Value Investor
09.02.2021 kl 02:02 698

Her er en oversettelse til norsk av artikkelen, hva er det som gjør at du får troen?

Bestanden til den norske elektrolyserspesialisten og hydrogenfyllestasjonsbyggeren Nel Asa er en av favorittene til mange tyske investorer. Årsakene til dette er mangfoldige: I tillegg til megatrendene av grønn energi og hydrogen, vil toppavkastningen de siste årene også trolig ha bidratt til det norske selskapets popularitet. Investorer bør vite følgende Nel fakta.

Fakta 1: Nel er en del av den norske "DAX"
En første omstendighet som taler for Nel-aksjen er det faktum at selskapet er medlem av OBX-indeksen. Dette egenkapitalbarometeret anses å være den norske ekvivalenten til den tyske DAX. I OBX, som består av de 25 mest verdifulle selskapene i landet etter markedsverdi, rangerer Nel i dag 12.-plass med en indeksvekting på 2,55 prosent.

Fakta 2: Omfattende selskapshistorie
I tillegg kan nordmennene se tilbake på en lengre selskapshistorie: Nel kunne allerede registrere en første milepælsuksess i 1927 med sin første installerte elektrolyser i en Norsk Hydro-fabrikk. Siden da har selskapet vokst jevnt og trutt og regnes nå som en av verdens markedsledere blant elektrolysere.

Fakta 3: Spennende samarbeid med andre hydrogenspillere
I tillegg har det norske konsernet etablert et joint venture med den svenske brenselcelleprodusenten PowerCell og høytrykksfartøyprodusenten Hexagon Composites (Hyon). Målet med joint venture er å utvikle et utslippsfritt kystfraktskip og en høyhastighets ferge med hydrogenbrenselcellefremdrift.

Chart-Check Nel: Det er fortsatt spennende - disse merkene er viktige nå
Trading Tips Nel: Dobbel sjanse på vei til posten
Trading Opportunity Nel: Hvordan få mest mulig ut av korreksjonen
Fakta 4: Tysk oppstart ønsker å bli involvert
Mens Nel har vært ubestridt i et nisjemarked, oppdager flere og flere selskaper nå potensialet i hydrogenindustrien. Det samme gjorde Enapter fra Tyskland. Selskapet planlegger å starte byggingen av en fabrikk for produksjon av hydrogenelektrolysere i år. Etter ferdigstillelse i 2022 forventes mer enn 100.000 slike enheter som brukes til å produsere grønt hydrogen hvert år.

Nel
20. mars kl.
Mai '20
20. juli kl.
20. september kl.
20. november kl.
Jan (21. januar)
0,5
1
1,5
2
2,5
3
3,5
Nel (WKN: A0B733)
Fakta 5: Nel-aksjen tilbyr en interessant handelsmulighet
Som rapportert av DER AKTIONÄR,nel aksjer er for tiden på en oppadgående trend med bremse momentum. Som et resultat kan papirene sprette tilbake på motstandssonen i området 3,35 til 3,40 euro og gå inn i korreksjonsmodus. Hvis den lykkes i å overvinne motstandssonen på en bærekraftig måte, vil aksjen sannsynligvis begynne å bli en ny høy.

Nel er et spennende selskap i hydrogensektoren som investorer definitivt bør holde et øye med. Nykommere med en langsiktig investeringshorisont får imidlertid ikke lenger tilgang til dagens nivå. Senest, DER SR

Jan Paul Fori Jan Paul Fori
BOKTIPS: BLITZSCALING
Mange gründere eller grunnleggere ønsker å komme i gang, kanskje til og med bygge neste Amazon, Facebook eller Airbnb, men de går ikke av merket. Men hva skiller oppstartene som svikter og forsvinner fra markedet fra de som lykkes med å vokse til globale giganter? De vokser ikke raskt nok i oppstartsfasen – som mange eksempler viser. Løsningen? Blitzscaling: en metode for ekstremt rask vekst under usikre forhold. I sin nye bok avslører gründere og New York Times bestselgende forfattere Reid Hoffman og Chris Yeh hvordan de skal slå konkurransen med Blitzscaling. Følg dem og bygg din egen Airbnb snart!