EMGS skyter fart mot precorona og rekordoverskudd(stort innlegg)


Prøvd å lage et lite skriv om aksjen EMGS. Første gang jeg gjør noe sånn, så konstruktiv tilbakemelding tas gjerne imot. Et skikkelig godt case med stor oppside i mine øyne.
Electromagnetic Geoservices ASA, feilpriset, unik patentert teknologi, fremtidsrettet.
Ticker: EMGS
Mcap: 192 mill NOK
Pris mandag 8. februar 2021: 1,47 NOK
Target 2021: 6 NOK
Antall aksjer: 130 969 690
Eierandel: 10 største aksjonærene 73,5% (få frie aksjer)
Etter Q4-2020 rapporten har jeg dannet meg et bilde av aksjen EMGS.
Siem Investments inc (23,9%) Perestroika AS (22,5%) og Morgan Stanley & co. LLC (19,8%) er de største aksjonærene og har alle stått fjellstøtt i en årrekke. Solide eiere med tykke lommebøker og med lang fartstid i oljeservice. Kristian Siem er største eier i Subsea7 også. De sitter sammen med en posisjon på over 66,2%. Ingen av dem har solgt aksjer, dette indikerer at de fortsatt har tro på at EMGS unike teknologi skal fortsette å skape verdier på norsk sokkel og internasjonalt. Den store eierandelen fører til at det er begrenset med aksjer i omløp, noe som betyr at det kan bli kamp om de få frie aksjene. EMGS tilbyr elektromagnetiske undersøkelser innenfor oljeleting, nærmere bestemt 3D CSEM (Controlled Source Electromagnetic) surveying. De bruker elektromagnetiske bølger for å vurdere om et offshore-areal kan brukes for kommersiell produksjon av hydrokarboner. Inntektene genereres fra kontraktsarbeid og multi-klient.
I linken under, kan man se et innslag på NRK om den unike teknologien som er utviklet i Trondheim. Teknologien har blitt betydelig forbedret siden 2012. Blant annet har det blitt utviklet en ny kilde med navn DeepBlue, som ser mye dypere ned i grunnen. I tillegg kommer inkrementelle forbedringer på nodene og ikke minst forbedret programvare for å analysere dataene.
https://tv.nrk.no/.../201201/NNFA02011412/avspiller...
DeepBlue: http://www.emgs.com/.../EMGS-extends-EM-application...
Fundamentale forhold
Vi har siste ukene sett hvordan seismikksektoren har repriset seg, her har EMGS gått under radaren til folk flest. EMGS plukket flere store kontrakter 2019 når olja lå i positivt terreng rundt $60. De leverte rekordkvartal like før covid-19 brøt ut og alt var klappet og klart for oppgang. Som en konsekvens av viruset, mistet EMGS flere kontrakter. Ordreboken gikk fra flere titalls millioner dollar til omtrent null. Det førte til at EMGS måtte gjøre dramatiske endringer for å kutte kostnader. Istedenfor å krysse fingrene og be til høyere makter, så kastet ledelsen seg rundt og fikk raskt kontroll på den nye økonomiske situasjonen. God ledelse. Selskapet har et konvertible lån som kan gjør at det vil komme flere aksjer, med dette tatt hensyn for så er aksjen fortsatt veldig billig.
Selskapets teknologi har flere bruksområder og kan brukes til leting etter olje, gass, mineraler og monitorering av CO2-lagre. Mineraler offshore, kan potensielt bli milliardbutikk. Dette er et marked som fortsatt er i startfasen og kan gi mange oppdrag til seiskmikk selskapene i fremtiden. Fra en eldre børsmelding fra EMGS “The Atlantic Guardian began the fourth quarter acquiring data on a small research survey west of Svalbard”. Her ble det senere funnet enorme verdier av mineraler. https://e24.no/.../enormt-mineral-funn-paa-havbunnen-ved...
EMGS fikk en betydelig kontrakt 23.12.20 og ikke minst innbetalinger fra det meksikanske oljeselskapet Pemex, for tidligere utført arbeid. På grunn av disse innbetalingene, har kontantbeholdningen bedret seg betydelig. Basert på de siste hendelsene, har caset fått redusert risiko. 2021 kan bli et meget hyggelig år, hvis selskapet klarer å ta opp igjen den gode trenden fra 2019. 2021 har startet lovende og Atlantic Guardian skal utføre kontraktsarbeid i Mexicogolfen og Utsira multi-klient. Ordreboken var ved utgangen av 2020 på $8,6 mill, en respektabel ordrebok kalte CEO det.
Tallene for Q4-20, viste at selskapet har god kostnadskontroll og dermed har lykkes med å tilpasse seg en ny økonomisk situasjon.
2020 har vært et forferdelig år for de aller fleste som bedriver med oljeleting. Enkelte selskaper i sektoren, har opplevd nedgang i etterspørselen over lengre tid, før viruset også. Før covid, leverte EMGS rekordresultater, så har de bevist at de kan tjene penger. Historisk sett, er det svært få i seismikkmarkedet, som faktisk kan vise til kvartaler med positivt netto resultat. Etter oljekrakket i 2014, har strategien til oljeselskapene endret seg gradvis, vekk fra leting i umodne områder til å lete i modne områder nære produserende felt.
NOK 192 mill mcap for et selskap som dro inn NOK 150 mill netto resultat før corona, er svært uvanlig. Aksjen er kraftig underpriset, hvis markedet for CSEM henter seg inn igjen. Når ordreboken fylles, er det for sent å komme seg inn. Det er nå man burde posisjonere seg. Det er stor etterspørsel av leting nær infrastruktur, noe som bekreftes med Magseis Fairfield sin fyldige ordrebok. Det letes med nye letemodeller og spesiell teknologi. CSEM teknologien til EMGS har en høy treffprosent og vi ser at gamle kunder kommer tilbake og tildeler store kontrakter. Kontraktene kan komme når som helst og triggerne kan potensielt være mange og store jf. kontraktene som førte til rekordkvartal like før corona.
danmark1
09.02.2021 kl 10:00 8091

EMGS står sammen med Magseis til at blive vinderne. EMGS har hængt lidt i bremsen, sammenlignet med MF. Når verden åbner op igen og olieselskaberne får travlt med nye boringer og havvind, vil disse 2 selskaber få rigtig travlt.
Hvalross
09.02.2021 kl 10:11 8054

Gratulerer med superoppgang! Prøvde kjøpe litt i går men unnslapp selv om jeg flere ganger la meg høyere. Og nå er det for ergelig selv om det frister.

Tusen takk, vært en utrolig dag. I mine øyne har aksjen fortsatt mye å gå på. Men selvfølgelig hadde det vært bedre å komme inn før denne oppgangen.
Hvalross
09.02.2021 kl 10:39 7986

Vrker som den går i sånne voldsomme trappetrinn. Flatt lenge så storjafs

Hvis en gang i måneden er lenge da

Ps for en sektor! Her kommer mange til å bli rike
Redigert 09.02.2021 kl 10:41 Du må logge inn for å svare

Wow! Hva skjer med min gamle favorittaksje EMGS i dag??? Hva er grunnen til denne himmelfarten?🤩

Folk skjønner hvilke aksje dette var pre corona! Vi er så vidt begynt.

Veldig fint innlegg! Takk som deler.

Et spennende år i vente

Setter pris på slike tilbakemeldinger. Dette blir absolutt en periode hvor jeg retter fokuset mot denne delen av markedet, stor upside og et marked i full fart fremover. Gøy at det gjør det så bra idag.

På vei mot 2kr før slutt??

Godt å se at beholdningen av EMGS-aksjer endelig har bikket over i pluss. Jeg kjøpte før total-kollapsen i fjor da corona og bortfall av kontrakter gjorde at EMGS stupte. Kom meg ikke ut av aksjen før det var for sent, men valgte å sitte med de. Satser på at tålmodighet tilslutt vil lønne seg. Ingen grunn til at denne ikke skal gå langt i år!

Helt riktig, denne aksjen var gull like før covid. Det vil den bli igjen, håper avkastningen din vil bli bra til slutt. EMGS har et godt potensialet.

Lodd kjøpt på 1,85. Sitter tungt i MSEIS og er bull på sektoren fremvover.

Sitter også lasta med Magseis. En økning i kurs nå den siste halvtimen vil trolig trigge flere til kjøp imorgen.

Flere får opp øynene for denne aksjen. Aksjen stiger på økende volum, flere er på vei inn i seismikk og flere kommer. EMGS er et must i porteføljen, samme med magseis.

Ikke mye omsetning her siste 6 mnd etter at madsern herjet som verst, men begynner å se bra ut. Blir mye jobb her i 2021.

Hentet fra dagens Markedskommentar hos Investtech:

Electromagnetic Geoservices (EMGS) endte på 1.83 kroner etter en oppgang på 24.35%. Forrige gang aksjen steg like kraftig var 23. november 2020, da den var opp 101%. Dette var den fjerde dag på rad aksjen steg. Det var dessuten meget høy omsetning. Totalt ble det handlet for cirka 20 millioner kroner i aksjen, noe som er 13 ganger så mye som vanlig dagsomsetning. Teknisk ser det også bra ut. Aksjen er trendmessig positiv på mellomlang sikt, har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 1.75 kroner og en videre oppgang indikeres.

Gavepakke å få den til 1.70! BULL

Jeg har ikke erfaring nok til å vurdere når man evt tenker at denne er «høyt nok».. Den går jo sinnsykt om dagen. Hva tenker dere. Hva er realistisk? Jeg har snart 60% opp i emgs.

Her bør du avvente "Oppoghopp". Når vi bryter 2 blir det full fart oppover

Teknisk veldig sterk nå!

Takk! Da tar jeg av meg jakka og blir en stund til 😅👍

MItt første innlegg her på Hegnar, kan si meg godt fornøyd med kursutviklingen etter. Bare å sitte rolig denne har mye å gå på hvis ting løsner.

Ser Sveid Egil fra aksjesladder er ny på aksjonærlistene i dag.

Kan du publisere link til listene? :)

http://www.emgs.com/share_information/largest_shareholders/

Her er top 20 listen. Kan ikke se Svend Egil her ?

Hvis det skulle stemme at han er blitt aksjonær og dette blir tema under ukens podkast fra aksjesladder, så kan mandagen bli virkelig interessant!!

2,22 i øyeblikket, EMGS fortsetter den positive trenden oppover som har preget denne uken. Det har også vært brukbart volum i aksjen de siste dagene. Jeg er spent på hvor høyt vi skal nå. Selskapet har jo vært konkurspriset lenge, men tilstanden er vel langt bedre enn som så. Med fornyet vind i seismikk-seilene, og noen flere kontrakter etter hvert, så skal vel denne langt nordover.
danmark1
12.02.2021 kl 15:48 6748

Jeg forstår ikke helt, hvorfor en aktie skal stige, fordi en kendt køber? Jeg forstår, at eksempelvis MF stiger på grund af nye kontrakter, eller et selskab stiger på grund af et forbedret overskud.

Du følger gjerne råd og tips du får fra andre investorer i markdetet. Det kan være alt fra meglerhus med analyser, podkaster eller fra andre retail investorer som skriver på forum som dette.

Guttene i Aksjesladdet podkasten har veldig mange lyttere og derfor automatisk stor innflytelse på markedet. Dette merkes jo spesielt på litt mindre selskaper som EMGS, som ikke trenger mye kjøpekraft for å gå 10-20-30%.

Rundt juletider lagde de en episode med "julekuler". Ramset opp en liste med 10 papirer. Samtlige åpnet kraftig opp da børsen åpnet igjen.
MicMac
13.02.2021 kl 20:39 6486

Et lite spørsmål til folket som sikkert har bedre peiling enn undertegnede. Hvordan vurderer dere emisjonsfaren i EMGS?

EMGS har kontroll på kostandene, eier ingen skip kun leasing. Har ikke noen kritiske låneforfall neste 12 mnd.
KimLee
14.02.2021 kl 15:34 6189

Eier de ikke Atlantic Guardian?
eriksj
14.02.2021 kl 16:21 6131

Nei. Siste info rundt charter er fra q2 2020:

Renegotiated charter party agreement for the Atlantic Guardian
Following extensive and constructive communication with the owners of the Atlantic Guardian, a renegotiated charter party
agreement for the vessel has been agreed. The renegotiated charter party became effective on 1 June 2020.
Key elements of the renegotiated charter agreement are as follows:
• A 12-month extension of the firm charter period, which entails a new expiry date for the firm charter period end
October 2022
• Four 12-month option periods at expiry of the firm charter period
• Significantly reduced rates while the vessel is cold stacked (for a total period not to exceed 12 months)
• Reduced operating day rate
slowhand
16.02.2021 kl 12:13 5833

Atlantic Guardian har vel nettopp vært på verft i Stavanger og og ser ut til å kjøre tester i Boknafjorden nå.
Er det rett på jobb i Nordsjøen etterpå, og deretter en tur til Mexico?
https://factpages.npd.no/no/survey/PageView/ByCategory/ElectromagneticSurvey/Pending/9235
Uljanov
16.02.2021 kl 21:49 5703

Ser at Atlantic Guardian har fått destinasjon Anchorage,US. Kan det stemme da?
eriksj
17.02.2021 kl 07:56 5469

Stemmer ikke, er nok en feil, skulle nok vært anchor / anker. AIS glitch

Stille her idag etter en god opptur. Lader opp før ny rekyl oppover, det er på disse dagene man bør laste opp før det smeller.

Tatt fra en dyktig skribent fra Xi chat "fra EMGS: We demonstrate with case examples how the marine Controlled Source Electromagnetic (CSEM) technology has developed and matured into a robust geophysical technology with appropriate workflows and proper understanding of its applicability. Legacy African CSEM data examples shows how the same improvement is valid in West Africa and we discuss how new modelling results demonstrates that the application of the technology will change the African exploration game."