Case: REC Silicon - Fremtiden innenfor batteri og solindustrien

Uchihabrah
RECSI 25.01.2021 kl 21:59 58972

Link til del 1 av tråden: https://finansavisen.no/forum/thread/123877/view

REC Silicon har i løpet av de siste tre handels dagene falt med 15.52% fra toppen på 20.36. Finansavisen publiserte en artikkel på fredag med overskrift "REC-boblen" hvor de informerte om at selskapet har falt med 99% fra sin all time high. I dag ble det publisert enda en artikkel av Finansavisen med overskrift "Dumper REC Silicon-aksjer" hvor det kommer frem at DnB Teknologi har netto solgt 6.5 millioner aksjer hittil i år. Dette har ført til at spørsmål dukker opp: Bør jeg selge aksjen? Skal jeg realisere gevinst/tap og satse på å time markedet fordi denne vil fortsette å gå ned? Hvis du stilte deg selv disse spørsmålene så er min anbefaling: Selg.

Jeg har alltid vært ærlig om at jeg skal være åpen med dere på forumet på når jeg kjøper og selger REC Silicon aksje. De siste tre handels dagene har jeg sett at min papir gevinst har krympet. Krympet så mye faktisk at dette hadde vært en utrolig god årslønn for mange der ute. Jeg tenkte at det kun er riktig av meg å skrive denne tråden og informere alle om at dagen jeg selger aksjene mine....... JA DEN MÅ DU VENTE FLERE ÅR PÅ! Sagt det før: 2020 gjorde meg til en multi millionær (TSLA) og allerede når 2021 er ferdig regner jeg med å være en titalls millionær (holder uansett de neste årene). La meg forklare hvorfor!

REC Silicon er et av de beste, hvis ikke den beste vekst-casen i hele Oslo børs. Vi har et selskap som produserer ingrediensene som er nødvendige for solar og batteri industrien. Verden har allerede bestemt seg for at grønt og fornybart er hva som skal satses på. Dette har blant annet kommet frem i Norge med alt fokuset som har vært på grønt, EU hvor det er en enorm satsning på grønt og USA, hvor Joseph Biden Jr. ble valgt som president og demokratene vant majoritet. Hvis du tror at dette ikke er stort for REC Silicon så er min anbefaling enkel: Selg.

De store har fått øynene sine opp for den grønne bølgen. Flere aktører har de siste årene åpnet seg opp for eller kommet inn i det grønne markedet hvor de smarteste begynte tidlig. Med alt av det makro-politiske som har skjedd de siste månedene vil det være enda flere som ønsker å komme inn, da mye av risikoen ble minsket etter USA-valget. Det vil være en enorm satsning innenfor grønt de neste årene, enda større enn vi først trodde. Vi ser allerede tegn på det i flere land inkludert Norge, hvor store aktører vil bruke milliarder av kroner for å bygge fabrikker og komme inn i både solar og batteri markedet de neste årene. Da ønsker jeg å gå videre til mitt neste poeng:

Visste du at det ikke finnes en eneste selskap som REC Silicon i hele EU og USA? Tenk på dette en gang til før du leser videre.

REC Silicon stiller klart med to fabrikker som er oppe og går som det suser. Dette er fabrikkene i Butte og Yulin. Selskapet eier også en fabrikk i Moses Lake som har vært nedstengt pga. handelskrigen med Kina. Viktig å påpeke at fabrikken var i en vanskelig posisjon allerede før handelskrigen begynte, hvor svekket polysil priser påvirket lønnsomheten til selskapet. Fabrikken i Moses Lake har det blitt tatt en emisjon på en milliard kroner for å gjenåpne og gjøre klar til drift og det beregnes i følge Tore Torvund (CEO i REC Silicon) at fabrikken vil være i operasjonell drift fra og med 2022 (25-30%), med 75% kapasitet i 2023. Dette vil gi en EBITDA på $100M fra ML alene i 2023. Dette var i Oktober 2020. Nå ønsker jeg at du skal tenke litt på alt som har skjedd både med verden og med selskapet siden Oktober 2020. Hvis du tror at selskapet ikke vil klare å gjenåpnes eller at EBITDA er feil så er min anbefaling enkel: Selg, men dere andre bør fortsette å lese.

Så vi er enige om at mye har forandret seg i verden siden Oktober 2020. Biden har med egne ord i forrige uke sagt at han ønsker å bygge en lokal verdikjede for grønt i USA. Videre understreker han at nok en gang vil produkter bli produsert i USA og at man skal begynne å kjøpe lokalt igjen. Made in America, med andre ord. Da kommer spørsmålet som du sikkert lurer på: Men Biden skal satse på alt grønt! Så hvorfor ikke et annet grønt selskap fremfor REC Silicon? Først og fremst vil jeg svare med å anbefale at du bør selge, men etter det vil jeg påpeke det jeg sa ovenfor: Visste du at det ikke finnes en eneste selskap som REC Silicon i hele USA og EU? Vil ikke et selskap som spesialiserer seg for å lage ingrediensene solar og batteri industrien trenger gagnes positivt av at alle ønsker en fot innenfor disse industriene?

Nå har vi snakket litt (er så mye mer jeg kan diskutere her, men jeg har begrenset med energi etter 12 timers arbeidsdag) om hvorfor REC Silicon vil gagnes positivt av den makro-politiske endringen som har foregått de siste årene, spesielt de siste månedene, så er det på tide å rette øynene mot selskapet fremfor makro-politisk situasjon. Jeg vil ikke gjenta alt fra tråd 1 og anbefaler at du leser den, hvis du ikke kjenner til mine innlegg.

Aker børs meldte i forrige uke at de tar REC Silicon inn i Aker Horizons porteføljen. Vi longs har sagt at dette vil skje siden forrige kvartals presentasjonen til Aker, hvor det ble nevnt at de vurderer å flytte REC Silicon til Horizons. Tror du at det er helt tilfeldig at Aker Horizons kjøper aksjer fra Aker Capital til 16.62kr akkurat nå? Noen uker før kvartalspresentasjonen i Februar? Etter at vi har fått en makro-politisk konsensus om at grønt er fremtiden? Etter at vi får vite at Violet Power har nok krutt i seg til å bygge fabrikk fremfor å leie og at de har mer enn nok kunder klare? Etter at Group 14 gjør en emisjon på $17M og sier at de vil begynne dette kvartalet? Forstår du nå hvorfor jeg sier at gjenåpning av ML kun er snakk om formalitet og at det er indirekte bekreftet? Har du lagt merke til at det har gått flere måneder før noen fra styret kjøpte aksjer? Eller hvorfor solgte ingen av dem på 20kr, de vet jo alt om selskapet? Enkelt: De kan ikke det, fordi de har informasjon resten av markedet ikke har.

Videre ønsker jeg å påpeke at selv om Violet Power og Group 14 betyr mye for REC Silicon nå, vil deres viktighet skaleres ned med hver eneste ny kontrakt REC Silicon får. Tror du at et selskap som vil være en essensiell nøkkelspiller for at solar og batteri-industrien i USA ikke vil få flere kontrakter? At flere nye aktører ikke vil ønske en bit av kaken? Hvis du tror det så er min anbefaling enkel; selg. Til alle andre: Dette er bare begynnelsen. Senest i forrige uke informerte Tore Torvund oss om at selskaper er i dialog med 3 nye potensielle samarbeidspartnere innenfor batteri segmentet.

Visste du at det er mangel på halvledere for el-batterier? Eller at de store bil selskapene ikke tok el-biler seriøst før i 2020? At det rett og slett er mangel allerede nå på å lage flere batterier, når el-bil segmentet såvidt har startet? Visste du også at REC Silicon har løsningen her?

Eller enda bedre; Hva med Tesla sin battery day, eller NIO day tidligere denne måneden. Har du fulgt med? Vet du hva mange forskere tror er fremtiden for el-batterier? Silisium batterier. Hvem kommer inn i bildet nok en gang? REC Silicon.

Kort oppsummert så produserer REC Silicon per dags dato ingredienser som er nødvendige for dagens el-batterier og er markedsledende innenfor hva som enkelt kan bli fremtidens el-batterier. Det vil komme flere aktører som vil forsøke å utføre det REC Silicon er kapabel til, men dette vil ta alt fra ett til flere år før andre aktører får bygd opp sine fabrikker. Glem heller ikke at REC Silicon er verdensledende og har teknologi, patenter og kunnskap som de har opparbeidet gjennom flere tiår.

La meg spikre på med et helt annet perspektiv nå som vi har snakket om USA og EU. Hva med Asia?
Asia må ikke undervurderes her. Siden Biden har tiltrådt som president har myndighetene i Kina gitt tegn på at de ønsker å forbedre og styrke forholdet mellom USA og Kina. Hvis Kina følger sin del av handelsavtalen så kan fabrikken i Moses Lake allerede gjenåpnes nå. Men la oss si at handelskrigen mellom USA og Kina fortsetter og at polysil prisene gjenstår uendret. Yulin! Jeg går ikke i dybden i denne tråden på hvorfor REC Silicon vil utløse opsjonen sin og kjøpe seg opp til 49% her, da jeg har tatt dette opp flere ganger tidligere, men kort fortalt vil Yulin gi en stor fot innenfor markedet i Kina samtidig som det vil være en flott mulighet for Aker til å utføre en emisjon på og øke deres eierandel. Visste du at Røkke Jr. senest i forrige uke nevnte at alle selskaper i Horizons porteføljen er eid 51% av Aker? REC Silicon er nå i Horizons porteføljen. Han fulgte dette opp videre med å informere om at batteri situasjonen i Moses Lake er veldig spennende og at Aker vil informere mer om sine planer allerede i Februar, samme måned som vi mest sannsynlig vil få gjenåpnings dato for fabrikken i Moses Lake. Tilfeldig? Tror du ikke at Kina (og India) også vil fortsette innsatsen for å sørge for at de opprettholder makten i hva som vil være fremtidens olje? REC Silicon er et selskap og ikke et land, de kan og vil ha kunder i alle kanter av planeten.

La oss glemme kostpris for fabrikkene til selskapet (30 milliarder NOK) for et øyeblikk og heller fokusere på Butte. Butte er oppe og går som det suser og jeg antar at resultatene Q4 2020 vil være et av de beste kvartalene selskapet har hatt på lenge. Husk at polysil prisene har økt betraktelig og at de vil fortsette å økes fremover. Dette er en mangel vare i verden, allerede nå! Men hva med alle selskapene i Kina? Jo, min kjære venn, husk ordene til Biden "Made in USA" og "kjøpe lokalt". I tillegg til det ønsker jeg at du skal huske dette: Det å handle fra REC Silicon er en kvalitetsstempel i seg selv. Man vet garantert at det ikke er slavearbeid i tillegg til miljøvennligheten til produksjonen til REC Silicon. Miljøvennlighet? Hva er det for noe tull? Hehe, la oss ikke tre alt for raskt frem. Pust nå, også leser du videre.
Redigert 26.01.2021 kl 00:36 Du må logge inn for å svare

Kundene Rec kan selge til er i Kina, som har 99% av markedet for ingot og wafer. Den ene 1% som er utenfor Kina er ikke nok til at en så stor fabrikk som ML kan åpne. Disse har allerede leveranser fra andre. Markedet er for lite. Kina har som kjent straffetoll på polysilicon fra Rec, som ligger i USA.

De har en stund nå, i samarbeid med myndiheter og Ultra Low-Carbon Solar Alliance jobbet med en ikke-kinesisk verdikjede. Vi ser jo konturene av dette nå. Derfor sa TT det han sa på Q3 også.
Redigert 28.10.2021 kl 19:31 Du må logge inn for å svare
Kanin89
28.10.2021 kl 19:18 1586

Mulig at eg er lat, men er det nokon som kan seie kvifor Moses Lake anlegget ikkje allereie er i gang med gjenåpning? Polysiliconprisen har hatt svært god utvikling og REC Silicon har hatt en emisjon med uttalt formål om gjenåpning.

Tror jeg også Uchi. Her er det ingen grenser. AKH vil bli en gull eier.
Innen 5 år er jeg ikke overrasket om AKH har et JV med G14 om anodefabrikk i Narvik ved siden av allerede meldte batteriplaner og Rec må bygge en silanfabrikk der. Haha.

Neida, skal kanskje ikke ta helt avgårde, men at det nå kommer noe politikk som får fart i USA og Rec skal bli deilig.
Redigert 28.10.2021 kl 18:43 Du må logge inn for å svare
Uchihabrah
28.10.2021 kl 18:27 2117

Les første side på nytt. Nå skjer det.

Jeg sa at 2021 vil være et bedre år for REC enn 2020. Jeg står fremdeles for dette. Vurderer å pante og ta 1-2M ekstra i kapital som jeg skal spytte inn innen neste uke.

Kommer en tråd til helgen. Går vedtektene gjennom (noe de vil, kun snakk om tid) kan børsmelding om gjenåpning komme når som helst. TT sa muligens i slutten av denne måneden.

Kjære venner, vært et brutalt år med mye opp og ned, men husk at vi er investorer i den beste vekst casen i hele Norge. Langtidsperspektiv er viktig!
VL
11.05.2021 kl 21:33 2697

Helt enig. Sitat fra W.Buffet ‘ “Would you like, publicly, to be considered as the best lover in the world, but privately know that you are the worst? Or, would you rather be considered publicly to be the worst lover in the world, when privately you know that you are the best?” I dagens samfunn er vi opptatte av andres meninger og oppfatninger om oss selv. Den samme gjelder i aksjemarkedet. Det er lett å bli påvirket markedets humørsvingninger. Nå som aksje markedet er i dårlig humør mot grønne og vekst selskaper er det viktig å stole på seg selv og vis tålmodighet til case.
Uchihabrah
11.05.2021 kl 20:18 2885

Bumper denne opp. Ser at det er en god del tråder på hovedsiden som virker svært forvirrende. Tror alle har godt av å lese original innleggene på nytt, selv om mye har skjedd siden.

"Videre ønsker jeg å påpeke at selv om Violet Power og Group 14 betyr mye for REC Silicon nå, vil deres viktighet skaleres ned med hver eneste ny kontrakt REC Silicon får. Tror du at et selskap som vil være en essensiell nøkkelspiller for at solar og batteri-industrien i USA ikke vil få flere kontrakter? At flere nye aktører ikke vil ønske en bit av kaken? Hvis du tror det så er min anbefaling enkel; selg. Til alle andre: Dette er bare begynnelsen. Senest i forrige uke informerte Tore Torvund oss om at selskaper er i dialog med 3 nye potensielle samarbeidspartnere innenfor batteri segmentet."

Tålmodighet godfolka. Selv om aksjekursen ikke reflekterer det er vi i en bedre posisjon i dag enn vi var i februar. Håper dere ikke panikk selger denne. Vi svinger nok raskt opp igjen til 20-tallet, men det er tresifret +++ vi burde ha øynene våre oppe for.
kuka
13.02.2021 kl 14:21 4338

Mulig jeg kommer med et spørsmål som jeg kunne fått svar på om jeg leste og tolket de mange innlegg på denne tråden og andre tråder om Recsi, men er det utviklet løsninger med batteriteknologi som gjør at teknologien kan brukes til å akkumulere store mengder elektrisitet. Bakgrunnen for spørsmålet er at Aker/AH, i tillegg til Recsi engasjerer og markerer seg innen "fornybar"-prosjekt som AOW og sannsynligvis etter hvert innen hydrogen. Både for sol og vind er vel flaskehalsene først og fremst knyttet til ujevn produksjon som følge av meteorologiske forhold.

The Game Is On!

«Som er resultat er ikke USA konkurransedyktig med å tiltrekke seg investeringer til nye produksjonsanlegg. Vår fremtidige teknologiledelse er i fare.

Bidens pressetalsperson Jen Psaki sa på torsdag at Biden vil undertegne en presidentordre i løpet av de neste ukene for å identifisere flaskehalser i forsyningskjedene og tilrettelegge for økt produksjon i USA.

Takker👍 fortsatt tøft marked å tjene penger i .
Kina og er subsidiert , sikkert mange andre også.
Derfor får vi håpe at Rec kommer seg inn i batteri segmentet for å ha flere bein å stå på
Nilsinini
12.02.2021 kl 14:44 3798

Franske kutt i subsidier førte til et fall i Franske solcelle selskaper. Dro med seg Scatec.

Vestas og Ørsted falt 15 prosent. Skyldes ekstremt høy prising. Mer står ikke av substans.
Redigert 12.02.2021 kl 14:45 Du må logge inn for å svare

Utdrag fra FA i dag. Noen som har tilgang og kan dele ?

Europa
Scatec virker å være eneste skikkelige offer for korreksjonen her hjemme.
Rubin
10.02.2021 kl 22:50 4266

Jaggu betryggende og bekreftende at investorer som Uchi har samme ståltroa som meg selv, spesielt når man satser millionbeløp... 😅
Jeg tror faktisk Røkke ser på dette caset som potensielt større enn hva AkerBP har vært og fremdeles er...
Redigert 10.02.2021 kl 22:51 Du må logge inn for å svare

Gang på gang kommer du med helt fantastiske innlegg. Det du skriver er mildt sagt imponerende, jeg kjenner til knapt noen andre som har evnen til å se det store bildet som du gjør. Aksjer er i stor grad et psykologisk spill og dine evner til å forutse fremtiden er inspirasjon for oss andre. Takk for alt du gjør Uchi.
Uchihabrah
10.02.2021 kl 22:22 4537

GJENTAGELSE, MENT FOR DE NYE;

Åh. Da er vi her igjen, haha. Visste dere at aksjer går opp, ned og sidelengs? Altså, vi som er aksjonærer i REC må innrømme at vi får rush fem ganger i uken, uavhengig av om det går opp eller ned. Regner med at dere som har vært med på denne reisen er vant med det og ikke stresser. Dette er en fin mulighet til å laste opp enda mer, hvis du virkelig har troen og kan frigjøre kapital. Jeg har lastet opp selv for ca. 244.000 NOK fordelt på i går og i dag ved å frigjøre reserve penger, men jeg skjønner at ikke alle har anledning til det. Da gjelder det å enten være tålmodig og ri bølgene opp og ned eller selge deg ut i forsøk om å time markedet - og hvis du bommer, bli som mange andre på forumet og begynn å snakke ned selskapet, hahahahah. Jeg vet at dere som bruker flere timer her daglig ønsker billigere inngang. Det vet dere også. Alltid greit å svare litt her og der, sånn at uvitende ikke blir lurt av slange-oppførselen til disse individene, men ikke bruk for mye energi på det er min anbefaling.

Les hovedinnlegget en gang til. Den 25.01 skrev jeg denne for å roe ned uvitende aksjonærer og siden da har vi vokst med 24.77% på veldig kort tid (12 børsdager) inkludert i dag. Hva var frykten da? Åh skal vi teste 15kr igjen? Åh nei hvorfor er vi ikke på 100kr allerede!? Har Røkke lurt sønnen sin og tatt gevinst og gitt han møkk som skal kræsje? <-- Ja, noen sa faktisk det, haha.

Hvis du tror at veien til flere hundre kroner aksjen kun er opp, så tar du dessverre feil. Det er helt naturlig å teste nye topper, reteste tidligere topper som nå har blitt støttepunkter, gevinstsikring fra de utålmodige, uvitende aksjonærer som ikke vet bedre og rett og slett markedsmanipulasjon hvor aksjekurs utvikling blir begrenset til de store har fylt opp og er fornøyde.

Folk tenker for smått, hvis jeg kan være helt ærlig. Jeg mener at det å kunne kjøpe aksjer i et selskap på prisene vi har tilgjengelig nå er noe vi bør føle oss velsignet for. Det er ikke ofte man får slike caser. Du må ha troen og innse at ikke alle tenker like stort eller langsiktig som de fleste av oss her. De fleste er fornøyd med noen usle % i avkastning. Ikke la det påvirke deg eller din tillit til selskapet. Aldri døm et selskap som REC basert på oppgang eller nedgang, kun fundament og potensiale. Husk at vi nå også har testet 23.4kr. Se på kartet til aksjekurs, hver gang vi tester en ny topp, går vi litt ned før vi bryter toppen og stabiliserer på et nytt punkt. Alt av teknisk analyse brøler kjøp på kort, middels og lang sikt, men dette betyr lite når det er så mange nyheter vi kan få om kort tid som vil påvirke fundamentet. Jeg anbefaler ingen å trade denne aksjen, fordi hva som helst kan skje de neste dagene. Er du en flink trader tjener du selvfølgelig mye mer enn vi som kun holder og akkumulerer, men er dette en risiko du ønsker å ta ved å stå utenfor og ende opp som individene jeg nevnte i første avsnitt? Nå, la oss gå videre før dette også blir en novelle hvor jeg må gjenta ting jeg har sagt millioner ganger før, bare sånn at nye uvitende aksjonærer får det med seg, ikke rart det tar så mye tid å skrive når jeg må gjenta meg selv hver gang, haha. La oss fokusere på noe nytt.

RØKKE & NY SPEKULASJON:

Ser også at flere spekulerer på hvilket betydning det har for selskapet å ha Røkke som styreleder og slenger meg på. Beklager for at det har tatt litt tid, jeg har hatt det veldig hektisk denne uken og det er også årsaken til at jeg har vært borte fra å delta. Fikk først litt tid nå til å sette meg ned og skrive. Må bare påpeke at jeg elsker hvor mange nye aktive brukere som deltar i god diskusjon med hverandre! En glede å se dere og lære fra deres innlegg.

Det at Røkke blir styreleder for å selge REC er egentlig bare å huke vekk. Han trenger ikke å være styreleder for å gjøre det. Selskapet ble ikke flyttet fra Aker Capital til Aker Horizons hvis selskapet skulle selges. Røkke tar også med seg en ny styremedlem fra Aker som vil bidra stort, som har ekspertise som vil være veldig nyttig i tiden fremover fordi REC skal satses stort på og her trenger Røkke & CO å være så effektive som mulig og få til ting riktig, innenfor korte tidsrammer, ettersom de innser at store endringer allerede er på vei i USA.

Jeg vil spekulere om at Røkke blir styreleder for å effektivisere hvor fort ting vil forekomme fremover. Fordi han innser hvilket gullgruve REC er og vil være i fremtiden. Ikke bare blir februar spennende, men jeg tror at vi vil lære mye de neste månedene og at store ting vil skje. Kan det hende at Røkke er interessert i fusjon som flere av dere har nevnt? Bygge sammen med VP? Sørge for at Aker Horizons får en hel verdikjede rundt solar? Gode ideer som jeg kan se for meg. Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke vet hva Røkke planlegger, men jeg vet at uansett hva det blir så kommer det til å bli stort. Dette har jeg stått fast på lenge. Aker har store planer for REC og jeg gleder meg til de deler det med oss. Jeg mistenker også at de vil klare å øke eierandel til 33% på en eller annen måte innen noen måneder maksimalt, men emisjon vil ikke komme ut av løse luften og vil relatere til videre vekst, så her er det mye som foregår bak kulissene og sannheten er at vi vet veldig lite.

For å avslutte: Jeg tror ikke alle innser hvor stort det egentlig er at Røkke skal bli styreleder for REC. Hvis det at Aker Horizons tok over eierskap på REC ikke var bekreftelse på at Aker er seriøse, så håper jeg at det å ha Røkke som styreleder får verden til å våkne litt. Industri byggeren selv skal være styreleder for REC Silicon. Trenger jeg å si noe mer? Ser at det har kommet noen artikler om dette i USA allerede. Gi det litt mer tid. Vi som virkelig har troen vet at aksjeprisen er på billigsalg, men vi må også innse at tålmodighet er en del av prosessen og at vi gradvis vil teste nye topper, rekyl ned, før vi tester enda høyere topper. Se litt større enn kun dag til dag eller uke for uke. Tenk måneder om gangen. Flere år frem i tid. Dette er en gullgruve og vi er velsignet som får være en del av noe så unikt.

Så pust, slapp av, ri på bølgene istedenfor å drukne. For alt vi vet er vi ferdige med å teste bunnen og stiger kraftig i morgen (noe i dag tydet på, helt til NASDAQ, SP500 og DOW falt kraftig rett før børsen stengte i Norge). Ha is i magen og tenk langsiktig. Skulle egentlig ha vært et lukket tråd når jeg tenker meg om - også kunne jeg ha delt mine meninger med dere som er uvitende, slik at dere selv innser hvilket gull dere har i porteføljen istedenfor å riste mer enn en tredemølle hver gang aksjekurs møter på litt motstand. Og husk; Det finnes ingen bedre bull signal for oss enn når nesevis er så aktiv på forumet! Så lenge nesevis skriver i flere timer daglig, fortsetter jeg å laste opp. Åh nesevis, du gjør alltid mørke røde dager bedre. Takk!

- Uchi
Vilter
02.02.2021 kl 11:19 5532

Aha, sorry:

Jeg tenker det er av Sila Tech sin interesse å lage en avtale med RECsi før de starter bygging av denne gigafabrikken.

Ville vært dumt av dem å lage en fabrikk vis a vis ML, hvis ML ikke har kapasitet til å levere dem råvarene.

Selve produksjonen tar noen år å komme i gang med. Det er noen her inne som har tatt fram kalkulatoren og regnet seg fram til at ebidta for RECsi (utenom Yulin) på nær 400 millioner dollar/år. Da er kursen lover 150.
Redigert 02.02.2021 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
Nilsinini
02.02.2021 kl 11:12 5632

Høres fornuftig ut. Men tror REC sin ordrebok må bygges litt steg for steg. Tar 1 til 2 år før vi ser resultatene

Konturene ser vi nå og ekstremt lovende, mer enn hva jeg kunne håpet på for en måned siden...
Særlig det at Biden vant valget og begge husene var helt i overkant.

Sila og REC er så sexy det. Hyggelig at de har funnet tonen allerede.
Redigert 02.02.2021 kl 11:14 Du må logge inn for å svare
Nilsinini
02.02.2021 kl 11:01 5746

Først ute. Meget mulig!

Men om to uker? Nei. Jeg burde presisert dette bedre.

Jaja, time will tell. Hvis det skjer, men det skjer ikke, smeller aksjen noe fryktelig.

Redigert 02.02.2021 kl 11:02 Du må logge inn for å svare
Vilter
02.02.2021 kl 10:57 5833

Hehe, hvorfor er det naivt?

RECsi er verdens største leverandør av silan og har 70% av verdensmarkedet i fra Butte. RECsi har patenter.

Flere batterileverandører har forsket på teknologi hos RECsk i ML i flere år. Bare les kvartalsrapportene og guidingen.

Jeg holder det svært sannsynlig at RECsi og Sila er først ute med planer om storskalaproduksjon.

Forøvrig meldte TT at de er i forhandlinger med 3 batterileverandører. Det er sannsynlig at Sila er en av de tre.

Vi får vite mer 19.2 - Q4 og guiding (om ikke noe børsmeldes før)
Redigert 02.02.2021 kl 10:59 Du må logge inn for å svare

Uansett, kjernepatentet til Sila Nanotech innebærer en metode for å lage Kompositt partikler som slik jeg forstår det består av en porøs kjerne (trolig elementær karbon) belagt med silisium.
Silisiumet har da rom for å ekspandere inn mot kjernen av partiklene.

Utifra min kunnskap så er man avhengig av Silangass for produsere disse partiklene (avsetning av silangass på karbon), og det blir også beskrevet bruk av silangass i patentet.

REC har 70% av markedet for Silangass, og har levert silangass på tank 50 000 ganger uten uhell, jeg ser det som veldig sannsynlig at REC og Sila Nanotech blir partnere.
Redigert 02.02.2021 kl 10:58 Du må logge inn for å svare
Falco1
02.02.2021 kl 10:55 5876

Helt utrolig at noen setter stopploss i denne så det gir noe gærninger anledning til å søke etter disse. Rec er det overhodet ikke lurt å ha stopploss i det har vist seg gang på gang:) hadde skjønt det om kursen var over 50, men seriøst her nede:))
Redigert 02.02.2021 kl 10:57 Du må logge inn for å svare
Sirbalo
02.02.2021 kl 10:50 5953

Tenker det beste nå er bare la den falle ned i bunn til ca 17 kroner, så vi kan få en slik heftig rekyl på 1-2 dager opp 3-5 kroner som ved de andre gangene vi treffer bunn siste 1-2 mnd :-) Nå driver den bare tuller i mellom uten mål og mening..
Gunnar88
02.02.2021 kl 10:49 5963

Bmwi8 skrev RT 17,89
Som jeg har savnet deg, i8. Har du det bra?
hpei
02.02.2021 kl 10:49 5978

Bmwi8 skrev RT 17,89
Javel, har uansett ikke tenkt å selge i dag, det spiller ingen rolle
Nilsinini
02.02.2021 kl 10:42 6106

Finnes det storskala produksjon av silisium batterier? Gjør vel ikke det.
Naivt å tro at REC vil som første i verden lansere et samarbeid med Sila om to uker? Jeg vil mene det.
Tror vi skal nøye oss med inntekter fra VP og etterhvert G14. Kanskje noe med Sila blir offisielt, men ikke faen om det er fullskala produksjon.
Da dobler aksjen seg på kort sikt og det føles helt unaturlig pdd. Men det er min mening da, jeg holder for 2 til 5 år. Tror det er nødvendig.
Redigert 02.02.2021 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
Taycen
02.02.2021 kl 10:42 6109

hvem selger seg ned og hvorfor ?
BadRobot
02.02.2021 kl 10:42 6116

At Sila starter opp i ML kan gagne oss voldsomt og legger grunnlaget for om det er planer om utvidet kapasitet.

Fra Sila sine sider:
“It took eight years and 35,000 iterations to create a new battery chemistry, but that was just step one,” said Gene Berdichevsky, co-founder and CEO, Sila Nano. “For any new technology to make an impact in the real-world, it has to scale, which will cost billions of dollars. We know from our experience building our production lines in Alameda that investing in our next plant today will keep us on track to be powering cars and hundreds of millions of consumer devices by 2025.”

Kan ikke være tvil om at Rec har lyst på denne...
Falco1
02.02.2021 kl 10:27 6339

Hehe de som kommenter på times pris og at trend er over Osv. Kan bare blokkeres disse vet knapt hva en trend er og vil inn i aksjen. De vet ingenting om selskapet og kan heller ikke gi noe info av betydning. Blir kun støy og spam:))
Vilter
02.02.2021 kl 10:23 6398

Ja, trenden er tydelig. Den hakker seg oppover.
Jeg er ærlig talt mest spent på to ting:
- sila tech i ML ?
- planer om utvidet kapasitet på ML?

https://www.tradingview.com/x/j4d4JuCo/
Falco1
02.02.2021 kl 10:17 6497

Tror den shorten der har nok ligget en stund med litt økning så havnet den over grensa og ble synlig. Selskapet som shorter nå har tapt mange millioner på shorting det ser man på lista dems og ønsker tydeligvis å tape igjen:))
Redigert 02.02.2021 kl 10:18 Du må logge inn for å svare
Rubin
02.02.2021 kl 10:16 6523

Se Google map 😉
Det er vel plass til en del nye fabrikker der ja...👍
Falco1
02.02.2021 kl 10:14 6564

Mange tror det kommer til å tilbys aksjer AKH. Jeg vet ikke hva som vil skje nå, men det som er flott er at vi får vite noe om ikke lenge. Tidligst i dag:))
Trier
02.02.2021 kl 10:13 6595

Ja, en økning for Aker er ingen rett-fram affære, men det kan hende at det er den eneste logiske løsningen ved en større ekspansjonsstrategi.

Det som er gøy nå er jo at fra at man i flere år har bitt negler omkring selskapets overlevelse er det nå egentlig strategier for å gjøre pengemaskinen størst mulig. Q4-guidingen blir derfor veldig spennende. I stor grad har jo strategien blitt lagt gjennom samarbeidsavtalene med VP og G14. I tillegg håper man med stor grad av berettigelse at en avtale kommer på plass også med Sila N - men, det vi mest av alt venter på nå er hvor raskt ting kommer i gang. At ML skal startes eller ikke er vel reelt sett ikke et spørsmål - det er bare et spørsmål om når. Det er derfor merkelig at kursen enda ikke har gått mer - selv om at veksten siden september har vært betydelig må man ikke glemme at den har steget fra nivåer som tilsvarte konkursprising. Men, noen har ikke tro på REC slik det gjenspeiles i kursen og vi har til og med sett at en større short-posisjon har blitt satt. Det syns jeg er modig. Det jeg også finner rart er at noen selger på disse nivåene. Hadde man sittet på sine posisjoner til ting er avklart hadde man sannsynligvis allerede nå hatt en kurs på det dobbelte av dagens.
Sirbalo
02.02.2021 kl 10:10 6649

Bare se på kartet der rec ligger i moses lake, store områder rundt fabrikken ;)