AKH *Hvorfor jeg gikk all inn i AKH*


Først vil jeg bare si at jeg eier aksjer i AKH og jeg anbefaler ingen og kjøpe eller selge noen ting!

Idag valgte jeg og øke min beholding fra 1250 aksjer til 3750 aksjer i AKH(Og sitter nå på en snittpris på 43.13)

Ifjord kjøpte jeg bare en aksje og det var AOW hvor jeg gjorde 70% fortjeneste etter at jeg gikk all inn med hva jeg hadde den gangen som var usle 73.5K Nok.
Det var en knall suksess og eneste feilen jeg gjorde var og få høydeskrekk for tidlig :) Så solgte på 6.92 med snitt pris på 3.99!
Jeg har siden den gang spart mere penger opp og ventet tolmodig på at AOW skal synke til en billigere pris noe som aldri har skjedd!
Så jeg valgte nå istede og gå all inn i AKH.

Er mange årsaker til at jeg valgte og gå all inn i AKH nå så jeg kan prøve og komme med en liste!

Jeg har virkelig troen på at det grønne skiftet som Aker har valgt og gå inn på er fremtiden, enten om vi liker det eller ikke.(Og så hardt som Aker satser på dette så er det mye som tyder på at de kommer til og bli en ledende aktør på verdens basis)

Anbefaler alle og sjekke ut siden til AKH: https://www.akerhorizons.com/
Om dere ser på Portfolio her så har dere oversikt over hvor mange % AKH eier i de forskjellige selskapene!
Det som er fint med AKH er at du er inne i alle disse Grønne aksjene som AKH eier en markant del av, så det blir nesten som og la Røkke og co styre pengene dine mot 2030 og at du er inne i et slags ''Super Grønt fond'' av AAA kvalitet!

''Eliten'' Er også med og satse penger i AKH sine selskaper! AKH kjøpte nylig 75% av Mainstream Renewable Power:
https://en.wikipedia.org/wiki/Rockefeller_Brothers_Fund
https://www.mainstreamrp.com/insights/rockefeller-brothers-fund-confirms-investment-in-mainstream-renewable-power-africa-power-generation-platform/
Som dere ser her https://www.mainstreamrp.com/investors/
Så er IFC(International Finance Corporation som er en del av World Bank Group) og Rockefeller brothers investorer i Mainstream Renewable power!
Rockefellers familien har vært på toppen av nærings kjeden i hundrevis av år og jeg ser på det som en stor trygghet at de også har troen på det nyeste selskapet til AKH!

Nå veit jeg at det er ganske stille rundt AKH grunnet at mange av oss som leser på FB og forumet her/shareville+++ Har ventet på en dupp eller korreksjon ned siden vi har hørt at AKH er ''overpriset'' Men er det virkelig det? Denne korreksjonen måtte vi se lenge etter i første uken og AKH virker og ha en enorm styrke og støtte på 43kr. I motsetning til andre selskaper så tror jeg at AKH vil få nyheter/Børsmeldinger mye oftere(Hver børsmelding til et av selskapene AKH er inne i er jo positivt for oss og ikke minst tenk på hva som skjer når Hydrogen selskapet kommer på børs? For ikke og tenke på nye selskaper som vi ikke har hørt om som AKH vil velge og putte inn i Porteføljen sin! Når nyheter kommer så gjelder det og ha aksjer i AKH :) Dette er et stort selskap så jeg tror ikke vi vil se de jojo kursene og berg og dalbanene vi har sett i andre mindre grønne selskaper! Her tror jeg vi vill se en gjevn, trygg og rolig oppgang!

Jeg tror at snart når kursen starter og bevege seg oppover så vil mange angre på at de forstatt venter på nedgangen/korreksjonen før de kjøper seg inn!
Ser på det som meget høy risiko faktisk og ikke være all inn i AKH! Tror dere virkelig at Røkke og co kommer til og feile? Hvem bestemmer? Folkets vilje eller eliten som styrer showet? Her må vi nok bare bite i det sure epplet og være med på den grønne oppgangen de neste årene så tjener vi vertfall penger når detta skal bygges uansett! Jeg er motstander som dere skjønner men jeg veit at folket har ikke noe vi skulle sagt, vi gjør som vi blir fortalt og politikere vil altid forråde folket sitt! Og være all inn i AKH er ikke som og ha alle eggene i en kurv, dette står ikke på et selskap alene men på alle selskapene som er i porteføljen til AKH, om selskaper eller ting feiler så er jeg sikker på at AKH og Røkke vil stoppe det i tidet og da velge inn et nytt selskap som er sterkere istede!

Mitt mål for 2021 er at vi slutter kursen på 50-60Kr!
Men jeg tror også at vi kan bli like overasket som i ACC og AOW hvor fort ting kan skje!
Jeg veit at om jeg hadde kjøpt meg inn på 50-55 og hadde tilgjengelige midler så ville jeg snittet ned nå, er nå det er muligheter og handle billig!
Tror også at Rainpower kjøpet til AKH er meget undervurdert! Vi er nå sikret gutter, med vannkraft så dekker vi det meste :)

Er så mye man vil si men så liten plass og skrive på!
Beklager for dårlig kvalitet på innlegg men jeg ønsker at vi gjerne er med og deler informasjon her om AKH slik at vi alle kan lære og bli mer informert om hva vi faktisker investerer i eller har lyst og investere i(for de som venter på billigere inngang)


Redigert 04.02.2021 kl 18:03 Du må logge inn for å svare
nyigamet
28.01.2022 kl 19:44 4101

Heldigvis fikk jeg solgt meg ut på 21 - ich... for et tragisk valg jeg gjorde, og kommer til å huske det til en ligger 7 fot under jorda... Føler med de som ikke har kommet se ut, men det er alltid muligheter og valg. Og et spørsmål..hvorfor skal alle være med laaaaangt ned i stedet for å ta tap?
-Dëë-
28.01.2022 kl 19:54 4074

Noen av dere bør roe ned på aksjekjøpene og ta dere et kurs i rettskriving.
Klausre
28.01.2022 kl 20:24 4018

Fordi du er kortsiktig, andre har lengre horisont. Spiller ikke noe rolle hva kursen er mellom nå og 4-5 år frem i tid.

Jeg har tatt tap i et par aksjer jeg mistet troen på, men AKH blir gull på sikt. Har en konto med AKH som jeg tjente litt på, den andre er i minus - men der snitter jeg heller ned enn å ta tap. Så litt ulike strategier.

Ingen i AKH-banden som bruker SL?
nyigamet
29.01.2022 kl 14:27 3785

Oki, forskjellige strategier og det respekteres selvsagt:) personlig mener jeg det er bedre da å ta et tap og eks.starte på nytt på eks 18 -/15,- da skriver man av tapet og gevinsten blir større ved salg. Forutsetter ikke bruk av ASK
Frodon
29.01.2022 kl 17:31 3650

Jo, jeg brukte det på kr 35, men var ikke mange som var enig i den strategien dessverre

Fikk vekta meg ned etter Narvik nyheten. Ellers burde jeg ha brukt SL. Tenker påfyll her snart igjen. Kjøpte litt tilbake på både 30 og 24. Håper det snur snart.
Frodon
29.01.2022 kl 18:13 3619

Får håpe vi får svar på det til uken 😉 Bare husk at selv om bunnen like under kr 19 holder nå, er det ikke fare over før aksjen passerer motstandene på området kr 22-24. Det er vanlig at aksjen går opp og tester bruddpunktet før nedgangen fortsetter…så følg nøye med på ACC 😉

https://www.wbcsd.org/Overview/Panorama/Articles/ESG-in-2022-10-Things-to-Look-Out-For

Cop27

COP26, held in Glasgow in November 2021, was met with mixed reviews as to its success in achieving progress towards limiting global temperature increases to acceptable levels, with the resulting Glasgow Climate Pact (the Pact) establishing a number of new commitments by parties (see our blog post on our key takeaways from being on the ground in Glasgow).

Perhaps most significantly for the purposes of 2022, parties to the Pact agreed to submit updated or revised Nationally Determined Contributions (NDCs) ahead of COP27 (which will take place in Egypt in November 2022). NDCs outline the efforts by each party to reduce national emissions and adapt to the impacts of climate change. The timeframe for updated NDCs is shorter than envisioned under the Paris Agreement, and the Pact requested that parties’ targets in their NDCs be strengthened, signalling the increasing efforts in accelerating the pace of the transition.

COP27 itself promises to also raise a number of interesting discussions, most notably on some of the issues where elements of public perception and pressure from NGOs have been of the view that COP26 did not go far enough, including in relation to compensation to be paid to developing countries in relation to loss and damage from climate events, and whether developed countries reach their target of providing $100 billion per year in climate finance to help developing countries finance their transition. Early indications suggest that the topics of green and climate finance, both in relation to the public and private sector, will play a key role in discussions at COP27, and therefore the development of the narrative and discussions surrounding these topics over the course of 2022 will be of considerable interest.

https://www.fastcompany.com/90711933/7-predictions-for-esg-in-2022

1. THE WEATHER WILL GET WORSE
Climatologists are confident that 2022 will be one of the hottest years on record. Already, on January 1st, the UK recorded its warmest New Year’s Day on record. And with La Niña (which brings colder weather) forecasted to end in 2022, it’s likely the next 12 months will deliver more extreme hurricanes, flooding, fires, and droughts. This is not news to most: An Ipsos study revealed that 60% of people polled globally believe that there will be more extreme weather events in 2022 than in 2021.

With increased extreme weather, funding for loss and damage and climate adaptation will demand more attention in 2022. The countries which are least prepared (and least responsible) for climate change will bear the brunt of climate-related damage. The United Nations Environment Programme (UNEP) estimates that funding for climate adaptation and damage must quadruple to $280 billion by 2030. This will be a focus of the COP27 meeting in Egypt.

2. CLIMATE DISCLOSURE WILL BE REQUIRED
In 2021, the UK, Japan, New Zealand, and Singapore mandated climate disclosure for publicly listed companies based on the framework from the Task Force for Climate-Related Disclosures (TCFD). In 2022, the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) and the European Union (EU) will require disclosure of greenhouse gas emissions and potentially other ESG issues as well. These new regulations will impact thousands of companies but sadly, it’s unlikely that the U.S. and Europe will align on the detailed requirements.

3. STANDARDS WILL CONVERGE
There is hope for better alignment, as the new International Sustainability Standards Board (ISSB) finds its footing in 2022. The ISSB has already issued a draft climate standard and expects to release two reporting protocols on disclosures in the second half of 2022. With support from 40 of the world’s leading finance ministers, the ISSB will become the dominant standard for ESG disclosures integrated into financial reporting.


4. VOLUNTARY ESG REPORTING WILL CONTINUE
In 2021, the business world hit peak sustainability reporting, with 92% of the S&P 500 and 70% of the Russell 1000 companies issuing reports. All of these are voluntary disclosures motivated by stakeholder expectations and the desire to building the company brand. With the advent of mandatory ESG disclosure, resources will be pulled away from voluntary reporting, but they will continue. Companies have invested too much time, effort, and reputation to walk away from these efforts.

5. ESG INVESTING CONTINUES TO GROW
Money flowing into ESG-branded financial products will continue its upward trajectory. 2021 was a record year for ESG investing. For the first time since the Paris Agreement, banks earned more fees arranging “green bonds” than by helping fossil-fuel companies raise money in the debt markets.

In fact, 2022 looks like it might smash the 2021 record. The trend will be stimulated by investment from new U.S. infrastructure funding and the capital flows from the $130 trillion pledged to finance net zero ambitions by the organizations in the Glasgow Financial Alliance for Net Zero (GFANZ). Bloomberg analysts predict that up to $2.5 trillion ESG-oriented debt will be issued in 2022, nearly doubling 2021’s $1.5 trillion.

6. POLITICS COULD RUIN EVERYTHING
All this progress has the potential to be reversed quickly in Washington. We saw this when Senator Manchin, Democrat from the coal-rich state of West Virginia, sided with Republicans to help block Biden’s Build Back Better plan, which contained billions to help drastically cut the country’s carbon emissions. With the 2022 midterm elections looming in the U.S., this legislative defeat will add fuel to the partisan divide and align conservatives behind climate denialism as democrats fight for unity.

7. IT’S THE ECONOMY, STUPID
Even without government action, economic reality will continue to drive the transition to clean energy—but perhaps not as fast. The transition to renewable energy will gain speed in 2022. One study indicates that 2022 will be a record year in the U.S. for wind power, solar energy, and battery storage; the latter two will double and quintuple their previous records, respectively.

But fossil fueled energy will also make a comeback in 2022. COVID lockdowns depressed coal and oil by 8.4% and 4% respectively, and emissions fell by 5.8% in 2020. Fossil fuels rebounded in 2021, and in 2022 emissions could be higher than ever. It’s expected that demand for coal, the highest emitting fossil fuel, could reach an all-time high as economies continue to recover from the pandemic.

Emissions need to fall by 7.6% each year until 2030 to limit warming to 1.5C. While renewables will continue to grow market share, they won’t grow fast enough to meet the goals of the Paris Agreement. This adds even more pressure to the climate negotiators who will convene again in Egypt in late 2022.


Er det litt sånn ''Exit'' short som blei satt her idag eller? Han shorter og dekker seg snart inn igjen mens kompisene handler med begge hender?
Rart at han ikke satte shorten tidligere på 20 tallet vertfall????

gikk ikke ned på 17 tallet som mange trodde, ser heller ut til og gå greit opp på slutten! Exit sleipinger her som presser seg inn på bunnen?

Mulig de veit noe om hva Mainstream kan komme med snart?
Uansett så har aldri AKH før gått ned mer en 5 uker på rad i rødt Det har skjedd 2 ganger før at AKH har gått 5 uker i rad i rødt, det var fra 14/2 til 14/3 i 2021 og så etter liten oppgang så 5 uker til ned i rødt til den gamle all time lowen på 22.36 den 9/5/2021. Får vi se da om historien gjentar seg og vi får en ny all time low på femte uka i rødt før det snur opp? Spennende tider for dem med kapital tilgjengelig :)
retur
03.02.2022 kl 18:47 2570

Er vel skuffelsen over scotwind som alle har hengt seg opp i . Main fikk jo heller ikke . Ser aow og akh er de som gruses side om side .
Frodon
03.02.2022 kl 20:26 2469

Jeg har fulgt Røkke og Aker lenge. De er ikke kjent for å lekke informasjon. Har du eks sett kursen i AKH gå mye opp kort tid før en kursdrivende børs melding er lansert?

Jaja, moro er det.
Ikke så mye annet å si om denne saken.

Jeg tror at det ikke var så lukrativt og gå inn i Scotwind og er årsken til at Equinor og AKH ikke ville inn!

Neida er nok ikke noe lekkasje av innside info men muligens at de ser at bunnen er nådd imorgen noe som charten min viser på den andre tråden!
Men godt mulig jeg tar feil!
Frodon
03.02.2022 kl 22:18 2308

What? Hvorfor tror du det? Mainstream og AOW har brukt masse penger på å gjøre alt de kan for å få tildeling i Scotwind. Hvis du mener at ledelsen kaster bort pengene til aksjonærene på å IKKE ville inn i disse prosjektene, hvorfor har du aksjer her da?

Har du hørt denne?

https://tv.finansavisen.no/m/TNr9hD1c/vil-ha-mer-fart-i-puslete-havvindsatsing?list=e9khv1kq
Frodon
03.02.2022 kl 22:21 2321

Det er nok lurt å ikke så ubegrunnet tvil om ledelsen i børs selskap du er aksjonær i 😉 Hvis mange begynner å tvile på ledelsen, helt uten grunn, kanskje mange begynner å selge seg ut 😬
Dr No
03.02.2022 kl 22:30 2308

De nevnte det samme i aksje sladder for ca et par uker siden, med en ganske grei begrunnelse syntes jeg
Redigert 03.02.2022 kl 22:32 Du må logge inn for å svare
Frodon
03.02.2022 kl 23:23 2242

Jupp, Aker har satset tungt her, uten å lykkes i første runde. Håper virkelig de forklarer på Q4 presentasjonen hva de tror gikk galt, så markedet kan få tillit tilbake 🥳
nyigamet
04.02.2022 kl 23:49 1927

Får ikke skrive så mye, da noen klager på rettskriving også. De om det hehe:) ja, ja, enda kr. 4,- nye ned. Tapte 3,- her, men 'tjent 4,-' :) heldigvis ikke langsiktig

Aker Horizons aksjonærer er ikke helt som andre aksjonærer. De er glade for at selskapet taper kontrakter (AOW), selv om de ikke har noe annet på gang. De er glade for at selskapet selger seg ut av prosjekter (MRP), selv om de har lite annet på gang. Attpåtil blir de glade når aksjekursen raser eller går nedover, fordi da får de snittet ned papirtapet sitt!

Enig i at AKH-aksjonærer ikke er som andre aksjonærer, man må evne å løfte blikket og tenke langsiktig utvikling.
Kan ikke huske å ha sett at noen ble glad for at det ikke gikk veien for AOW i Skottland, det ville vært merkelig, men det er uansett feil at de ikke har annet på gang (Sør Korea, Japan, Sverige …). MRP har også flere ben å stå på, og siden Aker-systemet ikke er en gjeng med amatører, kan man anta at de har planer for den milliarden fra salget. Men for all del, kursen må gjerne snu oppover igjen, selv om mitt seneste kjøp på 19-tallet er helt ok for min del 👍
Redigert 05.02.2022 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
Ulogisk
05.02.2022 kl 09:55 1577

AKH:
Og andre grønne investeringer er lang horisont-5-10 år frem i tid,kanskje enda lenger.Grønt et kun i fødselens tid enn så lenge-BULL LONG
Sjekk oljeeventyret og se hvor lang tid det tok før den industrien blomstret.
Ulogisk
05.02.2022 kl 09:55 1599

AKH:
Og andre grønne investeringer er lang horisont-5-10 år frem i tid,kanskje enda lenger.Grønt et kun i fødselens tid enn så lenge-BULL LONG
Sjekk oljeeventyret og se hvor lang tid det tok før den industrien blomstret.

En miliard i gevinst skal man ikke kimse av. Det er jo en grunn også til at realiserer, sikkert ikke idioter på toppen som tar slike beslutninger heller ;-) Skal kanskje bla re investeres i andre og enda bedre prosjekter, eks:

Mainstream bygger for tiden ut store prosjekter i Chile, inkludert prosjektet Andes Renovables på 1.400 megawatt, som er et prosjekt med både vindkraft og solkraft.
Redigert 05.02.2022 kl 11:48 Du må logge inn for å svare

Nå må pokker dette komne igang. Nå satser Danmark med Ørsted osv m Nel på laget. Typisk Norge å komme om 5 år og si at nå må vi gjøre som Danmark. Bruk det hersens oljefondet til noe fornuftig og slutt å kjøpe opp London og andre byer. Har vi trua på dette ?
retur
05.02.2022 kl 13:03 1346

Main dro en mila og akh ned 7%?

Nord12345 - jepp, og det er her Røkke / AKH har posisjonert seg for å være med. Tipper de som sitter i AKH om 10 år ser tilbake på dagens kurser som tidenes investering og at kurs vi da ser er 3 sifret +++

Ja, tror også det er perspektivet vi må ha. Her skal en helt ny industri bygges - som fremtiden igjen skal bygges på. Litt svulstig, men det er realiteten. Er i familie med en av de første ansatte i det som het Statoil den gang, nå Equinor, da alle fikk plass rundt samme lunsjbord. Tenk om de hadde visst den gang hva de startet :-) Det ble grunnlaget for mye rikdom og nå skal den teknologiske arven føres videre, men med grønt fortegn.

I 2010 stod Aker BP rett under 20 kroner, og AKH kan fort bli fremtidens Aker BP. I dag står den rundt 300. Se link til grafen under.

Det et selvfølgelig ikke helt sammenliknbare tall, da det har skjedd mye i selskapet på den tiden. Men det viser hva som kan være potensialet for den tålmodige som evner å se forbi noen tekniske salgssignal her og nå.

https://live.euronext.com/nb/product/equities/NO0010345853-XOSL
Redigert 05.02.2022 kl 15:43 Du må logge inn for å svare

Et lite hint, RECSI var i ca år 2005 priset til ca 300 kr pr aksje, mener verdien var rundt 150 mrd og det selskapet som var priset til nr 2 på listen etter Statoil/Equinor.
Før vi skriver år 2030 så tror jeg AKH er priset til minst topp 5 på ose… Mange sliter nå med å forstå denne fornybare overgangen. Det samme var realitet da vi gikk fra hest og kjærre til motordrift. Forskjellen nå ,ting kommer til å gå i mye raskere tempo ☀️🟢
Redigert 05.02.2022 kl 16:08 Du må logge inn for å svare

Ingen tvil, tenk bare hele Norge og verden....Kontraktene kommer nok Røkke er klar. Oljepengene må investeres også i framtiden, hvis noe skal vokse må man investere. Så blir nok noe på alle selskaper som er kommet og nye som kommer!!