Et spennende selskap

Slettet bruker
SCANA 28.01.2021 kl 13:14 12472

Hvor går veien videre for Scana? Med et kursintervall mellom 0.5-4.40 de siste 52 uker kan man saktens lure. Det skal sies at den fundamentale og økonomiske utviklingen har vært positiv gjennom 2019 og 2020 med et forbehold for Q4 rapporten fra 2020. Den vet vi fint lite om ennå, selv om mange tar det for gitt at den også forsterker den økonomiske og fundamentale trenden. Godt mulig de får rett i det. Selv avventer jeg rapporten før jeg konkluderer.

Siden all støyen rundt Camar A/S sitt nedsalg har det vært stille fra ledelsen av selskapet. Ingen plausibel forklaring er gitt til de andre aksjonærene på hvorfor Camar tok den beslutningen de gjorde. Bare en masse mer eller mindre gode teorier fra skribenter på diverse forum. Spekulasjonene får leve, og de gjør sitt til at beslutningen om man skal investere i selskapet eller ikke blir mer krevende enn den ellers hadde blitt. Jeg tolker dette som negativt.

Lenge er det også siden sist vi fikk oppdateringer om nye kontrakter. Vi må vel helt tilbake til begynnelsen av oktober for å finne noe. Det i seg selv trenger ikke å være negativt da mange av kontraktene til Scana er omfattende, og går over tid.

Selskapet er også tungt involvert i olje og gassindusrien selv om noen fremstiller Scana som et grønt selskap. Noe som gjør selskapet sensitivt i forhold til oljeprisen. Nå er det jo en endring på gang der, først og fremst gjennom Seasystems. Det ser jeg på som utelukkende positivt.

Ledelsen har annonsert en vekststrategi fremover. Samtidig er ny finansieringsmodell på plass. Skal bli spennende å se hva som kommer, og hvilke planer de har for Seasystems. Og ikke minst om det kommer emisjoner de neste årene.

For å bruke en velkjent klisje, så kan det godt hende at tausheten fra ledelsen av selskapet går under kategorien "stille før stormen". Hvem vet?
stian_oslo
08.02.2021 kl 11:06 5914

Ikke i tråd med hva de skriver på hjemmesidene sine. Scana har som mål at alle til enhver tid har korrekt informasjon om gruppens aktiviteter og finansielle status, slik at de kan bidra til en så riktig prisfastsettelse som mulig.
Om det stemmer er det triste greier som pågår i selskapet.
Gozilla
08.02.2021 kl 11:43 5842

Ikke så mye som et innsidekjøp greier de å foreta seg! Det er det mest tafatte og tiltaksløse selskapet jeg har vært med i,siden Simtronics gikk overende for 12 år siden.

Nå skal milliarden nås igjen, gjennom oppkjøp av maritime bedrifter, sa Scana-sjef Styrk Bekkenes den 12 oktober 2020.
INGENTING har skjedd siden den gang!
Sammenlignet med Endur som har samme mål,om vekst via oppkjøp, så har de gjort flere oppkjøp bare den siste måneden. Scana er dau som ei sild. Null og nix kommer fra den kanten!
Vi bør starte et aksjonæropprør. Kaste Styrk Bekkenes må stå øverst på agendaen.

Jo
08.02.2021 kl 15:42 5674

Trur vi heller skal roe ned spekulasjonene litt. De jobber garantert med saken. Tenker at Q4 vil være en fin arena å legge fram eventuelle planer videre.

Noen uker til så blir det bra tenker eg. Eg personlig vil sitte til etter rapport, for å heller evaluere da. Alt før det blir bare spekulasjoner.
Slettet bruker
08.02.2021 kl 15:51 5644

Fornuftig tankegang etter min mening.
Dr_Eval
08.02.2021 kl 16:16 5569

Ja, det var lurt. Selge Scana mens den er på bunn like før q4, og kjøpe Rec og Vow akkurat nå mens de er på en topp.
Slettet bruker
08.02.2021 kl 19:26 5396

Kan noen fortelle meg hva som skal tilsi at denne skal opp? Den har vært på bånn og helt i ro med noen få unntak helt siden oktober. Opphausa er den også av enkelte her. Den skulle jo glatt bikke 3 tallet i god tid før jul. Skjedde det? Nei, var nærmere 2 tallet. Så skal vi bare vente på q4 for da blir det bra. Hvor lenge gidder folk å sitte i ro på denne og se på at andre aksjer er mer lønnsomme? Ære være dere som orker å sitte i denne. Selv var jeg i god pluss på denne men så raste den ned i oktober. Tviholdt på denne til desember. Da var det slutt for min del og har ikke angra ett sekund etterpå. Henta dette greit inn på REC og AXA igjen uansett. Å sette spørsmålstegn ved å gå inn i REC nå finner jeg underlig. Ja man kunne fått den for en slikk og ingenting i fjor sommer så sånn sett er den høy nå, men jeg ville ikke akkurat satsa store summer på ett veddemål på at Scana gir bedre avkastning enn REC fra i dag av og fram til f eks påsken.
Nsxnsx
08.02.2021 kl 22:31 5205

Om du tror Rec og Vow er på topp nå...da må du nok pugge litt mer :)
Albatross
08.02.2021 kl 23:19 5117

Siden nyttår har den vel variert fra 2,3 til 3,2 så om du mener ca 40% svingninger er bånn og helt i ro så vet jeg ikke hva jeg skal si.

Videre skriver du at den glatt skulle bikke 3 før jul og q4 skulle bli spennende;
Nå bikket den vel 3 fjorten dager etter jul og q4 er ennå ikke kommet..?

Lov å være frustrert, men det er da lov å sjekke fakta før man raljerer i stor stil 👍
Dr_Eval
08.02.2021 kl 23:42 5065

Når Scana er tilbake og forbi toppen på 4.4kr, er stigningen tilsvarende det at Rec skal opp til 39.35kr og Vow skal til 88.89kr.
Slettet bruker
09.02.2021 kl 05:56 4975

Med noen få unntak skrev jeg. Hvis du synes at de variasjonene som har vært på denne er fantastiske, be my guest. Jeg synes ikke det. Og det det er ikke jeg som postet "over 3 kr i god tid før jul". Skjedde det? Nei det gjorde ikke det. Og hvor lenge var den over 3 før den datt nedover igjen? Poenget mitt er bare at jeg ikke helt forstår at enkelte prater så varmt om denne. Sannheten er at man har flere andre og bedre objekter å investere i. Det betyr ikke at denne ikke vil komme seg oppover på ett eller annet tidspunkt men den er avhengig av skikkelige nyheter tror jeg for at det skal skje. Fyker den opp etter q4 skal jeg legge meg delvis flat 😉
omac
09.02.2021 kl 07:29 5091

Enig om det, dette har vært begredelig. Helt stille fra ledelsen som får meg til å lure på hva som skjer. Om de har så mye spennende som skjer så får de melde det og ikke trykke det til brystet. Satser på gode meldinger og guiding til Q4 ellers er det ut og finne noe som faktisk går oppover. Å stå og sparke i grusen i Scana er meningsløst
Begriffenfeldt
09.02.2021 kl 08:32 4992

Vi skal nok videre ned i dag. Det er ingen tvil om at det er kjøpsanbefalinger og nyheter aksjer stiger på når man ikke har en ESG-menighet i ryggen. Bare se på hva som skjedde i NEXT i går; melding om mottatt bestilling, men ingen ordresum. Selskapsverdien steg med 200 mill. Jeg har uansett tenkt å sitte til mars for å se om det kommer nyheter og om Q4-tallene er så bra som alle her inne skal ha det til. Hvis ikke er det bare å ta tapet og se mot andre interessante selskaper.
Nsxnsx
09.02.2021 kl 08:53 4934

Om denne går forbi 4.4 i nærmeste fremtid så skal jeg sende deg ei god flaske med det du foretrekker :)

Det er lengre for Scana opp til 4.4 enn 40,- for Rec er min påstand( sitter med min lille post i Scana for å se om du får rett)
Slettet bruker
09.02.2021 kl 11:24 4771

For å forstå aksjen Scana må man ha et noe bredere tidsperspektiv enn noen måneder i hver retning. For under ett år siden lå kursen til Scana trygt forankret under krona.Forut det hadde den i en lang periode pendlet mellom femtiøringen og krona (sånn cirka). Den ene kvartalsrapporten etter den andre ble servert med negativt resultat. Da Bekkenes ble ansatt ble det umiddelbart tatt grep (historien kan dere lese dere opp på selv), og kursen vaker i skrivende stund rundt 2,5 kroner. Altså en mangedobling på under ett år. Likevell er ikke det godt nok for noen. Uforståelig i mine øyne.

De seneste månedene har kursnivået konsolidert seg rundt dette nivået. Aksjen har sine nedturer og oppturer innimellom. Noe som til dels, etter min mening, skyldes aktiv trading. (roboter, algoritmer o.s.v.)

Neste steg i snuoperasjonen til Scana har latt vente på seg. Selv om en del haussere til tider har bombardert forumet med mye tøv og vissvass. ( igjen etter min mening) Selvsagt er dette en krevende og omfattende snuoperasjon (les dere opp på historien til selskapet), men vi ser resultater. Økonomien er absolutt i bedring, selskapet har kvittet seg med mye dødkjøtt, og mye har blitt gjort for å effektivisere driften. Nå er vi snart kommet til vekstfasen.

Utover senvinteren/våren tenker jeg vi får signaler på hva som kan komme. Det viktigste er ikke at det går så fort, men at ledelsen treffer med de valg man foretar seg. Det vil på sikt absolutt kunne gi et kursløft. Hvor mye, og hvor fort blir umulig å svare nøyaktig på. Men til de av dere som drømmer om en mangedobling i løpet av kort tid ennå en gang er kanskje ikke Scana den riktige aksjen å satse på.

Det var noen som etterlyste innsidekjøp. Til det er det å si at det ble gjort massive innsidekjøp av dagens ledelse/styre da kursen lå i underkant/overkant av en krone.
Redigert 09.02.2021 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
Begriffenfeldt
09.02.2021 kl 11:37 4723

Dersom vi skal ta noe positivt ut fra de to siste handelsdagene så er volumet i aksjen høyt sammenlignet med tirsdag - fredag i forrige uke.

Når det gjelder mangedoblingen så er det vel noen her som kom inn på 2,80+ og håper at aksjen skal kunne stabilisere seg litt høyere enn rundt 2,40. Personlig har jeg fremdeles troen, men hadde vel sett at det gikk noen øre oppover hver uke istedenfor ned.

EDIT: Ser man på kjøpssiden nå så ligger det store poster og stort volum mens det på salgssiden ikke er veldig mange aksjer å kjøpe. Dersom de store kjøperne først begynner å handle aksjene oppover i kurs vil det ikke ta lang tid før noe skjer. Kanskje det er noen som posisjonerer seg for et hopp?
Redigert 09.02.2021 kl 11:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.02.2021 kl 11:47 4687

Det vil alltid være noen som er uheldige med inngangen av forskjellige årsaker. Å håpe er dårlig egnet i aksjemarkedet. Enten får man rett, eller så tar man feil. Man kan ha flaks, eller uflaks. Brutalt. Ja, men det må man være forberedt på.
Slettet bruker
09.02.2021 kl 12:04 4632

Spennende å se hvor mye Clearstrøm har økt med
Slettet bruker
09.02.2021 kl 12:04 4629

Spennende å se hvor mye Clearstrøm har økt med
Slettet bruker
09.02.2021 kl 12:10 4598

Ja, det er absolutt mye som er spennende her. :-)
PipedPiper
09.02.2021 kl 12:15 4577

Ikke selg aksjene deres billig nå folkens er tydelig noe som skjer
Fresh Prince
09.02.2021 kl 12:25 4525

Skjer ut som den snur opp nå, svært tynn salgsside i alle fall:)
Slettet bruker
09.02.2021 kl 15:54 4336

Får si som Byggleif Bonde; Her er det berre å halda på lutane sine.
Nsxnsx
09.02.2021 kl 15:57 4326

Beklager....klarer ikke å se det....
Slettet bruker
09.02.2021 kl 16:43 4255

Liker godt din beskrivelse og du treffer spikern bra vil jeg si. Vi er forskjellige, har ulike strategier, utsikter/mål med investeringene og tidsperspektiv. Selv er jeg langt fra erfaren i dette gamet (har cirka 1 år bak meg) og har gått på noen tap her og der men totalen min er i grei pluss. Faren på børs er å forelske seg i en aksje. Jeg sitter long i REC og bruker resten av pengene på korte opphold med små gevinster her og der. Gjorde dette også med denne og den var kul å hoppe litt inn og ut av men så kom nedsalget og etter å være i solid pluss på denne endte jeg i null etter at jeg satt i denne lenger enn jeg burde og så andre objekter ha mer action og potensielle fortjenester i andre aksjer forsvant fordi jeg ble sittende for lenge her etter mitt syn. Litt av moroa med å være på børs synes jeg er svingninger og med denne har det blitt lengre og lengre mellom hver gang at det kommer noen svingninger som virkelig er verdt å skrive hjem om synes jeg. Så til dere som har tro på denne og sitter inne i denne. Jeg håper dere får betalt for tilliten dere gir dette selskapet en dag og at det ikke tar alt for lang tid.
Slettet bruker
09.02.2021 kl 17:45 4158

Takk for fin respons på mitt innlegg. Til å ha vært i aksjemarkedet i bare 1 år virker du både reflektert og bevisst på hva du gjør. Jeg kjenner igjen mange av mine egne opplevelser i noe av det du skriver. Og som du så riktig påpeker, vi er forskjellige på mange plan. Det som fungerer for noen, kan virke idiotisk for andre. Sånn er det, og sånn skal det være tenker jeg. Noe av det jeg selv styrer etter er og ikke bli for grådig. Samtidig har jeg erfart at tålmodighet kan være det som til slutt gir de største avkastningene. Så blir det å finne en balansegang som man mestrer. Ikke enkelt, men du verden så spennende og artig.

Lykke til med dine valg i Scana, og i andre aksjer fremover.
Redigert 09.02.2021 kl 17:47 Du må logge inn for å svare
murpy
09.02.2021 kl 21:17 3980

Jeg har lært en ting og det er å kjøpe aksjer som faller uten grunn, som har inntekter og overskudd, lav MC og gjeldsgrad og ikke minst at de selv er positive til fremtiden.
Scana er nå restrukturert og gaider gode tider, de vil også inn på det grønne skiftet som det jobbes med om dagen. Her kommer det snart noe og jeg mener at det er tid for å kjøpe aksjen på dagens kurser med en MC på 250M. Det er så mange kontrakter/ anbud de har jobbet med nå i det siste, så noe kommer ganske snart.

https://finansavisen.no/nyheter/oljeservice/2021/02/09/7622581/aker-solutions-i-forersetet-for-stor-vindparkjobb
Tradinator
09.02.2021 kl 21:27 3955

Har troa på Scana men tjener litt penger andre steder så lenge. Tørke.
Slettet bruker
09.02.2021 kl 21:43 3908

Takk det samme til deg 👍
Hvis jeg skal plukke ut min største tabbe innen min private økonomi er det at jeg ikke startet med dette mye tidligere, men det er litt sånn flertallet av oss er. Man sitter med penger i banken og får med seg en mikroskopisk rente og lever godt med det for det er trygt og innenfor komfortsonen. Nå har jeg ett helt annet syn på det, og har stukket hodet ut av komfortsonen, men har alltid i bakhodet at her kan det også smelle voldsomt når man minst aner det, men innen den tid hvis det skulle skje, noe jeg ikke håper, så håper jeg på å ha tjent såpass på mine investeringer at jeg kan ta ut innskuddet på min ASK og så "spille" med gevinsten. Uansett så satser jeg ikke ett høyere beløp enn jeg kan akseptere å tape. Så får jeg se om jeg setter meg på Scana toget igjen når kullet har blitt varmt 👍
Slettet bruker
15.02.2021 kl 12:00 3440

I dag har jeg investert i Scana atter en gang. Kan hende den går litt lavere ennå, men jeg ser ingen betydelig nedside lenger. Sjansen for at en kurstriggende melding dukker opp i nær fremtid er såpass stor at jeg ikke tar sjansen på å vente lenger.

Samtidig skroter jeg også min tro på at aksjen ennå gang skal under 2. Riktignok var den så vidt under intradag for en tid tilbake, men det var bare en snarvisitt så det skal ikke jeg ta til inntekt for mitt syn.

Og dersom noen nå tror at jeg kommer til å hausse aksjen fremover, så kommer jeg ikke til å gjøre det. Jeg har delt mine tanker om hva jeg tror om fremtiden til Scana, og står for det. Å gi noe kursmål med tilhørende tidsaspekter blir for meg umulig. Så jeg kommer med det sedvanlige gnålet om at tålmodighet må utøves, og spesiellt i de periodene det butter litt imot, for de periodene slipper vi nok ikke unna. Og da tenker jeg spesiellt på at det koster å vokse også. (les m.a. emisjon)

Da er det bare for meg til å ønske alle aksjonærer lykke til!
Redigert 15.02.2021 kl 12:01 Du må logge inn for å svare
Blygen
15.02.2021 kl 15:15 3307

Lykke til.... venter tålmodig på de neste kontraktene...:)
Slettet bruker
15.02.2021 kl 22:54 3160

Takk det samme!
Slettet bruker
25.02.2021 kl 21:37 2544

Noen som vet når Q4 publiseres i morgen?
PipedPiper
25.02.2021 kl 21:40 2535

Kvelden før kvelden. Får vi se 1-tallet eller 3-tallet imorgen? Blir vanligvis publisert rett før børsstart.
Slettet bruker
25.02.2021 kl 22:19 2457

Noen med et stalltips ?
Jo
25.02.2021 kl 23:48 2354

Us ble veldig rød i kveld. Så har ikke veldig høye forhåpninger.
Blygen
26.02.2021 kl 08:12 2185

Oppløftende melding...:) Q res ute, hyggelig lesning
Redigert 26.02.2021 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.03.2021 kl 09:20 1655

Tenker vi kan få oss en fin opptur idag. God Helg!
stian_oslo
05.03.2021 kl 09:33 1602

Basert på?