Kan Amazon/Warren Buffet+Nikola+Nel være sant?

Slettet bruker
NEL 09.10.2018 kl 14:46 2583

Nikola vil meget sannsynlig ønske å rulle ut flest mulig H2/Elektrolyse stasjoner i USA på en raskest mulig måte. Hvem kan bli en nær mulig partner? En partner som har punktene som strategisk blir nye H2 fyllestasjon er vel opplagt. Nå ligger det usedvanlig mye penger i fornybar energi. Dette vet mr. Buffet og det vet Amazon som nå virkelig gir gass.
Jeg har grublet mye over at Nikola nå bekrefter at de kommer med en stor nyhet vedr supply chain i slutten av denne mnd. Dette omhandler Nel på en positiv måte.
Jeg antar at enten så kan det være Buffet sin bensinstasjonkjede eller mere naturlig at Amazon.com kommer som partner med parhestene Nel/Nikola.
Det var en svært hyggelig nyhet å kunne lese i dagens media at Amazon har inngått avtale med Audi om å sette opp ladepunkter for hurtigladeplasser for Audi i USA. Det skulle overraske meg om Amazon inngår en avtale med Nel og Nikola for en max utrulling av nye H2 stasjoner fra Nel i USA. Dette kan virkelig lukte svidd.
Redigert 10.10.2018 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
really
09.10.2018 kl 16:30 2279

Om Amazon kjøper opp en truck stop kjede der de kan ha utleveringsentraler kanskje
Slettet bruker
09.10.2018 kl 16:36 2221

Yes. Amazon satser stort i nye business segmenter. Dette kan være noe stort.
Slettet bruker
10.10.2018 kl 09:43 1821

The NFCRC wishes you a Happy National Hydrogen and Fuel Cell Day! There are 35 hydrogen refueling stations open in California today, with more H2 staions under construction.
Slettet bruker
10.10.2018 kl 11:32 1645

Buffett driver ikke veldedighet
Warren Buffett skal kjøpe seg opp til 80 prosent eierandel i skandaleombruste Pilot Flying J de neste seks årene. Norsk analytiker mener kjøpet er godt gjennomtenkt.
KJØPER: Warren Buffets investeringsselskap har inngått avtale om kjøp av 80 prosent av det skandaleombruste selskapet Pilot Flying J.
Norge har klimaløsninger verden trenger
Martin Hagh Høgseth(E24) Publisert: 22:04 - 05.10.2017
Buffetts investeringsselskap Berkshire Hathaway kjøpte tidligere i uken 38,6 prosent av Pilot Flying J og blir med det selskapets største aksjonær.
Pilot Flying J driver såkalte «truck stops», kombinerte bensinstasjoner, restauranter og dagligvarehandler langs veiene i USA og Canada. Kjeden retter seg særlig mot lastebilsjåfører. Til sammen har selskapet 750 rasteplasser fordelt på 44 stater og rundt 27.000 ansatte.
Buffet som gjerne blir kalt«oraklet fra Omaha», inngikk samtidig en avtale om å kjøpe 80 prosent av selskapets aksjer innen 2023.
– Lastebiler kommer til å kjøre på amerikanske veier i lang tid fremover, og det er umulig å si når selvkjørende lastebiler vil bli introdusert i markedet og hva slags markedsposisjon de vil ha, sier Buffett til Bloomberg.
I intervjuet virker ikke Buffett å være spesielt bekymret for fremtiden til selskapet.
– Det er ingen av selskapene vi eier, som er garantert å overleve alt fremtiden vil bringe, mener han.
Pilot Flying J har årlige inntekter på 20 milliarder dollar, rundt 160 milliarder kroner.
De siste årene har vært tøffe for Pilot Flying J etter at FBI i april 2013 gjennomførte en razzia mot selskapets hovedkontor i Knoxville. Selskapet har vært drevet av Jimmy Haslam siden 1996.
Denne mannen kan bli Buffetts etterfølger
Årsaken til razziaen var mistanker om at selskapet hadde drevet dieselrabattsvindel av kunder. Pilot Flying J inngikk etter en tid et forlik om å betale tilbake 92 millioner dollar, 736 millioner kroner, skriver Bloomberg.
Saken er ennå ikke helt ute av verden. Senest 21. september skrev den ABC-eide lokalavisen Wate at fire personer har erkjent seg skyldig i en føderal domstol. De fire risikerer nå 20 års fengsel og en bot på 250.000 dollar. Saken kommer opp for retten i januar.
– Jeg visste om skandalen, men det vil ikke påvirke selskapets fremtid, sa Buffett til lokalavisen Knoxville News Sentinel i forbindelse med avtalen.
– Ikke veldedighet
Analytiker i Norne Securities, Karl-Johan Molnes, er overbevist om at kjøpet er vel overveid.
– Buffett driver ikke veldedighet. Han sier han liker vekstrategien for Pilot Flying J. Et selskap som driver trailer-stopp i kombinasjon med butikker, har ikke vekst uten at noen paramtere fra utsiden endrer seg, skriver Molnes i en e-post.
Han mener det er sannsynlig at selskapet nå vil gå i gang med hydrogen for å være konkurransedyktig også fremover.
– Nikola Motors leverer sine første hydrogentrailere om et par år. Dette vil senke kostnadene for trailertransport. Fortsatt vil toget være betydelig billigere, men kostnadsreduksjonen for trailere vil medføre vesentlig økt etterspørsel for trailere som vil skape stor økning i etterspørselen etter trailer-stopp hos Pilot Flying J, skriver han.
Redigert 10.10.2018 kl 14:46 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.10.2018 kl 14:44 1535

So here we go again.