 2024-2025, og nå er mange utbyggere ute for å sikre seg båtkapasitet", sier analytikeren til Finansavisen.

* Det ekstreme behovet for installasjonsfartøy øker også sjansen for at OHT blir kjøpt opp i løpet av ett år eller to slik at aktører som lager selve havvind-parkene (slik som Equinor i NY), kan sikre hele verdikjeden og dermed slippe betale skyhøye dagrater i et marked der det vil være ekstremt stor mangel på installasjonsfartøy.

* Flere kjente aksjonærer med ekstremt god track-record for å skape aksjonærverdi slik som: Arne Blystad (største eier), Skagen, Klavenessfamilien, Torstein Tvenge Morten Astrup og Sissener Canopus. Videre er det slik at det ikke lenger er Lotus Marine som er den nest største eieren, rederiet Spar Shipping har tatt over alle disse aksjene.

* Mens alle de andre grønne aksjene har eksplodert fra noteringen har OHT gått knappe 13,5% fra noteringen på NOK 20. Det er en elendig utvikling sett relativt til de andre aksjene og representerer en eksepsjonell mulighet til å komme seg inn billig.

* Cadeler, som skal gjøre nøyaktig det samme som OHT, har økt med 48% siden den ble notert. Jeg mener årsaken til forskjellen her er at OHT var svært uheldig med timing av børsnotering og at OHT burde ha noenlunde lignende avkastning som Cadeler. Jeg er svært positiv til BEGGE aksjene, men ser nå stor mulighet for å kjøpe enda mer i OHT.

* Pareto Securities har kursmål på NOK 30. "OHT is actively engaged in a number of wind installation tenders and expects to be awarded a maiden charter for its WTIV newbuild early next year. With an undersupply of capable units at present, we expect highly attractive economics, which lowers the risk and should lead to a repricing of the share. BUY, TP NOK 30."

* OHT åpner kontor i Danmark hvor det allerede har ansatt flere erfarne personer som skal ta selskapets satsing på installasjon av vindturbiner til nye høyder.

* "Vi har tiltrukket oss noen av de beste og mest erfarne folkene i sektoren. Jeg ser frem til å bygge turbininstallasjonsenheten sammen med dem for å etablere OHT som en leder innen transport og installasjon av både turbiner og fundamenter i offshore vind, sier han. Fra før bygger selskapet verdens største spesialfartøy for frakt og installasjon av havvindfundamenter. «Alfa Lift» skal leveres fra Kina i år."

* Flere triggere, blant annet ytterligere analyser av meglerhus. Merk følgende: Kapitalinnhenting ble gjort av meglerhusene DNB Markets, Clarksons Platou Securities, Pareto Securities, SEB og Fearnley Securities. Med andre ord kommer trolig SEB snart med kursmål også.

* Following July’s contract announcement for the transport and installation of foundations at Dogger Bank A, OHT is pleased to update that the contract for the second phase Dogger Bank B has now also been signed.

* 2020: Selskapet har også tungløftskipet «Alfa Lift», som skal leveres neste år, under bygging. Skipet skal etter planen sjøsettes i midten av januar. Litt usikker på denne da FA mente den skulle sjøsettes januar, men Pareto selv mener den leveres mot slutten av 2021.

* Selektive i anbudsprosessen: "Det er såpass mange prosjekter innenfor offshore vind at man nesten er nødt til å bestemme seg for hva man skal fokusere på", sier Ramstad. Hittil i år har selskapet levert seks tilbud, og det er ventet at vindkraftselskapene vil begynne å tildele kontrakter for de kommende årene i løpet av første kvartal.

* Tungtransportrederiet Offshore Heavy Transport (OHT) jakter havvindkontrakter til opp under to milliarder. Våre analytikere ser oppside i OHT-aksjen nå som to nybygde skip snart står på trappene. (Pareto 7 Jan)

Vil oppdatere med mer informasjon etterhvert som jeg kommer på mer.



Redigert 23.01.2021 kl 16:51 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
22.01.2021 kl 12:20 4653

Anbefalt lesing, samt et par andre poeng:

* https://finansavisen.no/lordag/ukens-selskap/2020/12/04/7594750/borsnoterte-oht-bygger-skipene-vindkraftbransjen-skriker-etter

* Clarkson Platou har forøvrig også et kursmål på NOK 35, oppside på 54% fra dagens nivå. Hvis OHT blir tildelt en ny kontrakt nå i løpet av de neste par ukene ser vi nok samtlige meglerhus øke kursmålene til NOK 40.

* OHT har en P/B på rundt 1,4 mens identiske konkurrenter handles på en P/B på over 6x.

* Klarer vi bryte den skjulte ordren på NOK 23 i løpet av i dag eller i morgen så vil vi trolig få en rekyl opp til NOK 25, og forhåpentligvis skape nytt bunnivå der. Jeg har personlig kjøpt for nesten 400 000kr i dag på 23 i et forsøk på å bryte støtten. Tipper den begynner tømme seg nå.



Riskygain
23.01.2021 kl 12:26 4520

Har også en betydelig post i denne. Hadde håpet på litt drahjelp av Cadeler igår. Betydelig mer interesse for disse selskapene, bare å sitte rolig å nyte at kursen stiger frem mot q4-rapporteringen i februar😊
Redigert 23.01.2021 kl 12:30 Du må logge inn for å svare
Strilen
23.01.2021 kl 13:13 4482

OHT er solid, men jobber innen tradisjonell offshore pr idag, og derfor blir OHT ofte «straffet» på linje med andre offshore-rederi når Covid-problemer og oljepriser går i negativ retning. Som jeg har nevnt i andre tråder, så er ikke OHT kjent for spreke hopp i kursutviklingen. Jeg nevnte da et håp om en stabilisering på over 23 forrige uke, og det klarte den nesten. Vi får skylde litt på to røde børsdager på rad på slutten av uken. Cadeler er jo ikke like solide økonomisk, men har den fordelen at de allerede er et havvind-rederi. Tror det kan være smart å la litt i begge rederiene. Vet ikke om vi kan forvente noen store nyheter i Q4 for OHT, men regner med at regnskapet fremdeles viser en pluss og at fremdriften med «Alfa Lift» går etter planen. Blir spennende å følge utviklingen av konsesjonsrunden for «Utsira Nord» og «Nordsjø II». Slike prosesser tar lang tid (Jfr. ny søknad om konsesjon etter tidelt område, og så konsekvensutredning og høring), men innen den tid vil begge rederi være kandidater til langsiktige kontrakter. Bare å sitte rolig og være langsiktig, så er disse selskapene en trygg og god investering.
Fresh Prince
23.01.2021 kl 13:59 4415

Enig i det, og den største kortsiktige triggeren som kan dytte kursen opp mot NOK 30 er nok tildeling av kontrakt. I en artikkel på finansavisen stod det at det er forventet at kontrakt-tildeling vil skje i løpet av Q1 i år, og OHT leverte seks tilbud i fjor som vi venter svar på. Med andre ord kan vi forvente at OHT melder om en kontrakt i løpet av de neste 2 månedene, da blir det nok en rekyl opp:)

Osvaldsen
23.01.2021 kl 14:55 4358

Kommer vel litt an på ratene også? I samme artikkel du viser til sier de selv at ratene er under press grunnet overkapasitet i markedet...

Osvaldsen
Fresh Prince
23.01.2021 kl 15:12 4334

Er mulig det er noe press på ratene, men når de allerede er skyhøye går det fint med litt press på ratene da de uansett vil være på et ekstremt høyt nivå:)
Osvaldsen
23.01.2021 kl 15:41 4305

Okei. Hva er ratene nå da? Å hvilke rater har de?


Osvaldsen
Fresh Prince
23.01.2021 kl 16:36 4260

Nåværende rater ligger på rundt 200 000 Euro per dag, som allerede er skyhøyt, men flere av meglerhusene mener de skal opp fremover. Clarkson mener de skal opp til 250 000 Euro per dag innen 2024, mens Fearnley mener de vil nå 250 000 Euro per dag om et par år. Hvis OHT får dagsrater på over 170 000 Euro per dag vil jeg si de har gjort en god avtale. Er nok ikke lenge til før vi får oppdatering rundt dette, trolig på samme dato kvartalsrapporten, altså 25 Februar. Muligens før dette, muligens etter.
Fresh Prince
24.01.2021 kl 13:25 4044

Nylig publisert artikkel av Pareto: https://www.paretosec.no/utvalgte-analyser/venter-boom-i-havvind-installasjon-oht-i-interessant-posisjon

De er også enige i at det trolig blir en kunngjøring av en kontrakt fremover, så den kan komme når som helst. Om det skjer ser vi nok at kursen vil bevege seg opp mot 30 NOK.

"Hittil har rederiet lagt inn anbud (tender) på havvindprosjekter for en totalsum på 1,7 milliarder dollar i Europa og USA for perioden 2024-2028. Blant dem er et anbud på fase C av Dogger Bank-prosjektet.

- OHT er i aktive diskusjoner med kunder, og vi forventer en turbininstallasjonskontrakt kunngjøres om ikke så lenge, sier Rosef og Opheim."
Fresh Prince
24.01.2021 kl 16:27 3936

Glemte nevne et par ting til:

- Listing process on main list at Oslo Stock Exchange commenced, with targeted completion Q1 2021

En notering på Oslo Børs hjelper nok mtp. fond som ikke har lov til å kjøpe aksjer som befinner seg på Euronext Growth etc., men som nå får tilgang på et selskap som retter seg mot fornybar-sektoren.

Videre er det ikke bare Pareto som forventer kontrakttildeling nå i nær fremtid, men også OHT selv som skriver følgende i investorpresentasjonen sin:
- The first awards should be expected from Q1 2021

Det er også en mulighet at OHT får Dogger Bank C, og det får vi svar om i løpet av året, direktør for Dogger Bank var iaf veldig positiv til OHT og hvorfor akkurat de ble valgt:

Steve Wilson, Dogger Bank’s Project Director, said: “It’s great news to confirm the OHT Alfa Lift
vessel for Dogger Bank A. Their vessel is one of the most innovative heavy transportation and
installation vessels on the market and we are very pleased to have them working with us as we
deliver this ground-breaking project.”

“We look forward to working with Norway’s OHT to make Dogger Bank a success. The Alfa Lift is an
excellent example of the new, efficient and innovative vessels which we need to revolutionise the
offshore wind industry and make it even more competitive,” Halfdan Brustad, vice president for
Dogger Bank in Equinor, said.
Riskygain
24.01.2021 kl 18:52 3843

Hvor finner du disse ratene:)? Finner de ikke i Fearnleys weekly report.
Fresh Prince
24.01.2021 kl 19:49 3794

Det står i en artikkel på fa.no, hvis du søker på taggen OHT eller Cadeler så finner du artiklene der analytikere sa at ratene ligger på rundt 200K EUR/day:)

her: https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/01/22/7612636/tar-opp-dekning-pa-havvind-aksje-ser-oppside-pa-50-prosent

«Vi legger til grunn at selskapet for tiden priser inn en rate på 145.000 euro pr. dag i løpet av perioden 2024-2027, noe som er langt under nåværende rater på rundt 200.000 euro pr. dag. Vi tror at ratene vil styrke seg og øke til 250.000 euro pr. dag innen 2024, noe som gir oss et positivt syn på aksjen på det nåværende nivået», skriver analytiker Turner Holm i analysen.

Ser også forøvrig på OHT sin investorrapport at kontrakter på fremtidig arbeid ligger på rundt $170-$200+ per dag, så lover svært godt mtp. fremtidig inntjening.
Redigert 24.01.2021 kl 19:53 Du må logge inn for å svare
Riskygain
24.01.2021 kl 20:20 3751

Takker!
Paretos kursmål på 35 kroner er da et veldig konservativt kursmål:)

Ja, de har jo allerede en god inntjening, så dette lover som du sier svært godt!

Fresh Prince
25.01.2021 kl 09:12 3540

Stemmer det, er forøvrig helt merkelig at Cadeler fortsetter å skyte til værs når OHT som holder på med nøyaktig det samme faller, men sånn er det ofte på Oslo Børs! Får bare vente til folk innser hvor lite logisk det er, oppsiden er utvilsomt mye høyere i OHT enn Cadeler, selv om jeg er sikker på at begge to er gode investeringer man burde ha:)

P.S.

I dag er OHY -4,26% og Cadeler +4,87%
Redigert 25.01.2021 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
Kjellefant
26.01.2021 kl 15:18 3344

Hvorfor er det så stor forskjell i kjøp og salg pris på denne aksjen mot de fleste andre på børsen ? Ikke så lenge siden jeg kjøpte denne men har reagert at kjøper pris er ganske mye lavere enn selger. Anyone ?
Kjellefant
26.01.2021 kl 15:20 3343

Er det noen som prøver å holde denne ned mest mulig for å få en god inngang før eventuelt noen gode nyheter kommer som vi ikke besitter ?
Kjellefant
26.01.2021 kl 15:27 3325

Noen som vet om det er store fond som er inne på denne ?
Kiromads
26.01.2021 kl 16:17 3267

Det er flere fond inne her, Skagen Vekst Verdipapirfond største fond med 2.89% av totalt >122 mill aksjer. Nordea, KLP, Morgan Stanley +++ har også poster. De to største eierne sitter her på henholdsvis 51,14% (Songa) og 25,57% (Lotus Marine). Topp 50 sitter på >97% av alle aksjer.
Kjellefant
26.01.2021 kl 16:28 3247

Takker :) Hvor finner man denne infoen ?

Kiromads
26.01.2021 kl 17:03 3216

Ligger bl.a en på hjemmesiden, men usikker på hvor oppdatert den er. Jeg henter fra tekinvestor.no
Baklengssaldo
27.01.2021 kl 08:03 3049

Merkelig utvikling på kursen. Mye på gang, får vi et løft denne uken?
Kjellefant
27.01.2021 kl 19:36 2933

Synes det er rart at den har falt så langt ned nå selv med markedsituasjonen slik den er nå.
Kjellefant
27.01.2021 kl 20:42 2840

Gode nyheter for OHT i FA i kveld 😊 håper det kommer nyheter snart på kontrakter så aksjen kan få litt fart som den fortjener

Et økende behov for skip er gull verdt for norske redere som går inn i offshore vind. Allerede stikker de av med de fleste lange kontraktene, ifølge Clarksons-analytiker.
Chirpieching
10.02.2021 kl 10:42 2193

Lurer på om OHT blir involvert i transporten/installasjonen av denne: https://e24.no/olje-og-energi/i/VqGza1/vestas-skal-lage-tidenes-stoerste-vindturbin
Det er visst ikke mange som kan ta en slik jobb.
krissov
10.02.2021 kl 12:34 2092

NOM er grønn, og overrasker om di ikke går 500% innen kort tid. tyske Clearbank hamstrer.