sjømat
Det selges fôr over en lav sko... Biomassen øker . Omsetteningen er på "level minimum" Det kommer ikke som noen overraskelse, men markedssituasjonen er presset..... Noen spår også ett lite krakk rent generelt, innen to uker. Vel vel ,jeg selger meg ikke ut av sektoren...
Araber
24.01.2021 kl 21:01
2082
Tenker at flere vil selge seg ut av diverse oppdrettselskaper fremover, når fakta blir mere omtalt i fremtiden. Les hva Bergens Tidene har publisert i dag :
Fisk forsvinner. Bunnen er råtten og livløs. Det foregår noe skummelt i flere av fjordene våre.
.....................Det som ikke nevnes er kvikksølvproblematikken, lakseoppdretterene får på pukkelen
Fisk forsvinner. Bunnen er råtten og livløs. Det foregår noe skummelt i flere av fjordene våre.
.....................Det som ikke nevnes er kvikksølvproblematikken, lakseoppdretterene får på pukkelen
Redigert 24.01.2021 kl 21:15
Du må logge inn for å svare
nhydro
24.01.2021 kl 21:16
2039
Fint at den naturlige fisken forsvinner, så blir det mer plass til oppdrett
Araber
24.01.2021 kl 21:18
2021
.............................................Og enda mer oppdrestlaks stryker med mens den svømmer rundt i merene
Redigert 24.01.2021 kl 21:19
Du må logge inn for å svare
dårligtid
25.01.2021 kl 07:45
1735
Yeah right, gå fra dagens prodkost sjø på ca 35kr pr kg til land 60kr, ja blir jo penger av sånt...
oldgrumpy
25.01.2021 kl 10:53
1611
Ja, når konsesjonene er brukt opp og man vurderer å forby økt produksjon i sjøen så får nok pipa en annen lyd. Kosten på land vil reduseres betydelig med bedre teknologi og forskning. Vil aldri komme på nivået med dagens tradisjonell oppdrett men kan nå så pass lavt at staten/eu kan si at vi kun skal vokse på land og gradvis forby oppdrett i sjøen. Alternativt å er beskatte opprett i sjø langt høyere enn i dag, så får man se hva konkurrentene i andre land sier.. Det er nok uansett en god stund til før vi får se en god etablert landbasert oppdrett.
Varsom
25.01.2021 kl 12:29
1548
Da burde du ta en titt på The Kingfish Company!
Der har dem en gjennomsnittlig produksjonskost på kr. 59 kr per kilo med utsalgspriser på kr. 145 kilo.
Dette er en smaksmessig blanding av tunfisk og laks brukt av sushi- og gourmerestauranter.
Der har dem en gjennomsnittlig produksjonskost på kr. 59 kr per kilo med utsalgspriser på kr. 145 kilo.
Dette er en smaksmessig blanding av tunfisk og laks brukt av sushi- og gourmerestauranter.
Jeremiah
25.01.2021 kl 12:51
1508
Markedet for Kingfish er bare minimalt, hvilket stiller spørgsmålstegn ved hele businesscasen. Hvis The Kingfish Company øger produktionen for meget, ender de med at dræbe deres egen kostpris, med mindre markedet lige pludselig skifter retning. Der er f.eks. ikke vildt stor efterspørgsel på Kingfish til sushi, hvor andre arter rangerer højere (her i blandt laks), så selvom hele casen lyder flot, så er der altså nogle udfordringer der går udover det biologiske.
Varsom
25.01.2021 kl 13:01
1484
Markedet til kingfish er ikke stort, men det er i vekst og det er bare noen få tilbydere der ute. Markedet for laks er stort, men hvordan skal det bli her fremover nå alle skal drive med laks? Det popper jo opp nye aktører her månedlig..