Observe Medical - Himmelferden er i gang!


Observe Medical har gode muligheter til å bli en av de aller, aller fremste børsvinnerne i 2021. Starten på himmelferden gikk for 1 mnd siden, og siden da har kursen steget 65%, men dette er bare begynnelsen, det reelle kursmålet er iflg mine estimater langt mer enn 10 ganger høyere enn dagens kurs, og der burde vi kunne være allerede i løpet av dette året. Hvorfor? Først og fremst fordi OBSRV har et helt fantastisk produkt ute på markedet som heter Sippi, en patentbeskyttet, digital urinmåler med trådløs overføring av data til sykehusenes/klinikkenes datasystemer. Sippi har en teknologi som motvirker biofilm/ infeksjoner hos pasientene, og har bl a iflg en fersk doktoravhandling så overlegne egenskaper at den uten tvil er den beste i dagens marked, se https://newsweb.oslobors.no/message/522630. For tiden er de i ferd med å innta Norden og Europa, og så kommer resten av verden. Stig Myrseth var litt for tidlig med å ta OBSRV inn i porteføljen sin, men den gang påpekte han at OBSRV ville bli en formidabel suksess dersom de lykkes med å få Sippi markedsført og lansert på en god måte, og det er nettopp det som skjer i disse dager, og det har først og fremst sammenheng med OBSRVs oppkjøp av det svenske medtec selskapet Sylak, som selv har en stor portefølje med medtec produkter som OBSRV har overtatt, men framfor alt har Syslak et enestående distribusjonsnett for sine produkter, https://newsweb.oslobors.no/message/516756. Takket være Syslak (og med en 'kjærkommen drahjelp fra cov-19 pandemien) selger OBSRV Sippi og de øvrige produkter som varmt hvetebrød for tiden, se https://newsweb.oslobors.no/message/521330. Helt nylig fikk de ytterligere to dyktige samarbeidspartnere i Norge til å fremme salget av Sippi +, se https://newsweb.oslobors.no/message/523794. OBSRV estimerer det globale markedet for Sippi til å være 500.000 pr år og 30 mil pr år for Sippibags https://newsweb.oslobors.no/message/517012, oversatt til norske kroner er dette hhv 4 milliarder og 20 milliarder pr år. Hvor stor del av dette markedet kan OBSRV erobre? Alt tyder på at de vil ta en meget stor andel med den følge at markedsverdien på OBSRV (som i dag bare er på 350 mil) innen rimelig nær framtid kan bli formidabel. Vi står m a o foran en helt vill kursvekst!

Redigert 07.02.2021 kl 18:50 Du må logge inn for å svare
Belånt
22.02.2021 kl 20:35 3166

I et slikt case så er det skummelt å selge for å så springe etter. Det er fort gjort å ikke få kommet seg på igjen. Men uansett gratulerer med gevinst.

Ref morgendagens presentasjon er tallene sekundært. Det viktige er å høre om hvordan markedsarbeidet går og ikke minst hvor mye kunder de har i pipeline. Skulle jeg solgt slike produkt ville jeg vært veldig glad for å ha Karolinska som utstillingsvindu og referanse.

Lykkes Observe med å ta en posisjon i et 20 milliarders marked kan man lett legge på en null i dagens beskjedne aksjepris...
Computum
22.02.2021 kl 21:12 3134

Men på et eller annet tidspunkt vil det begynne å bli snakk om leverte tall og ikke som nå, tenk på et tall. Observe prises nå 100 mill. høyere enn mora NAVA som omsatte for mer enn 200 mill i 2020 og sikter mot 500 mill.

Husk at over 1/4 av MCAP i NAVA er eiendelen i Observe.
Bliss
23.02.2021 kl 15:35 2959

Jeg synes OBSRV har klart seg bra denne dagen med Q4 rapporten, som vi jo visste ikke ville by på de helt store godene. Når dette nå er overstått antar jeg oppturen kan fortsette i lang, lang tid framover, og vi forventer vel alle rikelig med meldinger om nye sykehus/klinikker som tar Sippi i bruk med dertil ganske kraftige kursøkning på hver av disse meldingene. Vi har mye å glede oss til framover, siden OBSRV nå rett og slett høster fruktene av å ha klart å lage et svært ettertraktet og patentbeskyttet produkt.
Bliss
24.02.2021 kl 14:33 2879

OBSRV har steget fra 13 kr til dagens ca 28 kr (dvs mer enn en dobling av kursen) på bare tre uker. Ikke rart den står litt stille med en beskjeden oppgang i dag.
Neste byks oppover kommer med neste salgsmelding og jeg tviler på om det blir lenge mellom hver av disse meldingene i tiden framover.
Jadaok
24.02.2021 kl 18:09 2837

Trenger selskapet mer penger eller har de nok for å nå målene sine? Noen som vet?
navas
24.02.2021 kl 18:52 2816

Observe trenger definitivt påfyll av penger. De hentet som kjent inn 45 millioner i emisjonen sist sommer, men disse pengene er snart brukt opp. Bunnlinjen i tredje og fjerde kvartal var negativ med til sammen 26,3 millioner. Videre kostet oppkjøpet av Sylak 6 millioner, og dette ble oppgjort i cash. Cashbeholdningen pr 1. januar 2021 var 18,9 millioner, og vesentlige inntekter fra Sippi ventes ikke på kort sikt. Do the math, her blir garantert aksjonærene utvannet i form av en emisjon i nær framtid.
Belånt
02.03.2021 kl 19:38 2618

Om selskapet skal hente penger eller ei skal ikke jeg mene noe om. Jeg mener at de holder ganske stram kostnadskontroll og har stor tillit til at selskapet passer godt på våre penger.

Vil til sist nevne at clearstream dukket opp på aksjonærlisten i selskapet i dag. Det blir spennende å følge med på om det akkumuleres aksjer fremover. Om tyske småsparere hiver seg på her da kan det gå fort nordover.
(Som i Nel, Wow etc...)

Forøvrig bra volum på dagens stigning. Teknisk ser det her ut som et eventyr.

Mitt tips er at observe stenger over 50 før vi tar ferie og 100 før rakettene går opp.
Andor
08.03.2021 kl 08:50 2417

Ser ut til at det blir en fin dag.Blir vel også oppgang i Nava vil jeg tro.

https://finansavisen.no/nyheter/helse/2021/03/08/7638310/observe-medical-gjennombrudd

Veldig glad jeg kjøpte Navamedic for lenge siden....fikk OBSRV i gave. Denne kan nå langt. Og før jeg glemmer det...forstår ikke hvorfor noen selger på disse nivåene....her må man bare sitte å vente.....lenge.
Redigert 08.03.2021 kl 10:12 Du må logge inn for å svare
Computum
09.03.2021 kl 00:46 2265

Selskapet stiger 100 mill. i verdi på en ordre på 650 tusen kroner. Og ordren gjelder ikke engang hovedsatsningen Sippi!
I Polight så vi noe lignende idag der selskapets verdi steg med over 200 mill. på ubekreftede spekulasjoner på aksjefora.
Vi har fått innvestorer som lett får stjerner i øynene. Hvor lenge vil det vare?

Enten tror man på konseptet eller ikke. Lykkes OBSRV vil prisingen pr. i dag være en vits.
Computum
09.03.2021 kl 10:44 2153

Konseptet (Sippi) er det lett å tro på. Det ser ut til å være et godt produkt. Men selv ikke gode produkter selger seg selv. Det vil ta tid å "lykkes". At nystartede selskaper prises høyt lenge før de begynner å vise resultater er et fenomen som er blitt sterkt forsterket etter pandemien brøt ut. Mange som ikke tidligere har vært i aksjemarkedet har kjøpt aksjer som "fulle sjømenn" i mangel av andre ting å bruke penger på. Når man er fersk kjøper man gjerne risikoaksjer med høyt potensial som hausses opp av smarte tradere.
Men skal man være nøktern så er det ikke vanskelig å se at selskapet har slitt lenge med å få SIPPI ut i markedet. Den siste meldingen gjaldt ordre på et produkt få visste at Observe hadde. Produktet var med i porteføljen til Sylak AB som ble kjøpt opp for noen måneder siden.

Og de har fått en forlengelse på Sippi.
Redigert 09.03.2021 kl 11:37 Du må logge inn for å svare
Dnalege
09.03.2021 kl 15:31 2067

Computum, skjønner ikke helt hva som driver deg til stadighet å skrive kritiske innlegg om en aksje du ikke sitter i. Når du var inne steg den for lite og for sent, når du er ute "fatter du ingen ting". "Smarte tradere" tror jeg du skal lete lenge etter i denne aksjen.
Bliss
09.03.2021 kl 15:40 2060

Flott kursutvikling i dag, og det attpå til etter den kraftige oppgangen i går.
Kursen responderer veldig bra på hver ny melding, og er det noe som er sikkert framover, så er det at det vil komme en lang rekke meldinger om nye salgskontrakter, og de fleste av dem vil gjelde Sippi.
Computum
09.03.2021 kl 15:55 2046

Trist at debatten bare skal dreie seg om det uvedkommende. Når du tar deg tid til å svare kunne du jo evt. argumentere imot det du er uenig i?
Uten at det har noe betydning for det jeg skriver har jeg fremdeles aksjer i Observe, men har redusert. Gjennom NAVA har jeg også absolutt interesse i utviklingen av Observe. Men jeg mener nå at kursen forskutterer en utvikling som ennå synes fjern. Er du langsiktig med tro på selskapet burde ikke det være problematisk, men de som er kortsiktige blir gjerne irriterte av en diskusjon der ikke bare hausserne slipper til.
Redigert 09.03.2021 kl 18:46 Du må logge inn for å svare

Sitter du med Navamedic er nedsiden begrenset. De begynner å få sving på salget. Alle som har startet et firma vet at ting tar tid, mye lengre enn man tror, men aksjekurser er hva man tror om fremtiden, ikke hva som er i dag.
Oyod
09.03.2021 kl 19:59 1960

Det er skikkelig spennende og gøy med Observe om dagen. Jeg har vært med siden de ble fisjonert ut fra Navamedic. Siden den gang har jeg sittet ganske stille og ventet på de riktige bekreftelsene på gjennombruddet/valideringen av Sippi uten at jeg har klart å øke veldig mye mer. Det ble for meg en lyttepost for bedre å kunne forstå når eller om dette blir en suksess. Når har tydeligvis markedet forstått dette før jeg klarte å reagere med å gå tyngre inn.

Det har åpenbart kommet en god nyhetsstrøm og det virker som de er igang. Særlig det å ha "feet on the ground" og et team som har innpass de riktige stedene og kan selge flere produkter og således få synergier utifra det. Oppkjøpet av Sylak virker således godt. Det samme med partnerstrategi i øvrige land som Italia. Samtidig virker jo ikke ordrene så store. Og en mye virker å gå på andre produkter enn Sippi.

Samtidig er det et par ting jeg gjerne ønsker å drøfte/forstå:
- Ledelsen. CEO imponerer ikke veldig under kvertalspresentasjonene. Dvs jeg føler ikke ordentlig at dette er et management som følger jeg gjennom tykt og tynt for jeg vet at dere leverer bedre enn andre aktører og konkurrenter
- Konkurranse. Hva vet vi om alternativet til Sippi? Det virker åpenbart at det er bedre enn tradisjonell urinveismåling og vil være tidsbesparende, mer presist osv. Men hva med selskap som Clarity RMS renalsense.com ? Viker som de allerede er etablert. Vet ikke om de er direkte konkurrent eller om det er nisjebasert, men ser ut som de driver med noe av det samme. Har Sippi noen fordel sammenlignet med dette eller øvrige?

Nå har kursen gått mye, og det er bra. De må nok hente penger nå ila første halvår, blir spennende å se hva emisjonskursen blir. Mulig det kan være en fin inngang eller mulighet til å øke mer? Akkurat nå virker det for meg mer attraktivt, eller i hvert fall tryggere å øke i Nava.
Aktiva
09.03.2021 kl 23:09 1895

Tror Computum kanskje ikke leste hele meldingen, var vel ikke upfront-payment på 650k som var det vesentlige, men det som kommer etterpå år etter år:
"Selskapet får 650.000 svenske kroner nå, og denne summen ventes inkludert i regnskapet for andre kvartal 2021. Men det meste av verdien i ordren ligger i gjentakende inntekter i årene som kommer."
inva
10.03.2021 kl 17:25 1782

Oyod: Ved Observe IPO i 2019 ble det laget en oppstilling av konkurrerende systemer, du finner den her på side 36:

https://observemedical.com/prospectus-documents/

https://observemedical.com/wp-content/uploads/2019/11/13637562_1_OMASA-2019-11-01-Prospectus.pdf

Jeg kan ikke se dette produktet på listen, så jeg regner med at dette er et nytt på markedet Jeg har sett litt på det nå og sammenlignet med Sippi.

Umiddelbart ser dette ut som et dyrt produkt. Her har Sippi en stor fordel, det er relativt billig. Både enheten og posen. Sensoren på Clarity RMS sitter på selve poseenheten, noe som vil gjøre dette mye dyrere og også potensielt mindre driftssikkert. Hvis jeg skulle gjette ville jeg tenke 2-3 ganger dyrere. På Sippi sitter sensoren i selve enheten/basen, noe som gjør det billig og antagelig er det mindre behov for kalibrering. Men, den helt klart største forskjellen er Sippi sin patenterte silikonolje som forhindrer infeksjoner. Dette silikonolje systemet er så bra og effektivt at de nå også skal selge disse posene med silikonolje som en erstatter for manuelle poser, altså at det kan brukes for alle som går rundt med slike poser.

Israelerne har nok en fordel, de er kjent for å være gode på denne typen produkter, så det er nok enklere for de å selge sitt system, men slik jeg ser det er Sippi et mye bedre konsept.
Bliss
12.03.2021 kl 15:06 1646

Meg bekjent er Sippi totalt sett den klart beste i klassen og det framgår jo også av doktoravhandlingen, se link i innledningen, at det knapt nok går an å få et bedre og mer vellykket produkt for urinmåling enn Sippi.
Sippi burde kunne ta enorme markedsandeler og det er nær sagt en selvfølge at det vil komme nye salgsmeldinger til stadig flere sykehus globalt på løpende bånd med store kurshopp for hver melding.
Jeg er forøvrig imponert over at kursen holder seg så høyt som på 33 kr over tid mellom meldingene.
Dnalege
12.03.2021 kl 16:09 1627

Virker som det er lite tvil om at dette er et bra produkt som vil være positivt for både bruker og helsevesen.
Følgende er hentet fra konklusjonen i doktoravhandlingen:
"This study compared the performance of a new capacitance-based AU (Automatic Urinometer) with that of an MU (Manual Urinometer) in adult patients in a cardiothoracic ICU (Intensive Care Unit). The AU was non-inferior to the MU regarding precision, and significantly better than the MU in terms of bias, temporal deviation and staff opinion."
bj111
22.03.2021 kl 10:26 1334

Virker som denne aksjen er helt glemt bort. Går den helt under radaren og i så fall hva kommer det av?
bj111
22.03.2021 kl 13:07 1280

Jøss se der ja. Trodde meldinger kom på Newsweb.
Dnalege
22.03.2021 kl 13:12 1269

Ligger der også, se 11:27 :)
bj111
22.03.2021 kl 13:33 1259

Ja der ja. Haha snakker om svimehue :-) Takk

Utrolig svak utvikling på denne siste mnd. Omtrent halvert fra toppen. Skyldes nedgangen total mangel i på interesse i selskapet, eller tror dere noe annet ligger bak?

Ser ut som liten kjøpsinteresse. Mulig noen tar gevinst i usikre tider, og da presses kursen. Samtidig er det usikkerhet med finansiering. De går vel tom for cash inneværende kvartal?

Den var jo ganske høyt priset en stund. Fremdeles er den priset omtrent like høyt som "moren" NAVA, selvom sistnevnte er kommet mye lenger med hensyn til omsetning og lønnsomhet, og i tillegg eier 1/4 av Observe

Forstår ikke hvorfor du drar Nava kortet hele tiden. Nava eier 20% av Observe og eier således
aksjer i Observe for ca 80 mill. Hva som utgjør resterende verdier i Nava får du heller utrede på en
egen Nava tråd, så får vi konsentrere oss om Observe på denne.
Utviklingen i Observe har som før nevnt vært begredelig de siste måneder. Aksjen har, etter en formidabel oppgang,
tidligere på året, nå falt sterkt tilbake, noe som medfører at aksjen omtrent ikke har steget i et 12 måneders perspektiv.
Omsetningen i aksjen er nå tilnærmet lik null. Tror hovedgrunnen til nedgangen er at en ny emisjon
nok er i emning. Håper denne blir gjennomført snarlig, når det generelle markedet er bra, slik at rabatt fra
nåværende kurs omtrent kan unngås.

"Forstår ikke hvorfor du drar Nava kortet hele tiden."

Det får være ditt problem.
NAVA var fødselshjelper for OBSERVE og utfusjonerte den for noen år siden. OBSERVE har ikke fått ut så mye av potensialet, men har likevel vært mer verdt enn NAVA, noe som var helt urimelig. Så at kursen i OBSERVE nå er blitt mer edruelig er bra. Så får vi se hva de klarer å få til etter hvert.

Teoretisk, dersom Nava ikke har noen verdi av egen virksomhet, så burde de jo ikke være verdt mer
enn 21,5% av Observe. Nava sin egen virksomhet bes diskutert på en annen tråd med ticker NAVA.
Oyod
18.06.2021 kl 08:39 344

Tror også at de bør hente penger så snart som mulig. Kassa er slik jeg tolker det i praksis tom nå. Vet ikke hvilke andre alternativer de har nå til finansiering. Trenden i kursen og mønsteret i intradagskursen er ganske åpenbar. Jeg står klar til å gå inn, men skulle gjerne sett q2 tall som overbeviste på Sippisiden

Enig, utviklingen av Sippi er svært viktig. Dersom denne er bra, bør det ikke være noe problem å hente
nødvendig kapital fra nåværende eiere. Jeg kan heller ikke se andre måter å finansiere virksomheten på,
men hvem vet?

Mye tøv du lirer av deg, marketwatch. Jeg har ikke diskutert NAVA. Men NAVA er absolutt relevant i diskusjonen om Observe. Hvis du er mer opptatt av å definere hva som skal diskuteres enn å diskutere, så trekker jeg meg gjerne tilbake. Lykke til.

Gidder ikke diskutere med deg. Det eneste du er opptatt av at Observe for all del ikke må stige etter at du har solgt deg ut.