Case: REC Silicon - Fremtiden innenfor batteri og solindustrien

Slettet bruker
RECSI 25.01.2021 kl 21:59 64218

Link til del 1 av tråden: https://finansavisen.no/forum/thread/123877/view

REC Silicon har i løpet av de siste tre handels dagene falt med 15.52% fra toppen på 20.36. Finansavisen publiserte en artikkel på fredag med overskrift "REC-boblen" hvor de informerte om at selskapet har falt med 99% fra sin all time high. I dag ble det publisert enda en artikkel av Finansavisen med overskrift "Dumper REC Silicon-aksjer" hvor det kommer frem at DnB Teknologi har netto solgt 6.5 millioner aksjer hittil i år. Dette har ført til at spørsmål dukker opp: Bør jeg selge aksjen? Skal jeg realisere gevinst/tap og satse på å time markedet fordi denne vil fortsette å gå ned? Hvis du stilte deg selv disse spørsmålene så er min anbefaling: Selg.

Jeg har alltid vært ærlig om at jeg skal være åpen med dere på forumet på når jeg kjøper og selger REC Silicon aksje. De siste tre handels dagene har jeg sett at min papir gevinst har krympet. Krympet så mye faktisk at dette hadde vært en utrolig god årslønn for mange der ute. Jeg tenkte at det kun er riktig av meg å skrive denne tråden og informere alle om at dagen jeg selger aksjene mine....... JA DEN MÅ DU VENTE FLERE ÅR PÅ! Sagt det før: 2020 gjorde meg til en multi millionær (TSLA) og allerede når 2021 er ferdig regner jeg med å være en titalls millionær (holder uansett de neste årene). La meg forklare hvorfor!

REC Silicon er et av de beste, hvis ikke den beste vekst-casen i hele Oslo børs. Vi har et selskap som produserer ingrediensene som er nødvendige for solar og batteri industrien. Verden har allerede bestemt seg for at grønt og fornybart er hva som skal satses på. Dette har blant annet kommet frem i Norge med alt fokuset som har vært på grønt, EU hvor det er en enorm satsning på grønt og USA, hvor Joseph Biden Jr. ble valgt som president og demokratene vant majoritet. Hvis du tror at dette ikke er stort for REC Silicon så er min anbefaling enkel: Selg.

De store har fått øynene sine opp for den grønne bølgen. Flere aktører har de siste årene åpnet seg opp for eller kommet inn i det grønne markedet hvor de smarteste begynte tidlig. Med alt av det makro-politiske som har skjedd de siste månedene vil det være enda flere som ønsker å komme inn, da mye av risikoen ble minsket etter USA-valget. Det vil være en enorm satsning innenfor grønt de neste årene, enda større enn vi først trodde. Vi ser allerede tegn på det i flere land inkludert Norge, hvor store aktører vil bruke milliarder av kroner for å bygge fabrikker og komme inn i både solar og batteri markedet de neste årene. Da ønsker jeg å gå videre til mitt neste poeng:

Visste du at det ikke finnes en eneste selskap som REC Silicon i hele EU og USA? Tenk på dette en gang til før du leser videre.

REC Silicon stiller klart med to fabrikker som er oppe og går som det suser. Dette er fabrikkene i Butte og Yulin. Selskapet eier også en fabrikk i Moses Lake som har vært nedstengt pga. handelskrigen med Kina. Viktig å påpeke at fabrikken var i en vanskelig posisjon allerede før handelskrigen begynte, hvor svekket polysil priser påvirket lønnsomheten til selskapet. Fabrikken i Moses Lake har det blitt tatt en emisjon på en milliard kroner for å gjenåpne og gjøre klar til drift og det beregnes i følge Tore Torvund (CEO i REC Silicon) at fabrikken vil være i operasjonell drift fra og med 2022 (25-30%), med 75% kapasitet i 2023. Dette vil gi en EBITDA på $100M fra ML alene i 2023. Dette var i Oktober 2020. Nå ønsker jeg at du skal tenke litt på alt som har skjedd både med verden og med selskapet siden Oktober 2020. Hvis du tror at selskapet ikke vil klare å gjenåpnes eller at EBITDA er feil så er min anbefaling enkel: Selg, men dere andre bør fortsette å lese.

Så vi er enige om at mye har forandret seg i verden siden Oktober 2020. Biden har med egne ord i forrige uke sagt at han ønsker å bygge en lokal verdikjede for grønt i USA. Videre understreker han at nok en gang vil produkter bli produsert i USA og at man skal begynne å kjøpe lokalt igjen. Made in America, med andre ord. Da kommer spørsmålet som du sikkert lurer på: Men Biden skal satse på alt grønt! Så hvorfor ikke et annet grønt selskap fremfor REC Silicon? Først og fremst vil jeg svare med å anbefale at du bør selge, men etter det vil jeg påpeke det jeg sa ovenfor: Visste du at det ikke finnes en eneste selskap som REC Silicon i hele USA og EU? Vil ikke et selskap som spesialiserer seg for å lage ingrediensene solar og batteri industrien trenger gagnes positivt av at alle ønsker en fot innenfor disse industriene?

Nå har vi snakket litt (er så mye mer jeg kan diskutere her, men jeg har begrenset med energi etter 12 timers arbeidsdag) om hvorfor REC Silicon vil gagnes positivt av den makro-politiske endringen som har foregått de siste årene, spesielt de siste månedene, så er det på tide å rette øynene mot selskapet fremfor makro-politisk situasjon. Jeg vil ikke gjenta alt fra tråd 1 og anbefaler at du leser den, hvis du ikke kjenner til mine innlegg.

Aker børs meldte i forrige uke at de tar REC Silicon inn i Aker Horizons porteføljen. Vi longs har sagt at dette vil skje siden forrige kvartals presentasjonen til Aker, hvor det ble nevnt at de vurderer å flytte REC Silicon til Horizons. Tror du at det er helt tilfeldig at Aker Horizons kjøper aksjer fra Aker Capital til 16.62kr akkurat nå? Noen uker før kvartalspresentasjonen i Februar? Etter at vi har fått en makro-politisk konsensus om at grønt er fremtiden? Etter at vi får vite at Violet Power har nok krutt i seg til å bygge fabrikk fremfor å leie og at de har mer enn nok kunder klare? Etter at Group 14 gjør en emisjon på $17M og sier at de vil begynne dette kvartalet? Forstår du nå hvorfor jeg sier at gjenåpning av ML kun er snakk om formalitet og at det er indirekte bekreftet? Har du lagt merke til at det har gått flere måneder før noen fra styret kjøpte aksjer? Eller hvorfor solgte ingen av dem på 20kr, de vet jo alt om selskapet? Enkelt: De kan ikke det, fordi de har informasjon resten av markedet ikke har.

Videre ønsker jeg å påpeke at selv om Violet Power og Group 14 betyr mye for REC Silicon nå, vil deres viktighet skaleres ned med hver eneste ny kontrakt REC Silicon får. Tror du at et selskap som vil være en essensiell nøkkelspiller for at solar og batteri-industrien i USA ikke vil få flere kontrakter? At flere nye aktører ikke vil ønske en bit av kaken? Hvis du tror det så er min anbefaling enkel; selg. Til alle andre: Dette er bare begynnelsen. Senest i forrige uke informerte Tore Torvund oss om at selskaper er i dialog med 3 nye potensielle samarbeidspartnere innenfor batteri segmentet.

Visste du at det er mangel på halvledere for el-batterier? Eller at de store bil selskapene ikke tok el-biler seriøst før i 2020? At det rett og slett er mangel allerede nå på å lage flere batterier, når el-bil segmentet såvidt har startet? Visste du også at REC Silicon har løsningen her?

Eller enda bedre; Hva med Tesla sin battery day, eller NIO day tidligere denne måneden. Har du fulgt med? Vet du hva mange forskere tror er fremtiden for el-batterier? Silisium batterier. Hvem kommer inn i bildet nok en gang? REC Silicon.

Kort oppsummert så produserer REC Silicon per dags dato ingredienser som er nødvendige for dagens el-batterier og er markedsledende innenfor hva som enkelt kan bli fremtidens el-batterier. Det vil komme flere aktører som vil forsøke å utføre det REC Silicon er kapabel til, men dette vil ta alt fra ett til flere år før andre aktører får bygd opp sine fabrikker. Glem heller ikke at REC Silicon er verdensledende og har teknologi, patenter og kunnskap som de har opparbeidet gjennom flere tiår.

La meg spikre på med et helt annet perspektiv nå som vi har snakket om USA og EU. Hva med Asia?
Asia må ikke undervurderes her. Siden Biden har tiltrådt som president har myndighetene i Kina gitt tegn på at de ønsker å forbedre og styrke forholdet mellom USA og Kina. Hvis Kina følger sin del av handelsavtalen så kan fabrikken i Moses Lake allerede gjenåpnes nå. Men la oss si at handelskrigen mellom USA og Kina fortsetter og at polysil prisene gjenstår uendret. Yulin! Jeg går ikke i dybden i denne tråden på hvorfor REC Silicon vil utløse opsjonen sin og kjøpe seg opp til 49% her, da jeg har tatt dette opp flere ganger tidligere, men kort fortalt vil Yulin gi en stor fot innenfor markedet i Kina samtidig som det vil være en flott mulighet for Aker til å utføre en emisjon på og øke deres eierandel. Visste du at Røkke Jr. senest i forrige uke nevnte at alle selskaper i Horizons porteføljen er eid 51% av Aker? REC Silicon er nå i Horizons porteføljen. Han fulgte dette opp videre med å informere om at batteri situasjonen i Moses Lake er veldig spennende og at Aker vil informere mer om sine planer allerede i Februar, samme måned som vi mest sannsynlig vil få gjenåpnings dato for fabrikken i Moses Lake. Tilfeldig? Tror du ikke at Kina (og India) også vil fortsette innsatsen for å sørge for at de opprettholder makten i hva som vil være fremtidens olje? REC Silicon er et selskap og ikke et land, de kan og vil ha kunder i alle kanter av planeten.

La oss glemme kostpris for fabrikkene til selskapet (30 milliarder NOK) for et øyeblikk og heller fokusere på Butte. Butte er oppe og går som det suser og jeg antar at resultatene Q4 2020 vil være et av de beste kvartalene selskapet har hatt på lenge. Husk at polysil prisene har økt betraktelig og at de vil fortsette å økes fremover. Dette er en mangel vare i verden, allerede nå! Men hva med alle selskapene i Kina? Jo, min kjære venn, husk ordene til Biden "Made in USA" og "kjøpe lokalt". I tillegg til det ønsker jeg at du skal huske dette: Det å handle fra REC Silicon er en kvalitetsstempel i seg selv. Man vet garantert at det ikke er slavearbeid i tillegg til miljøvennligheten til produksjonen til REC Silicon. Miljøvennlighet? Hva er det for noe tull? Hehe, la oss ikke tre alt for raskt frem. Pust nå, også leser du videre.
Redigert 26.01.2021 kl 00:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 12:27 3512

Se her ja
EXCLUSIVE-ASTRAZENECA HAS PROPOSED TO THE EU TO BRING FORWARD START OF SUPPLIES OF ITS COVID-19 VACCINE TO FEB 7 FROM FEB 15 - EU SOURCES
Slettet bruker
26.01.2021 kl 12:28 3510

husk at de nylig har gjort en emisjon og fått inn 1 milliard. De har altså 1 milliard de hentet inn for flere måneder siden. Skal Yulin økes eierandel er det fortsatt lenge til dette skal betales inn, innen den tid er nok ML annonsert åpnet og kurs langt over 30 tallet... De har nok kontanter for øyeblikekt. Skal Yulin økes raskt vil nok aker inn med penger for å øke andel..
t3sm
26.01.2021 kl 12:29 3503

Ting skjer! Bare tenk dere til det som skjer i kulissene og alt det vi ikke vet!
fattigstakkar
26.01.2021 kl 12:46 3408

Teknisk er 17 kroner en fin inngang. Vi har fått en korreksjon i RSi, som forventet, og den ligger nå i overkant av 50. Der har den pleid å snu nå i opptrenden. Korreksjonen har også vært på nivå med det vi har sett på tidligere gevinstsikringer. Den positive langsiktige trenden er intakt, og volumet på nedgangen har avtatt i dag. Ser ikke bort fra at vi ender i pluss i dag.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 12:54 3321

helt enig, bra det er flere som ser hvor vi er på vei nå teknisk haha
Tycho
26.01.2021 kl 12:54 3359

Det er nok behov for mer kapital i Recsi for å realisere fremtidige planer i et lengre perspektiv. Men vekstemisjoner skal vi ikke være redd for. Det smeller snart her (oppover). Noen skal bare posisjonere seg på lavest mulig kurs først.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 12:58 3302

Hvordan den kan unngå å smelle opp fra denne latterlige kursen når man ser på det fundamentale og potensiale er for meg en gåte:)
Redigert 26.01.2021 kl 12:59 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:07 3208

sist bunn brukte den 1 dag på på bunn, sakte oppover, så fikk vi rekylen dagen etter med opp 3 kroner ca... Håper den gjør seg klar i dag, så den får gjerne bunnskrape sakte oppover for å slutte i pluss, så tar vi rekylen i morgen for deretter sette ny høy på torsdag ;)
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:09 3201

alle de andre gangen helt likt, men da er vi avhengig av en sluttspurt i dag på slutten til dagens høy eller rundt omrking

så MÅ vi slutte over åpningskursen :-) da er jeg så bull jeg kan bli for morgen dagen ;)
Redigert 26.01.2021 kl 13:12 Du må logge inn for å svare
uct
26.01.2021 kl 13:16 3125

Jeg kjøper mer når den går over 17.23 i dag ;-)
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:17 3122

Igjen, jeg mener det må bekreftede meldinger til for et skikkelig rykk oppover. Vi venter på VP's groundbreaking seremoni. Jeg lurer på om at den er utsatt - i såfall burde man fått melding om dette.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:19 3337

Uct, legg til dnb egenhandels konto også i regnearket ditt, da ser vi at dnb har øket mye, selv om tek har solgt seg ned
Redigert 26.01.2021 kl 13:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:20 3325

Selv om vi ser bort fra at andre DNB fond stort sett kjøper det som selges av DNB tekn, så mangler det en fornuftig forklaring på hvorfor en forvalter ønsker å snakke ned en aksje en fremdeles har 9 millioner av i fondet sitt. Han har jo ikke solgt seg ut, kun redusert. Ønsker han at verdien og avkastningen på fondet sitt skal krympe? Jeg forstår det ikke. Ønsker han å selge seg helt ut, så er det jo enda dummere å komme med negative utsagn. Hva er det foregår?
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:24 3298

Bare begynne å kjøpe:)
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:26 3324

se på det tekniske bildet... trenger ikke news... følg mønsteret og utviklingen så lenge ikke noe fundemantalt endrer seg. Ny teknisk topp kommer uansett om news eller ikke...
uct
26.01.2021 kl 13:28 3287

Slettet bruker skrev Bare begynne å kjøpe:)
Done :-)
Borgermester
26.01.2021 kl 13:28 3305

Da var jeg tilbake med eksakt 500 000 aksjer. Snittpris 17,25 fordelt over to dager med kjøp. RECSI blir årets børsvinner, mark my words.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:32 3273

Greit å kjøpe på bunn haha, gjorde det samme rett før starten på teknisk topp sist. Nå ser jeg den kommer igjen, og er irriterende jeg venter få penger låst opp på mandag. Trenger de NÅ ...
uct
26.01.2021 kl 13:35 3230

Stemmer, kan ta den med i morgen.

Tenkte i utgangspunktet å kun ta med fond, om egenhandels kontoen er av typen til Clearstream, altså en holding konto for andre.
Redigert 26.01.2021 kl 13:36 Du må logge inn for å svare
garve
26.01.2021 kl 13:41 3165

Da har vi dagens høyeste på 17.36
uct
26.01.2021 kl 13:41 3149

Slettet bruker skrev Bare begynne å kjøpe:)
De stakk den av gårde, neste sprett kommer på 17.57
seth
26.01.2021 kl 13:41 3148

Jeg hører stadig at noen sier at man skal ned og tette igjen "gapen" etter en plutselig stor oppgang, og det ser jo ut som at REC har gjort det nå. Ref. da vi fikk mld at Aker H har tatt over REC fra Aker som bidro til 18% oppgang. Så nå går det vel bare opp igjen? :)
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:45 3087

Når Biden kommer til VPs break ground day for å markere starten på «Made in Amerika» - 💸
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:49 3049

Bare å vente til nyheter kommer så ryker den langt over tekniske topper:)
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:52 2998

Hehe ja ser frem til det ;) Derfor jeg ikke solgte ut sist når vi røyk over 20.7 ... var litt for nærme news og den fikk kraftig moment i tillegg fra aker. Spent på hva jeg gjør ved neste topp som kommer veldig snart :P Tviler på jeg tør hoppe av og på igjen da også ... tviler litt da vi er altfor nærme mange ting her nå, så blir for mye risiko tror jeg . Håper vi får news når vi er ved teknisk topp denne uken, da kan det løse seg at vi skyter over.
stinkapiano
26.01.2021 kl 13:52 2984

Det er berre eit spel for å få kursen litt ned før emisjonen som DNB skal delta i og tilretteleggje.
På den måten får både dei og Røkke billigare aksjar i emisjonen.
Det kan og kallast manipulering.
Det blir ein emisjon med svært positiv verknad, trur eg, sannsynlegvis for å sikre 49% i Yulin.
Desse karane i Aker er jo ikkje kjent for å liggje på latsida. Jfr. alt dei fekk til i fjor.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 13:54 2968

Hahah, ja kanskje han kjøper noen aksjer i tillegg? Da snakker vi fort nytt kursmål fra Pareto på 1500kr
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:00 2895

For det første, jeg er elendig på bil generelt.
Men, jeg har ikke hørt noen nevne at bilprodusentene også går veien med «solar roof». Noen andre kan sikkert si noe om dette er en selvfølgelighet jeg burde vite om, men fir meg var det nytt at alle el-biler på veien muligens også vil ha en modul med solcellepanel. Må bli uanstendig mange moduler :)
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:00 2906

Om du mener toppen er mellom 21,50 og 22 kr så kan det bli rimelig feil å selge der ja:)
mohitas
26.01.2021 kl 14:03 2852

Kan vi se grønne tall i dag, håper toget forlater perrongen snart. Da blir det teavelt med å komme seg på
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:08 2779

På samme måte som solpanel kan bli bygningsmateriale for tak er det åpenbart et potensiale for dette også for kjøretøy - både biler og båter/skip - og hvem vet kanskje til og med fly. Om 5-10 år tror jeg verden ser ganske anderledes ut mht til produksjon/lagring/bruk av elektrisitet.
Redigert 26.01.2021 kl 14:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:10 2810

Vi kan vel si med stor sikkerhet nå at vi er klar for steget opp til ny teknisk topp :-)) Ser ut som vi har brutt korrigeringen fra siste tekniske topp :-))))

Om det er feil selge på kursen i taket får vi se ;) Kommer ann på når på dagen vi treffer og hvor stor sannsynlighet jeg tror det er for melding eller info før slutt auksjon. At jeg sitter utenfor aksjen etter slutt er lite sannsynlig ihvertfall
Redigert 26.01.2021 kl 14:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:12 2825

Kanskje, men fristen for avklaring 49% Yulin var så nær i tid ved forrige emisjon (kun 3 mnd) at dettemå en jo ha diskutert allerede da. Hvis en ønsket å benytte seg av opsjonen kunne en vel like godt flesket til med en større emisjon med en gang. Men vi får se. Etter 7 magre år er det i alle fall spennende tider å være rec-aksjonær.

Jeg solgte forøvrig også noen aksjer på kurs 20+, men det kunne da ikke falt meg inn å snakke ned kursen på den store potten jeg sitter igjen med - slik som denne forvalteren gjør. Det ville være ren dumskap. Så ja, det ligger nok noe lureri bak.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:18 2766

tipper vi ser 18 idag og nyheter
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:20 2735

Utenom Q4-resultatene som kommer 19. februar, hvordan ser kalenderen for RECSI ut egentlig?
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:21 2724

DNB kan jo umulig ha interesse av å snakke ned kursen gitt sin store andel av emisjonen. Enten har en megler forsnakket seg voldsomt ellers er det bevisst - og da tenker jeg i retning av hvordan ytterlig økt eierskap fra Røkke/Horizons skal gjennomføres i forbindelse med Yulin. Et første steg for Horizons ville åpenbart være å sikre seg blokkerende flertall, dvs 33.4%. Da kan de i stor grad bestemme det meste av stratgiutviklingen i REC- styrelederen har de jo også. Det tror jeg ville gavne oss alle fordi da ville det være hevet over enhver tvil at REC er en strategisk industriell investering og ikke kun en "morsom finansiell investering" som sjefsklovnen Hegnar omtalte det.
Slettet bruker
26.01.2021 kl 14:29 2649

Var ikke småtterier du handler heller 😂 Sitte long eller driver du kun med trades?