Frp’ere raser på sosiale medier

Slettet bruker
09.10.2018 kl 22:34 743

En leder for sin tid

Av: Kent Andersen 9. oktober 2018, 22:10

Statsbudsjettet var dråpen. Hvis det blir en dråpe for mye, så renner glasset over – men da er det ikke lenger små drypp som er problemet. Da blir hele glasset problemet. Alle dråpene som har samlet seg opp gjennom lang tid, kan både forklares og bortforklares hver for seg, men når det blir en dråpe for mye, handler det ikke lenger om små drypp. Da har man et systematisk, stort og tydelig problem. Det er partilederes jobb å hindre at det blir en dråpe for mye. Siv Jensen lot det renne over.

Det koker på sosiale medier, og det er medlemmer av Fremskrittspartiet som raser. De har svelget kameler så lenge som de orker, og funnet seg i innvandring, klimahysteri, fjerningen av Sylvi Listhaug, EØS-tilpasninger, ACER, og tidenes verste bompengeeksplosjon – alt for å lojalt slutte opp om regjeringsprosjektet. Men nå er begeret fullt.

Det enste de har fått igjen for sin frustrasjon, er forsikringer om at Frp får gjennomslag. Men hvor er det gjennomslaget? Hva er det? Ledelsen hever stolt at dette er et budsjett har et tydelig fotavtrykk fra Frp. Grunnfjellet derimot, murrer om systematiske løftebrudd , og det kan ikke et parti leve med. Vilje og virkelighet spriker for mye.

Hva er jobben til en partileder?

Det blåser friskt rundt flere partiledere. Både Støre og Hareide er i trøbbel, og grunnen er ganske enkel: Det er partilederens ansvar å sørge for partiets oppslutning. Kort og godt. Står oppslutningen stille eller synker over lang tid, ja da gjør man noe galt, og det er partilederens ansvar å fikse det. Klarer ikke partilederen det, så er det ikke riktig partileder. Så enkelt og brutalt er det. Kort forklart står Fremskrittspartiet bom stille. Fem års regjeringssamarbeid har ikke gitt noe løft. Det er ikke godt nok. Sorry.

Det er mange måter å skape oppslutning på: Man kan sitte i opposisjon, sitte i regjering, selge fett valgflesk uten innhold, importere nye velgere fra utlandet, piske opp misunnelse mot «de rike», være pen i tøyet eller mor godhjerta. Det er mange muligheter. Men det beste er å holde valgløfter, føre en politikk som virker, samt skape ny, frisk politikk som henger med i tiden. Det er oppskriften til Trump.

Det man ikke kan gjøre er å sitte passivt i et elfenbenstårn, håpe ingen legger merke til at noe holder på å gå alvorlig galt, og resirkulere bortforklaringer når noen viser bekymring. Ingen sier det er lett å være partileder. Men påtar man seg jobben, må man ikke bare trives med den. Man må faktisk gjøre drittjobben også.

Hva er Erna Solbergs og regjeringens politiske prosjekt?

Hva vil egentlig Erna Solberg med denne regjeringen – ut over å sitte i regjering? Hvor står hun politisk? Hva er hennes strategi for å skape entusiasme for konservatismen, høyresiden og borgerlig politikk? Hvordan forholder hun seg til de store endringene i europeisk politikk? Og hvordan gavner alt dette Fremskrittspartiet? Ouch…. Ingen i Høyre spør, så da får jeg gjøre det.

Høyre pleide å være en motvekt til Arbeiderpartiets sosialisme, men fremstår nå som et underbruk av Miljøpartiet de Gærne. Erna og Høyre har ikke bare adoptert en rødgrønn kullsvierto på globalismen, EU, EØS, islam, innvandring, avgifter, integrering, flerkultur og oppløsning av nasjonale verdier. Høyre har også adoptert det meste av MdG‘s ekstremisme når det kommer til klimahysteri, bilhat og sykkeltøv, fordi det var så himla populært i øyeblikket. Og dette er politikkens svar på å spise potetgull: Har du først åpna posen, er det nesten umulig å stoppe før du har spist ALT!

Og som om ikke det var ille nok:

Høyre er opprinnelig et søsterparti med Republikanerne i USA, noe som er ganske formelle greier. Men Høyre omfavner ikke Republikanerne, Trump eller konservatismen, gjør de vel? Ernas Høyre omfavner Obama, Demokratenes politikk, og er bestevenner med innvandrings-ekstremisten Angela Merkel. I praksis har Erna Solberg omformet Høyre til et nytt parti, helt frikoblet fra Høyres konservative plattform.

Var jeg høyremann ville jeg gjort opprør. Var jeg leder for Frp, ville jeg aldri vært bestis med en sånn partileder. Jeg ville vært ytterst kritisk, skeptisk og ivaretatt høyresidens interesser uten sjenanse. Det har noe med signaler å gjøre. Signaler er viktige, og har ingenting med ord å gjøre. Det har med handlinger å gjøre:

Budsjettet viser tydelig at denne regjeringen har droppet all borgerlig og konservativ politikk, til fordel for liberalisme, lyseblått sosialdemokrati, og business-as-always. Den har ikke noe politisk prosjekt! Den forholder seg ikke til forandringene som raser rundt Norge. Det blir bare snillisme, minste motstands vei, tomme ord, og dårlige bortforklaringer. Og hva skal konservative og nasjonale velgere gjøre da?

Et gigantisk konservativt høl, i en tid da konservatismen har en renessanse

Hva har Siv Jensen gjort de siste fem årene for å overbevise kristne, konservative og patriotiske velgere at Fremskrittspartiet er rette valget? Sånn helt konkret? Hva har hun gjort for å stille seg på linje med Trump, Brexit, Sverigedemorakratene, Dansk Folkeparti, Norge, norske verdier, norske interesser, klimaskepsis og motstand mot EU?

Hva har hun gjort for å profilere Fremskrittspartiet som det eneste partiet som garanterer borgerlig politikk og mindre stat, nå som alle andre partier har blitt islamofile-klima-sosialister? Ingenting.

Siv Jensen har tviholdt på at Frp er et liberalt parti som før, Europa er som før, at Høyre ikke er på vei ned i venstresidens bunnløse pengesluk. Men skal man ha troverdighet, må man også henge med på utviklingen. Å ta avstand fra Sverigedemokratene og Dansk Folkeparti, samtidig som man logrer for EU med ACER, bli sugd mot det røde tøvet av Høyre, Venstre og Krf, og la bompenger eksplodere, ja det ordner bare ikke biffen. De er feil strategi. Det er ikke å gi litt & ta litt. Det er å selge arvesølvet.

Samtlige partier og partiledere er bakpå

La meg presisere: Slik jeg ser det, var det ikke galt å velge Siv Jensen som leder. Det var aldri noe galt i å gå i regjering. Det var aldri noe galt i å samarbeide med Høyre og Venstre. Det var aldri galt å inngå kompromisser, slik man dessverre må i regjeringssamarbeid. Nei, hør nå her:

Problemet er at tiden og utviklingen løp fra hele opplegget. ALT forandret seg! Europa og det sosialdemokratiske liberal/globalistiske prosjektet ble flippet over på ryggen som ei skilpadde i 2015, og Siv Jensen tok aldri tak i det. Siv Jensen er finansminister, og dermed nestkommanderende etter Erna Solberg, noe som gjør bindingen til regjeringsprosjektet svært sterk. Det hadde sikkert gått brillefint så lenge Europa hadde vært stabilt som før, og Høyre drev med borgerlig, konservativ politikk som før. Men sånn er det ikke lenger.

Europeisk politikk er destabilisert av et sammensurium av islam, masseinnvandring, uro, EU-motstand, finanskrise, eurokrise, migrasjonskrise, Brexit, Trump, splittelser og folkeopprør. Dette handler ikke lenger om høyresiden mot venstredsiden. Det handler om patriotisme mot globalisme, og Høyre valgte det siste, fordi Erna er en taktiker og følger alltid minste motstands vei.

Det tjener Høyre på enn så lenge. Hun bare sier «mer til alle» så blir folk flest fornøyd, fordi alle tror det innebærer stabilitet. Men det som tjener Erna, lammer Frp, så her trengs det en dyprens. Politisk plumbo. Alt står stille i Frp, for Jensen prøver å gjøre to gigantiske jobber samtidig. Det kunne kanskje fungert hvis alt var som før. Men ikke nå lenger. Partiet er politisk punchdrunk, og ingen tar rattet. Nei, dette er ikke godt nok.

Europa 2013 og Europa 2018 er to forskjellige ting

Alt som fantes av politiske «sannheter» i 2013, er frakjørt og overkjørt, og ingen norske partier tar det inn over seg. De fortsetter som om alt er som før, eller at den gamle tiden kommer tilbake.

Velgerne derimot – de merker forskjellene, særlig i europeiske land som er beriket med alle de våpenføre, mannlige «tannlegene og ingeniørene» fra MENA-land. De merker uroen og turbulensen i hverdagen, og de begynner å bli alvorlig skremt og forbanna – med all mulig grunn. De leter etter noen som henger med i tiden, og som snakker deres og nasjonens sak.

Amerikanerne har funnet Trump. Svenskene har funnet Åkesson. Italienerne har funnet Salvini. Ungarere har funnet Orban. Danskene Inger Støjberg og Pernille Vermund. Nordmenn fant Listhaug. Nasjonalkonservative politikere finner hverandre. Og hva gjør Siv Jensen? Hun tar avstand. Det holder ikke.

Hva har regjeringssamarbeidet gitt Frp og Frp velgerne? Helt konkret?

Det er fint å jobbe fra innsiden av regjeringen, men virker det? Fem år med regjeringssamarbeid har gitt oss enorm familiegjenforening, mer bompenger enn noengang, mer klimahysteri, endeløst med EØS-direktiver, enda større offentlig sektor, et NAV-budsjett på over 500 milliarder, og mer sløsing på bistand og integrering som ikke virker. Det har det gitt oss ACER, som for alltid vil stå som en svikefull skamplett i Nei-til-EU partiet Frp. Det skulle aldri skjedd!

ACER var en symbolsak som fikk vannet til topps i begeret, uten plass til en dråpe til, men Frp ledelsen forsto aldri alvoret. ACER handlet ikke om strøm. ACER handlet om Norge! ACER er symbolsaken som viser at Høyre ikke lenger jobber for Norge, men for EU, og Frp satte aldri foten ned. Og hvor skal grensen gå da? Når blir kamelen for stor? Hvor mye er nok? U tell me.

Og så kommer statsbudsjettet:

Statsbudsjettet sveller offentlig sektor, gir Norge 3000 flere «flyktninger» som skal berike Venstre, og koste alle andre milliarder. Sukkeravgiften er ikke fjernet for næringslivet. Bistandsbudsjettet sveller som en bolledeig på varmt badegulv. NRK-avgiften stiger igjen. Det øses ut penger på flere integreringstiltak som aldri har virket, mens HRS får kutt i støtten. Det blir altfor mange røde kluter. Men ikke minst:
Slettet bruker
09.10.2018 kl 22:34 743

Bompenger eksploderer. Hundrevis! Tøvete klimapolitikk har erstattet samferdselspolitikk, næringspolitikk, energipolitikk og sosiale hensyn, med Frp ved rattet. Frp har hatt samferdselsministeren i årevis, og han kunne satt hardt mot hardt, og sagt «kreves det bompenger, blir det ingen ny vei. Basta». Men nei. Alt ble godtatt for at det skulle lukte asfalt.

Vel: Folk flest bryr seg mer om rettferdighet og pengene sine, enn ny asfalt. Regjeringen øser ut penger, og avgiftene eksploderer for å dekke gildet – på Frp sin vakt. Partiledelse kaller dette et budsjett med klar Frp-profil, men det er det bare partiledelsen som ser, gjennom vinduet på en sort limo. Bah!

Hva er Frp,s politiske prosjekt?

Nå som venstresiden har gjort liberalismen til latter, og Høyre har forlatt konservativsmen – hva skal Frp gjøre? Hva er planen? Snart er det EU-valg og Salvini og Le Pen sitter i Roma og legger strategier for Europas nye høyreside. Hva mener Frp om det? Hvor er det politiske verkstedet? Hvor er den nye tenketanken som skal håndtere og rådføre? «Vi befinner oss i et historisk øyeblikk» sier Le Pen – men Siv Jensen sier ingenting. Hun har tatt avstand til «populistene», som Gahr Støre. What?

Et «showdown» er på vei i Europa. Hvem skal Frp slutte seg sammen med i stormen som kommer? Venstresiden og globalistene kommer ikke til å gi seg frivillig. De vil kjempe for EU, grenseløshet, innvandring, islam og sosialisme til de selv blir infiltrert, spist og utslettet av islam. Bare en sterk og samlet høyreside kan stoppe det selvmordet. Så hva er Frps politiske prosjekt? Sitte i Regjering? Samarbeide med et Høyre som har forlatt fornuften? Hva skal det forestille? Hvorfor?

Fremskrittspartiet: Et nytenkende liberalkonservativt parti?

Bompengene er dråpen som viser en systemfeil: Frp jobber ikke for Frp-velgerne lenger, men for regjeringskollegiet, Erna, Høyre, EU og globalismen. Alt går på gammel vane. Protestpartiet har blitt et eliteparti. Nå må noe gjøres med det, for grunnfjellet i partiet står klippestøtt der det alltid har stått: Mindre stat, skatter, avgifter, hysteri og utland. Mer Norge, nasjonale interesser, fornuft og omsorg for vårt og våre egne.

Det grunnfjellet rikker seg ikke. Her er det ledelsen som må komme seg tilbake til fjellet. Men det må overlates til en ny kost for nye tider. En leder med et nytt politisk prosjekt, uten bindinger, vennskap og historie til alt som var før – og med tid til å pleie partiet og velgerne, og lite annet. En leder som krystallklart irettesetter Høyre og den grønnrøde røkla, og som kompromissløst vil ivareta borgerlig politikk, nasjonalstaten, norsk kultur og norske interesser mot dysfunksjonell sosialisme, globalisme, klimahysteri, og islam.

Frp har ikke utspilt sin rolle. Og Norge trenger ikke et nytt nasjonalkonservativt parti. Det Norge trenger er et vitalisert Frp med en leder som skaper ny dynamikk med ny, tøff, nasjonal politikk. Fremskrittspartiet bør bli Europas første liberalkonservative parti, som samarbeider med den nye høyresiden i Europa. Her er det så mye jobb å gjøre, at man burde startet for årevis siden. Takk for innsatsen Siv, men gi stafettpinnen videre. Det er en tid for alt.

https://www.document.no/2018/10/09/en-leder-for-sin-tid/
kokkohill
09.10.2018 kl 22:38 738

Vi trenger ett nytt parti som har det beste fra FRP og SP.

Norge først ,men ikke Norge alene.

Slettet bruker
09.10.2018 kl 22:40 736

H, FrP og V: Kvitt dere med alle kjærringene!
Slettet bruker
09.10.2018 kl 22:42 731

Globalist-Erna og Pedo-Grande ønsker at begeret skal flyte over for FRP så de forsvinner ut av regjering i bytte mot imamsleikerpingla. Bilderberg-Siv melder seg ut av FRP og fortsetter i venninneregjeringa. FRP kommer til å få kjempeoppslutning ved neste valg og kan sitte på stortinget og vippe alle avgjørelser! Yeah! ;-DDD
Slettet bruker
09.10.2018 kl 22:56 722

Sjekk Sivs FB side og les kommentarfeltet. Folk er SÅ skuffet og forbanna over FrP.
Slettet bruker
09.10.2018 kl 23:09 712

Det MÅ gjøres som jeg sier over her, ellers vil det gå som Ragnar Larsen sier i denne artikkelen:

https://www.document.no/2018/10/09/frp-har-utspilt-sin-politiske-rolle/
Slettet bruker
10.10.2018 kl 00:27 683

Hvorfor er ikke høyrevelgerne skuffet?

Har de glemt hva Høyre gikk til valg på i 2013 og 2017?

Krigen mot byråkratiet, kampen for norsk eierskap, og private arbeidsplasser. Hva skjedde med det?

Hva skjedde med den diskriminerende og ødeleggende formueskatten?

Fytti hælvete. Denne Høyreregjeringen er en gedigen skuffelse.

Hva skal vi egentlig med alle de sosialistiske partiene når vi har sånne «høyre» partier?

Byråkratiet har vokst betraktelig, og formueskatten blir vi visst aldri kvitt. Det er VERRE nå for norske selskaper og bedriftseiere enn det var for fem år siden da AP og resten av sosialistene styrte.
Slettet bruker
10.10.2018 kl 00:41 676

Glemmer høyrevelgerne virkelig så fort?

Jeg husker godt alt svadaet Erna & Co lovte under begge valgkampene. Så fort valgene var vunnet var løftene glemt.

De peanøtt justeringene de har gjort i riktig retning, reverseres øyeblikkelig når AP & Co tar over igjen.

Formuesverdien på næringseiendom har økt fra 40% til 100%, da hjelper det ikke stort å skru ned satsen fra 1,0% til 0,85%, og AP har allerede lovet å skru den opp til 1,2%.

Én million kostet altså kr 4,000.- under Jens, kr 8.500.- nå, og kommer til å koste kr 12.000.- når AP tar over. Formueskatten blir altså tre ganger så høy!

I tillegg har prisene steget betraktelig takket være statlig manipulering av renta, og kronestupet (takket være statlig vanskjøtsel). La oss si at prisene har steget 50% på papiret, så skal altså norske bedrifter betale 4,5 ganger så mye i formueskatt for næringslokalet sitt som de gjorde for fem år siden.

Men alle partiene og journalistene er helt enige i at dette er skatteletter?! Og det norske folket blir lurt trill rundt og tror jo på dette!

Ja det er skikkelig næringsvennlig polletikk, gett !
Redigert 10.10.2018 kl 00:43 Du må logge inn for å svare
artig
10.10.2018 kl 08:39 642

Jeg forstår ikke hvorfor folk går rundt og innbiller seg at noen som helst på stortinget, og da spesielt høyre og frp, er tilhengere av en nasjonalstat og norsk eierskap til våre ressurser.
Se på hva de gjør, ikke hva de sier.
Det er selvfølgelig mulig å bytte ut ledelsene i de partiene som er representert på stortinget i dag.
Men, jeg tror det er bedre å vende øynene mot nye parti med ledere som ikke er en del av "klubben" på stortinget.
Noen av de er jo faktisk Norges-parti. F.eks: PDK, Alliansen og Kystpartiet.
ladaen7,30
10.10.2018 kl 08:55 638

Hva har regjeringssamarbeidet gitt Frp og Frp velgerne? Helt konkret?





Ingenting, alle FRPs gamle hjertesaker er overkjørt eller solgt til høystbydende, saker som mindre skatt, mindre avgifter, mindre innvandring, mindre sløsing av penger i bistanden, mindre administrasjon osv osv.
Idag betaler folk mer avgifter enn noensinne, bompengeeksplosjon, øket innvandring i det nye budsjettet, stor økning i bistand, administrasjonen øker som aldri tidligere osv osv.

Hva hjelper det at det bestemmes at folk skal få en hundrelapp mindre i skatt når avgiftene øker med tusenlapper?
Norske regjeringer leker seg med budsjetter andre land kan se langt etter men allikevel så øker avgiftene som aldri før

Hva er egentlig forskjell på denne regjeringen og den forrige? De gir en skvett med den ene hånden mens de øser inn med den andre hånden.

Arne fikk rett da han sa at det var viktigere å kjøre svart Limmo enn å drive politikken sin.
nekkejk
10.10.2018 kl 09:53 612

Ingen grunn til å være overrasket.
Et parti som sprer om seg med valgflesk som er umulig å innfri, vil møte veggen når de kommer i posisjon.
De lovet gull og grønne skoger i bøtter og spann.
Men nå er de i posisjon og har fått virkeligheten rett i fleisen.
Dumme velgere lot seg forlede til å tro at politikken deres var mulig å gjennomføre, og stemte på dem.
Man kan bare undres over at de virkelig trodde på løftene deres.
ladaen7,30
10.10.2018 kl 10:05 607

Som om at de andre er stort bedre, jøss.....
Slettet bruker
10.10.2018 kl 10:31 592

«Dumme velgere lot seg forlede til å tro at politikken deres var mulig å gjennomføre, og stemte på dem.»

Hva er umulig å gjennomføre?

Er du virkelig så konform at du ikke blir opprørt over at det norske statsbudsjettet er tre ganger større enn det svenske (ift. antall innbyggere)?

ALT burde altså være mulig her, hvis staten slutter å sløse vilt med befolkningens penger.
ladaen7,30
10.10.2018 kl 10:44 587

Skjønner ikke helt hva Neket klager over, han elsker jo bare avgifter.

Politikerne prøver ikke engang å spare inn men øker utgiftene i et stadig økende tempo, 3000 nye innvandrere og en milliardøkning i U-hjelpa samtidig som at de hevder at velferden er i fare pga pengebruken......

Fytte rakkern for noen sauer.
nekkejk
10.10.2018 kl 10:44 585

Selvsagt er de andre bedre. Frp er i særklasse de mest livsfjerne når det gjelder valgløfter.
Jomma123
10.10.2018 kl 11:09 575

Norge går til helvete med den politikken som er blitt ført de siste 30 årene men ingen bryr seg. Norge med 5 mill innbyggere skal redde verden. Øse ut penger er vi så jævla gode til. At de pengene hentes inn med stadig større avgifter på alt gir politikerne blaffen i. Nå skal jeg ikke nevne parti for dette gjelder alle partiene som er på stortinget. Tilfeldig at det starta med at kvinnfolka kom inn i hopetall på tinget? Kast ut hele haugen fra tinget og start med blanke ark der mannfolka styre.
ladaen7,30
10.10.2018 kl 11:24 567

Dumme velgere lot seg forlede til å tro at politikken deres var mulig å gjennomføre, og stemte på dem.





Selvsagt er politikken mulig å gjennomføre, man leser hver dag om politikernes sløsing av penger i milliardklassen men hvorfor skulle de slutte, landet er fult av slike som ser ut til å bare elske avgifter.
Det er jo bare å se på budsjettene som de leker seg med, budsjetter som andre land bare kan se langt etter men allikevel så betaler nordmenn langt høyere avgifter enn andre land.

Makan til overbudspolitikk finnes vel knapt andre steder man kan sammenligne seg med.