Et spennende selskap

BellyVelly
SCANA 28.01.2021 kl 13:14 10785

Hvor går veien videre for Scana? Med et kursintervall mellom 0.5-4.40 de siste 52 uker kan man saktens lure. Det skal sies at den fundamentale og økonomiske utviklingen har vært positiv gjennom 2019 og 2020 med et forbehold for Q4 rapporten fra 2020. Den vet vi fint lite om ennå, selv om mange tar det for gitt at den også forsterker den økonomiske og fundamentale trenden. Godt mulig de får rett i det. Selv avventer jeg rapporten før jeg konkluderer.

Siden all støyen rundt Camar A/S sitt nedsalg har det vært stille fra ledelsen av selskapet. Ingen plausibel forklaring er gitt til de andre aksjonærene på hvorfor Camar tok den beslutningen de gjorde. Bare en masse mer eller mindre gode teorier fra skribenter på diverse forum. Spekulasjonene får leve, og de gjør sitt til at beslutningen om man skal investere i selskapet eller ikke blir mer krevende enn den ellers hadde blitt. Jeg tolker dette som negativt.

Lenge er det også siden sist vi fikk oppdateringer om nye kontrakter. Vi må vel helt tilbake til begynnelsen av oktober for å finne noe. Det i seg selv trenger ikke å være negativt da mange av kontraktene til Scana er omfattende, og går over tid.

Selskapet er også tungt involvert i olje og gassindusrien selv om noen fremstiller Scana som et grønt selskap. Noe som gjør selskapet sensitivt i forhold til oljeprisen. Nå er det jo en endring på gang der, først og fremst gjennom Seasystems. Det ser jeg på som utelukkende positivt.

Ledelsen har annonsert en vekststrategi fremover. Samtidig er ny finansieringsmodell på plass. Skal bli spennende å se hva som kommer, og hvilke planer de har for Seasystems. Og ikke minst om det kommer emisjoner de neste årene.

For å bruke en velkjent klisje, så kan det godt hende at tausheten fra ledelsen av selskapet går under kategorien "stille før stormen". Hvem vet?
murpy
05.03.2021 kl 10:34 965

Et den er alt for lavt priset !!!

Tror de færreste her inne er uenig i at den er for lavt priset. Men spørsmålet er hvordan selskapet skal få kursen opp til det nivået de og vi mener aksjen bør ligge på. Skulle gjerne fått kursen til 6,- så jeg kunne doblet pengene mine og putta noe rødvin i kjelleren, men veien dit virker nå ufattelig lang.

Det er akkurat dette. Som det er nå er det langt frem. Veldig langt. Men om markedet fikk øynene opp for potensiale og soliditeten selskapet har er plutselig veien kort. Så hvordan få skuta inn på et mer populistisk spor?

Et betimelig spørsmål fra mannen med det vakre navnet. Når ett-tallet lurer i horisonten blir i hvert fall ikke inngangen til helgen hva jeg hadde sett for meg.
lysaker
05.03.2021 kl 11:17 871

Et spennende selskap?

Sendte en mail til styre der jeg sakset inn

Scana’ aksjonærpolitikk er å gi aksjonærene en konkurransedyktig avkastning i form av utbytte og kursstigning. Utbyttepolitikken må ta hensyn til behovet for finansiell beredskap og muligheter for verdiskaping gjennom nye investeringer.
Hva de mener med dette og hva vi som små aksjonærer kan forvente oss fremover. Oppfordrer fler til å skrive til de og spørre.
Oslo2021
05.03.2021 kl 11:42 812

Hvilket svar forventer du? Med mindre du forventer svar som «takk for din e-post», «vi setter pris på engasjerte aksjonærer», «all relevant informasjon som kan deles med markedet blir delt med markedet» etc, så vil di bli svært skuffet dessverre.

Forventer ikke stort annet. Men om de får tilstrekkelig tilbakemeldinger kan det jo hende de tar det til etterretning.
Oslo2021
05.03.2021 kl 11:47 796

Vi som aksjonærer har jo kjøpt aksjer fordi vi tror på selskapet. Om man mister troen så hjelper det fint lite med e-poster til styret... da må man heller selge.
Men jeg er enig, jeg skulle også gjerne sett noen store kontrakter (mer enn 15m), og litt mer fremdrift.
Og skylde på lav oljepris......... den er litt tynn
Redigert 05.03.2021 kl 11:49 Du må logge inn for å svare