Lukket nyhetstråd for REC Silicon

Slettet bruker
RECSI 11.02.2021 kl 13:31 5431

Hei

Formålet med denne tråden er å samle alle nyheter som angår selskapet på ett sted. Vi har sett at de fleste trådene på forumet raskt sklir ut i "hverdagsprat" og de informative innleggende drukner i mengden. Dette gjør det utfordrende å lete frem til de gode innleggene og ikke minst vanskelig for nye investorer å sette seg inn i caset. Jeg håper at denne tråden kan bli en samlingsplass hvor de mest troverdige brukerne sammen kan bidra til å holde tråden oppdatert. Det er ikke så mange på forumet som jeg mener kvalifiserer for å skrive på en slik tråd, men jeg regner med dere det gjelder vet hvem dere er. Jeg sender ut noen invitasjoner og dere som ikke får må bare sende meg en forespørsel så ser vi om dere kvalifiserer for tilgang :)

Her er noen kjøreregler vi kan forholde oss til foreløpig for å holde det oversiktlig:

- Innleggene skal i størst mulig grad være objektive så hva du mener om det som postes kan kommenteres i andre tråder.
- Innlegget starter med en kort presentasjon av nyheten, etterfulgt av en skillelinje hvor nyhetsinnholdet skrives. (se første innlegg)
- ALLE innlegg skal om mulig inneholde referanselink slik at vi kan gå direkte til kilden.

De som ikke har tilgang til å skrive på tråden må bare komme med innspill på noen av de andre trådene. Fint om dere da starter innlegget med @Mr_Hudson sånn at jeg lettere fanger opp innlegget. Noen ganger har jeg bare tid til å skumme gjennom innleggene i trådene.

Edit: Bare en liten klargjøring, for å få tilgang må du kunne vise til å ha bidratt på forumet over tid med nyttige innlegg. Det er derfor ikke noe vits i å sende en forspørsel om du opprettet en bruker i forrige uke eller stort sett bare kommenterer hvor mye du har tjent det siste halvåret.
Redigert 13.02.2021 kl 18:32 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.02.2021 kl 13:40 5322

Starter opp opp med å "stjele" det som sa2ri postet tidligere i dag.

REC inviterer til ekstraordinær generalforsamling den 4. mars hvor det skal velges nytt styre. Kjell Inge Røkke er innstilt som ny styreleder.

https://newsweb.oslobors.no/message/524425

-------------------------------------------------------------------------------

REC Silicon - Notice of Extraordinary General Meeting, election of board members
Lysaker, Norway - February 11, 2021: Reference is made to REC Silicon ASA's
("REC" or the "Company) announcements of 7 February 2021, with request from
shareholder Aker Horizons Holding AS, for the calling of an extraordinary
general meeting for election of new board members.

Notice is hereby given that the Extraordinary General Meeting of REC Silicon ASA
will be held at the offices of Schjødt, Ruseløkkveien 14, Oslo Norway, on March
4, 2021 at 4:00 pm CET.

In order to minimize the risk of spread of COVID-19 and to ensure that the
extraordinary general meeting can be held in compliance with current laws and
regulations applicable in Oslo municipality, shareholders may not participate in
the extraordinary general meeting in person, buy may instead participate by
either casting advance votes or voting by proxy (with or without instructions)
as described in the notice of the meeting.

Please find attached Calling Notice of Extraordinary General Meeting.

The documents are also available at www.recsilicon.com/investors.

For further information, please contact:
James A. May II, Chief Financial Officer
Phone: +1 509 989 1023
Email: james.may@recsilicon.com

Nils O. Kjerstad, IR Contact
Phone: +47 9135 6659
Email: nils.kjerstad@crux.no

----------------------------------------------------------------------------------------

Fra vedlegget:

4. VALG AV STYREMEDLEMMER
Aker Horizons har foreslått at generalforsamlingen fatter følgende vedtak:

"Følgende velges som styremedlemmer:

• Kjell Inge Røkke (leder)
• Annette Malm Justad (nestleder)
• Audun Stensvold
• Lene Landøy
Redigert 15.02.2021 kl 00:13 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.02.2021 kl 15:50 4929

Aker Horizons, hovedaksjonær i REC, hadde i dag en investorpresentasjon hos Nordnet. Presentasjonen tok først og fremst for seg Horizon som helhet og Kristian Røkke snakket om hvordan de arbeider med porteføljen av selskaper og hvordan de ser på fremtiden. REC ble ikke nevnt i særlig stor grad, men jeg har forsøkt meg på en transkripsjon på det som har relevans for REC. Tidsstempelet viser til vedlagt link til presentasjonen på Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=595x0eoPWp0

---------------------------------------------------------------------------------------

12.10
(Om «Sunrise portefølje» hvor REC er plassert)…. «som Kristian har vært inne på så har vi etablert porteføljen vår på den måten at vi har satt opp plattformer og en portefølje av det vi kaller strategiske opsjoner, og det er veldig mye i tråd med det faktum at vi beveger oss inn i et markedsbilde som er i rask endring. Så det er vår portefølje av investeringer hvor vi enten ser at vi har behov for å skape helt nye forretningsmodeller eller vi ser at det å endre forretningsmodellen noe kan bidra til at selskapene og investeringene blir mer fremtidsrettet.»

15.15
«Det tredje caset er et seperat børsnotert selskap, REC Silicon, hvor vi eier drøye 25%. Det er et kjent selskap for mange, en verdensledende produsent av polysilikon mot solcelleindustrien. Selskapet har hatt noen strukturelle utfordringer i form av både tollbarrierer mellom USA og Kina, og de har sin produksjon i USA, og også konkurransebildet fra Kina generelt. Men i tillegg til polysilikonproduksjon så har de også produksjon og er verdensledende av noe som kalles silangass. Silangass er en gass det er relativt vanskelig å produsere og enda vanskeligere å distribuere. Så «barrier to entry» er «high», og tradisjonelt har gassen vært brukt mot semiconductior-industrien, men det er også et produkt som batteriteknologiselskaper vurderer som svært interessant som en måte for å få injisert et silikonelement i batterianodene, og det er ett av sporene som batteriutviklerne jobber med for å se om man kan øke kapasitetene i batterier som vil være en nøkkelingrediens for å elektrifisere mer av verden. Så vi har det som en strategisk opsjon i lys av den potensielle videreføringen av den eksisterende forretningsmodellen inn mot det elementet.»

18.00
(Om Sunrise-porteføljen) «…Vi kunne nevnt flere initiativ. Vi har vært litt inne på batteri, vi har så vidt nevnt plast eksternt, det er noe vi har jobbet mye med. Så her forventer vi en stor nyhetsflow over de neste kvartalene og årene i forhold til å kunne bygge flere plattformer fra det som er Sunrise-porteføljen med Aker Clean Hydrogen som den første ut fra portefølje.»

18.30
(Om Sunrise-porteføjen) «…her ser du da den litt enda større konteksten med Aker og det er her Aker Horizons har noe unikt. Det er samspillet internt i Aker Horizons og samspillet med andre Aker-selskaper. Både for å styrke selskapene selvstendig... men også for å drive frem nye forretningsmuligheter. For veldig mye innenfor energimarkedene henger sammen så det har vært en veldig bevisst strategi. Vi startet med Aker Carbon Capture, Aker Offshore Wind, vi har nå tatt stegene videre med Mainstream som har en større plattform globalt. Vi tar et steg videre med hydrogen og så kommer vi til å jobbe, og det er det Karl Petter (Løken) her som er dedikert til, for å drive forretningsmuligheter på tvers av disse (selskapene).»


Fra Q&A:

37:00
Q: Flaks eller dyktighet å komme inn på bunn i REC?

A: «Ja det er et godt spørsmål…altså vi tenker fremdeles mye fremover, også her på REC. Det var vel i desember 2019 vi kjøpte oss inn og så en mulighet som oppstod. Så har vi jobbet iherdig med selskapet, vært i Butte, Montana og Moses Lake. Snakket med mulige partnere med REC. Vi ser store muligheter i en tidlig fase, spesielt rundt batteri. Så i forhold til dyktighet får tiden vise hva vi greier å få til. Men måten vi jobber på: vi går inn, også har vi disse langsiktige planene. Så dette er ikke noe hvor beregningene er gjort opp enda, dette er hvordan vi kan ta det virkelig til neste nivå. Og hvis jeg får komme tilbake til Nordnet om noen år så kan jeg gjerne svare mer utfyllende på det.»
Redigert 11.02.2021 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.02.2021 kl 08:34 3759

Flaggmelding etter at DNB solgte seg ned noe i går.

https://newsweb.oslobors.no/message/524670

--------------------------------------------------------------------------------------------

Fond forvaltet av DNB Asset Management AS solgte i går, 11.2.2021, 787.979 aksjer i REC Silicon ASA (REC NO)

Fond forvaltet av DNB Asset Management AS eier etter dette 18.132.847 aksjer i REC Silicon ASA, som utgjør en eierandel på 4.86% av totalt utstedte aksjer i selskapet.
Redigert 12.02.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.02.2021 kl 18:28 3271

Denne er postet av Sirbalo på en annen tråd men legger den inn her også.

The Seattle Times har i dag en kort artikkel om Røkke og REC. Avisen er er den største i staten Washington hvor Moses Lake fabrikken ligger.
Artikkelen gir en kort presentasjon av Røkke og trekker frem at han startet sitt eventyr nettopp i disse traktene på 80-tallet med American Seafoods. Caset REC vies også noen ord uten at noe nytt kommer frem.

https://www.seattletimes.com/business/norwegian-fishing-tycoon-may-take-a-new-role-in-washingtons-economy/#comments
Redigert 13.02.2021 kl 18:38 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.02.2021 kl 00:13 2614

Fredag denne uken er det fremleggelse av resultatene for fjerde kvartal. Tallene slippes kl 07.00 på RECs hjemmesier og Tore Torvund holder en presentasjon kl 08.00. Link til denne finner dere i vedlagt invitasjon.

https://www.recsilicon.com/media/newsroom/newshandler/?type=globenewswire&feed=%2fnews-release%2f2021%2f02%2f08%2f2171027%2f0%2fen%2fREC-Silicon-Invitation-to-fourth-quarter-2020-results.html%3fprint%3d1

------------------------------------------------------------------------------------------

REC Silicon ASA (REC Silicon) will release its Q4 2020 results on Friday, February 19, 2020 at 7:00 a.m. (CET).

The same day at 8:00 a.m. (CET), the company will host a conference call to present the results. Following the presentation, it will be opened for questions from the audience. The presentation will be in English.

To join the videoconference, use the following link.
https://channel.royalcast.com/landingpage/hegnarmedia/20210219_1/

Audiocast participants need to register to post questions.

REC Silicon will host a conference call later the same day at 3:00 p.m. (CET). To join the event via audiocast, use “Click to Join” or one of the access numbers listed below.

With the Click to Join access, follow the link below and enter your information to be connected. The link becomes active 15 minutes prior to the scheduled start time.

https://events.globalmeet.com/Public/ClickToJoin/ZW5jPUR5S2lpbkd1eU43OEVPRm5LbDRXek5zaHl1NW5jVGVodEtGUTJ0WFZJNjRHdmM0b2N2WGp3Zz09

To join by calling in, dial one of the following numbers. Please make sure to dial in 5-10 minutes prior to the scheduled start time.

Norway: +47 2350 0296
Sweden: +46 8 5065 3942
United Kingdom: +44 330 336 9411
United States: +1 646 828 8193

Participant code for all countries: 8033046

For further information, please contact:
Nils O. Kjerstad, IR Contact
Phone: +47 9135 6659
Email: nils.kjerstad@crux.no
Redigert 15.02.2021 kl 00:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.02.2021 kl 00:21 2539

For å korte ned ventetiden til RECs egen presentasjon noe så legger Aker frem sine kvartalstall onsdag denne uken. Det er lite sannsynlig at REC vil bli omtalt, men man skal aldri si aldri. Legger derfor ut invitasjonen. Merk at Aker Horizons skal ha en presentasjon på fredag, men slik jeg tolker det er den først og fremst knyttet til Aker Clean Hydrogen.

https://www.akerasa.com/nyheter/borsmeldinger/artikkel/34320-aker-asa-invitation-to-presentation-of-fourth-quarter-2020-results-on-february-17-and-presentation-of-aker-clean-hydrogen-on-february-19

---------------------------------------------------------------------------------------------

Aker ASA will publish its fourth quarter results for 2020 at 07:00 CET on Wednesday, February 17, 2021. The webcast and audio conference will start at 09:00 CET the same morning.

Aker Horizons together with Aker ASA invites to a separate launch and presentation of Aker Clean Hydrogen at 11:00 CET on Friday, February 19, 2021.

Aker ASA fourth quarter 2020 results presentation:

Date: Wednesday February 17, 2021
Time: 09:00 CET
Format: Live webcast and audio conference
Language: English

The webcast is available at: https://channel.royalcast.com/hegnarmedia/#!/hegnarmedia/20210217_6

Audio conference is available via the following local dial-ins (please dial in 5-10 minutes ahead of time):

NO: +47-21-956342
UK: +44-203-7696819
US: +1 646-787-0157
SE: +46-4-0682-0620

PIN Code for all countries: 512965

The fourth quarter 2020 report and presentation will be published on www.akerasa.com

Aker Horizons’ launch and presentation of Aker Clean Hydrogen:

Date: Friday, February 19, 2021
Time: 11:00 CET
Format: Live webcast and audio conference
Presenters: Kristian Røkke, CEO of Aker Horizons, and Øyvind Eriksen, President & CEO of Aker ASA and Chairman of Aker Horizons
Language: English

Webcast and dial-in details to follow.
Slettet bruker
01.03.2021 kl 22:22 1449

With a growing movement for a decarbonized solar supply chain in the United States, Violet Power chose the Pacific Northwest as its production headquarters to make a statement. The company’s facility in Moses Lake, Washington, gets its electricity from hydropower produced at the Grand Coulee Dam and delivered through the Bonneville Power Administration transmission system. Violet Power will first source its silicon wafers from NorSun, a manufacturer in Norway that also uses hydropower for electricity. Later receiving materials from the restarted ingot and wafer production at REC Silicon next door, Violet Power’s silicon solar cells will be sustainable and responsibly produced.

https://www.solarpowerworldonline.com/2020/10/everything-we-know-about-the-newest-u-s-solar-panel-manufacturer-violet-power/

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kom til Årdal for å opne NorSun-fabrikken. Her blir dei orienterte av Alf Bjørseth. Til venstre politimeister Johan Brekke og mellom kronprinsparet ordførar Arild Ingar Lægreid. Foto: Cosmin Cosma, NRK.

NorSun AS er eit selskap som produserer delar til solcellepanel. Desse delane blir kalla monokrystallinske silisiumwaferar, som er lauvtynne skiver av krystallisert silisium (waferar).

NorSun AS vart skipa i 2005 og er eit dotterselskap til Scatec AS, som er eigd av dr. ing. Alf Bjørseth (f. 1942). Han har vore ein leiande person i utviklinga av solcelleenergi. Tidlegare hadde han skipa suksessverksemda REC (Renewable Energy Corporation), som han selde seg ut av for å investere i NorSun AS.

I 2006 vart det kjent at selskapet ville byggje ein fabrikk med 120 tilsette på Årdalstangen. Byggearbeidet starta i 2007. Fabrikken vart opna den 11. juni 2008 av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Den er ein av dei største fabrikkane av dette slaget i verda.

Hydro skaut inn 150 millionar kroner i Årdals-fabrikken. Ved utgangen av 2009 har fabrikken 170 tilsette. Dette talet auka til 233, men mot slutten av 2012 førde ein vanskeleg marknadssituasjon til at 33 av dei tilsette miste arbeidet frå 1. januar 2013.

Er det tilfeldig at Violet Power velger NorSun for levering av wafers i startfasen, som ble etablert av Alf Bjørseth, som også etablerte Scatec og Rec ?
...for senere å få råvarene fra Rec i Moses Lake ? Her lukter det samarbeid og bekjentskap lang vei....