KRAKK -Traaden


1. Amerikanerne begynner og forstaa at kun halvparten av pengene som er lovet vil komme, og at det ikke er nok. Det er hevnens time for republikanerne etter demokratenes hardkjoer og valgfusk i valgkampen,

2. De muterte virusene fra japan, Soer Afrika og Brasil, som dagens vaksiner ikke dekker saerlig godt, er i ferd med og innta verden. Disse vil ganske sikkert lede til ny lockdown verden rundt om en maaned eller to.

3. Aapner man sumfunnene igjen, gaar vi en ny smitte eksplosjon i moete. Med alle virusvariantene.

4. Vaksineringen tar mye lenger tid enn forventet.

5. Gjeldsboblene stiger til nye rekorder i hele verden, noe som kan utloese ett finanssjokk naar som helst.
Redigert 03.02.2021 kl 15:21 Du må logge inn for å svare
Kratos
07.06.2021 kl 19:24 5382

Haha, videre opp fra ATH 3 uken på rad? Har du hørt om Korreksjoner? Se på sluttauskjonen i indeks i dag, ble dumpa ganske hardt på volum siste 15 min. De store selger mens de små kjøper. Lykke til sier nå jeg. Kjøpte mer bjørnederivater i dag. Regner med de gir grei avkastning alt i morgen.
tuja
07.06.2021 kl 20:43 5334

20:17:20
Christopher Magnus
Storbank advarer om "tidsinnstilt inflasjonsbombe"

Storbanken Deutsche Bank advarer om en kommende krise som følgende av økende inflasjon, ifølge CNBC.

"Effektene kan bli ødeleggende, spesielt for de mest sårbare i samfunnet," sier bankens økonomer.

Dette synet går imot konsensus på Wall Street, der de fleste synes å være enige om at inflasjonen er en midlertidig utfordring heller enn et varig problem.

Krakket skulle vel ha skjedd for mange mnd siden ifølge tråden, så vet ikke helt jeg. Min portefølje var god og grønn i dag. Som sagt gikk jeg inn i flere oljeaksjer, men har også handlet litt gull. Korreksjoner hører med, men er en stor forskjell på korreksjoner og krack. Siste nevnverdige korreksjon var vel i oktober 2020? og for noen aksjer i februar/mars. Viktig med en liten blanding så klarer alle å tjene litt penger. ;)

Sier heller ikke vi skal opp i det uendelige, men nye ATH og videre oppgang i 2021 tror jeg på og kan gjerne gå litt ned først så man får nye gode kjøpsanledninger.
tuja
07.06.2021 kl 23:11 5339

https://talkmarkets.com/content/stocks--equities/we-took-out-the-june-2007-highs-morgan-stanleys-sell-signal-just-hit-an-all-time-high?post=314942

For the past several months, Morgan Stanley’s fundamental analysts have been turning increasingly bearish on stocks, with the pessimistic sentiment plateauing earlier this week when chief equity strategist Michael Wilson said that there is far too much optimism in the market, and that while earnings are slowly rising, forward PE multiples are far too high and are set to slide, with “the de-rating about 75% to go or an approximate 15% decline in P/Es from here.”

The bank’s Combined Market Timing Indicator - which has been in sell territory since March - just hit a new all time high of 1.19, surpassing the previous record high seen in June 2007, right around the time of the first great quant crash and before the market collapsed.
krakkulf
09.06.2021 kl 02:13 5266

E24

Norges Banks ferske temperaturmåler rydder mye tvil til side. 23. september ser ut til å bli dagen styringsrenten starter marsjen oppover.
Kratos
09.06.2021 kl 11:07 5201

Følg med i morgen når CPI tallene fra USA kommer ut. Kommer den ut høyt så vil du se fall i spesielt tek og andre vekstaksjer.
Nasse ledet oppgangen og ser ut til å ha toppet ut; nå får vi se om resten av markedet følger med - krypto og spacs har alt krakket, aksjer next!

Tror ikke på krack, men korreksjon er på sin plass nå. Omsetningen i dag nesten 4mrd sålangt, som regel korrigerer børsen alltid etter større volum enten opp eller ned. I går var vi vel på ca 2mrd omsatt på denne tiden, så dobbelt så høyt volum på børsen i dag. Stor peak på ordredybdene.

En liten korreksjon er sunt, har solgt litt i noen svake aksjer i går, olja beholder jeg, fortsatt begrenset nedside, seismikk og oljepenger er et must om det grønne skiftet skal klare å bli realisert på disse korte fristene som land har satt seg.
Rockall
09.06.2021 kl 11:54 5166

Ja, der ja... "Tidsinnstilt inflasjonsbombe" må være et godt begrep, og dette med renta vil kanskje vise seg å være en ball som sentralbankene prøver å holde under vann så lenge som mulig, men til slutt glipper ballen ut fra grepet.

Nå er det sommer og tralla-la, men høsten kan gi ny orientering med større overskrifter, mens mørket og nervene presser på. En skal ikke glemme at mange er drøyt belånt på både hytte, bil, bolig, aksjer og annet, velsignet av lave renter og en tilsynelatende trygghet som kanskje gir en skummel komfort. Alt av assets er høyt priset, eller det aller meste i alle fall, og håp og/eller forventninger tilsier at man i det minste skal kunne selge på dagens nivå. Men... plutselig banker risikoen på døra: "Hallo! Hadde du helt glemt at jeg eksisterte..?"

Det ene kan rive med seg det andre kraftig ned. The bubble of everything..?
krakkulf
11.06.2021 kl 09:26 5112

Saa hva venter verdensoekonomien fremover?

1. Skyhoey inflasjon..
2. Skatteoekninger..
3. Renteoekninger.
4. En hinsides gjeldsboble.
5. Mer stimuli?
Redigert 11.06.2021 kl 09:27 Du må logge inn for å svare

Har vært i denne business over 30 år - og ikke her hatt spesiell sans for "krakkulf" (ikke personlig - men til alle de som i tidens løp har kaldt opp krakk). Men denne gangen - så skal jeg jamen si meg enig. Sjeldent toxisk blanding vi har i dagens marked. Sjekk sp500 (på max = eksponentiell vekst på sist, basert ikke på økonomi, men på papir-penger fra FED-trykkeriet). Sjekk prisstigninger - dvs. reelle og ikke CPI eller norske variant, men på hva du betaler for det du bruke (bensin, strøm, mat og råvarer). Sjekk hvordan multimilliardærer posisjonerer seg nå...

Dette kommer til at gå ad undas relativ snart - og så tungt at neppe noen selv i min alder (59) har erfaringer herfor i sitt liv!

De samme personene produserer lange krakktråder etter krakktråder og når de ikke slår til så opprettes det bare nye. Her er hva jeg skrev på en annen krakketråd tidligere i dag.

«Så lenge USA børsene er så sterke fundamentalt og teknisk så kommer det ingen stor korreksjon. Verdt å legge merke til at Brent lå i 16 $ for et drøyt år siden og handles handles nå for 72$ og på denne veien opp har det vært svært få bearsignaler. Dette er et svært sterkt bullmarket vi er inne i og alt ligger til rette for at det skal vare svært lenge.

VIX trader stabilt nå like i underkant av 16, vi var vel nærmere 100 i fjor. Og lave renter er aldri feil for aksjemarkedet når alternative investeringer gir omtrent null avkastning?

Mvh
JP ( som fortsatt er stålbull)»

En stund kan dette være helt rett. Men på sikt kommer virkeligeheten at innhente dette. Hva "sikt" angår i tid - er altid usikkert. Men faktum er at det aldri (ikke engang helt tilbake til andre verdenskrig) har vært produsert så mye pengetrykking som siste år (gjeld). Så blir det neste spørsmål - hva er de penge (og dermed den kursgevinst som evt. kommer) verdt? Hva kan den kjøpe av det du trenger. Og hva kommer den konflikt som pågår mellom Kina og USSR vs. USA at få som konsekvens? Begge har akkumulert gull - som kan serve som fundament for både en internasjonal eller mest sannsynlig en digital internasjonal valuta - og dermed frigøre seg fra dollar som internasjonal betalingsmiddel. Kina har neppe ønsket det slik - men etter Trump - så kan det definitivt være en tanke at gå den vei. Samme med Russland, som har opplevd effekten av "dollar-hegemoniet" - eller "pax Romanum".

Jeg tenker at det som følge av nevnte er massive problemer videre hva dollar angår, og at det kan (fra dag til dag - men at ingen vet akkurat hvilken dag) crashe så massivt og plutselig - at neppe noen klarer at komme seg ut tidsnok. Og at det (pga. dollar er verdens-reserve-valuta) kommer at bli globalt.

Tror ikke på krakk. Pengetrykking, pengetrykking og mer pengetrykking.


Mer tro på at en devaluering av dollars vil bli virkelighet.
Redigert 12.06.2021 kl 12:36 Du må logge inn for å svare

Og mer pengetrykking..når sprekker det? Tror sommeren vil være en fin tid å vekte seg ned i markedet, ta gevinst og vente på høsten…tror på økt inflasjon og renter. I tillegg er det mye psykologi i markedet. Flere som forventer en korreksjon til høsten noe som vil være en grunn for at det faktisk vil skje. Aksjemarkedet er vel en balanse der vi som investorer hele tiden vurderer risk-reward. Vi si det er relativ høy risk og lav reward herfra…i motsetning for et år siden. Gjelder å holde hodet kaldt, ikke bli for grådig og heller gå glipp av noen prosenter, spør du meg.
tuja
12.06.2021 kl 13:20 4873

Vel værdt å lytte på ukens episode av aksjesladder:https://soundcloud.com/user-368296438/rekorddyrt-stimulert-og-kontrollert 1

I denne episoden har vi besøk av en av Norges ypperste analytikere, den svært kunnskapsrike og humørfylte Pål Ringholm fra Sparebank 1 Markets som svarer på en rekke innsendte spørsmål. Og dette er nok episoden hvor panelet selv lærer mest. Vi snakker om hvorfor inflasjon og renter er så viktig for enkeltaksjer og aksjemarked, indikerer ferske tall fra USA at prisstigningen er under kontroll eller på vei mot for høye nivåer?, når rentemarkedet gir tapsrenter og kjøpekraft inndras, cashen tyter ut av bankene, hvordan og hvorfor agerer sentralbankene som de gjør?, er rentemarkedet fortsatt et «marked»?, hva hadde renten vært uten Fed-inngrep?, kan man time utgang?, de beste og dårligste investeringsområdene ved inflasjonsoppgang, topp 4 i historisk dyrt marked, fungerer hedge obligasjoner-aksjer?, hvordan skal sentralbankene komme seg ut av dagens posisjoner?, hva er Modern Monetary Theory?, landsgjeld og løsning, press i arbeidsmarkedet, de tre viktigste nøkkeltallene, favorittinvesteringer.
Du kan treffe teamet bak AksjeSladder daglig her: chat.xtrainvestor.com/channel/tradingchat 1 . Episoden er sponset av CMC Markets www.cmcmarkets.com/nb-no/
krakkulf
18.06.2021 kl 08:30 4288

Renteoekning i september.

Normalt anbefales det ikke og ha laan som utgjoer mer enn 250% av din inntekt.

Ifølge sentralbankens tall utgjorde nordmenns samlede gjeld 232 prosent av disponibel inntekt i mars, et rekordhøyt nivå.

Og naa skal rentene opp?
tuja
18.06.2021 kl 19:44 4202

Ser ut som USA også må speede opp rentebana. Tidligere har de sagt de skal ha nullrente ut 2023, sågar inn i 2024:

https://www.cnbc.com/2021/06/18/feds-jim-bullard-sees-first-interest-rate-hike-coming-as-soon-as-2022.html

St. Louis Fed President James Bullard told CNBC he sees an initial interest rate increase happening in 2022 as inflation picks up.
That’s even faster than the consensus expectation for the first increase to happen in 2023.
“You love to have an economy growing as fast as this one, you love to have a labor market improving the way this one has improved,” he said of current conditions.
tuja
19.06.2021 kl 09:58 4032

https://www.youtube.com/watch?v=Qs9DjTGl5yo&t=1143s

'Fast’ market sell-off is coming warns Soloway; Stocks haven’t done this since start of pandemic
Sett 84 223 ganger
•18. jun. 2021
krakkulf
21.06.2021 kl 09:12 3787

Spaadom;

Boersene skal ned 20%. Deretter vil markedet forsoeke og reise seg igjen med en viss suksess, kanskje opp 10-15% igjen, for deretter og krakke totalt i 2023 en gang.

Oekte skatter, stigende renter, gjeldskrise og hoey inflasjon vil vaere de utloesende faktorene. Sammen med at dagens boerser er priset alt for hoeyt. Selskapene er ikke i naerheten av og ha en inntjening som forsvarer dagens boersverdier.
Redigert 21.06.2021 kl 09:25 Du må logge inn for å svare
tuja
21.06.2021 kl 09:15 3812

Moody’s Analytics’ sjeføkonom spår korreksjon…

… med en treg gjenopphenting.

Moody’s Analytics’ sjeføkonom Mark Zandi venter at børsene vil falle mellom ti og 20 prosent som følge av at den amerikanske sentralbanken kan gå raskere frem med rentehevinger og bremsing av tilbakekjøp. Det man på finansspråk kaller å være mer «haukete».

Og ulikt andre korreksjoner man har hatt de siste årene vil ikke markedene umiddelbart sprette tilbake, ifølge Zandi. Han tror det vil kunne gå et år før man er tilbake på nivåene før en korreksjon og peker på at markedet er stivt priset.

Det skriver CNBC.

– Motvinden bygger seg opp for aksjemarkedet. Federal Reserve må skifte gir nå fordi økonomien er så sterk, sier han til den amerikanske næringslivsavisen.

Federal Reserve (Fed) er navnet på den amerikanske sentralbanken.

Det er særlig en het økonomi og høy inflasjon sjeføkonomen advarer mot.

– Inflasjonen kommer til å bli høyere enn hva den var før pandemien, sier han.
trani
22.06.2021 kl 17:31 3635

Nå kommer krakket.
Dump alt dere har.
Kom tilbake mot jul.

Hva begrunner du det med? Hvilke indikasjoner legger du da til grunn?
trani
23.06.2021 kl 13:07 3452

FED har mistet kontrollen..
Kan ikke både være haukete og duete samtidig.
Dette er et kritisk indikasjon på et svært alvorlig symptom.
Redigert 23.06.2021 kl 13:10 Du må logge inn for å svare
Maalselv
23.06.2021 kl 13:09 3532

Få dere et liv, kjøp SoftOx !
trani
23.06.2021 kl 13:12 3637

Jeg hadde brukt dagens muligheter til å komme meg ut. Og posisjonert meg for nedtur.
tuja
23.06.2021 kl 13:15 3672

NY DELTAVARIANT BEKYMRER I INDIA

Mens deltavarianten av coronaviruset er på fremmarsj i Europa, har Indias helsedepartement bedt delstatene være på vakt mot en beslektet variant først identifisert i Europa- Delta Plus (AY.1). (Også kalt Nepal-viruset eller B.1.617.2.1)

Helsemyndighetene i India har identifisert tre karakteristikker ved Delta Plus som bekymrer dem:

– Det første er økt smittsomhet, det andre er at den binder seg mer til reseptorene i lungecellene og det er også en potensiell svekkelse av antistoff-responsen, sier Al Jazeeras reporter i New Dehli.

Delta Plus er en mutasjon av deltavarianten B.1.617.2 som først ble identifisert i India og nå dominerer i blant annet Storbritannia.

Helseeksperter advarer mot at Delta Plus kan utløse en tredje covid-19-bølge i India. Helsedepartementet oppgir at Delta Plus er identifisert i minst ni land - Storbritannia, USA, Japan, Russland, India, Portugal, Sveits, Nepal og Kina.

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/ny-deltavariant-bekymrer-i-india.VODwweV13?utm_source=vgfront&utm_content=direktewidget&utm_medium=direktewidget_nyhetsdognet
Maalselv
23.06.2021 kl 13:19 3667

Ja det høres jo smart ut med tanke på at det er ny analyse på vei......
krakkulf
24.06.2021 kl 10:50 3394

Det kommer stadig nye penger ut i markedet, hvor USA naa er i ferd med og vedta en ny trillion dollars til infrastruktur bygging. Med dette har vel USA siden corona epedimiens oppstart snart gitt hver delstat rundt 1 billion kr. i stimuli.

Det maa man kalle solid stimuli i loepet av ett og ett halvt aar. Og derfor vil ikke boersene ned. Og all skremselpropaganda man har lest de siste ti aarene fra annerkjente oekonomer verden rundt om at bondmarkedet, aksjemarkedet og dollarene vil gaa til helvete saa snart gjeldsboblen blir for stor, (noe den allerede er), har ikke skjedd i det hele tatt, Tvert i mot faar en si. Men hvis de ikke lanserer en ny verdensvaluta som kan betale tilbake alle gjeld,, slik at de kan starte paa nytt, kommer det til og skje, men naar. Neste aar, om 5 aar, eller om tiaar.?? No one knows, and no one seems to care. I mellomtiden stiger boersene til nye rekorder, fordi politikerene sender regningen for galskapen til kommende generasjoner.
Redigert 24.06.2021 kl 10:51 Du må logge inn for å svare
krakkulf
24.06.2021 kl 22:48 3269

En ny finanskrise, ser ut til og vaere langt borte;

Torsdag kveld norsk tid offentliggjorde Fed resultatet av den årlige stresstesten, der det ble klart at samtlige 23 testede banker bestod med glans.

Ifølge CNBC var alle 23 bankene «godt over» kravene som ble stilt til egenkapitalnivåer. Bankene i USA har i det store og hele klart seg greit gjennom koronakrisen, godt hjulpet fra både politisk og sentralbank-hold. Bankene hamstret kontanter for å sikre seg for utlånstap som for det meste ikke ble noe av, skriver CNBC.

Hvis man trykker mange nye penger kan man bruke de nye mange pengene til å betale gjeld. Hvis du hadde en penge trykke maskin i boden hadde du vel bare trykket mange nye penger og betalt gjelden din?
trani
25.06.2021 kl 09:32 3115

Mesteparten av infrastrukturpakken er allerede blitt priset inn i markedet.
For å finansiere store deler av pakken skal selskapskatten opp, og store deler av den strategiske oljereserverven, selges.
Iran dealen nærmer seg også, og India presser nå OPEC+ til å øke oljekranen pga den høye inflasjonen som landet står i.

Oljeprisen er noe man bør følge ekstra godt nøye med i tiden fremover.

FED sier at den høye inflasjonen er forbigående, som da betyr at råvarepriser står ovenfor og stor korreksjon.
For å ikke nevne om at Kina nå står klare til å dumpe store deler av den strategiske lager av råvarer.

Et godt koordinert angrep på råvarepriser, vil føre markedet ned på mellom 10 - 20 %

Har jeg nevnt om Covid delta(pluss) ?
Redigert 25.06.2021 kl 09:41 Du må logge inn for å svare
trani
25.06.2021 kl 09:44 3125

USA ønsker en lavere dollar, mens Kina ønsker det motsatte..
Hvem som vinner denne kampen, får tiden vise.

Vel. Fondsporteføljen min er i All Time High og jeg har investert et syv sifret sum.

Skjønner ikke all dette krakkepraten. Vi har hatt etn korreksjon/krakk i fjor og nå har markedet steget jamt og trutt siden det. Markedet kan ikke krakke hele tiden....

Fremtiden ser lys ut. Vi er på vei tilbake til normalen. Renta er lav, ingen andre steder enn aksjer å plassere penger i.

Har snakket med flere porteføljeforvaltere og ingen ser noe nytt krakk komme nå.
JonasKr
02.07.2021 kl 06:58 2736

Spørs jo hvem man gir pengene til. Pengene går jo først og fremst ut i markedet via QE, og da brukes de ikke til å betale ned gjeld, men de lånes ut og skaper mer gjeld. På et tidspunkt risikerer du det som skjer i USA nå, at ingen vil låne pengene (eller at bankene ikke vil låne ut), da blir den såkalte revers REPO skyhøy.

Alt avhenger av hva som skjer med pengene etter de blir trykket. I Japan har ikke QE fungert, fordi folk ikke låner og bruker mer penger, samme hvor mye sentralbanken trykker. Det er jo sentralbankenes problem; de kan trykke så mye penger de vil, men de kan ikke styre Human Behaviour. Hvis QE derimot fører til høy "velocity", så blir det økt gjeld, inflasjon, og forhåpentligvis vekst.
Redigert 02.07.2021 kl 08:28 Du må logge inn for å svare
trani
02.07.2021 kl 10:37 2652

Er du klar for den store korreksjonen på 15-20%?
Mulig korreksjonen får en peak på 30% fra toppnivå før det evt snur?
Redigert 02.07.2021 kl 10:41 Du må logge inn for å svare
trani
02.07.2021 kl 10:46 2663

Nå venter vi bare på avgjørelsen til OPEC+ til å få i gang korreksjonen.
"Alle" står nå klare til å selge, de smarte har allerede begynt?