Noen kursstigning i Hydro er det ikke grunnlag for enda.

Slettet bruker
NHY 08.10.2018 kl 00:44 1399

Hydro har bare en av to nødvendige tillatelser for å oppnå operasjonslisens på deponi1.

Hydro er ikke i posisjon til å sette på 50 % produksjon enda.

Hydro må snarest fortelle markedet hvordan de skal løse deponisituasjonen. Store aksjonærverdier står på spill.

Dette har ingenting med å se hva slags politikere som kommer å gjøre. Hydro må fysisk bygge deponiene slik at de oppfyller logiske krav.
Det er flere alternative måter å oppfylle deponibehovene og -kravene på. Hydro må fortelle markedet hvordan de ved fysiske tiltak skal løse dette.
Før dette er klart, ville jeg ikke satset 1 krone her.

Alle skjønner vel at når ubehandlet regnvann fra toppen av deponiet, tappes ut i elven, så blander det seg med masse avrenningsvann fra jordsmonnet rundt fabrikkanlegget som også har havnet i elven. Det har neppe blitt noen nevneverdig ekstra skade fra ubehandlet regnvann av sannsynligvis meget tynn rødslam blanding. Men en sånn situasjon for avfallet kan man ikke ha. Det må forebyggingstiltak inn.
Redigert 19.01.2021 kl 03:44 Du må logge inn for å svare
nikkers
08.10.2018 kl 10:14 1205

DNB:
Selv om det fortsatt gjenstår en tilsvarende godkjennelse fra lokale myndigheter anser analytikerne i DNB Markets dette som positivt, og som et skritt i retning av på sikt å få produksjonen tilbake på 100 prosent av kapasitet.

«Dersom selskapet kan unngå en full nedstenging, vil de finansielle effektene kunne bli betydelig lavere enn fryktet og vi venter at vi i første omgang vil kunne få se en vending opp i aksjen i retning av 50 kroner per aksje», heter det i en fersk oppdatering.

Analytikerne har før eventuelle justeringer en kjøpsanbefaling og et kursmål på 58 kroner per aksje.

Goldman :

Tallknuserne i Goldman Sachs oppgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro-aksjen fra nøytral til kjøp. Ifølge TDN Direkt velger de samtidig å jekke opp kursmålet fra 54 til 55 kroner. Det fremgår av en oppdatering mandag.

Pareto:
Pareto skriver i en oppdatering at de håper selskapet kan få en tillatelse fra Semas tidlig denne uken, ettersom det var kun Ibama som hadde en embargo på pressfilteret. Meglerhuset mener bruken av pressfilteret vil tillate Alunorte å gjenoppta driften til 50 prosent innen 2-3 uker, og bruke DRS1-deponiet frem til sent 2019. Dermed vil Paragominas og Albras også kunne fortsette på halv produksjon.

Pareto skriver at en reprising av aksjen er ventet, og gjentar at det er vesentlig oppside i deres estimat. Meglerhuset har kjøpsanbefaling og kursmål på 60 kroner pr aksje.

Her var det mange som var uenige med TS gitt :-)
Slettet bruker
08.10.2018 kl 12:10 1092

Det foreligger INGEN operasjonslisens enda.
Og hvorfor knote så utrolig for å få dette ordentlig for 100 % produksjon, ikke bare 50 som altså ikke det engang har fått go tillatelse.
John8
08.10.2018 kl 12:11 1086

Ja, mange som ikke er like avventende som trådstarter.

Men har DnB f eks fått med seg at det er en domstol som har nedlagt forbud mot mer enn 50 % utnyttelse av Alunorte anlegget?
Vlirker ikke slik. DnB har ingen forklaring på at IBIMAs (føderale miljøvernmyndigheten) godkjennelse av pressfilter i deponi nr 1, skal føre til at domstolen opphever forbudet.

Jeg sier ikke at det ikke kan være en sammenheng, Men den er ikke åpenbar, og må forklares.
Uten forklaring virker dette som gjetning fra DnB. Har aldri sett at noen har oppfattet at domstolforbudet skyldes manglende godkjennelse av pressfilter.

Det er imidlertid mulig / sannsynlig at IBAMAs godkjennelse av pressfilter i deponi nr 1, fører til at SEMAS (regionale miljøvernmyndigheten i Para) gir operasjonslisens på deponi nr t.

NHY har investert NOK 2 milliarder i deponi nr 2. Her foreligger det ingen operasjonslisens, og jeg er enig med de som i andre tråder har stilt spm tegn ved at NHY pådrar seg en slik kostnad uten noen sikkerhet for deponi nr 2 tilfredsstiller miljøvernmyndighetenes krav.
Redigert 08.10.2018 kl 12:35 Du må logge inn for å svare