Natto - bud kr 30!

Slettet bruker
NATTO 15.02.2021 kl 08:10 49772

Og det på samme dag som Trvx fikk fast track. Nesten juleaften dette!
Sukiyaki
27.02.2021 kl 09:38 3165


' Resterende aksjeeiere må nå mobilisere og ikke selge en eneste aksje i markedet. 'Det var det da. Alltid noen som selger, og tar gevinst. Det er nok mange som ser sitt snitt til, endelig kommer jeg meg ut med en pen gevinst. Når styret har gitt blanke i sine aksjonærer, er det nok noen som tenker, takk for sist.
Det er en annen sak som også skremmer, trekker Lesaffre budet, hva skjer så med kursen?

pips
27.02.2021 kl 09:18 3192

Noen har svin på skogen.
Resterende aksjeeiere må nå mobilisere og ikke selge en eneste aksje i markedet.
De fleste har sittet lenge i Natto, og kan lett sitte litt lengre.
Kappa kommer ikke til å gi seg, og ved å selge nå under 45 er det å gi dem en gavepakke.
Kappa blir tvunget til en motreaksjon når de ikke greier å få de aksjene de trenger i markedet.
Det er et skittent spill som er i gang, og nå må vi selge oss så dyrt som mulig.

livsstil
27.02.2021 kl 00:13 3320

Børsmeldinger som våpen i krigen

BIOTEK: Børsmeldingene har haglet fra NattoPharma i halvannen uke i kjølvannet av at Lesaffre og Kappa Bioscience kjemper om posisjonen i selskapet.
Nina Skalleberg
– Vi har ikke hørt fra NattoPharma-styret. De burde kontakte oss som er største eier i forbindelse med budet fra Lesaffre, sier Christer Åberg, styreleder i Kappa Bioscience, til Finansavisen.

– Det er overhodet ingen dialog mellom styret og Kappa som er største aksjonær, det er veldig merkelig i en situasjon med en budprosess, legger Åberg til.

Kriger med børsmeldinger

Den seneste halvannen uken har børsmeldingene haglet fra NattoPharma etter at Lesaffre mandag 15. februar la inn bud på 30 kroner pr. NattoParma-aksje og krav om 90 prosents akseptgrad – i et forsøk på å kjøpe opp Vitamin K2-selskapet.

Sluttkursen for aksjen fredagen før budet var 24,60 kroner og styret i NattoPharma anbefalte enstemmig aksjonærene å godta budet.

En nyhetsrik forrige uke fortsatte med kvartalsfremleggelsen for NattoPharma onsdagen, hvor styret stengte muligheten for å stille spørsmål om Lesaffres bud på selskapet.

Torsdag kom ukens tredje børsmelding.

Kappa Bioscience svarte på budprosessen med å kjøpe seg opp til største eier med 16,72 prosent av NattoPharma-aksjene.

Med mer enn 10 prosent av aksjene kunne Kappa både blokkere Lesaffres bud og legge inn en høyere budpris på selskapet.

Illsint aksjonær

Fredag sendte en sint enkeltaksjonær i NattoPharma, Gustaf Håkansson, ut et åpent brev til alle aksjonærene og hevdet det var på tide at aksjonærene fikk vite sannheten – NattoPharma-styret hadde motiver for å anbefale det lave Lesaffre-budet, hevdet han.

Håkansson hevdet også at det lå an til en budkrig om NattoPharma med Kappas oppkjøp og at styret måtte åpne for dialog med Kappa slik at aksjonærene ikke ble fratatt verdiene som lå i en budprosess.

Aksjonærens åpne brev og påstander om kommende budkrig, satte også fyr på NattoPharma-aksjen – som i løpet av uken steg hele 42 prosent og forrige fredag ble handlet for 35 kroner – langt over budprisen fra Lesaffre.

– Jeg leste artikkelen i Finansavisen sist lørdag med stor interesse. Det var en interessant analyse med aksjonæren om NattoPharma, bindinger og budprosessen med Lesaffre, sier Åberg.

Nytt bud fra Lesaffre

Med NattoPharma-kursen langt over Lesaffres budpris på 30 kroner også inneværende uke, og sterk kritikk rettet mot NattoPharma-styrets anbefaling av budet, ble det tid for nye børsmeldinger denne uken.

Torsdag økte Lesaffre budet til 35 kroner pr. aksje – og senket akseptgraden fra 90 prosent til 66,67 prosent av aksjen – og unngår da muligheten for at Kappa som største eier blokkerer budet.

– Jeg konstaterer at etter Lesaffres forrige bud på 30 kroner hørte jeg ingenting fra NattoPharma-styret, selv om jeg er største eier. Og jeg konstaterer at jeg heller ikke hører noe i forkant av at budet høynes, eller etterpå – og at styret sender ut børsmelding igjen og ber aksjonærene akseptere Lesaffres bud, sier Åberg.

– Hva tenker du om at Lesaffre senker akseptgraden for å unngå blokkering? Og, når skal dere legge inn bud på selskapet som alle venter på?

– Jeg tolker det som at Lesaffre er veldig interessert i å kjøpe selskapet. Jeg noterer hvordan budet er formulert, men har ingen kommentar til om vi har planer om å legge inn bud. Vi er langsiktige eiere, det kan jeg bekrefte, svarer Åberg.

Fredag var det tid for nok en børsmelding.

Kappa Bioscience kjøper ytterligere 700.000 aksjer og øker eierskapet i NattoPharma til 20,26 prosent av selskapets aksjekapital.

– Det er ikke nok til å blokkere Lesaffre. Hva er planen?

– Vi er store og langsiktige eiere, det er alt jeg kan si, svarer Åberg.

Tidligere Kappa-bud avvist

Forventningene om et snarlig bud fra Kappa Bioscience på NattoPharma, blir i så fall ikke første gangen Kappa forsøker å kjøpe konkurrenten.

28. mai i fjor la Kappa frem et ubetinget bud på 12,75 kroner pr. aksje for 11 prosent av NattoPharma. Intensjon var å kjøpe resten av selskapet for samme budkurs, dersom Kappa fikk adgang til å gjennomføre en due diligence av NattoPharma.

Budet ga ingen premie og var på linje med aksjekursen den gangen. Like etter budet kom, falt Natto-aksjen 10 prosent, men vendte opp igjen og steg til over 15 kroner i løpet av en forlenget budperiode.

Den umiddelbare responsen fra NattoPharmas styre og et flertall av selskapets aksjonærer den gangen var at Kappas bud er «vesentlig lavere enn hva som er akseptabelt».

26. juni trakk Kappa budet og hevdet blank avvisning om due diligence fra NattoPharma-styret var årsaken til at budprosessen havarerte.

– Avvisningen var vel fordi NattoPharma var verdt mer enn dere var villige til å by? Vil dere by høyere enn aksjekursen neste gang?

– NattoPharma har hatt en fantastisk fin utvikling siden forrige bud, og jeg kan ikke uttale meg om det eventuelt kommer et bud, svarer Åberg igjen.

Fredag stiger NattoPharma-aksjen 5,14 prosent og handles for 36,80 kroner på Oslo Børs – godt over Lesaffres andre budpris på 35 kroner.

– Venter Kappa på at kursen skal falle før dere legger inn et bud?

– Vi har kjøpt oss videre opp i dag og er langsiktige eiere, det er alt jeg kan si, svarer Åberg.

Det er duket for en ny uke med haglende børsmeldinger og stilltiende krigføring om NattoPharma.

Herman*
26.02.2021 kl 21:56 3416

Ser bare overskriften. Dette er litt oppsiktsvekkende. Selv hørte jeg at natto ledelsen mente at Kappa hadde meldt seg litt ut av prosessen. Hvis det viser seg at de ikke har blitt konsultert i det hele tatt i forbindelse den strategiske gjennomgangen, og ikke har blitt konsultert i forbindelse med budet fra franskmennene, så setter dette saken i et underlig lys. Men har som sagt ikke lest artikkelen.
Mallone
26.02.2021 kl 21:40 3445

1,5 siders oppslag i morgendagens FA, styret i Natto har ikke kontaktet Kappa. Kappa kjøper mer: "Vi er langsiktige eiere i Natto" Blir spennende fremover
Computum
26.02.2021 kl 20:19 3509

Trodde dessverre at løpet var kjørt og at det ville bli liten interesse for aksjen framover mot innløsningstidspunktet. Så benyttet muligheten til å selge sålenge det var omsetning, fremfor å låse kapitalen i 1-3 måneder. Så feil kan man ta.Takket være utspillet fra selskapet. Men å handle impulsivt er sjelden lønnsomt i aksjemarkedet.
Å løpe etter blir også risikabelt. Men dette kan selvfølgelig gå høyere. Unner dere alle som er med på det. (Kanskje med unntak av de som proffiterer mest og som er høyest på lista, og som forledet idioter som meg.) God helg og en spennende neste uke :-)
NeitilHijab
26.02.2021 kl 20:15 3513

Ja, dersom det blir fasiten så er jo det selvfølgelig litt surt.
Men fremdeles er selskapet i spill, og mye kan ennå skje.
Du fikk vel en telefonoppringning på onsdag kveld der du ble informert om de nye budet, var vel ingen som lurte eller truet deg til å signere på tilbudet du da fikk?

Med dine 275K er du sikker på at du da kanskje ikke hadde solgt deg ut litt tidligere, kanskje allerede på kr 32,- men på det tidspunktet aksjen steg til den høyden så hadde du jo antageligvis allerede godtatt pre-acceptance på kr 30,- fra første (bud) oppringning fra Kjetil og Bohan på høytaler som kom fredag for 2 uker siden....

Blir derfor etter mitt syn litt for enkelt å hele tiden skylde på ledelse..

Jeg står fremdeles for hva jeg tidligere har skrevet, aksjen har etter mitt syn en myyyye høyere verdi enn hva den nå kommer til å bli solgt for.
Men til dere som har mange aksjer så vet dere at kursen normalt sett hadde blitt gruset om dere skulle prøve å selge dere ut på ett tidligere tidspunkt.

Nå er dere garantert kr 35,- dersom Lesaffre klarer å få 66,67% (får dem ikke en forhåndsgodkjennelse på dette ja da gjelder ikke tilbudet lengre)

Hva tror dere da skjer med kursen?

Jeg tror den da går ned til ca kr 22-25,-

Men seinere kommer den til å stige igjen, verdiene i Natto er betydelig høyere.



Herman*
26.02.2021 kl 19:29 3559

Ja det er jo litt bittert. En skulle jo tro at de hadde rådført seg med selskapets største aksjonær før de anbefalte aksjonærene å akseptere budet.
In Time
26.02.2021 kl 19:13 3586

Aldri lett å vite hva som er best i dette gamet. For vel en uke siden lå kursen på rundt 23 kr. At du nå er har bundet deg til 35 er ikke noe å gremmes over. Jeg vet at det er noe usikkert avhengig av hva Kappa får tak i av aksjer. Tror de fikk noen i dag og. Det som undrer meg er at selgerne ikke setter prisen høyere.
Uansett gratulerer med en lønnsom avtale, og lykke til.
Redigert 26.02.2021 kl 19:17 Du må logge inn for å svare
Bjarne Kanin
26.02.2021 kl 17:38 3649

Computum.
Det forundrer meg at du da hadde det så hastverk å bli kvitt aksjene dine.
Tålmodighet er oftest lurt å ha, vet du, og stole mest på seg selv.
Hadde jeg gjort som deg, hadde jeg hatt det dobbelte i tapt gevinst.
Men skjønner hvordan du føler det. Surt er det.
Computum
26.02.2021 kl 17:22 3667

Allerede 0,5 mill i tapt gevinst på å stole på ledelsens anbefaling. Jeg gremmes. Slik går det når man skal være "smart": Da kaster man ut vinnerne og beholder taperne.
holmes
26.02.2021 kl 16:24 2568

Jo, men nå kan jo aksjen gå til 40 kroner i markedet eller man kan få et høyere bud fra Kappa som man må takke nei til (om man har bundet seg til den andre budgiveren).
Bjarne Kanin
26.02.2021 kl 16:08 2596

Jeg har bursdag i helgen, så dette er en flott bursdagsgave :-).
Cognac er kjøpt inn og ellers blir det god mat og vin, og hyggelig selskap.
livsstil
26.02.2021 kl 16:00 2607

Det er ikke feil å få kr. 35,- for aksjen hvis ikke Kappa legger inn bud på Natto. Aksjen er definitivt i spill, men jeg tipper franskmennene vinner frem til slutt, men det er mulig de på gi kr. 40,- for aksjene.
holmes
26.02.2021 kl 15:47 2637

Har noen her prøvd å ta kontakt med dem da? Hadde vært interessant å høre deres side av saken.

Bohans ringerunde i går fremstår nå som både desperat og litt flaut. Trist for de som signerte den og nå har bundet seg til å selge på 35 kroner.
livsstil
26.02.2021 kl 15:23 2684

Jeg er enig i det, men når de eier over 20% så er det heller ikke feil at de informerer hva de ønsker. De må vise litt anstendighet. Det er helt fair å kjøpe seg opp, men de har ikke gitt lyd fra seg side de la inn bud på kr. 12,75 og henstilte å ha dialog med selskapets største aksjonærer. Så vidt jeg vet har ingen hørt noe den siste tiden.
Bjarne Kanin
26.02.2021 kl 15:22 2683

Helt enig pips.
Har aldri solgt en Natto aksje, kun kjøpt, så hos meg blir det 'HOLD' til siste slutt.
Skulle ikke forundre meg om et meglerhus snart ringer rundt og prøver å kjøpe poster her og der, slik Kappa gjorde for en tid tilbake til 12,75.
Let the ratrace begin :-)
Mallone
26.02.2021 kl 15:17 2706

Kappa behøver ikke komme med formelt bud i første omgang da dette er tidkrevende og formelle krav må oppfylles. De kan gi feks DnB i oppgave etter børsslutt å sondere markedet om kjøp av nødvendige antall akskjer til en bestemt pris med kort tidsfrist. Det minker stadig på antall aksjonærer .Hvordan de vil forholde seg til pliktig tilbud har de nok fått vurdert.
pips
26.02.2021 kl 15:02 2729

Trekker man fra ca 60% i preaksept og legger til det Kappa eier, er det ca 20% aksjer igjen totalt. De fleste av disse kommer ikke til å selge i markedet. Derfor er det et svært begrenset antall aksjer tilgjengelig for Kappa for å nå 33% uten å komme med bud. Dette blir et rotterace. Hold på aksjene.
In Time
26.02.2021 kl 14:07 2831

Helt enig. Slik vi kjenner situasjonen nå, så er det ganske utrolig at det går ut aksjer for milioner. På 36. Utvilsomt mer å hente ved å hollde igjen eller å legge de for salg høyere.
pips
26.02.2021 kl 13:50 2864

Her må alle bare være tålmodige og ikke selge ut i markedet. Ved å holde presser man frem en reaksjon av Kappa. De skal ha mer. De kommer til å kjøpe uavhengig om kursen er 36,37 eller 38. Man har alt å tjene på å ikke selge i markedet nå.
holmes
26.02.2021 kl 13:42 2886

For å få til blokkering må jo Kappa få kjøpt en del aksjer til, hvor mye vil de betale for disse?

Et realistisk alternativ er at vi får 2 bud å forholde oss til.
Sukiyaki
26.02.2021 kl 12:56 2946


Det er sikkert mange aksjonærer som er usikre på hva de skal gjøre. Kappa sin agenda er nok blokkering. Blokkerer Kappa, hva skjer da?
pips
26.02.2021 kl 12:44 2969

Håper ikke for mange blir utålmodige og selger aksjene over børs til Kappa. Kappa er ikke ferdige med det de driver med. De kjøper ikke på 36 for å selge med tap til Lesaffre til 35. De vil tvinge igjennom blokkering eller oppkjøp. Skal man derfor selge er det bare å sette salgskursen høyt som Herman sier. Hvis man ikke må selge nå mener jeg alternativene er enkle. preaksept, vent eller legg salg på over 40.
Bjarne Kanin
26.02.2021 kl 11:55 3053

Kappa har nå 2 alternativer:

Fortsette å kjøpe seg opp til minst 33% (vil vel medføre høyere kurser)
eller
Komme med et høyere Bud

Noe annet ser jeg ikke for meg pt.
Mallone
26.02.2021 kl 11:54 3060

Kappa kan lykkes med sin strategi. Kjøpe flest mulig aksjer rundt 36 og så gi et høyt bud. Over 60% av aksjene er bundet opp mot franskmennene, så det er begrenset hvor mange som kan selge, men nokk til at Kappa når 33.33% og blokkerer. Om Kappa betaler godt for de siste prosentene betyr det lite totalt.
livsstil
26.02.2021 kl 11:43 3096

Hadde Kappa opptrådt korrekt burde de kommet på banen og sagt hva de ønsker å gjøre. De har nå sikkert over 20% av selskapet og da må du ta ansvar. Ønsker de bare å blokkere et bud eller vil selv kjøpe Natto? Det pågår et spill, men man må forvente at så store aktører opptrer profesjonelt og følger spillereglene.
Redigert 26.02.2021 kl 11:44 Du må logge inn for å svare
Herman*
26.02.2021 kl 11:41 3104

Nå burde vel Bohan og hans selskaper kjøpe de aksjene som trengs for å nå 67%? Ellers forsøker jeg å glede meg på deres vegne. Hvis ikke Bohan og Co vil kjøpe, så anbefaler jeg dere å legge alle salgsposter over 45 kroner. Hvis Kappa skal lykkes med å oppnå noe i nærheten av 33%, bør de betale mest mulig.
holmes
26.02.2021 kl 11:33 3124

Kappa flagger opp over 20% nå
In Time
26.02.2021 kl 11:19 3144

Nei Herman, det er du nok ikke. Slett ikke.
Jeg lurer på om noen vet hvor mange opsjoner Natto har delt ut som er gyldig for innløsning?
Bjarne Kanin
26.02.2021 kl 11:13 3144

Jeg selger til den som gir best pris. Hvem det blir er uinteressant for meg.
Det svettes vel litt på noen kontorer nå tenker jeg.
Stor omsetning hittil i dag og de meste er omsatt over budprisen på 35kr.
holmes
26.02.2021 kl 11:09 3153

Hvis Kappa kommer med bud på 40 kroner så selger jeg heller til dem hvis ikke Lesaffre legger seg enda høyere igjen.
Herman*
26.02.2021 kl 10:51 3212

Enig med livsstil. Kappa har opptrådt særdeles uryddig med unntak av en børsmelding i høst. Personlig tror jeg de ønsker å fusjonere med Natto, men det blir vel litt som å velte seg i grisebingen for så å by opp dama til dans....:-)
livsstil
26.02.2021 kl 10:41 3231

Hadde Kappa opptrådt korrekt burde de kommet på banen og sagt hva de ønsker å gjøre. De har nå sikkert over 20% av selskapet og da må du ta ansvar. Ønsker de bare å blokkere et bud eller vil selv kjøpe Natto? Det pågår et spill, men man må forvente at så store aktører opptrer profesjonelt og følger spillereglene.
Redigert 26.02.2021 kl 10:42 Du må logge inn for å svare