Magefølelsen sier kjøp


Hva sier de fundamentale forhold? Utsikter til økt oljepris betyr vel at verdens oljelagre skal fylles opp før oljeprisen blir høyere? Miljøbobleaksjene har vært i fokus en stund, lider FRO under dette i kraft av "miljøversting"? De fleste meglerhus har hold anbefaling, kun ett har den på kjøp. 3 har den på selg. Er det for risikabelt å kjøpe nå, før de eventuelt oppgraderer til kjøp? Teknisk ser den ut for å kunne bunne ut rundt 50. De fleste tekniske indikatorer sier at den er kraftig oversolgt. Gevinstsikring i alt som har steget vil muligens prege børsene framover, vil FRO også bli dratt nedover av dette selv om den allerede har falt mye? Eller vil investorene skifte fokus til aksjer som allerede har hatt en korreksjon? Rederiet har nå ca samme markedsverdi som f.eks Pexip. Er dette en naturlig forholdsmessig prising? Hva mener forsamlingen om FRO på disse nivåene?
Redigert 25.01.2021 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
Tøff
25.01.2021 kl 21:36 18785

Det er de som mener FRO skal ned på 30-tallet. Enig at det finnes støtte i chartet rundt 51-52. Tidligere var 54 en støtte. Jeg tror ikke det haster å komme inn i FRO. Selv solgte jeg med et mindre tap på 54-tallet. FRO har svake kvartaler foran seg, slik det nå ser ut. Den gryende oppgangen tidligere i januar var kun et blaff. Jeg vil se resultatet for 4. kvartal og guiding før jeg vurderer FRO på nytt. Faller FRO under 50, kan vi fort se 45-38. Å kjøpe nå blir å sitte langsiktig.
Spartan
25.01.2021 kl 22:00 18735

Ikke undervurder prisingen den har fått som tradisjonell alsjonærvennlug utbytteaksje. Nå når FRO ikke betaler utbytte lengre vil mange simpelthen dumpe den da den ikke lenger blir en del av porteføljen som er ment for å gi regelmessig utbytte. Tror bunnen kan være godt under 50 på denne
Redcloud
26.01.2021 kl 00:48 18558

Er nok mange som sitter med tap her. Meglerhusene har bommet med sine estimater de siste 4 kvartaler og resultatene har kommet inn lavere en konsensus. Kjøpsanbefalingene har ikke påvirket kursen slik man har forventet. Kursen har levd sitt eget liv og analytikerne har hele veien vært bakpå og bommet stygt. Nå virker det som de fleste som anbefalte kjøp på langt høyere nivåer enn vi ser nå ikke tør å ta feil lengre, og har satt den på hold for å være sikker. Siden de ser usikkerhet fremover, noe rederiet selv også indikerer siden de valgte å ikke betale utbytte siste kvartal. Det er vel allikevel ikke slik at selskapet har sluttet å betale utbytte? For meg virker det som usikkerheten er priset inn. Aksjen er jo en berg og dalbane, men å høre på meglerhusene har ikke vist seg å gi særlig guiding for hvor kursen skal gå. Det er fortsatt ett meglerhus som har den på kjøp. Hold anbelfalingene har gjennomsnitlig kursmål på 7 USD. Ett meglerhus mener den skal ned til 30 tallet. Det skal vel mye at de får rett til tror jeg. Ett mener den skal opp til 8,3 USD. Frontline er vel kanskje børsens tryggeste tradingaksje i og med sin høye volatilitet og sterke finansielle posisjon. Etter å ha bommet på sine estimater 4 kvartaler på rad med negativt fortegn, tror jeg forventningene nå muligens har blitt for lave. Frontline kan dermed overraske positivt med sine resultater framover, fra det lave nivå analytikerne har lagt seg på for tiden. Så har vi det gående andre veien igjen. Med stigende kurser og analytikere som kommer halsende etter med sine kjøpsanbefalinger, og anbefaler kjøp helt til kursen har gått i taket og sistemann som snur og anbefaler kjøp sitter igjen med svarteper. Handelen i USA i dag har ikke tydet på noen form for panikk i alle fall. Oslo drar den ned så henter den seg inn i USA er det bildet vi har sett i det siste. Ser ut som den åpner litt opp i morgen. Så får vi se hva dagen bringer.
Redigert 26.01.2021 kl 01:16 Du må logge inn for å svare

Glem det, denne skal ned til 40 lav
tuja
26.01.2021 kl 12:06 18053

Ikke akkurat ratefest i tank:

Joakim Hannisdahl
@JHannisdahl
·
16t
Most significant #oil #tanker #shipping spot movements:

#VLCC +489% to $2k/d
#Suezmax +22% to $7k/d
#MR +21% to $6k/d

#OOTT $ADSC $DHT $EURN $FRO $HAFNIA $HUNT $INSW $NAT $OET $TNK
CaptJack
26.01.2021 kl 17:22 17913

Tror du har rett. Kjøper mer når den bunner ut på 40.
JonasKr
26.01.2021 kl 17:54 17849

Litt mer komplisert er det jo, Okeanis fikk rate på over 15$ nå nylig på Nissos Anafi, mens enkelte gamle skip tegner negativ TCE nå. Stor forskjell på eco-skip m/scrubber og 15år pluss. Alt spot ligger jo godt under CBE nå.

Jeg kjenner ikke flåten til Front så godt men ville sjekket guidingen fremover. Hva har de på TC og hvor lenge? Hva har de i spot? Hva er CBE?

2021 blir grusomt frem til Corona er over og flyene er i lufta.

Er ikke så sikker på om vi får den så mye billigere.Virker som noen er i ferd med å posisjonere seg i tank nå. EURN steg greit i dag. Jeg solgte der etter inngang for et par dager siden. Håper på noen gode kjøpsmuligheter både der og i FRO etter hvert, men tror ikke man skal være for gjerrig.
tuja
26.01.2021 kl 19:13 17728

https://www.hellenicshippingnews.com/after-the-party-the-hangover-is-proving-drawn-out-for-tanker-shipping/

Since then, lower exports due to the pandemic, frontloading in March through May and ships coming out of floating storage have meant that earnings have been depressed for many months. With global oil demand only projected to return slowly, profitable earnings is not just round the corner for tanker shipping.


“Oil tankers are looking at a slow, uneven and unsteady recovery, as travel restrictions are once again tightened around the world, thanks to new virus mutations, even as vaccines are arriving left, right and center. In the longer term, the change in oil trade patterns is likely to have a negative effect, as the strong growth in US exports is unlikely to return as long as crude oil prices remain in their current range,” says Peter Sand.
Source: BIMCO, Peter Sand, Chief Shipping Analyst

Vent til aksje markedene har falt endel, det ligger et globalt fall i lufta.
Usa stritter i mot men jeg tror det kommer, et fall ned til 50 dageres glidende hadde bare gjordt markedet godt, 8-10% fall potensiale.
Skjer det vil shipping stupe, da får en gode kjøps muligheter og Fro ned mot 40, skjønner ikke denne hasten med å fakke tank, det er jo helt bedritent og kav røttent.
Shipping selskpene som tjener gode penger har fått seg en smell siste 14 dager, men tank ca uendret, sikkert som Fattig sier, noen possisjonerer seg, jeg tror det er for tidlig men kjøper om en får et skikkelig markedes fall.
Fro tjener penger q4.ca 2-2,5kr/aksjen, deretter 2 kvartaler med store tap, de største tapene på veldig lenge, kan knapt huske i historien værre rater en vi ser i dag, forundrer meg ikke om Fro taper 5-8kr/aksjen q1 og q2 og at verdiene må skrives ned.
Redigert 26.01.2021 kl 19:39 Du må logge inn for å svare

har ventet på dette fallet ganske lenge og tok shortposisjon i SPX denne uka. Trodde korreksjonen begynte i går, men alle dipper kjøpes fortsatt opp.

Gå short på torsdager pleier å gi litt utelling i USA, fredag er normlt en slakk dag.
De kjemper i mot, all sunn fornuft tilsier at det ikke skal stige mer nå, men det er jo ikke fornuft som styrer mrkedene lengre, det er maskiner.

Følg litt med på denne Fattig hvis du tror på nedgang og Volatilitet i markedet, den går gjerne 20-30-40% når det bikker ned, har god erfaring med den, men den må kjøpes når markedet er opp, god volum er det også i derivatet.
Har tradet lav 10 i 2 måneder nå, snart Popcorn Time?


ProShares Ultra VIX kortsiktig futures ETF -UVXY
Redigert 26.01.2021 kl 21:21 Du må logge inn for å svare

Håper du benyttet anledningen i går Fattig- UVXY ?

Tror frykten siger innpå nå.
Redcloud
28.01.2021 kl 12:40 16864

Greit å spå en korreksjon, men å spå et krakk blir for dumt etter min oppfattelse. Slik som enkelte prøver seg på. Når det gjelder FRO er den i kategori aksjer som allerede har korrigert eller har blitt hengende etter. Som Grieg Seafood. Som Telenor. FRO var nede såvidt under 50 i dag men hentet seg fort inn. Jeg tror det skal mange sure republikanere inn på selgersiden før verden sender ALT nedover. Men selektivt blir det nok. Selskaper som lever på luft og kjærlighet og har steget mye vil nok merke det ja. Aqua Biotech var morsom når den steg vanvittig plutselig. Da leter folk med lys og lykter uten peiling. Selskapet har en webshop som er drevet av Shopify, deres produkter koster 1600 kr flasken og er alle satt ned med med 90% på tilbud, samtidig som de fleste produktene er utsolgt. Selskapet har omtrent ikke inntekter på tross av dette. Verden er rar. Jeg driver ikke med trading lenger, jeg sparer til pensjon og lager mitt eget lille fond der jeg plukker aksjer for en viss sum pr mnd.
Redigert 28.01.2021 kl 12:59 Du må logge inn for å svare
Redcloud
03.02.2021 kl 17:04 16294

Det er vel alltid noen som sitter på mer info enn oss vedr Q4. Og de presser ikke akkurat kursen nedover.
Redigert 03.02.2021 kl 17:04 Du må logge inn for å svare
jazzå
04.02.2021 kl 11:35 15956

Er det noen som har noen reflekterte tanker om utbytte Q4?
Docs
04.02.2021 kl 15:30 15803

Må si den begynner å se pen ut nå, teknisk sett. Kan ikke skjønne annet enn at vi skal opp og snuse på 55-56 i morgen.... eller i dag.
Redigert 04.02.2021 kl 15:35 Du må logge inn for å svare
Sonatrach
04.02.2021 kl 19:47 15643

Jeg tror Q4 - Q1 og Q2 blir begredelige kvartaler som vil drive tankaksjene ytterligere ned. Jeg håper jeg kan handle FRO på 40 kroner innen den snur opp.

Er helt enig med Sontrach her, di som forventer dividende i Fro q4 bør skamme seg.

Kan ikke du gi et lite hint når du kjøper, long? I mitt hode er frontline under 60 kroner fortsatt billig, men korrigerer man brutto inntjening i tiden fremover høres 40-45 mer realistisk ut.

Var vel en shipping analytiker i Finansavisen idag som spådde dobling i Frontline.

Longsitinbulk skrev Innlegget er slettet
Sist han spådde det var vel kursen på 70kr ++ 2 mnd senere var den på 120kr. Så helt på jorde var han vel ikke.
Sinc
05.02.2021 kl 07:22 14925

Realisten78 skrev Innlegget er slettet
Nettopp, analysen i fjor kom rundt midten av februar, altså etter den kraftige nedgangen i januar/begynnelsen av februar og før den store oppgangen i mars/april. Jeg skjønner ikke helt hva folk snakker om.
oldgrumpy
05.02.2021 kl 08:44 14971

I fjor vår var det jo helt texas og januar viste man enda ikke at corona skulle ha en så signifikant betydning. Tror ikke aksjen blir særlig billigere og ser ut som at volumet har steget noe og at folk posisjonerer seg. Samme tendenser i tank i usa også. Fro har mer eller mindre alltid vært dyrere enn alle andre. Tidligere har jeg ventet og ventet og nesten alltid vært litt for sent ute og bommet på bunn. Skal være med på en emisjon i usa som starter i dag så er jeg inn i tank igjen !! :-)
Docs
05.02.2021 kl 09:08 14889

Spørsmålet er vel nå om det er lurt å selge rundt 65-66? Eller satse på at den bryter gjennom. Er selv usikker og selger nok minst halvparten rundt de nivåene.
tuja
05.02.2021 kl 12:13 14688

Ratene som oppnås i markedet er fortsatt helt ræva:

Tankers International
@TankersInt
·
1t
V. Progress (2019 - Modern Scrubber) On Subs NSea/China $4,200,000 BP Feb 22-24 GS Caltex Oil Corp. (TCE: RV USD 15.92K @ 102.31 days / Actual USD 11.28K @ 111.75 days) 9.23 idle days

Tankers International
@TankersInt
·
17t
CosFlying Lake (2015 - Modern VLSFO) On Subs Brazil/China WS 31.50 Petrobras Mar 7-8 Cosco Shipping Energy Tranportation Co. Ltd (CSET) (TCE: RV USD 3.53K @ 89.36 days / Actual USD 2.74K @ 99.59 days) 6.01 idle days

Tankers International
@TankersInt
·
23t
Ithaki (2011 - Modern VLSFO) On Subs WAfr/Indonesia WS 35.50 CSSA Feb 19-21 Dynacom Demurrage USD 28K (TCE: RV USD 7.23K @ 60.23 days / Actual USD 2.85K @ 87.7 days) 15.55 idle days
Korporalen
05.02.2021 kl 12:54 14593

Det vi er vitne til i dag (og de siste dagene) er nok 2 ting som utgjør denne midlertidige oppgangen:

1) Shorter dekkes inn. Litt i overkant av 1 million aksjer. Inndekkingen startet i det den tekniske bunnen på 49-50kr ble nådd.
2) Det kom en anbefaling fra ett meglerhus. I disse tider hvor gud og hvermansen skal kjøpe aksjer er det alltid noen som hopper rett på og kjøper ukritisk. Dette driver kursen ytterligere opp.

Jeg tviler sterkt på at den etablerer seg rundt 60 som er neste tekniske motstand. Går gjerne opp til 60, men på kort sikt skal den nok ned igjen når shortene er dekket inn og ratene i markedet forblir dårlige som påpekt av tjua ovenfor.
Redigert 05.02.2021 kl 13:00 Du må logge inn for å svare
rischioso
05.02.2021 kl 13:42 14507

Den nylige anbefalingen virker å være forbeholdt de som har et ønske om en exit før realitetene om og rundt de vedvarende lave ratene for alvor slår inn - så ja, et suckers rally er ikke å forakte i så måte ....
Redigert 05.02.2021 kl 13:44 Du må logge inn for å svare

Tror vel også at det tar tid før den etablerer seg over 60. Satte en short over 57 som hedge mot andre tankposisjoner. Men det har virket som vi har bunnet ut i tank for denne gang.

Bra driv i tankaksjer i USA, bl.a. i min kjære TNK. FRO er overraskende nok svakere enn de fleste og en god del lavere enn sluttkurs i Oslo. Kjøpte derfor tilbake i USA det jeg shortet på OSE nå og gikk long med en liten post.
rischioso
06.02.2021 kl 08:38 13902

Det blir nok den korteste long posisjonen du noen gang har hatt ... ;)
Redcloud
27.03.2021 kl 16:27 12258

Ikke så dumt allikevel, over 70 nå. Tippet du 40 bare på helvete Longsit eller trodde du på det selv? :P