VOW - DØRENE ÅPNES FOR HELE VERDEN!

Karbon
VOW 28.01.2021 kl 15:40 37086

Det faktum at verdens største stålprodusent, Arcelor Mittal har valgt Vow som samarbeidspartner til sitt biogassanlegg, betyr mye mye mer enn hva mange er klar over.

https://www.vowasa.com/blog/vow-asa-vow-asa-and-arcelormittal-join-forces-to-build-biogas-plant-in


Arcelor Mittal har siden 2017 hatt et samarbeid med TorrCoal, som man selvsagt skulle tro ville være en opplagt samarbeidspartner til dette prosjektet.
Mer om TorrCoal her:

https://www.torrcoal.com/

Når da Arcelor Mittal, til tross for et flere års samarbeid med TorrCoal, velger å gå for Vow sin patenterte biogreen pyrolyseteknologi, så viser det som flere har vært inne på tidligere – pyrolyse er ikke pyrolyse. Det finnes aktører som har en løsning som er overlegen de andre sin teknologi:

http://www.biogreen-energy.com/

Uten at jeg har direkte belegg for å hevde det jeg nå skriver, så er det gode grunner til å anta at Arcelor Mittal har innsett at de måtte velge Vow for å få den ypperste teknologien innen pyrolyse, som faktisk kan gi det resultatet de ønsker å oppnå. Dette er en fantastisk anerkjennelse av Vows patenterte «biogreen», og jeg vil tro andre aktører innen metallurgisk industri ikke kan unngå å legge merke til hvilken teknologi verdens største stålprodusent nå går for.

På bakgrunn av dette, er det all grunn til å være forberedt på at nye aktører innen den metallurgiske industrien også vil ta kontakt med Vow, for å sikre seg en leverandør av den ypperste løsningen som finnes i markedet, for å avkarbonisere sin produksjon. For de MÅ avkarbonisere produksjonen sin, for å unngå de enorme Co2-avgiftene som velter innover industrien framover. På grunn av co2-avgiftene de da vil unngå, vil investeringene i Vow sin teknologi tjenes inn igjen i løpet av noen år.

Redigert 22.03.2021 kl 13:49 Du må logge inn for å svare

Hvis det er noen troll så må jo dere være de! Jeg kommer ikke med uredelige påstander eller undergraving på noen måte. Dere får virkelig gå i tenkeboksen!
CapitaL
06.02.2021 kl 12:07 4568

Du skriver - "Samme som en rentbrennende ovn, varmer opp veden så gassen forlater trevirke og kommer glovarm ut gjennom hull på innsiden av ovnen".

I en rentbrennende ovn tilføres sekundærluft gjennom hullene på innsiden av ovnen, ikke gass.
Luft fra topp av ovnen, spyler vinduet for sot og kommer glovarm ut av hull på baksiden av ovnene så varm at alll gass tar fyr.

Hadde derimot luften ikke innehold oksygen ville ikke gassen antent men blitt til veske viss man hadde ovnen helt tett.
Redigert 06.02.2021 kl 12:46 Du må logge inn for å svare
Karbon
06.02.2021 kl 16:45 4338

Mange har i det siste stilt spørsmålet om ESG er en boble, og drar paralleller til dot.com-boblen rundt tusenårsskiftet.

Ja, det ER mange likheter. Og i likhet med hva som skjedde etter at dot.com-boblen sprakk, så vil de ESG-selskapene som HAR en unik og lønnsom virksomhet stå igjen som vinnere.

Mens dot.com-boblen raste som verst, gikk nærmest ALT som hadde noe med internett å gjøre til himmels. Investorene kastet seg over «tomme» selskaper, bare de hadde noe med «net» eller «com» i navnet. Webdesignere poppet opp overalt, og alle skulle bli rike.

Internett var kommet for å bli, og de selskapene som faktisk HADDE en fremtidsrettet virksomhet, ja de sto igjen som vinnere etter at boblen hadde sprukket, og er i dag markedsledende milliardkonsern. Her kan for eksempel nevnes google, microsoft, apple og andre store, seriøse aktører.

Man ser mye av det samme nå om dagen. Det er nok at et selskap skifter navn, og blir «grønt», så stiger aksjekursen 100 % i løpet av et par dager, uten noe konkret å vise til.

På samme måte som da røyken etter dot.com-boblen la seg, så tror jeg vi vil stå igjen med noen få seriøse selskaper, som ER inne i det rette segmentet, og som har en virksomhet i mangemilliardersklassen.

Vow er en kandidat som har alle kvaliteter for å kunne stå igjen som en av de store vinnerene de neste årene. Vow har som de fleste vet allerede ordrereserver i milliardklassen fra cruiseindustrien, og vil etter hvert omsette for mange milliarder fra den landbaserte industrien.

Avtaler med verdensledende aktører er allerede på plass innen fremstilling av biokull og biogass. Avtaler allerede inngått med bl.a. Arcelor Mittal, Repsol, Kobelco, Circular Carbon, og Elkem. Potensialet her er enormt.

I tillegg til ovennevnte (som er gigantisk i seg selv), vil vi se avtaler og inntekter fra andre forretningsområder som for eksempel:

- Resirkulering av bildekk og gummi ved bruk av
pyrolyse. Avtaler/samarbeid allerede inngått med
Murfitts Industries og Unipetrol.
- Omgjøring av plastsøppel til energi (i første omgang
via Tinfos i Indonesia). Potensialet er også her
enormt.
- Patentert teknologi til sterilisering av krydder, te og
andre matvarer (til nå levert nærmere 100 systemer
til selskaper i Europa, Asia, Afrika og Amerika).
- Robotteknologi til søppelsortering. Avtaler og
partnerskap allerede inngått med store aktører.
- Rensesystemer til fiskeoppdrettsnæringen.

Listen kan helt sikkert gjøres lenger, og man kan skrive utfyllende om hvert forretningsområde. Poenget med dette innlegget er kun å illustrere at det finnes ESG-selskaper som allerede tjener penger, og som har teknologien som etterspørres for å møte de nye kravene til co2-utslipp og andre miljøproblemer.

Ja, nettopp – vi snakker om det norske selskapet Vow ASA.

Redigert 06.02.2021 kl 19:03 Du må logge inn for å svare
Hammers
06.02.2021 kl 17:33 4244

En fin oppsummering som viser ulike forretningsområder VOW har.
Bare husk; også HYDROGEN vil etter hvert komme. Kanskje ila året.

Forresten fin den beskrivelse som ble gitt tidligere i dag. Noe a la;
Hvorfor kjøpe QFUEL med kun ETT ben - og det er brukket, når du kan kjøpe "tusenbenet" VOW for halve prisen!

Den samme beskrivelsen kan man også ha mot en rekke andre selskapet på Oslo Børs.
De dere vet; uten positiv drift - om de i har drift i det hele tatt.

Hilsen Hammers
Redigert 06.02.2021 kl 17:38 Du må logge inn for å svare
retur
06.02.2021 kl 18:17 4277

Hammers.sats på nsg. De er på vei til å bli ledende innenfor grønt.
oivindl
06.02.2021 kl 18:57 4229

Etter å ha sutret over at alt handler om Hammers, bruker du fem avsnitt på Skipssjefen og et sammensurium av konspirasjoner.
Du skal være temmelig nærsynt for å tro på dette tøvet.
Record
06.02.2021 kl 19:01 4271

Vi får se, ett nytt regelverk i første omgang for fond er under utarbeidelse, i dag kan du skifte deler av ett navn eller bare børsnotere en visjon å kalle det ett esg selskap .Med dette nye regelverk må visse kriterier oppfylles for å kunne komme innen esg kategorien , om dere ser hva dette innebærer vil nok kanskje så mye som 70 % av de «nye» esg selskapene falle fra . Fondene kan da ikke investere i disse før de oppfyller kriteriene . Mange av disse selskapene kan nok det etterhvert men ikke i dagens form . Skulle nesten bare mangle etter mitt syn, veldig mange å kanskje spesielt nykommere på børsene følger bare trendene. Kan bli mange som føler seg lurt, mange er nok også det .En bør sjekke litt om de selskapene en investerer i , før en investerer .
oivindl
06.02.2021 kl 19:01 4279

"Feil. Det er forskjell på pyrolyse og forbrenning."

Ikke glem at det var Hammers selv som kalte pyrolysen til VOW for forbrenning, til og med fullstendig forbrenning.
Når en slik ekspert tar feil, må du være litt overbærende med vanlig dødelige😊
Hammers
06.02.2021 kl 19:27 4278

Nå har Silverstar byttet løsskjegg.
Nå heter han "oivindl", men selvsagt "godt kamuflert"......🤭🤭🤭!

Hilsen Hammers
oivindl
06.02.2021 kl 19:31 4293

Og det er dine beste argumenter?

Ja. Det er tydelig at man ikke vet hva pyrolyse er. Som gammel kjemiker gremmer jeg meg, men har forståelse for at ikke alle vet det. Da klarer jeg ikke å holde meg, men jeg mener å ha korrigert på en sivilisert måte enda. Det var litt vanskelig å ikke å komme med en spydighet når Silverstar liksom skal belære oss at pyrolyse er det samme som skjer i en vedovn. Det første skal absolutt ikke ha noe oksygengass, mens fyring på en vedovn bør ha god trekk av luft som jo inneholder 20% oksygen. Synes at man skal sette seg inn i ting før man skal lære bort noe som er feil.
Redigert 06.02.2021 kl 19:43 Du må logge inn for å svare
oivindl
07.02.2021 kl 08:44 4084

Absolutt tilhenger av å korrigere åpenbare feil, ikke minst fra de "ufeilbarlige".
Hammers
07.02.2021 kl 19:45 3781

Registrerer at "mannen med løsskjegget" stadig prøver "idiotforklare" undertegnede. Nå ang min bruk av ordet "forbrenning".
Her er der bare å si; Beklager, og "BEDRE lykke - NESTE gang. Det ER en forbrenningsprosess som foregår - selv uten oksygen.

Ref NGI (Norges Geotekniske Institutt);
Gjennom forbrenning uten oksygen, også kjent som pyrolyse, kan man transformere det organiske avfallet til biokull. ...
En viktig tilleggseffekt av biokull er karbonlagring. Pyrolyseprosessen omdanner karbonet i det organiske avfallet til stabile kullforbindelser.

Jeg trodde uansett at forumet var for å diskutere aksjer og sak - ikke slike idiotiske avsporinger som enkelte stadig legger opp til. Avsporinger som til slutt kun rammer dem selv - og ingen andre.

Hilsen "den (glatte) ufeilbare" Hammers........🤭🤭🤭

PS; Neste gang får du heller finne deg en ANNEN uvesentlig flis å spikke på, men helst på en "spikketråd" - ikke på en seriøs og opplysende. En som handler om SAK.
Redigert 07.02.2021 kl 19:59 Du må logge inn for å svare

Der bommer NGI i såfall. Svakt. Pyrolyse er IKKE forbrenning.

« Forskjellen mellom forbrenning og pyrolyse

Hovedforskjell - Forbrenning mot pyrolyse
Forbrenning og pyrolyse er termokjemiske reaksjoner. Forbrenning er en eksoterm kjemisk reaksjon; Forbrenningen av et brensel kan danne lys og varme som energiformer. Pyrolyse er en dekomponeringsreaksjon; her dekomponeres organiske materialer når de er utstyrt med varme. Selv om begge disse prosessene er termokjemiske reaksjoner, er det forskjeller mellom de to prosessene. Hovedforskjellen mellom forbrenning og pyrolyse er det forbrenning gjøres under tilstedeværelse av oksygen mens pyrolyse utføres under fravær (eller nærvær) av oksygen.»

https://no.sawakinome.com/articles/science/difference-between-combustion-and-pyrolysis.html#Combustion

Record
07.02.2021 kl 21:01 3612

Ser overskriften «gå under proffenes radar» føler at det gjør vi i VoW , er vel bare Hermansrud som har sett poteinsialet , enn så lenge .
sry
08.02.2021 kl 08:10 3285

Fra Tønsberg Blad i dag:

Tønsberg-selskapet Vow skal levere biokarbon som energi til industrikjempen Elkems produksjonsprosesser. På den måten vil Elkem ta nok et skritt for å redusere sitt forbruk av fossilt brensel.
For abonnenter
Det er ved datterselskapet Vow Industries' planlagte fabrikk på Follum ved Hønefoss at produksjonen skal finne sted, og råstoffet vil være biomasse fra skog, treavfall og annet trevirke.
– Vi er svært glade over å få Elkem med oss på laget på Follum. Store industrikonsern gjennomfører i disse dager store endringer i sin virksomhet for å sikre at de oppnår sine mål om CO2-nøytralitet. Med et fremtidsrettet industrilokomotiv som Elkem som partner, vil vi kunne akselerere satsingen på Follum, sier Henrik Badin, adm. direktør i Vow ASA, til Tønsbergs Blad.
Fabrikken på Follum vil bli utviklet i flere trinn og finansiert delvis gjennom støtte fra Enova, statsforetaket som fremmer innovasjon innenfor energi og klimateknologi, og delvis gjennom lån og egenkapital. En endelig investeringsbeslutning vil bli tatt når resultatet av søknaden til Enova er bekreftet. Ifølge nåværende planer skal fabrikken være i drift sommeren 2022.
Vil øke
Elkem bruker allerede nær 20 prosent biokarbon i sin produksjon i Norge, og selskapet jobber for å øke dette til 40 prosent i 2030, heter det i en pressemelding fra de to selskapene. Elkem henter også 83 prosent av sitt elektrisitetsforbruk fra fornybar energi.
- Elkem er ett av verdens ledende selskaper i miljøansvarlig produksjon av avanserte materialløsninger, og vi mener at bærekraft i økende grad er en konkurransefordel. Å bruke klimanøytralt, fornybart biokarbon i stedet for fossilt kull som et middel til å redusere de fossile utslippene er en viktig del av vår bærekraftige produksjonsstrategi, sier Michael Koenig, konsernsjef i Elkem.

Vow har så mye spennede i pipeline nå! Bare å vente til flere får med seg dette så skal det bli veldig morro å sitte her.
Record
08.02.2021 kl 08:29 3238

Noen som har tilgang til denne ?
Med Elkem så sentralt i presentasjonen tror jeg nok at VoW ligger pent an :-)
https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/dlLo8J/etterlyser-groenn-industriavtale-med-staten-tror-eksportverdien-kan-dobles
FAZIT
08.02.2021 kl 09:22 3113

VOW: PARETO OPPJUSTERER KURSMÅLET TIL 60 (40), GJENTAR KJØP

Oslo (TDN Direkt): Pareto Securities oppjusterer kursmålet på Vow-aksjen til 60 kroner, fra 40, og gjentar meglerhusets anbefaling om kjøp.

Det kommer frem av analyse fra Pareto mandag.

Meglerhuset skriver at det har vært mange spennende nyheter rundt Vow den siste tiden, og trekker frem at selskapet har inngått nye "blue-chip"-partnerskap samt at de har blitt eier av et biokarbon-anlegg med mye vekst potensiale.

"Dette betyr for oss nedjustert risiko, noe som er tydelig gjenspeilet i vårt nye kursmål. Vow er allerede lønnsom og handles til en implisitt vektet kapitalkostnad (WACC) på 7,6 prosent. Aksjen ser attraktiv ut", skriver Pareto.

Lars Henrik Bjerke Lars.Henrik.Bjerke@tdndirekt.com Infront TDN Direkt

Karbon
08.02.2021 kl 09:30 3097

Record:

Den artikkelen passer godt i forhold til hva Badin uttalte ifb annonseringen av Vow Industries og fabrikken på Follum:

"Spiller man kortene riktig, så vil Norge ha mye å leve av etter at oljen tar slutt. På Follum håper vi å skape et stykke teknologisk industrihistorie innen det grønne skifte."
Hammers
08.02.2021 kl 09:38 3037

FAZIT skrev Innlegget er slettet
Dette viser at meglerhusene etter hvert kommer etter og endelig begynner å få opp øynene.

Chartet seg forresten ganske sa fantastisk ut - og i skrivende stund er et nytt KJØPSSIGNAL gitt;
https://www.tradingview.com/x/OCZZ31cA/

Kursen ligger nå på 47,45 - klart over det over som jeg tok ut på 46,70.

Hilsen Hammers

Record
08.02.2021 kl 09:44 3000

Gøy dette , vi har nok ligget under "proffenes radar" kan bli pent frem mot sommeren med oppgraderinger fra flere hus ,Apollo har 75,- foreløpig .

Ser forøvrig at Pareto ikke har satt seg så godt inn i selskapets produkter , om de gjør det vil nok kursmålet økes betraktelig :-)
Redigert 08.02.2021 kl 10:00 Du må logge inn for å svare
CapitaL
08.02.2021 kl 09:59 2945

Oppunder 49 kroner nå.. egentlig på tide at aksjen verdsettes som den juvelen den er.. Møter nok på litt psykologisk motstand innen 50-lappen passeres ;)
kalg
08.02.2021 kl 10:47 2764

Da får vi håpe og tro at flere meglerhus kommer på banan.
Ser vi kr. 50 i løpet av uken.

Det synes jeg var pessimistisk. Har jo sett 49,8 i dag og ikke umulig at 50 nås allerede i dag. Jeg tror faktisk den gjør det.
Hammers
08.02.2021 kl 12:06 2467

Bra innlegg i dagens Finansavis;
https://finansavisen.no/nyheter/industri/2021/02/08/7621603/pareto-lofter-kursmalet-pa-vow-med-50-prosent

Det eneste journalisten ikke har tatt med i det hun skriver - er at den SAKLIGE optimismen bobler inne på forumet.

Hilsen Hammers
Dado83
08.02.2021 kl 12:25 2407

Bare vent til Silverstar aka skipsjefen, eller hva han het før står opp, da kommer det mye tull på løpende bånd.

Snakker dritt om meg enda. Riktig det at jeg stemplet vow som cruis forretnings segment. Kan nesten virke som noen følte seg krenket... analytikerne leser innleggene!!

Grønn underdog
SpareBank 1 Markets-analytiker Thomas Dowling Næss uttalte i forrige uke at han anser Vow som en grønn underdog.
– Utviklingen har vært relativt flat i 2020, mye på grunn av stempelet som et cruise-eksponert selskap. Jeg mener investorene har oversett den landbaserte virksomheten, som jeg mener er mest interessant, sa Dowling Næss til Finansavisen.
– Det er nesten så man kan stille spørsmålet om aksjen straffes for å ha positiv bunnlinje og derfor ikke vekker like mye interesse som andre ESG-selskaper som har til gode å (mot)bevise store lovord, sa han.

Vow skal ned igjen, det ble lagt inn short nå! 5%

Ikke mye respons på den andre Løktråd du har laget...ha ha ha https://finansavisen.no/forum/thread/126991/view

Det er finans avisen sin artikkel, ligger litt for høyr ferd deg Tydligvis...
men jeg synes det er et viktig økonomisk poeng artikkelen tar opp.
Her er det en bakrus som kanskje ikke er priset inn.. alt går på finansiering fra staten eller eu... vil det være en grense da staten eller EU er tomme for penger?
Kalle 1
08.02.2021 kl 13:15 2247

Er staten tom for penger?

Tyske riksrevisjonen sier; Omstillingen har krevd store subsidier. Bare mellom 2015 og 2019 var subsidiene på svimlende 160 milliarder euro , og den tyske riksrevisjonen har sterkt kritisert resultatet. I 2020 ble det satt ny subsidierekord med 30,9 milliarder euro, og fremover varierer estimatene fra 500 til hele 3.400 milliarder euro!

Det setter litt tvil på selskaper som er drives med subsidier, er det bærekraftig ?
kalg
08.02.2021 kl 13:54 2270

Hei
Kan noen fortalle hvor neste motstands og støttenivå ligger,
Takker