Skulle havet stige en meter, og ha høy stigningsfart .....

Slettet bruker
07.10.2018 kl 21:53 1936

så vil det være dramatisk.

Tenk dere for eksempel indre Oslofjord som permanent sto 1 meter høyere, og stigningsmoduset videre var i full gang.
En ting er å bygge om for 1 meter høyere vannstand. Men så noen år senere kan vannstanden være kommet enda en meter til høyere. Og så noen år etterpå det igjen, enda en meter til.

Et sånt scenarIe er skremmende i seg selv. Ting tyder på at i 2020-årene vil vi få en indikasjon på hvor det bærer med havstigning. Da vil vi se en begynnende utvikling.


https://no.wikipedia.org/wiki/Landhevning
Landheving har vært 2 - 2,5 cm pr. tiår i indre Oslofjord for hele eller siste halvdel av 1900-tallet. Det er mulig man har brukt 2 - 3 cm pr. tiår. Landhevingen er ikke lik fra region til region pga. ulik mengde is som har ligget der. Det er greit å bruke et område som indre Oslofjord som referanse, fordi her har man sikre og bevitnede data. Det er offisielle målinger og tall for indre Oslofjord. (Stedet hvor folk som Nansen og Amundsen virket).
Om havet tilføres vann fra isbreer på land som smelter, så stiger havet. Varmere vann i havet gjør at vannet utvider seg. Dermed stiger også havet.
Snakk om 1,6 mm i året nå, kan være et forsøk på å kammuflere reell havstigning. NASA sier at havet har steget 8,5 cm siden 1990. Men så har landet steget
6 - 7,5 cm, så man har ikke merket noe særlig til dette.
Vannstanden må selvfølgelig måles utifra normalvannstand. Og ikke med noen effekt av flo eller fjære.
Det er familier som har kunnet iaktta dette over mange tiår ved samme brygge for eksempel. Og fotografier fra samme sted over langt tidsrom.
Selv har jeg et referansested, og kan måle dette på centimeteren.
Om det endrer seg litt er ikke poenget. Dette kan bli nyttig informasjon den dagen havnivået virkelig begynner å stige. Da vil man kunne gjøre nøyaktige
målinger av hvor mye havet stiger over en gitt tidsperiode. Skulle havet stige 10, 20 og 30 centimeter, vil man lett kunne se det med det blåtte øye.
Bare en begynnende stigning på noen centimeter over et år, to eller tre vil gi viktig informasjon.
Jeg tipper at utover på 2020-tallet vil dette få økt attention. Da kan man se at dette utvikler seg.

At noen forsøker å propagandere 2,5 mm i året til 1,6 mm i året, kan ha med å forsøke å kammuflere havstigning å gjøre. Landhevningsraten endrer seg ikke plutselig fra 2,5 mm/året til 1,6 mm/året. Den ligger fast over lang lang tid.

Om vannstanden går opp 10 centimeter, ville alle kunne se det på målestaver rundt omkring. Noen kunne begynne å montere nøyaktige målestaver med centimeters inndeling, og gjøre sine egne målinger , og notere dette i en notisbok med dato og klokkeslett. Og sjekke normalvannstand med tidevannstabellen
og/eller almanakken. Skru fast målestaven og ha riller på den for lett avlesning. (Noen kunne begynne å produsere og selge sånne). Så kan folk med egne
øyne følge med selv.
Jeg har gjort målinger på en stor innsjø som begynte å synke. Den fikk ikke tilførsel av smeltevann fra snø pga. fravær av snø. Og lå høyt i landskapet uten allverdens tilsig fra elver. Om innsjøen sank mye, kunne det bli dramatisk.

Tidlig på 2000-tallet var det utrolige forskjeller på flo og fjære i indre Oslofjord med meget kort forskjell i tid. På undertegnede var dette noe nytt.
Høy og lavvann dannes av månens plassering i forhold til jorden. Høy og lavtrykk, og vind og bølger som skyver vann sammen. Jeg hadde mistanke om at disse ekstreme utslagene måtte ha noe med menneskeskapte klimaendringer å gjøre. Det var 1,5 meter på et par dager eller lignende. Noe sånt er helt uvanlig i indre Oslofjord.

Jeg har avdekket at IPCC legger skjul på viktige ting. Det organet kan tape tillit fullstendig pga. det.
En annen ting er at IPCC forutspår 40 cm havstigning til 2100. En sånn havstigning kan nåes mye mye før det. Den kan worst case inntre allerede i 2020-årene. Dette er vanskelig å beregne på nåværende tidspunkt. Om bare et par år kan det være mye mye lettere å beregne dette.

Og tenk om høy- og lavvanns amplityden blir større enn før ? På toppen av en vannstand 1 eller 2 meter høyere.
Redigert 19.01.2021 kl 03:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.10.2018 kl 22:23 1904

Stor-India (1,7 mrd. innb.), Kina (1,38 mrd. innb.), Indonesia (0,265 mrd. innb.) m.fl. folkerike land, kan ikke gis anledning til å forurense fritt til 2030. Her har Trump helt rett. Disse land må kompenseres på annen måte.

Og jeg synes det burde komme målinger av hvor på jorda utslippene skjer. Man måler temperaturer og ismelting osv. nøye. Det samme bør skje med utslippene.
Dette slik at vi lettere kan se hvor innsatsen bør rettes inn. Det er meningsløst å bruke masse innsats på noe, som kanskje bare gir 10 % av resultatet i forhold til samme innsats et annet sted.
Og hvilke teknologiinnsatser som monner i forhold til andre teknologiinnsatser.

Vi trenger kartlegging på mye mer enn å måle klimaendringene. Vi må måle årsakene til klimaendringene. Og måle virkemidlene til avhjelpingstiltakene.
Det er ufattelig at verdenssamfunnet ikke har kommet lenger på årsaks- og tiltaksmåling.

Følgeutløsninger ute i naturen bør også måles mye bedre. Det er visstnok slik nå at menneskene står for de initielle 50 %, og naturen følgemessig for de resterende 50 % som skaper de ekstraordinære klimaendringene. Dette er f.eks. permafrost som tiner, og farlige metangasser som stiger opp.
Slettet bruker
07.10.2018 kl 22:25 1897

bare å kjøpe litt høyere støvler så går det bare godt!
Slettet bruker
08.10.2018 kl 04:38 1782

https://www.dagbladet.no/nyheter/verden-ma-gjennom-endringer-i-et-omfang-vi-aldri-for-har-sett/70291725

HO er ute før nyheter publiseres. IPCC og Cicero er sånne svindel- og vranglære organ, at de burde puttes i fengsel.

Klimasaken må bli presis, og presise virkemidler etter best kost/nytte må inn. Denne rapporten er jevngodt med en måneferdsbløff.

Klimatrusselen er veldig alvorlig. Men det er ikke som denne rapporten beskriver det. Og den løses ikke fornuftigt slik Dagbladet og Solhjell omtaler det.

http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/dyster-klimarapport-fra-fns-klimapanel/3423544647.html
På deler av jorda er det allerede temperaturstigning på 3 - 4 grader. Dette underslår IPCC og Cicero. Falskinformasjonen er helt grotesk. Men utslippene må kraftig ned fort. Det er det ingen tvil om. Over halve jordens befolkning kan ikke få holde på med frie utslipp til 2030. De må kompenseres på annen måte for at de kom sent inn i utslippsalderen.
http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/fns-klimapanel-utslippene-ma-halveres-fr-2030/3423544645.html
Jeg spår at det blir en enorm kunnskapsutbredelse om disse tingene over hele verden de nærmeste 12 månedene.
Redigert 08.10.2018 kl 04:50 Du må logge inn for å svare
kontra
08.10.2018 kl 07:17 1709

Er dypt bekymret på vegne av mine barn og barnebarn. Samtidig er jeg "bull" på energi- og serviceselskap som baserer seg på avbrenning av fossile energibærere. Paradokset med dette er at vært demokratiske system gjør at det lille "vettet" våre politikere måtte ha, blir brukt på å sikre gjenvalg fremfor å gå i "bresjen" på vegne av være etterkommere. Hører regjeringen tar et krafttak for klimaet-, setter av 1/2 mrd av budsjettet til klimatiltak i 2019. Litt enkel hoderegning i full fart tilsier dette ca 0,002% av budsjettet. Hørt på maken!!!
Slettet bruker
08.10.2018 kl 12:26 1622

kontra,
Så du skal spy ut utslipp på dine barn og barnebarn ? Og gi de 7 meter høyere hav.
https://www.aftenposten.no/verden/i/rLRBE8/Klimapanelet-Verdens-utslipp-ma-halveres-de-neste-12-arene
Se dette syke bilde til artikkelen. Det er jo ikke negere i en giga-ribbåt som får ned temperaturøkningen. Snakk om skivebom i hva temperaturstans handler om.
Men her skal man klistre propaganda for NWOs initierte muslimoversvømmelse av Europa som frontcover. MAKAN Aftenposten !