OHT i en interessant posisjon

Frosken
OHT 27.01.2021 kl 20:53 2539

Flere meglerhus har den siste tiden sett nærmere på selskapet Offshore Heavy Transport (OHT) på Oslo Børs. DNB, Pareto og Clarksons Platou Securities ser et betydelig potensiale for denne aksjen både på kort og lang sikt. Aksjen handles i skrivende stund for 21,40 kroner, mens kursmålene har blitt satt mellom 30-35 kroner. Aksjen handles ikke på hovbedlisten til Oslo børs, noe som gjør at det er ikke alle som har opdaget den enda.

Meglerhuset DNB skriver at OHT har vært tidlig ute innen offshore vindturbininstallasjon og kapitalmarkedet, og at selskapet med det representerer en unik mulighet for investorer som ønsker eksponering i dette segmentet, der de ser sterk vekst. OHT har pr. i dag en flåte på fem tungtransportskip rettet mot havvind og olje- og gassnæringen. Fearnley mener OHT er godt posisjonert særlig i lys av mengden vindturbiner som skal installeres.I 2021 vil OHT få det største og mest innovative, spesialbygde offshore vindfundamentinstallasjonsfartøyet i verden. Dette gir OHT et konkurransefortrinn i kampen om å vinne kontrakter.

OHT opprettet nylig et nytt kontor i vejle i Danmark for være nærmere kunder og leverandører i offshore vindindustrien. Mange av de største og mest innflytelsesrike selskapene innen havvindindustrien har hovedkontor langs Jyllands østkyst - inkludert produsenter, utviklere av vindparker og mange av leverandørene som støtter OHT sin virksomhet. ”Havvindmarkedet tar raskt i bruk større havvindturbiner ettersom teknologien som er tilgjengelig for fremtidige prosjekter stadig blir mer avansert. For at OHT skal bli ledende innenfor havvindmarkedet er det viktig at selskapet er nær kundene sine. Danmark er et av de viktigste knutepunktene for havvind og et logisk sted for selskapet å basere dette viktige kontoret som en del av vår utvidelse til WTG-installasjon. Vejle er i sentrum av dette knutepunktet, både for å betjene kunder i Danmark og Nord-Tyskland.

Havvindetterspørselen øker globalt og det vil vær mye jobb for selskaper innenfor innstallasjon av havvindturbiner de neste årene. Tungtransportrederiet OHT ASA jakter havvindkontrakter til opp under to milliarder dollar. Flere analytikere ser oppside i OHT-aksjen nå som to nybygde skip snart står på trappene. Allerede før skipene er levert har OHT blitt tildelt kontrakter for fundamentinstallasjon i Equinor og SSEs gigantprosjekt Dogger Bank. Der skal OHT installere 190 fundament til hittil verdens kraftigste vindturbiner på 13 megawatt. Lasteevnen skal ha vært instrumentell for å sikre Dogger Bank-kontrakten. Selskapet venter at størrelsen på vindturbiner vil fortsette å øke til over 14 megawatt de kommende årene, og mener det nye skipet MV Alfa Lift er laget med tanke på den økende størrelsen.

Utsiktene for økende oppdragsmengde ser lys ut og det er derfor flere analytikere har kjøpsanbefalning på aksjen.OHTs fartøy leverer tjenester både innen fornybar energi, olje og gass og maritim industri. Brukstiden har vært på 84 prosent så langt i 2020. Selskapet ønsker fokusere på havvind, selv om selskapet tidligere også har transportert oljerigger for blant annet Shelf Drilling. Interessen for havvind har hatt en voldsom vekst de siste årene, og Bloomberg New Energy ventes det en årlig vekst på ca. 20 prosent det neste tiåret for havvind.

Arne Blystads tungløftrederi OHT ble notert på Merkur Market september 2020, og sier nå at de ønsker å flytte til den viktigste markedsplassen, Oslo Børs. «Selskapet har startet en dialog med Oslo Børs og Finanstilsynet i Norge om en prosess for å notere selskapets aksjer på Børsens hovedmarkedsplass Oslo Børs», skriver OHT i en fersk tredje kvartalsrapport. Selskapet leverer et resultat etter skatt på 3,6 millioner dollar, opp fra minus 1,7 millioner dollar i samme periode i fjor. En flytting over til Oslo børs vil mest sannsynligvis utløse en større intersse for selskapet noe som kan indikere en mer positiv framtidig kursutvikling.
Redigert 27.01.2021 kl 20:55 Du må logge inn for å svare
Kiromads
27.01.2021 kl 21:15 2497

Legg så til at fundamentet i dette selskapet er på plass. De kan vise til en solid men nøktern disponering av kapital og har stipulert offentliggjøring av tilslag på deres tender offers allerede i Q1. De har innskuddsklar kapital til fremtidige investeringer. Prisbok er latterlige 1,28!!

Alfa Liften ventes klar i februar, fartøyet var ventet klart i midten av januar, men korona må nok ta på seg litt av skylden for forsinkelsen. Alfa Liften har fraktkapasitet som overgår alle andre fartøy i bransjen. Spesial «jack-up» (Vind 1&2) installasjoner er også under bygging og første leveres i 2023, nr 2 i 2024. OHT tar sikte på å notere seg på hovedlisten i løpet av 1H 2021 ifølge siste Q-rapport.

Dette er en uslipt diamant som er sterkt rustet for fremtiden.
Redigert 27.01.2021 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
Zolly
01.02.2021 kl 19:11 2267

Enkeltordre på nesten 2 mill kr. kl 16.16.

KAN bety at det skjer noe snart. Mulig kontrakt jmf "vi forventer en turbininstallasjonskontrakt kunngjøres om ikke så lenge, sier Rosef og Opheim." (07.01.21)

Kiromads
01.02.2021 kl 20:32 2186

Blir spennende å se hvem. Skal vi tippe Clearstream?
Kjellefant
02.02.2021 kl 19:25 1942

Skjønner meg ikke på aksjekursen her.. den går ned på sterke dager på børsen. Noe synspunkter på dette ?
geoinvestor
02.02.2021 kl 22:36 1853

Tror du bør se i litt lengre perspektiv enn kun på dagsbasis. Kursen kommer etter hvert når kontrakter ol. meldes.
Kjellefant
03.02.2021 kl 00:01 1797

Helt enig men alt annet på børsen er priset sky high mens de som er solide og underpriset henger igjen.. meget trygg på at denne kommer.
Kiromads
04.02.2021 kl 11:48 1519

Morgan Stanley økte tidligere i uken posisjonen sin med over 10%. Kjøpt i overkant av 151k aksjer - må ha vært de store ordrene på mandag.