ZENA - Kataklysterisk oppgang i vente! KANAKAS!!

Slettet bruker
ZENA 19.02.2021 kl 14:44 70549

Her er det kataklysterisk oppgang i vente!
Nå har den ligget lenge nok og lagget og festen kan begynne for alvor. Her er det bare å stålsette seg for sinnsvake kurshopp.

Kjøp med begge hender!!

GO KANAKAS!!
Herman*
13.03.2021 kl 20:42 3582

Nei, men det skinner vel i gjennom at de ikke akkurat er perlevenner.
Fakevenues
13.03.2021 kl 20:54 3556

AC har jo sendt ut PM der han skrev:
23.12.20: Zenith Energy Ltd. ........ has received official confirmation from the Ministry of Hydrocarbons of the Republic of the Congo that its local subsidiary, Zenith Energy Congo SA ("Zenith Congo"), has been selected as the successful bidder for the award of a new 25-year licence to operate the Tilapia oilfield (“Tilapia II”).

10.2.21: Zenith Energy Ltd........ has now received formal confirmation regarding the successful completion of the Inquiry of Public Utility (Enquête d'Utilité Publique) ("IPU")

Altså 2 formelle bekreftelser, og at det er den politiske behandlingen som gjenstår. Fra andre land har jeg vært borti at de kan være en periode før valg der politiske saker ikke blir behandlet. Tenker at vi nå bare venter på at valget skal bli gjenomført og så er det behandling av PSC og lisens. Jeg vil anta at forhandlinger om PSC har blitt gjenomført, så da skal bare dette gjennom politiske avstemninger.
Slettet bruker
13.03.2021 kl 22:11 3481

Når var valget igjen?
Slettet bruker
13.03.2021 kl 22:15 3482

Anbefaler deg å lese brevet sendt til zenith fra kongolesiske myndigheter I følge brevet kom det vesentlige negative ting frem i IPU(som ikke er nevnt av zenith) Blant annet at de ikke har penger eller bevis på at de har tilgang til kapital.

Noen som vet om de fremdeles ikke har fått brevet?
Fakevenues
13.03.2021 kl 22:16 3498

Slettet bruker skrev Når var valget igjen?
Presidentvalget er 21. mars
Nano Rekyl
13.03.2021 kl 22:40 3453

Hvor har du det i fra at de ikke har penger til lisensen? Er det fra brevet du henviser til wassa? Ut i fra de pengene Zenith har hentet inn til selskapet så har de penger til lisenser og hadde de ikke hatt penger så ville de hentet inn penger via en EMI vil jeg tro! Dette har AC kontroll på for å få dradd disse lisensene i land for selskapet! Det er slik jeg leser og ser for meg landskapet for selskapet! Som sakt hadde jeg ikke investert i Zenith om jeg ikke hadde hatt trua!
Slettet bruker
13.03.2021 kl 22:50 3415

Nå skyller vel CONGO 5,3 millioner dollar til Zenith CONGO. Så de kan jo starte med å hoste opp disse! 🤷‍♂️🤣.

Jeg er sikker på at dette går veien og AC har hatt rett og snakket sant det siste året og særlig fra i høst 2020.

Fatter ikke se som tør stå utenfor og vente..
Slettet bruker
13.03.2021 kl 22:51 3414

Fra brevet ja. Ingen som vet hvor mye penger de forlanger de kan stille garanti for. Å med several manglende elementer som kom frem i IPU kan man jo bare fantaser om andre ting som ikke er på plass. Husk at zenith har en mikro organisasjon å det er mange ting som skal på plass før man får en lisens selv i Afrika.

Goma points out that the review makes no reference to this permit and claims that investigations also threw up several missing elements, including the absence of a bank guarantee provided by Zenith's parent company and of legal documents proving the connection between Canoel Italia (the Congolese subsidiary visited by review panel) and Zenith Energy.
Gullhaugen
13.03.2021 kl 23:07 3386

Deg har vi sluttet å høre på så du kan slette profilen din ..din tulling.Du er faktisk den største idioten og nullet jeg noen gang har vært borti.
Stockdance
13.03.2021 kl 23:07 3393

« Å med several manglende elementer som kom frem i IPU»

Kunne du ha listet opp disse slik at det blir lettere å få en oversikt for de som vurderer å kjøpe aksjer her?
Nano Rekyl
13.03.2021 kl 23:19 3356

Om jeg ikke husker feil så har vel Zenith ikke mottatt dette brevet og holder vel på med å saksøke denne avisen som har så stor troverdighet! Vet ikke mange ganger denne avisen har tatt feil ang. Zenith, men pytt pytt med det tenker vel du wassa! For meg har den avisa null troverdighet når det gjelder deres artikler.
Slettet bruker
13.03.2021 kl 23:23 3338

Ikke vits å si slik. Bra med folk som er både positive og negative.
Lite vi får gjort med fremdrift og påvirkning uansett!

Nei spill musikk, mens vi venter!

https://youtu.be/WwD1VPPD-FA
Slettet bruker
13.03.2021 kl 23:27 3349

Da kan de ikke ha god kontakt med myndighetene om de ikke mottar brev som sendes. Hvorfor ble AC så sint og poengterte at Goma kom til å forsvinne om de ikke brevet er tilfelle? AI er en seriøs avis om dere ikke skjønner det er dere dårlige til å Google.
Nano Rekyl
13.03.2021 kl 23:45 3312

Klart at AC blir sint når det kommer slikt ut i pressen uten at de har mottatt dette brevet! Klart AC blir sint etter antall negativitet rundt selskapet med svertekampanjer mot selskapet. Tror ikke du hadde vært så blid om naboen din gikk til den lokale avisa de å sverta din bedre halvdel uten at du fikk et forvarsel!!! Men jeg skjønner du har Zenith langt opp i halsen av en eller annen grunn. Den som kommer med mest saklige innlegg her er AQ, Herman, svartsyn, Stockdance og noen til! Du wassa er ikke en av de noen til om du skulle være i tvil om det!
Herman*
14.03.2021 kl 00:06 3242

Nå er ikke Wassa balansert ei heller ønsker han selskapets beste. Det er dog verdt å få med seg hva han sier som en kontrast til den bunnløse optimismen og til dels naiviteten som enkelte viser i forhold til Zenith. For å gå litt inn i materien: AC hevder at de har dokumentasjon som viser at IPU'en er gjennomført. Hvis vi ser på børsmeldingen fra desember, kan det virke som en ferdigstillelse (completion) av IPU er det som trengs for å gå videre. "In accordance with Congolese procedures for the award of new hydrocarbon licences, the award of Tilapia II is subject to completion of an inquiry of public utility (enquête d'utilité publique) ("IPU") to be organised and performed by the Ministry of Hydrocarbons during the month of January 2021". Så hevder denne byråkraten at Tilapia ikke er nevnt i IPU, noe som helt sikkert er korrekt men ikke relevant (vil jeg tro). Slik AC fremstiller det, er en IPU nødvendig for å bli kvalifisert til å få lisenser i landet-uavhengig av hvilke lisenser vi snakker om. Som han sa på investor call: En IPU kan åpne døren til lisens nr. 2, 3, 4 osv. Så kommer vi til punktet om et dokument fra Italia som viser sammenheng mellom div selskaper. Dette tror jeg ikke er en big deal,men vedkommende ønsker nok bare oengtere at det ikke er noe poeng å skryte av at IPUen ble gjennomført "successfully" når et par formelle dokumenter mangler.

Hun mener også at det er manipulerende og en "over reach" å signalisere at Zenith er klar for å forhandle en production sharing agreement, da det strengt tatt er hennes jobb å gi grønt lys til neste fase. (yrkesstolthet osv). Så har vi dette med bank garanti. Her har vi mange muligheter, og selskapets stillhet gjør jo at det blir mye spekulasjon. Teori nr. 1 er at en bank garanti er helt standard i forbindelse med en IPU-før lisenser tildeles. Her kan AC hevde at dette ikke er en standard forhandling når dere (Congo) skylder oss 5.7 milll dollar. Bank garanti-my ass osv. Alternativ 2 er at de faktisk må stille en bank garanti, og at AC er inneforstått med at denne må komme før lisensen kan ratifiseres. For å få en slik garanti mener han at han trenger en godkjenning i Tunisia, en godkjenning som er laaaangt på overtid. Dette vil ikke bare frigjøre cash allerede på konto, men han kan også sikre prefinansiering for fremtidig oljesalg og dermed frigjøre en god del kapital. (som igjen gjør at en bank garanti ikke er noe problem)

Så til Wassa: Kan du ikke kjøpe deg et par mill aksjer i Zenith som en lottokupong? Selskapet er ekstremt eksentrisk-borderline tvilsomt, men lykkes de kan vi snakke mange hundre prosent i løpet av året. Som aksjonær kan du drive med litt voksenopplæring og få aksjonærene trygt plantet på jorden. Tror aldri jeg har vært aksjonær i et selskap med så mange ekstatiske aksjonærer og det skremmer vettet av meg.
Redigert 14.03.2021 kl 00:21 Du må logge inn for å svare
Stockdance
14.03.2021 kl 06:35 3077

Jeg er fullstendig enig med deg i at en må forsøke å ha et balansert syn på dette. Det jeg skulle ønske er at for eksempel Wassa kan ta seg tid til å forklare litt mer rundt de påstander som legges frem da det blant annet for meg selv vil bli lettere å forstå hva som egentlig ligger bak de. Derfor håper jeg Wassa vil ta seg tid til å forklare hva som menes med:

« Å med several manglende elementer som kom frem i IPU»

Dersom Wassa kan liste opp disse tror jeg det blir lettere å få en oversikt for de som vurderer å kjøpe aksjer her? Finansiering er vel ett av elementene, men fordi several betyr mange ser jeg for meg en lang liste over mangler.
BlackPearl
14.03.2021 kl 07:25 3059

Noen som har «kopi» av brevet, eller link til den? får ikke åpnet linken som ligger på wassa sin innlegg
Slettet bruker
14.03.2021 kl 07:29 3079

Goma points out that the review makes no reference to this permit and claims that investigations also threw up several missing elements.

Poenget er at det er nevnt 2 mangler i artikkelen. Hvor mange flere det er kan man bare spekulere i. Ikke jeg som påstår at det var mange mangler som kom frem under IPU, men Goma. Klarer en oljemygg(one man show) med mikro organisasjon å få mange slike mangler på plass?
Stockdance
14.03.2021 kl 07:56 3124

Jeg hadde håpet at du som ellers gir meg inntrykk av å være en oppegående person som vet mye om Zenith kunne gi meg svaret på dette.

Så lenge det ikke vises til andre mangler enn kun de to som er spesifisert foreslår jeg at vi ser litt nærmere på de. Jeg er ingen ekspert på dette, så jeg håper dere som har kunnskap kan bidra litt her. Vennligst korriger meg dersom jeg er helt på jordet.

1. Bankgaranti
Her stiller jeg spørsmål ved nødvendigheten av denne når vi vet hvilket utestående krav Zenith har til gode.

2. Dokumentert forbindelse mellom Canoel og Zenith
For det første har jeg vanskelig for å tro at AC kan ta med seg en afrikansk delegasjon for å se på hvordan en annen bedrift "styrer sin butikk". Det første jeg finner når jeg søker etter Canoel og Zenith er følgende:

"On March 23, 2011, Zenith established Canoel Italia S.r.l. (“Canoel”) an Italian subsidiary of the Company, in order to enable the Company to have an Italian operating entity and thereby have the possibility to be awarded oil and gas production and exploration assets posted for auction by the Italian Ministry for Economic Development."
https://wp-zenith-2020.s3.eu-west-2.amazonaws.com/media/2020/03/26141203/Zenith-MDA-FY-2019-FINAL.pdf
Slettet bruker
14.03.2021 kl 10:05 3024

1. At noen skylder selkapet penger(som langt i fra er sikkert de får) er ingen bankgaranti. At SNPC skylder Zenith/AAOG er noe som burde vært løst for lenge siden. Til sommeren er det vel 2 år siden SNPC overførte penger til operatør av Tilapia. Prøv å gå til banken å lån penger med en fordring som sikkerhet. Nå har vel Zenith også 1.8 mill euro i gjeld uten at de har noe av særlig verdi.

2. Her kan det være noe juridisk som jeg ikke kan svare på. Skulle tro at det ikke var et problem. Og derfor enda mer mistenksomt at det blir nevnt som et problem.
Zenith eier 98.64% av Canoel.

Nano Rekyl
14.03.2021 kl 10:07 3019

Alle kan jo spy ut et par påstander og henge på et par til i et brev uten å begrunne de wassa! Har du ikke skjønt at denne Goma dama ikke liker folk! Ho er mannevond!!! Nei jeg har ikke troverdighet til den avisen og Goma!

Veldig bra innlegg Stockdance stå på videre!
gravemaskinen
14.03.2021 kl 10:18 2985

Noen som har et solid svar på hvor mye det produseres i Italia om dagen? Står 55 boe og noe gass,... De må vel tjene noe nå på en oljeprid6nær 70 dollar.. Eller er det break even prosjekt?
Ellers er det fint med Twitter rykter, selv om det har hvert flere sånne siste måneder uten substans.. Aker brygge fest til sommeren om han greier å lande noe etter hvert
Slettet bruker
14.03.2021 kl 10:23 2991

Boe er inkludert gass. 6 mcf er det samme som 1 BOE.
Slettet bruker
14.03.2021 kl 10:25 3061

GOMA er jo ikke hvem som helst da. Er jo ikke en tilfeldig person. Om du mener myndigheter bare spyr ut slike påstander da tror du vel også at et selskap slik som Zenith også kan gjøre det?
Gullit
14.03.2021 kl 10:30 3087

Du sier de har 1,8 millioner euro i gjeld( noe som for øvrig er veldig lite innen denne sektoren) men så sier du de ikke har noe særlig av verdi... du legger vekt på den lille gjelden, så bagatelliserer du verdiene.. hvorfor holder du på sånn?
Nano Rekyl
14.03.2021 kl 10:37 3100

Goma er en bitter dame i mine øyne! Hun har vel hatt noen utalelser som er av den rasistiske typen! Det er overhode ikke bra å ha slike holdninger i en så viktig stilling! Vi så hvordan det gikk med Listhaugs skriveri på FB!

En annen ting å ha en gjeld på 1.8M euro er jo ingenting for et selskap i dag! Tror ikke det er noen problem å hente det inn for å dekke den gjelden! Det kan dekkes inn via en liten EMI om det skulle være aktuelt!
n3wbie
14.03.2021 kl 10:59 3074

Holder på sånn? Synes det er sunt å ha litt balanserte meninger i dette. Vil vel hevde at wazza begrunner standpunktet sitt langt mer enn andre her.
Redigert 14.03.2021 kl 10:59 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.03.2021 kl 11:07 3074

Amatørforståelse (kun et par måneders småsøking på nett) Kongo coming in. Plukk mer enn gjerne ned alt som virker misforstått!

Goma er ikke hvem som helst og AI er heller ikke hvem som helst. Jeg leser vel begge disse aktørene som sterkt kritiske til enhver ikke afrikansk innblanding. Så kan vi sette hvilken merkelapp vi vil på kommunikasjonen deres.
Goma kan bruke AI til å posisjonere seg for en del av kaka, kun være motstander av vestlig posisjonering...eller reellt ønske reformer og åpenhet.

Både historisk og nylig (med lave oljepriser) er vel regelen heller enn unntaket at fossile verdier på budsjettene vaskes inn til folk i posisjon bak kredittfinansierte infrastrukturprosjekt (Kinagjeld og kinaselskap som ikke ansetter lokalt stort sett) samtidig som ikke afrikanske partnere tar resten ut av landet (ihht avtale). Tap-tap for den jevne kongoleser altså. Deres spede forsøk på et oljefond er helt inntørka og nå nylig har de fått et på nåde lån fra IMF. Fransk: https://information.tv5monde.com/afrique/republique-du-congo-un-pays-sous-perfusion-entre-dependance-au-petrole-et-opacite-des

Så nå valg.. Lite ser ut til å endre seg, opposisjonen er vel mer eller mindre forhåndseliminert (og det kan man ha ulik oppfatning av i seg selv)
Presidenten har noe skarpere øyne på seg med overvåking IMF, men får trolig mandat til å sette sammen egen administrasjon helt på nytt etter valget. I tillegg er presset på å få opp enhver form for produksjon ekstremt høyt.

Jeg er selv usikker mtp disse påstandene.
Tror ikke de spys ut, noe er det. Det kan være en fjær/formalitet/teknikalitet eller mer - både avsender og nyhetskanal har også sin agenda. Hvem som blir hørt tenker jeg vi ser raskt etter valget er klart (sendes goma inn/ut).
Redigert 14.03.2021 kl 11:10 Du må logge inn for å svare
Gullit
14.03.2021 kl 11:23 3075

Dust. De har pittelitt gjeld som han fokusere på så bagatelliserer han alt som er av verdi.. blir så gjennomskuet. Ha en fin søndag. 5 mil no💪
n3wbie
14.03.2021 kl 11:47 3023

Fint nivå du legger deg på. Ditto søndag

Slettet bruker
14.03.2021 kl 11:48 3029

Hvor mye verdier har de da? Klarer du å svare på det? Zenith kan bare kjøre en emisjon ja. Det er de veldig flinke på.
Nano Rekyl
14.03.2021 kl 12:03 3002

Wassa dette vet du like godt som meg at en EMI ikke er en negativ faktor så lenge det er med til å utvikle et selskap!
Herman*
14.03.2021 kl 12:23 2958

Zenith har en liten pipip i hånda og 25 strutser på taket, noe market cap også reflekterer. Hvis situasjonen er den samme om 3-4 mnd, er det nok grunn til bekymring. Ting kan dog skje fort. Tunisia, Nigeria og Congo kan alle i prinsipp være avklart i løpet av få uker.
Slettet bruker
14.03.2021 kl 12:38 2929

Sammenlignet med feks IOX som har betydelig mer produskjon og reserver en det Zenith har så er Zenith kraftig overpriset mener jeg.
Slettet bruker
14.03.2021 kl 12:53 2909

Godt du er her med dine gode bidrag da Liverbirds.
Liverbirds
14.03.2021 kl 13:33 2829

Jeg forholder meg til meldinger fra selskapet 👌 Hvorfor du synser hver dag til alle døgnets tider aner jeg ikke.
Billyjojimbob
14.03.2021 kl 13:44 2796

Fint at de som ikke eier kommer og synser,ingen gidder det uten baktanker,mange ulike strategier og agendaer ute å går her,skaper innteresse om ikke annet,spennende om det blir noe å skryte av fremover,litt lei av 13 øre nå i oljens år👍