Her er Scana kunde !!


Røkke-selskap i førersetet for enorm havvindkontrakt
Aker Solutions' partnerskap med Siemens Energy er valgt som foretrukken tilbyder til Vattenfalls Norfolk-prosjekt.


FORETRUKKET: Kjell Inge Røkkes Aker Solutions er plukket ut som en foretrukken tilbyder til Vattenfalls Norfolk-prosjekt
Energi

Jens Finborud
10:10 - 9. feb.

Se hele listen


Ola Mæle
1,15 mrd


Frederik Wilhelm Mohn
2,80 mrd

Svenske Vattenfall har valgt et konsortium bestående av Aker Solutions og Siemens Energy som foretrukken budgiver i anbudet for utvikling av kraftinfrastruktur for havvindssonen Norfolk, melder selskapet i en pressemelding.
Anbudet omfatter havvindparkene Norfolk Vanguard og Norfolk Boreas, som vil ha en total kapasitet på 3,6 gigawatt. Ved ferdigstillelse vil det være et av de største havvindprosjektene i verden.
Infrastrukturen består av High Voltage Direct Current (HVDC)-teknologi, som er den mest effektive måten å transportere et høyt volum av elektrisitet til anlegg på land.
«Siemens Energy og Aker Solutions utmerket seg under gjennomførings- og konseptfasen, og brakte sterke tekniske løsninger til prosessen», uttaler Catrin Jung, offshoresjef i Vattenfall, i pressemeldingen.
Norfolk-prosjektet forventer å levere kraft tidligst fra midten av 2020 og skal bestå av mellom 180 og 312 vindturbiner.
akso
aker solutions
siemens energy
Aramis
25.02.2021 kl 14:11 609

Hvorfor skal den ned til 2 kroner?
Hva mener du har endret seg så dramatisk siden kursen toppet på 4,40?
Muffe
10.02.2021 kl 13:24 1010

Mye mas fra Scana nå for tiden.......

Da får man skrive det i et innlegg og vise til kontrakt fra 2020. Ikke bare kopiere inn en børsmelding.
Gozilla
10.02.2021 kl 11:04 1231

Er vel fordi Aker Kværner mulig får en stor havvindkontrakt. Å håpet er vel at Scana blir foretrukket som leverandør av ankersystemer.

Noen spesielle grunner til at du legger ut informasjon om kontrakter fra april 2020?
omac
10.02.2021 kl 11:00 1255

Denne er snart ett år gammel, ikke skjedd noe siden da siden den legges inn på nytt her?
murpy
10.02.2021 kl 10:56 1272

Scana Offshore vant prestisjekontrakt til havvindanlegg
Kværner ASA har tildelt Incus-eide Scana Offshore AS kontrakt på levering av forankringskomponenter til Hywind Tampen, Equinors nye havvindanlegg. Kontrakten er Scana Offshores første skikkelige feste i markedet for flytende vindkraft. Leveransen fra Scana Offshore består av 33 såkalte skrogbraketter (hull brackets), som benyttes til å feste forankringsliner til skrogene på de totalt 11 havvindmøllene som utgjør Hywind Tampen. Selskapet skal også levere et ROV-verktøy for eventuell utskiftning av forankringslinene. Selskapet har de siste fire årene justert strategien inn mot det grønne skiftet. Fra å være en ren leverandør av utstyr til olje- og gassindustrien, fokuserer selskapet nå i større grad på fiskeoppdrett og flytende vindkraft. Leveransen til havvindanlegget Hywind Tampen er den første store forankringskontrakten Scana Offshore sikrer seg i dette markedssegmentet. For Scana Offshore starter Hywind Tampen-prosjektet umiddelbart, og forankringsutstyret skal leveres til Kværner i løpet av våren 2021
hill
09.02.2021 kl 11:46 1520


Får de forankringskontrakt for 180 - 312 flytende vindturbiner på Norfolk-prosjektet, stopper ikke kursen på kr 5 !

Ganske åpenbart at det er noen få som sakte men sikkert har holdt på med et nedsalg de siste 6 dagene. Kursen har falt hver eneste dag de siste 6 dagene uten å stoppe, og på større og større volum de siste dagene. Vil tro det er ferdig i løpet av i dag eller i morgen, kjøper litt mer i dag personlig:)

EDIT: Så ser man jo også på at den synlige salgssiden er ekstremt mye mindre enn kjøpssiden, slik at ved et større kjøp vil kursen raskt opp til 2,60+.
Redigert 09.02.2021 kl 11:31 Du må logge inn for å svare
weed
09.02.2021 kl 11:12 1652

Nsxnsx skrev Og vi faller ....
Skal nok ned mot 2 blank om det ikke kommer en god nyhet. Alt annet går opp mens denne er halvett siden toppen.

Du mener at siden AKSO ligger an til å få kontrakten kan Scana få leverandøravtale?
murpy
09.02.2021 kl 10:38 1791

ems AS kontrakt på levering av forankringsutstyr og analyser til to flytende lagringsenheter for LNG.
– Dette er en stor kontrakt for oss, og den bekrefter nok en gang den ledende kompetansen våre ingeniører har på robuste og kostnadseffektive forankringssystemer. Vi er selvsagt svært glade og fornøyde med at et stort og anerkjent verft som DSME ser verdien av ekspertisen og løsningene våre og gir oss tillit i dette prosjektet, uttaler Torkjell Lisland, administrerende direktør i Seasystems AS.
– Gledelig utvikling
Den fysiske leveransen fra Seasystems består av 72 såkalte skrogbraketter og kjettingstoppere. Disse skal DSME installere på to flytende lagringsenheter (FSU-er) som verftet har under bygging. Produksjonen av skrogbraketter og kjettingstoppere er planlagt å starte i november. Leveransene til DSME vil starte i februar 2021 og fortsette gjennom året. Seasystems leverer i tillegg analysene som kreves for å få forankringssystemet godkjent i henhold til klassekrav.
Systemet som skal leveres til DSME er basert på teknologi som selskapet allerede leverer til havbruksnæringen, flytende vindkraft og oljeindustrien.
– Kontrakten viser at selv om vi er et mindre selskap så tilbyr vi teknologiske produktløsninger som er attraktive for et bredt spekter av markedssegmenter. Dette bekrefter nok en gang at vi oppnår de strategiske målene vi setter oss gjennom hardt arbeid og gode samarbeidspartnere, sier Lisland. Han legger til at Front Energy, et selskap basert i Arendal, har vært viktig for å sikre avtalen med DSME.
Har ambisjoner i det grønne skiftet
Seasystems har en klar strategi om å bli en stor aktør innen sitt segment i det grønne skiftet.
– Omleggingen til grønn energi tar tid. Mange anser gass som en mellomfase, og da er det naturligvis gledelig med kontrakter i LNG-segmentet mens vi venter på at det grønne skiftet virkelig skyter fart, sier den administrerende direktøren.
For mer informasjon, vennligst kontakt
Torkjell Lisland | MD i Seasystems | Tlf: 46 91 80 44 | torkjell.lisland@seasystems.no