AKH *Hvorfor jeg gikk all inn i AKH*


Først vil jeg bare si at jeg eier aksjer i AKH og jeg anbefaler ingen og kjøpe eller selge noen ting!

Idag valgte jeg og øke min beholding fra 1250 aksjer til 3750 aksjer i AKH(Og sitter nå på en snittpris på 43.13)

Ifjord kjøpte jeg bare en aksje og det var AOW hvor jeg gjorde 70% fortjeneste etter at jeg gikk all inn med hva jeg hadde den gangen som var usle 73.5K Nok.
Det var en knall suksess og eneste feilen jeg gjorde var og få høydeskrekk for tidlig :) Så solgte på 6.92 med snitt pris på 3.99!
Jeg har siden den gang spart mere penger opp og ventet tolmodig på at AOW skal synke til en billigere pris noe som aldri har skjedd!
Så jeg valgte nå istede og gå all inn i AKH.

Er mange årsaker til at jeg valgte og gå all inn i AKH nå så jeg kan prøve og komme med en liste!

Jeg har virkelig troen på at det grønne skiftet som Aker har valgt og gå inn på er fremtiden, enten om vi liker det eller ikke.(Og så hardt som Aker satser på dette så er det mye som tyder på at de kommer til og bli en ledende aktør på verdens basis)

Anbefaler alle og sjekke ut siden til AKH: https://www.akerhorizons.com/
Om dere ser på Portfolio her så har dere oversikt over hvor mange % AKH eier i de forskjellige selskapene!
Det som er fint med AKH er at du er inne i alle disse Grønne aksjene som AKH eier en markant del av, så det blir nesten som og la Røkke og co styre pengene dine mot 2030 og at du er inne i et slags ''Super Grønt fond'' av AAA kvalitet!

''Eliten'' Er også med og satse penger i AKH sine selskaper! AKH kjøpte nylig 75% av Mainstream Renewable Power:
https://en.wikipedia.org/wiki/Rockefeller_Brothers_Fund
https://www.mainstreamrp.com/insights/rockefeller-brothers-fund-confirms-investment-in-mainstream-renewable-power-africa-power-generation-platform/
Som dere ser her https://www.mainstreamrp.com/investors/
Så er IFC(International Finance Corporation som er en del av World Bank Group) og Rockefeller brothers investorer i Mainstream Renewable power!
Rockefellers familien har vært på toppen av nærings kjeden i hundrevis av år og jeg ser på det som en stor trygghet at de også har troen på det nyeste selskapet til AKH!

Nå veit jeg at det er ganske stille rundt AKH grunnet at mange av oss som leser på FB og forumet her/shareville+++ Har ventet på en dupp eller korreksjon ned siden vi har hørt at AKH er ''overpriset'' Men er det virkelig det? Denne korreksjonen måtte vi se lenge etter i første uken og AKH virker og ha en enorm styrke og støtte på 43kr. I motsetning til andre selskaper så tror jeg at AKH vil få nyheter/Børsmeldinger mye oftere(Hver børsmelding til et av selskapene AKH er inne i er jo positivt for oss og ikke minst tenk på hva som skjer når Hydrogen selskapet kommer på børs? For ikke og tenke på nye selskaper som vi ikke har hørt om som AKH vil velge og putte inn i Porteføljen sin! Når nyheter kommer så gjelder det og ha aksjer i AKH :) Dette er et stort selskap så jeg tror ikke vi vil se de jojo kursene og berg og dalbanene vi har sett i andre mindre grønne selskaper! Her tror jeg vi vill se en gjevn, trygg og rolig oppgang!

Jeg tror at snart når kursen starter og bevege seg oppover så vil mange angre på at de forstatt venter på nedgangen/korreksjonen før de kjøper seg inn!
Ser på det som meget høy risiko faktisk og ikke være all inn i AKH! Tror dere virkelig at Røkke og co kommer til og feile? Hvem bestemmer? Folkets vilje eller eliten som styrer showet? Her må vi nok bare bite i det sure epplet og være med på den grønne oppgangen de neste årene så tjener vi vertfall penger når detta skal bygges uansett! Jeg er motstander som dere skjønner men jeg veit at folket har ikke noe vi skulle sagt, vi gjør som vi blir fortalt og politikere vil altid forråde folket sitt! Og være all inn i AKH er ikke som og ha alle eggene i en kurv, dette står ikke på et selskap alene men på alle selskapene som er i porteføljen til AKH, om selskaper eller ting feiler så er jeg sikker på at AKH og Røkke vil stoppe det i tidet og da velge inn et nytt selskap som er sterkere istede!

Mitt mål for 2021 er at vi slutter kursen på 50-60Kr!
Men jeg tror også at vi kan bli like overasket som i ACC og AOW hvor fort ting kan skje!
Jeg veit at om jeg hadde kjøpt meg inn på 50-55 og hadde tilgjengelige midler så ville jeg snittet ned nå, er nå det er muligheter og handle billig!
Tror også at Rainpower kjøpet til AKH er meget undervurdert! Vi er nå sikret gutter, med vannkraft så dekker vi det meste :)

Er så mye man vil si men så liten plass og skrive på!
Beklager for dårlig kvalitet på innlegg men jeg ønsker at vi gjerne er med og deler informasjon her om AKH slik at vi alle kan lære og bli mer informert om hva vi faktisker investerer i eller har lyst og investere i(for de som venter på billigere inngang)


Redigert 04.02.2021 kl 18:03 Du må logge inn for å svare
undrende
21.01.2022 kl 20:24 3167

Jeg må vel skyte inn, at om jeg hadde vurdert 25K i AKH akkurat nå, så hadde jeg vel muligens vært helt ubekymret 😊
(sånn ellers i livet mente jeg)
Redigert 22.01.2022 kl 00:35 Du må logge inn for å svare
nyigamet
21.01.2022 kl 23:35 3004

Takk, Ikke helt ny, men ny her. kom litt over 24,- ja👍 håper reisen kan bli fin.

Jeg er tilbake gutter og jenter og sitter fortsatt tungt lastet og skal øke betraktelig til uka når jeg får lønn og ferie penger :)
https://www.weforum.org/agenda/2021/07/renewables-cheapest-energy-source/
Som jeg sier i tråden til Frodon så er det bare og se frem mot klima toppmøtet i glasgow seint i år og neste års statsbudsjett hvor arbeiderpartiet som er kompiser med Røkke og aker skal fremlegge neste års statsbudsjett! Samt at nye super fondet til aker skal inn i grønne innvesteringer og er vel ganske gunstig for dem at AKH og dems under selskaper er såpass billige om dagen ;)
Spartan
22.01.2022 kl 13:14 2841

Synes synd på alle som har satset alt på ett kort i grønt.

Det er klare paralleller til dot.com krakket. Internett skulle bli fremtiden, akkurat som grønt. Men, dette var priset inn og mangedoblet på optimisme. Ikke klarte alle selskapene seg like bra heller. Ikke lett å plukke vinnerne. Hva skjedde f.eks med Yahoo?

Selv vinnerne brukte mange år på å komme seg tilbake til det de en gang ble verdsatt til. Microsoft ca 10 år.

Håper slike som meatskull lykkes, men slik jeg ser det er det ingen sikker bunn i disse aksjene. Ikke med den prisingen, 0 inntekter, mange konkurrenter og med stigende renter.

PS! Kan bli fristet under 20 hva angår kjøp

Bra, trenger flere som deg slik at jeg kan handle billig :)
Men jeg prøver ikke og lure noen til og selge slik jeg ser andre her gjør av egoistisk og kyniske holdninger med ønske om billigere inngang!
Og lure små sparere til og selge på bunnen fordi de selv har lyst på bittelitt lavere inngang er ren ondskap i mine øyne!
Men sier såklart ikke at du gjør dette :) Men har mine mistanker om at mange som er negative her ikke har rent mel i posen!
Redigert 22.01.2022 kl 13:21 Du må logge inn for å svare

Vi hadde en kraftig korreksjon ifjord som du veit, hele den grønne sektoren korrigerte kraftig ned!
Så dette er allerede korrigert godt ned og kan ikke sammenligner med dotcom boblen i mine øyne!
Om det var så åpenlyst at alt grønt skal krasje ned som dotcom boblen, hvorfor sitter finanseliten i verden da inne i AKH på top 20 listen med gav på godt over 30kr???

Det beste er nok at alle tar sine egne valg.
Har selv ingen planer å selge, har 40 000 stk så langt og dundrende papirtap(-27%) så sover foreløpig godt om natten.
Det er bølger i sjøen, det går opp og ned, det viktige er hvis man bevarer troen så er det ikke så farlig.
Når du mister troen må du ta tapet og gå videre, jeg har ikke mistet troen. Klart at hele markedet er jo i nedadgående trend nå.

Høres bra ut, jeg også sover godt om dagen og smiler og ler i hverdagen :)
Har ikke sjekket prosentene mine eller hvor mye jeg er i minus nå engang men er vel ganske likt deg siden jeg har snitt på ca 33.40 :)
Men til uka så blir snittet mitt nærmere 30kr så det blir bra!

Yahoo ble kjøpt av Microsoft. Microsoft kjøpte også Fast. Det eneste som hadde verdi i Opticom. Det positive er at organisjonen fortsatt er i Norge og de jeg kjenner til tjener mer enn til salt i grøten….
Klausre
24.01.2022 kl 10:00 2482

... blåmandag - er bare å bruke anledningen for å fylle på, og ha på langsyn-brillene.
nyigamet
24.01.2022 kl 14:02 2385

Svir i dag å gå inn på fredag....:/ 10 røde % på en dag. Får finne frem 'buffer'n'👍

Jaja! Dette er triste saker gutter og jenter! Sitter i saksa nå!
Men jeg er en fighter, en som liker og slåss!
Så nå har jeg ordna meg jobb nr 2! Blir no life fremover, olje raff på dagtid og hjemme kontor jobb på kvelds tid+lørdag/søndag fremover!
Her skal vi ikke gi oss! Lykke til alle! Håper detta snur snart :)
Frodon
24.01.2022 kl 20:23 2211

Kjøpte du flere aksjer idag? Du vet det er lov å ha cash på kontoen og se an litt? 🥳

ja jeg er jo håpløs, kjøpte endel idag ja på 22.83...... :P
trodde liksom det var et bra kjøp da! Så nå jobber jeg 2 jobber for og snitte ned ytterligere! Men mulig jeg tar tapet på dagens kjøp imorgen/en av dagene og lar resten stå!
Kjøpte for 72 000kr idag :P
Redigert 24.01.2022 kl 21:06 Du må logge inn for å svare

comebacker ganske bra over dammen nå da, nasdaq var ned over 4% tidligere idag og dow/sp 500 var ned nesten 3% nå har alle 3 hentete seg inn ganske bra!
Jeg tror dette snart snur men burde hatt tolmodighet såklart og ventet... Blei litt tilta idag at sanntiden min ikke virket så la inn en kjøp endel under kursen når jeg gikk ut for og jobbe, når jeg kom til bake var det jo krise :P Vix ned fra 38 på dagens høyeste ned til 34! Er det værste over?
Redigert 24.01.2022 kl 21:10 Du må logge inn for å svare

Har jo aldri hatt mulighet og kjøpe på disse nivåene før. og liksom blitt avhengig av og snitte ned AKH da... Så er jo uansett åssen man ser på ting da det aller ''beste'' kjøpet jeg har gjort i akh! Første gang jeg kjøpte under 25kr!
Hode skulder formasjon på vix nå? :P
Redigert 24.01.2022 kl 21:13 Du må logge inn for å svare

https://www.federalreserve.gov/monetarypolicy/fomccalendars.htm
Er fed møte nå 25/26 januar! De har nok mye press på seg for og rette opp i børs uroen! Så tror nok virkelig at de kommer til og ordne dette!
Små innvestorene er ristet av nå så er vel perfekt for proffene og kjøpe seg inn imorgen før gode nyheter fra fed ;)
Tror blir bra det kjøpet mitt idag! :)
retur
24.01.2022 kl 21:24 2272

Ja fyttikatta for en masakre og de store gutta ler hele veien .

Bare og slappe av gutta! https://markets.ft.com/data/bonds/tearsheet/summary?s=US10YT
Se siste uke av 10 year treasure yield! Falt ca 10% ned fra toppen nå :P
Snakkas imorgen gutta og jenter :)
retur
24.01.2022 kl 21:29 2268

Å f skal nasse gå i grønt.

Imorgen kommer det nok et siste stop loss raid, så er nok lurt og følge med for de som fortsatt sitter på cash :)
Ingen burde lytte på råd fra meg, men tror faktisk at de blir siste sjangsen imorgen ca type første timen! Før Fed får ordna opp i dette, proffene presser vel prisen ned en siste gang imorgen tidlig mens de hamstrer med begge henda i Exit stil?
Frodon
24.01.2022 kl 21:31 2285

Du får kanskje ikke fulgt med på dagen imorgen? De 2 kritiske punktene er på kr 23,76 og 22,36. Hvis aksjen ikke går over, er det negativt. Går kursen over, er det positivt

Om noen år så er det en nyhetsartikkel om alle de nye Aker Horizons millionærene, da er du inkludert Meatskull. :)
Mener jeg leste en sånn artikkel angående MPCC aksjonærer når den var i vinden.

Før eller siden så kommer denne tilbake igjen også.
Blir spennende fremover.

Hadde vært hyggelig det :) Takk for positiviteten Brusselgeren :) Hjelper faktisk med din positive holding og det kan faktisk fort bli en sannhet også!
Hadde aldri trodd at jeg skulle komme opp i 17K aksjer så fort! Har jo bare en dritt jobb med 242.6kr i timen og jobber på bunnen :P
Men tjente jo 550k(+ 100k lønnsgarantifondet) ifjord fordet da grunnet overtid! Så neste mål nå er jo bare 20K aksjer! Setter meg stadig nye mål! Så neste mål er herved satt! 20K aksjer før sommern er ferdig ;)
Redigert 24.01.2022 kl 22:30 Du må logge inn for å svare
retur
24.01.2022 kl 22:26 2231

He he morsomt at du tok gattern pån . . I morra bør det bli kake igjen . Akh på 20 er jo rett og slett latterlig. Er nok mange som har ryki ut i full panikk . Akh er vel atl i dag. Og det får da være grenser for hvor langt folk er villige til å kaste penger ut av vinduet .

hehe ja, redigerte bort den historien min fra jobben :P Men takk! Ja er 100% enig! Liker vibsa her nå gutta :)
Starter og bli ganske bull igjen nå jeg :P Men slike ting som idag og siste tiden er ikke lett og ha is i magen igjennom så skjønner godt at folk har solgt om dagen selv om man burde vært smart som frodon og andre og solgt på 35kr :P
Får prøve og vøre litt smartere neste gang jeg også selv om jeg er lang :P
Frodon
24.01.2022 kl 22:57 2320

Det der er en metode som funker for meg etter å ha fått for mye erfaring med tap mange ganger tidligere 😜 De første AKH aksjene jeg kjøpte, hadde jeg stort urealisert tap på. Når aksjen begynte å bunne ut og etablerte en solid støtte, 3 doblet jeg antall aksjer. Da blir snittet totalt veldig lavt, samtidig blir investeringen mye høyere enn den burde være. Og med stoploss ved kritiske punkter når aksjen stiger, sikrer du gevinst og får beholdningen ned på mer normale verdier igjen. Bare en tanke, den funker for meg. Men jeg har lang erfaring med tekniske analyser, viktig å vite ca når og hvor de kritiske punktene er 🥳
Frodon
24.01.2022 kl 22:59 2355

Hehe, akkurat som jeg forventet på linken angående SP500. Se tallene jeg brukte, 4400 og 4430…den stoppet på 4410…men det gikk raskere enn jeg ventet 😜

«SP500 kan reagere opp til 4430 igjen, før fallet fortsetter. Også kan jo seff indeksen bare fortsette å falle, uten test av bruddpunktet, men jeg tror den skal opp til 4400 området igjen»
Redigert 24.01.2022 kl 23:03 Du må logge inn for å svare

så det istad og ble imponert!!!

noen tips til hvor jeg kan lære om detta med glidende snitt jeg har sett deg snakke om mange ganger?
retur
24.01.2022 kl 23:12 2370

Heier på grønne røkke ,morsomt å diskutere litt med Frode da . Uansett tror det snart smeller fra Kristian og co .

tror det snart blir dratt opp en gullerot av hatten ja! Kommer ofte når man minst forventer det ;)
Frodon
24.01.2022 kl 23:48 2313

Hmm, slikt er så mye enklere å vise deg når vi begge sitter ved samme pc 😅

Men kan ta et forsøk. Jeg synes dette nettstedet er raskt og effektivt å finne punkter, da 20, 50, 100 og 200 dagers glid snitt står ferdig i teksten (SMA). Ser du dem når du scroller nedover under «Tekniske nivåer«?

https://investor.dn.no/#!/Aksje/S1457/AKH/AKERHORIZONSASA

«SMA 20 og 50:
Siste 20 dagers glidende gjennomsnitt (29,10) ligger under siste 50 dagers glidende gjennomsnitt (32,06). Dette er teoretisk sett et negativt tegn»

«SMA 100 og 200:
Siste 100 dagers glidende gjennomsnitt (32,34) ligger over siste 200 dagers glidende gjennomsnitt (29,70). Dette er teoretisk sett et positivt tegn»

Her finner du RSI og MACD også, som du ser jeg pleier å bruke
Redigert 24.01.2022 kl 23:50 Du må logge inn for å svare
Frodon
24.01.2022 kl 23:54 2358

Når du har funnet dette, kan du scrolle helt til toppen igjen og se etter knappen «teknisk analyse». Trykk på den. Her åpner den magiske verden seg, som jeg skulle vist deg på pc skjermen selv. Her kan du leite etter tekniske signaler som har fungert i gjeldene aksje mange ganger før, som vil si at sannsynligheten er stor for at det vil skje igjen. Hvis noen sier til deg at tekniske analyser ikke fungerer, husk at enten kan de ikke bruke det effektivt selv eller så ønsker de ikke at flere skal lære det, som gjør at de ikke tjener på dette lenger 😅
Frodon
24.01.2022 kl 23:56 2379

20 dagers glid snitt er for kortsiktige tradere, 50 dagers for mellom langsiktige og 100/200 dagers er for de veldig langsiktige investorene

Mitt råd for andre som er i tap i denna. Kom dere på gymen! Hjelper på psyken og er bra for kroppen/helsen! Slutt og følg med på børsen for en periode. Digg og bli ødelagt på gymen her for første gang på alt alt for lenge. La oss knuse 2022 gutter og jenter. Akh kommer etterhvert 😎

Fornuftig...sitter også i samme båt men stoler på at de får orden på det, og at vi får grønne dager sett rødt i en måned i denne nå!