Spent på Aqua til uka.

Soj
AQUA 21.02.2021 kl 14:59 1321

Bør skyte stor fart oppover nå...

Mye vekst i dette selskapet
Redigert 21.02.2021 kl 15:00 Du må logge inn for å svare

Takk for det.

Du har helt rett, det som holder aksjen igjen i det korte bildet er den uteblivende oppmerksomheten. Ettersom jeg ikke daytrader bryr jeg meg lite om det. For den langsiktige investor er aksjen gull.
Tviler
24.02.2021 kl 14:31 577

Bra analyse det webspinner!
Denne informasjon har markedet også og de priser aksjen til i underkant av 8. Caset er med andre ord ikke spennende nok for investorer, tross god informasjon fra selskapet og utbytter.

Ettersom det var du som meldte at alt er priset inn i dagens aksjekurs er det vel rimelig at det er du som skal argumentere for hvorfor? Kan ikke se at du peker på så mange fundamentale forutsetninger. Later til at begge har tro på selskapet, men jeg skulle gjerne ønske meg noe mer dybde ettersom du argumenterer mot et kjent kursmål på 15 kr.

Siden du spør meg om hva jeg mener...

Når det kommer til sammenliknbare selskaper snakker vi om andre selskap som selger rådgivningstjenester. Det er ganske nærliggende å sammenligne med Multiconsult, ÅF Pöyry, Rejlers AB, Stantec Inc, Sweco osv. osv. samtidig som man må hensynta at Aqualis har hatt en fin prosentuell vekst. EV/EBITDA multippel burde ligge i området 12-20, la oss ta utgangspunkt i 12. Selve EV-beregningen er en ganske lang affære, men jeg kommer til ca. 750 MNOK. I sammenslåingen av Aqualis og LOC ble det opplyst om LTM EBITDA på 106 MNOK (12.5 USDm https://aqualisbraemar.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/11/AqualisBraemar-LOC-Presentation.pdf). Det gir en LTM EV/EBITDA på 7.1, mot 12 som jeg tenker er i nedre sjikt av hva som er fair.

12/7.1 = 1.69. Altså burde kursen vært minst 69% høyere enn i dag. Merk at 12 er lavt og det er ikke urimelig å ta utgangspunkt i intervallet 12-15. Det gir en kurs i intervallet 13.5-16.9.

Dette er mine beregninger, tar ikke ansvar for investeringer andre gjør på vegne av disse.
Redigert 22.02.2021 kl 17:26 Du må logge inn for å svare
Tviler
22.02.2021 kl 13:19 813

Jeg har langt på vei svart på de fundamentale forutsetningene over. Hadde vært spennende om du kunne ha utdypet dine multipler utover det Sparebank 1 henviser til.

De henviser til økt selskapsstørrelse. Det har jeg besvart ovenfor. Slår ikke inn før tidligst sent 2021. Kjøp gjerne på forventninger i dag, mange vil nok vente.

Sterk og lønnsom vekst innen fornybart har allerede slått inn i kursen. Den bremses, som nevnt ovenfor, av bedre og kortsiktige caser for en stor del av investorene.

Positiv resultat- og kontantstrømutvikling er hensyntatt i dagens kurs. Ett vesentlig skifte for Q4 kan gi vind i seilene for kursen den 25. Tviler dog på ett slikt vesentlig skifte for Q4.

Analytikers henvisning til høyere multipler i "sammenlignbare" selskaper er en vill strech. Få sammenlignbare selskaper å ta utgangspunkt i.

Hvem tror du var "bookrunner" for salget av 9,6 millioner Aqua aksjer 28.januar? Sparebank 1.


Du kan ikke bruke teknisk analyse på å begrunne at "alt er priset inn". For å ta utspillet ditt seriøst må du komme med en fundamental tilnærming. Som spurt, hvilke multipler på hvilke forventninger opererer du med?
Tviler
22.02.2021 kl 12:38 865

Trenden i de fleste parameterne for selskapet er gode. Hvis ikke så hadde jeg ikke sittet i aksjen. Litt av problemet til Aqua (når det kommer til aksjekursen) er jo at det per nå foreligger en rekke positive kortsiktige gevinstmuligheter i markedet i andre aksjer. Å låse mye kapital i ett selskap som kan slå til 1-2 år frem i tid er lite tiltrekkende nå. Men det kommer - satser jeg på.

Bjørn Stray fikk vel disse aksjene som en opsjon. Indikerer selvsagt at han tror på selskapet og at det ikke ligger noen kjente store skjær i sjøen per nå.

Igjen, snakker ikke ned aksjen, men har ett lengre perspektiv (som flere her også har ser jeg). Det tror jeg er en bra holdning :)

Jeg har ingen tro på at dette er en aksje som lar seg snakke opp eller ned, men om noen har lyst til å prøve, så er det lov. Selv har jeg aldri prøvd å snakke ned en aksje, hverken aksjer jeg har eid, eller aksjer jeg har hatt lyst til å kjøpe. Mine aksjer ligger dypt i skuffen og er ikke til salgs på mange år enda, da til en helt annen pris..)

Kan være greit å ha lave forventninger, og det har forså vidt jeg også. Men trenden i tallene for selskapet ser bra ut, det er også kommunisert at Q4 startet bra:
Looking ahead to the fourth quarter, we expect to see improved activity and utilisation. Despite the continued impact of travel restrictions and cautious client behaviour in many of our markets, the period has started on a positive note with several project awards and continued strong cash flow.

Når det er sagt så er jeg enig med deg i at det er på sikt vi ser de virkelige verdiene i selskapet. Men det betyr ikke at markedet i dag, bør prise selskapet lavere enn realiteten. Jeg sitter også long her, så jeg har ikke hast.

Når du kritiserer salget, så må du ikke glemme at det samtidig kom innsider kjøp:
Bjørn Stray has on 27 January 2021 purchased 720,000 shares in AqualisBraemar LOC ASA (“AqualisBraemar LOC”). Following the transaction, Bjørn Stray holds 4,767,743 shares in AqualisBraemar LOC, corresponding to 5.15% of the shares outstanding calculated based on a total share count of 92,547,583.

Liker at det blir litt diskusjon rundt Aqua ;)
Tviler
22.02.2021 kl 12:15 887

Rent teknisk så er den stigende trendkanalen brutt 28.januar, noe som KAN indikere svakere kursoppgang eller utflating.
Tviler
22.02.2021 kl 12:02 904

Neida, har hatt en profil siden 1996.

Jeg sitter godt inne i Aqua og har ingen interesse av å snakke aksjen ned. Jeg har dog 0 forhåpninger om den 25, så uttrykte det.
Synergier av oppkjøp og innkjøring av disse vil trolig i mindre grad påvirke 2021.

Mulig at salgene på 8 er aksjer ervervet som beskrevet. Man må da anta at vedkommende har jobbet tett med Aqua i forbindelse med oppkjøpet. Hvorfor selge før resultatframleggelse 25. hvis de trolig har pulsen på driften? Vil anta at også de ønsker maksimal uttelling på sine aksjer...

Ingenting gleder meg mer enn om aksjen går i taket den 25. Jeg har dog ikke tro på det. Skjønner at det ikke passer inn i verdensbildet her, men det passer inn i midt i 2022/23.Har du i dag opprettet en profil for å så tvil om AQUA, Tviler? Håper du kan svare webspinner...

Hører gjerne på saklige argumenter med fakta. Salget som ble gjort er også etter det jeg forstår en del av avtalen som ble gjort etter kjøpet av Braemar.
Analyse gir en fairvalue på 15-20kr per januar.
Ja, det er nok sikkert en lite sexy selskap. De fleste har det nok gøyere med plt, next osv. Men her får man solid selskap. Tallene får vi snart ;)


Alt er priset inn sier du? Hva er bergningsgrunnlaget ditt for det, hvilken multippel bruker du?

Aktøren som er på vei ut er aktøren som fikk deler av salgssummen for selskapet sitt i aksjer. Antar den aktøren ikke har som strategi å spekulere i aksjer og heller vil frigjøre kapital til å satse på egen drift.
Tviler
22.02.2021 kl 11:03 973

Fra ordreboken de siste ukene å dømme så er det aktører som er på vei ut. De har presset på for å komme seg ut rundt 8.00 FØR Q4 presentasjonen. Tror nok det kan være lurt å forberede seg på nøytral Q4 rapport og svak nedgang i kursen fremover. Stor tro på selskapet over tid, men skjer nada den 25. Alt er priset inn i aksjen p.t. by the way.
Redigert 22.02.2021 kl 11:03 Du må logge inn for å svare

Selskapet er under radaren, det viser også litt på forumet, ikke mange som følger selskapet får jeg inntrykk av.
Om kommende rapport viser imponerende resultater vil det bli mer blest og det blir trangt i døren for de som vil inn, da går også kursen, kan være lurt å være inne nå.
Har vært flere som har anbefalt aqualis og siste kursmål var 15kr.
En ting er klart, denne er ikke priset på forventning av kommende q rapport, ei heller fremtiden. Så igjen, om det blir positivt så blir det en heftig reprising som kan skje fort.
Doblings kandidat.

Ved relativt passivt/nøytralt resultat ligger nok denne på dagens nivå videre. Forholdet mellom risiko og gevinst er bra. Høy oppside.
Teknisk holder denne tilbake, så her trengs fundamentelle krefter for å kunne snu det tekniske.

Gg
Tviler
22.02.2021 kl 10:37 996

Dette er absolutt ett spennende selskap, men her må man nok vente til 2023 før vi ser store bevegelser i aksjen.

Sitter godt lastet i denne og håper på gode tall og enda bedre fremtidsutsikter...

Gode poeng, vi får nok blant annet svar på det og veien videre til uken. Spennende tider for AQUA:)

De har en god kontantbeholdning og vil med de siste oppkjøpene generere mer overskudd. Man kan diskutere om vekstselskaper bør betale utbytte eller om de burde bygge opp beholdningen i en krigskasse. Dersom Aqua kan hente penger på en stadig høyere valuering gir det mening med utbytte. Hittil har de vokst, gjort oppkjøp, betalt utbytte og stadig oppnådd høyere verdsettelse.

Nå kjenner jeg ikke så godt sektoren, men AQUA bør nå være en større aktør mtp nesten tre oppkjøp og global tilstedeværelse. Må si jeg liker selskapet mer og mer.

Hva tenker dere rundt utbytte i 2021? Ønsket om å utbetale ligger jo der fra selskapet, men er det rom for det, minker det eller kan det økes? 2x0.20 øre i 2020-

Tror det blir en sterk Q4-rapportering. Håper de begynner å eksplisitt rapportere på inntekter innen fornybar energi som eget forretningsområde. Også spennede om de sier noe om landbasert oppdrett.