Betraktninger ønskes


Hvor går veien for NEL i 2021?
Positive og negative betraktninger ønskes velkommen!

Ja, vi er enig i at kursen har gått opp, det vi prøver å finne ut av er hvorfor. Og hvis svaret bare er at det er en boble, så er jo det helt greit for meg. Om du vil anbefale folk å kjøpe i bobler så er jo det helt greit. Jeg vill prøvd å unngå det.

Tror en skal lete lenge for å finne noen som synes aksjen er billig, men hvis en leser tyske artikler så er de helt ville etter Wasserstoff. Tyskerne har europas høyeste strømpris så mulig de ser muligheter der. Nå virker det som Magnesium Hydrid seiler opp som et alternativ for bensin også, ikke behov for trykk tanker.

Men hvis ingen synes aksjen er billig, da synes vel alla at den er en boble, eller finnes det noen som synes prisen virker grei nok? Evt hva er logikken bak at prisen er grei nok, er tanken da at NEL får hele markedet alene, og lett klarer gå fra 50% tap per krone omsatt (som er lett å få til) til å faktisk tjene penger, som ikke er så lett.

Det er forskjell på om aksjen er billig i dag eller i morgen, for to år siden var 5,- ansett som dyrt, i dag ville det ha vært kjempebillig, løp og kjøp.

Jeg vil ikke si at den er i en boble, den er i en megatrend. Steinalder, Bronsealder, Jernalder, Atmoalder, Oljealder, .....Hydrogen

Se på Yara og hydrogen, ammoniakk produksjon basert på grønt hydrogen blir kjjempestort.


Redigert 09.02.2021 kl 09:12 Du må logge inn for å svare
omans
09.02.2021 kl 15:00 1381

Du får spørre f.eks. analytikere i CIty og BAC.
Så lenge det finnes en masse som holder momentum i kurs oppe, som mener at Nel vil få store nok andeler av et postensielt marked,
så vil kurs klatre. Liten mening å repetere dette stoffet.
Det er en "ny tenkemåte", mtp at det er et potensielt kommende marked som er definert.
Finnes nok som mener det ikke er bærekraftig mhp forventinger og prising. Om man ikke tror på caset, holder man seg borte, om man er av dem som tror på "eventyret" er man trolig inne. Om man er short, er det risiko også, siden om det hadde vært så opplagt at en bare kan ta frem kalkulatoren og se hva de har tjent i det siste, så sammenlikne med prising, ville alle sett på det.

Ser det teknisk sett har dannet seg et bullflagg, etter oppgangen fra 16.50 til 35.
På 16-17 kroner var situasjonen samme som nå nesten, men Biden har blitt innsatt og såkalt Green deal er i skuddet.
Løkke mener 1,5doll/kg kost i 2025, og 2doll og under er lønnsomt.

Om det utspiller seg et bullflagg, og det stiger opp igjen etter denne duppen, ser det ut som galskapen skal opp til 40.
Spennende å se nårtid det evt brister.

Redigert 09.02.2021 kl 15:01 Du må logge inn for å svare
Sørøya
12.02.2021 kl 15:33 1043

Kunne ikke dy meg i dag. Det ble en del kjøp under 3,20. Da ble fristelsen for stor. Muligens litt for tidlig å kjøpe, men tror NEL fikk en liten ekstra dytt nedover i dag på grunn av grønt fall i Europa. NEL har "stille periode" frem til fremleggelsen av kvartalsrapporten. Guidingen fra kapitalmarkedsdagen var generelt positiv. Samtidig ser det ut som fallet i Everfuel og Nikola har bunnet ut. Venter spent på om NEL kaprer flere stasjoner i California, har vært stille på den fronten til tross for større tildelinger til kjeder.

Ser at det er omtrent 3 ganger så stor omsetning i Oslo som på Tradegate. Tyskerne virker mindre nervøse enn de her på meget.
Redigert 12.02.2021 kl 15:40 Du må logge inn for å svare

Får se om den holder seg over 3, da kan det bygges moment for videre oppgang.
omans
14.02.2021 kl 08:34 867

Kjennes naturlig at støtte rundt 29.40-29.80 skal testes mer enn kun den ene gangen i slutten av januar.
Pierre
15.02.2021 kl 13:33 629

Jeg har ikke tilgang, men legger ved linken allikevel. Fyren var jo udugelig og helt i utakt med virkeligheten.
https://finansavisen.no/nyheter/kommentar/2021/02/15/7625972/analytikeren-med-laveste-kursmal-i-nel-blir-byttet-ut
Far-far
15.02.2021 kl 15:34 528

Christer Teigen
13:14 - 15. feb. | Oppdatert 14:05
Se hele listen

Christian Sinding
6,00 mrd

Are Traasdahl
2,70 mrd
Man kan godt argumentere med at DNB Markets trenger noen «nye øyne» på Nel . Med et kursmål på 5 kroner over lang tid, har Ole-Andreas Krohn tatt skammelig feil når Nel-kursen det seneste året har klatret fra 10 til 30 kroner.

Herr Krohn har åpenbart ikke sett potensialet i Nel og selskapets ledende posisjon i det raskt voksende hydrogenmarkedet, slik de fleste andre analytikere har. Om det er slik DNB Markets-ledelsen tenker nå som meglerhuset ikke lenger har offisiell dekning på Nel, eller om det er andre årsaker, vites ikke.

Det eneste vi vet er at Krohn ikke lenger dekker selskapet, men at DNB selvfølgelig skal ha dekning på Nel. Om noen få uker kommer det nok en ny analyse, og ingen blir overrasket hvis det nye kursmålet vil representere en kraftig oppjustering etter Krohn.


Men selv om Krohn tok feil om Nel, er det uansett med en viss vemodighet at vi nå mister ham. Alle med litt fartstid i aksjemarkedet vet at vi nå befinner oss i bobleterritorium blant selskaper innen fornybar energi.

Da er det befriende at vi fortsatt har noen analytikere der ute som ikke lar seg rive med, som ikke legger et «blue sky»-scenario til grunn i estimatene, som ikke priser et selskap basert på hvordan konkurrentene prises i markedet akkurat nå, som ikke har et potensielt corporate-oppdrag til sine kolleger i bakhodet.

Det er tøft å være en sånn analytiker nå. Det er ikke så mange av dem, men det er i hvert fall noen. Heldigvis satt ikke Krohn helt alene i hjørnet på ESG-festen. Ved siden av ham satt Gard Aarvik i Pareto, og han sitter der fortsatt – nå alene. Med et kursmål på 8 kroner, er Aarviks analyse nesten like brutal ærlig som Krohns.

Selv om kursmålene på 5 og 8 kroner tilsier at disse to mener at Nel-aksjen burde vært 73–83 prosent lavere enn i dag, er faktisk analysene veldig positive. Begge regner med kraftig vekst i resultatene i mange år fremover, og at selskapet en vakker dag også blir lønnsomt. Men en P/E på 54 og 70 på 2030-estimatene er jo en boble, og det blir for dumt å anbefale sine kunder å kjøpe en boble, selv om den kanskje ikke sprekker helt ennå. Da ville det mest fornuftige vært å bare la det hele utfolde seg, og heller stå utenfor.

Dette gjelder selvfølgelig ikke bare Nel, men omtrent alt som finnes innen fornybar energi på børs. Det er bobletendenser også andre steder i aksjemarkedet, men det er definitivt den grønne boblen som er den mest åpenbare.

Krohn har vært analytiker i DNB Markets i 16 år. Som analytikere flest har han sikkert bommet litt her og truffet litt der. Men skal vi tippe, har han denne gangen aldri følt seg så sikker på at markedet tar feil. Så vil tiden vise om han får rett til slutt.
omans
15.02.2021 kl 16:21 497

"Så vil tiden vise om han får rett til slutt."

It's a never ending story...

Det er Løkke som må bevise at han kan levere på det som forventes. Det kan holde en periode med negative ebitda, men på tidspunkter da det forventes at de skal levere positive tall, så må de gjøre det, ellers kan "hard (kurs)straff" vente.
Redigert 15.02.2021 kl 16:21 Du må logge inn for å svare
Wanker
15.02.2021 kl 17:12 439

"Som analytikere flest har han sikkert bommet litt her og truffet litt der. Men skal vi tippe, har han denne gangen aldri følt seg så sikker på at markedet tar feil. Så vil tiden vise om han får rett til slutt."

Er det noen her som har forsøkt å lage en track-record for analytikerne? Kunne vært kult med en webside hvor man logger analyser versus aksjenes virkelige utvikling!

Var på tide, pga. hans mangelende evne til å få med seg nye trender har DNB meldt seg ut i forhold til NEL som er en av de mest interessante og mest omsatte aksjene på Oslo børs. Bra de endelig tar grep men forventer ikke at kursmålet blir høyere enn 20. Blir gøy å se hvilken innfallsvinkel de velger, det er fryktelig vanskelig å regne på NEL.

Finansavisen er også negative til NEL og kaller analytikeren den eneste edruelige, jeg ville brukt ordet sløv eller bakpå.

Kan NEL stå i 0 om 5år ? Absolutt, men det kan vi si om "alle" aksjene på børsen. Jeg har tro på en kurs på 200,- i 2025, har jeg trodd den skal forsvare en kurs på 50,- i 2025 så er det en uinteressant aksje for meg.