NOFI, KOMP, MONO, INSTA: Forventninger til Q3 2018


Hvilken av disse fire bankene tror dere vil overraske mest når Q3 rapporten legges frem? Og hvilke resultater kan vi forvente oss?
Kitchen
09.10.2018 kl 23:49 6374

Ser ABG lanserer Monobank som en av de heteste oppkjøpskandidatene på børsen.
Kanskje ikke så rart når kursen er kjørt helt ned i kjelleren. Monobank ønsker å selge innpass i kredittkortplattformen sin men kan ende opp med å bli slukt med hud og hår.
Er det ikke noen regler for eierskap i banker, kan hvem som helst kjøpe Monobank?

https://min.e24.no/har-plukket-ut-de-11-heteste-oppkj-pskandidatene/a/bKv90d

Røsk
09.10.2018 kl 22:54 6422

Håper mono klarer å tippe 20 mill resultat ekskl. Salg av portefølje til Axa. Mener å huske Komp resultatførte 36 mill på bunn ved salg av sin portefølje sist til Axa for ett års tid siden. Om Mono klarer det samme dette kvartalet gjenstår å se, men et totalt resultat på ca 50 mill ville nok fått noen til å ta aksjen inn i porteføljen igjen. Er det litt vel optimistisk?

Helt enig, utrolig overraskende for meg at markedet har sendt MONO så langt ned. Vi er jo helt nede på samme nivå som opprinnelig emisjon, og siden den tid har jo banken fullstendig knust de opprinnelige måltallene for utlånsvekst.... Prisen i dag gir vel en P/E på rundt 12 for et selskap som så vidt er i gang. Det er jo uungåelig at resultatet øker kraftig basert på utlånsveksten...
Jazz
09.10.2018 kl 22:08 6481

MONO har jo vært sorgen siste året, vet ikke helt om det er fortjent eller den bare er kraftig underpriset. Det godt gjort å tjene penger såpass tidlig for en ny bank, men overskuddet er ikke allverden ift utlånsmengden. Spent på hvordan den nye kortløsningen (Widerøe), om den vil bidra kursmessig neste halve året.

Ja sånn jeg forstår det så er det i dette kvartalet vi virkelig får se hvordan den avtalen slår inn... At det vil bidra positivt er jo utvilsomt, men hvor mye det utgjør for de ulike bankene er jeg spent på. Håper de sier noe konkret om det i kvartalsrapportene, slik at vi slipper å tolke oss ihjel for å finne ut av det.
Røsk
09.10.2018 kl 18:43 6625

Vi bør vel også nå se effekt av avtalen med Axa? Slå positivt ut på bunn men hemme veksten litt.. tanker?
Røsk
09.10.2018 kl 18:42 6629

Det stemmer at det er langt mer krevende å dra inn gjeld i Danmark enn NO/SE/FI. Litt usikker på hvordan konkurransebildet er i Danmark og om det også satt press på marginer. Tok i hvert fall tid før de var break even der.
Røsk
09.10.2018 kl 18:42 6634

Det stemmer at det er langt mer krevende å dra inn gjeld i Danmark enn NO/SE/FI. Litt usikker på hvordan konkurransebildet er i Danmark og om det også satt press på marginer. Tok i hvert fall tid før de var break even der.

Er det ikke sånn at Danmark er et utfordrende land å kreve inn gjeld i, og derfor så er bankene bevisst veldig forsiktige med skalering av sine utlån i dette landet?

Kjenner ikke helt til detaljene rundt NOFI sin satsing i Danmark...

blir nok fine tall nok en gang,-men imens vi venter.....

ble det sagt noe om hvorfor Bank Norwegian slet sånn med å bygge utlansportefølgen under oppstarten i Danmark?