Case: REC Silicon - Markedet må mates med en teskje


Hei alle sammen,

Først og fremst må jeg beklage for at jeg ikke har rukket å komme med en oppdatert analyse som jeg lovte i helgen. Jeg har en utrolig tøff og hektisk hverdag, som gjør at jeg ikke alltid har tid til å sette meg ned og skrive (dette innlegget tar meg noen timer å skrive ned). Hvis du ikke har lest mine tidligere tråder anbefaler jeg at du leser dem. For alle nye, gamle og potensielle aksjonærer, velkommen og nyt lesingen. Husk at det meste er teorier og spekulasjon og at dette ikke er ment som investeringsråd.

La meg starte med å nevne at den 18.01.21 var aksjekurs på 16.62kr. Dagen etterpå kom børsmelding om Aker Horizons og kursen steg til 19.74kr. Dagen etterpå steg kursen til 20.36kr og deretter falt den tre dager på rad ned til 17.20kr, nesten det samme som før meldingen kom. Aksjen steg gradvis opp til 19.20kr frem til den 05.02.21. Dagen etterpå kom børsmelding om at Røkke ønsker å tre inn som styreleder og vi nådde toppen på 24.64kr før vi falt ned til hva som er dagens sluttkurs, 19.63kr.

Da har jeg to raske spørsmål jeg ønsker at du skal svare på:
1. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen falt ned til 17.20kr (enda lavere intraday en dag etterpå, 16.65kr) når informasjon om Aker Horizons kom?
2. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen har falt ned til 19.63kr etter å ha vært så høyt oppe som 24.6kr?

I mitt syn har det skjedd endringer siden vi fikk vite at Røkke skal bli styreleder, men dette har kun vært positive endringer. Vi har blant annet lært mye om veien fremover og også hvorfor Røkke skal tre inn som styreleder, noe jeg kommer tilbake til senere. Da spør du deg selv dette:

Ingenting tilsier at aksjekurs skal falle, men hvorfor da et fall fra 24.64kr til 19.63kr på noen få børsdager?

1. Aksjen er volatil, dette gjelder på grønne og røde dager. Nye topper vil testet og tidligere topper som nå er bunn vil retestes.
2. Frykt. Et perfekt virkemiddel til å "ta" penger fra de utålmodige til de tålmodige.
3. Frykt igjen, men denne gangen på momentet til aksjen. Perfekt når det er så mange uvitende aksjonærer som ikke vet bedre - også kan de som er kapitalsterke smile, le og fortsette å laste opp og istedenfor å by for mye og presse prisen opp, byr de for lite, fordi folk rett og slett er villige til å selge.

Jeg er kun aktiv på Hegnar forum og har ingen bruker noen andre steder, men jeg har vært inne og lest på diverse forumer. Hva slags inntrykk har jeg fått? Panikk, frykt, usikkerhet. Dette blir kapitulert helt perfekt. Et par store ordre - også gjøres resten av jobben av seg selv. Begynner aksjekurs å komme tilbake? Et stort salg til, presse prisen ned - også gjøres resten av jobben av seg selv. Før jeg går videre til å snakke om fundamentet i lys av Q4 presentasjonen ønsker jeg å påpeke at frykt er din største fiende. Kontroller det.

Nå kan vi gå videre til fundamentet til selskapet. Dere som har fulgt med på meg vet at jeg har spyttet at aksjen er på billigsalg en lang periode nå. Dere vet også at jeg ikke er for opptatt med Yulin og fokuserer på USA og EU, ettersom jeg mener at det er der fremtiden ligger. En av årsakene til at jeg mener at REC Silicon vil blomstre de neste årene, er på grunn av den politiske variabelen. Jeg tror ikke folk verdsetter hvor stort det er å ha demokratisk flertall i USA med Biden (en revolusjonær som ble valgt inn fordi han lovte store endringer innenfor bl.a. energi-segmentet) som president, eller vet hvor sjeldent det er. Dette betyr i praksis at Biden kan få utført politikken han ønsker i minst 2 år til, før det blir et nytt valg om å stemme inn medlemmer til senatet. Betyr dette at Yulin er verdiløst? Absolutt ikke! Fra presentasjonen til REC Silicon på fredag ble det gitt et politisk beskjed: Inkluder oss eller bli sittende fast der dere er. Et signal ble sendt på at kunnskapen og teknologien til REC er nødvendig for våre kinesiske samarbeidspartnere og at det er REC som har styringen. Men la oss si at Yulin er et tap prosjekt, forandrer det noe? Absolutt ikke! REC Silicon kommer først og fremst til å blomstre pga. USA og EU. Det finnes ingen andre som REC Silicon i hele USA og EU, men det finnes mange som dem i Kina. Men hvorfor så mye fokus på USA og EU?

Da kommer jeg til et av mine viktigste poeng. Det vil bli startet et kappløp om å komme lengst innenfor fornybart i verden. De som mestrer dette og er suksessfulle vil komme videre, mens de som ikke klarer å gjøre skifte fra fossilt til fornybart vil sitte igjen som de store taperne, uavhengig av dagens posisjon i verdenssamfunnet. Dette er spesielt viktig for USA og Kina og kan avgjøre hvem som fortsetter å ha hegemoni og vil være verdensledende. REC Silicon passer perfekt inn her, ettersom USA kommer til å satse sterkt på fornybart og da trengs det flere selskaper som REC Silicon, som kan være bærebjelkene og produsere ingrediensene som er nødvendige for å bygge lokale verdikjeder rundt grønt.

Vi lærte også at Biden variabelen ikke kun er noe vi aksjonærer ser på, men som også blir tatt veldig seriøst av ledelsen i REC. Det blir dedikert eget område for dette på presentasjonen og ledelsen virker svært positive, men noe som er enda viktigere; Fremtoningen på presentasjonen. Det blir nærmest sagt at alternativene for batteri segmentet i USA er å enten 1. Samarbeide med REC Silicon (vegg til vegg) eller 2. Bestille fra Kina. Hvorfor er ikke punkt 2 aktuelt? Biden - og administrasjonen hans. Det ble nevnt for noen uker tilbake at Biden administrasjonen vil fokusere på å produsere i USA og kjøpe i USA. Bedrifter må nærmest sende søknad for å handle varer internasjonalt fremfor å bestille fra USA. Dette er bare noe av politikken vi har fått innsyn i. Biden var klar og tydelig om at covid-19 pandemien er hans første prioritet - og se hvor mye testing de har fått til i løpet av den korte perioden. Neste steg er å legge frem hele sin plan for fornybart. Tror du ikke at grønne incentiver vil være inkludert? De skal bruke over 2.000 milliarder dollar og med presidentens egne ord; revolusjonere energi-sektoren og skape nye arbeidsplasser. Tror du at USA vil la Kina vinne den politiske maktkampen som vil bli spilt de neste tiårene, fordi det er billigere å bestille derifra? Og apropos billigere, har ikke prisene bare steget uke for uke? Tror du ikke dette vil fortsette, når etterspørselen bare vokser og vokser?

I tillegg til det - og det aller viktigste. Vi fikk informasjon om akkurat hvorfor det haster for Røkke å bli styreleder. Fra presentasjonen fant vi ut at REC er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere og at konkurrenter må sloss for å bli samarbeidspartner for REC Silicon. Batteri segmentet kommer til å være helt enormt, ettersom verden går fra fossile biler til elektriske biler og her synes jeg at REC håndterer det helt perfekt. De slapper av og lener seg tilbake, mens konkurrenter må kjempe for å gi dem et godt nok tilbud til at de skal vurdere å vie seg til dem. Her kommer den lange erfaringen til ledelsen frem, her kommer ekspertisen frem. I flere år har REC vært i en sårbar posisjon. Andre ledere hadde kanskje hoppet til første avtale som gir dem omsetning, men REC vet hvilken posisjon de vil ha i markedet og de tar ingen raske avgjørelser.

Konkurs er ikke lenger et dilemma, nå har selskapet tid på seg. Det som derimot bør bli diskutert er; Vil REC gi slipp på Yulin for å satse kun på USA og EU? Kan Butte utvides? Kan ML utvides? Kan REC bygge nye fabrikker i fremtiden for å møte etterspørselen som vil komme? Vil REC selge sine patenter og kreve enten eierskap eller en viss sum for lisensen?

Så er spørsmålet nok en gang; Har det kommet ny informasjon som tilsier at aksjekurs bør gå ned? Svaret mitt er nei, tvert i mot burde vi ha gått opp. REC Silicon sier selv på presentasjonen at verdien til ML er på 1.7 milliarder USD. Hva er markedsverdien til selskapet i kveld? 7.3 milliarder kroner... Usle 7.3 milliarder kroner for et selskap som kan være en helt sentral aktør for den vestlige del av verden og fornybart. Jeg tror at REC vil ha et markedsandel i hele verden, men første prioritet bør kun være USA og EU for å bygge et sterkt fundament. Markedet må alltid mates med en teskje. Hvis det ikke kommer nyheter på en til to dager, begynner folk å få panikk og selge. Slutt å tro at du blir en milliardær over natten, da kommer du til å brenne deg. Istedenfor - velg et selskap (det må ikke være REC) som du mener vil være helt essensielt for fremtiden og som er underpriset basert på potensial og hold deg til det. Ikke la aksjekurs påvirke om det er et møkk selskap eller om det er verdens beste selskap. La fundamentet snakke for seg selv.

Husk; neste uke trer Røkke inn som styreleder. Han er kun styreleder i to børsnoterte selskaper, Aker og REC. Stol på meg når jeg sier det, det er ekstremt mye som jobbes med bak kulissene. Det er begrenset med hva Tore Torvund kan fortelle oss på en kvartalspresentasjon, men for alle som har holdt øynene oppe så fikk vi den informasjonen vi trengte, vi må bare lese gjennom linjene. Ikke bli overrasket om det strømmer inn med børsmeldinger i mars, fordi det kun er snakk om tid. Så om du vil selge aksjen til 19.63kr så må du bare være min gjest, selg gjerne til enda lavere frem til midten av mars, for da skal jeg fylle på mer, men hvis du har tro på selskapet, fundamentet og tror at den grønne revolusjonen som nå kommer også er en maktkamp mellom hvem som vil beholde makten i fremtiden, ja da gjør du det jeg nå lenge har bedt dere om å gjøre: Du tar egne selvstendige vurderinger og du kjøper for alt du har råd til. Ikke la frykt være årsaken til at du går glipp av hva jeg mener er den beste vekst casen i hele Oslo Børs. Har du troen på REC Silicon, eller bare later du som fordi det har blitt en folkeaksje og bytter mening basert på aksjekurs? De store kan kanskje bestemme retning en viss periode ved hjelp av frykt, men det er oss små og fundamentet som avgjør i lengden. Tenk langsiktig.

- Uchi
Uchihabrah
22.02.2021 kl 21:33 44556

Kina - avslutning på handelskrigen? Reservert for i morgen. Legger på mer detaljer når jeg får bedre tid. Beklager hvis innlegget ikke holder standard for nå.

Kilder: http://www.recsilicon.com/media/newsroom/newshandler/?type=globenewswire&feed=%2fnews-release%2f2021%2f02%2f19%2f2178622%2f0%2fen%2fREC-Silicon-Fourth-quarter-2020-results.html%3fprint%3d1
Redigert 22.02.2021 kl 21:43 Du må logge inn for å svare
Rubin
22.02.2021 kl 21:41 44416

Det er mye rart som skjer med RECSI kursen for tiden. Baissing fra finansaviser som rett og slett er basert på tøv. Journalister uten noen som helst kunnskap serverer svada på svada. Kursen kjøres ned av shortere, som sannsynligvis betaler disse journalistene. Drittpakkene skremmer ut nye småaksjonærer som verken har tålmodighet eller nok kunnskap.

Samtidighet åpnes det store muligheter for oss andre til å plukke billige aksjer. Noen av oss langsiktige har ståltro på hva Aker og Røkke som styreformann vil få til av verdiskaping i det eneste selskapet i den vestlige verden som kan tilby hva alle batteriprodusenter MÅ ha i mange år fremover. Det blir en fantastisk reise med Røkke som «kaptein»...🤩

Mange frykter også en snarlig emisjon fra selskapet for at Aker skal få ca. 34%, Jeg håper virkelig at det skjer ASAP da det vil vise at Aker skal følge «gullkalven» i minst 10+ år fremover. At Røkke ønsker å tjene en masse penger er kjempebra for alle med-aksjonærene også.
Røkke har heller ingen interesse av å kjøre kursen i grøfta for å få billigst mulig inngang ved en slik emisjon for da vil han jo gruse verdien på sin 25% aksjeandel. Dessuten så er oppsiden flere hundre kroner, så å sette emisjonskursen noen kroner ned betyr svært lite for en langsiktig industribygger som Røkke.
Skål for gyldende tider i årevis fremover. 🥂🍾

Flott innlegg og helt enig. Det er krystallklart at REC er en vinner med uendelige potensiale. Aksjekursen vil både både doble og flerdoble seg
Rubin
22.02.2021 kl 21:59 44069

Skal man kjøpe Silicon/Silan fra Kina bør man forstå at da satser man på «brunt» og ikke «grønt». De bruker jo kullkraft for svarte...🤬
drapper12
22.02.2021 kl 22:07 43880

Tusen takk igjen for et flott innlegg. Jeg er long i REC og kommer aldri til å tvile på selskapet. Framtidsutsiktene ser sinnsykt bra ut. Den som holder hodet kaldt, er de som kommer til å vinne!
rogneveien
22.02.2021 kl 22:08 43813

Det må jeg si var et gjennomtenkt og meget bra innlegg. Dette var av de skjeldne. Slikt setter jeg pris på.
Har ikke sett slike siden jeg ivrig deltok på NEL trådene i sin tid.
Vi får håpe at det du skriver er fundamentert i den virkelige verden.
Jeg har selv gått inn i Rec og er langsiktig der. Vet at Røkke ikke går inn i dette konsernet som styrelder uten at det er godt fundamentert i noe som vi bare ser konturene av.
Blir spennende å følge dette.

Røkke til.

Mossegutt
22.02.2021 kl 22:13 43702

Håper dere har rett karer. Har vært en hyggelig reise så langt fra jeg entret båten på ca 10 kr og har stadig fylt på. Tok noen få lodd til i dag rundt 19.76 og syntes det var et kupp.

Lykke til alle mann
polion
22.02.2021 kl 22:18 43552

Uchih: Bare frykt, usikkerhet, panikk og atter frykt? Her sitter tydeligvis en storhausser med alle svarene. Det er en god del større aktører som faktisk har forlatt REC i det siste, tydeligvis bare idioter styrt av ubegrunnet frykt?

Og et betydelig fall fra kr. 24,- til 19,60 er selvsagt intet å bry seg om, da nevnte er forårsaket av markedets kompetansemangel? Jau, jau, haussing på kr. 24,- viser seg nå i alle fall å være en gedigen skivebom. Og den som er interessert i de absolutt billigste REC-aksjene, skal kanskje vente enda noen dager, kven kveit?
Arvid
22.02.2021 kl 22:23 43455

Det veldig reflekterte og verdifulle innlegg du Uchi kommer med, og vi er mange som er glade og takknemlig for dine bidrag som alltid holder høg substans! Vi vet at det tar tid å være så seriøs og gjøre seg så fore som du gjør, men vit at du bidrar på en forbilledlig måte. Dette forum er dessverre plaget med mye useriøse og fordummende innlegg. Det er derfor vederkvegende å kunne lese dine som alltid er gjennomtenkt og har substans. Mange takk!
Uchihabrah
22.02.2021 kl 22:27 43327

Istedenfor å si at jeg hauser - og selv bidrar du med null og nada (bortsett fra at du var usikker på om kursen vil falle om Q4 gir oss dårlige nyheter - da spør jeg deg; Fikk vi dårlige nyheter i ditt syn?) argumenter mot det jeg sier, så skal vi se hvem av oss som har mest kunnskap om REC, aksjer generelt og politiske bildet i verden.

Sånne som deg er årsaken til at jeg slettet min bruker herifra. Bidrar absolutt ingenting, men er den første til å komme med personangrep. Argumenter mot det jeg har sagt, ikke mot meg som person. Og hvordan er det gedigen skivebom? Kjære deg, våknet du nettopp? Har du ikke sett alle innleggene mine det siste året? Jeg har ikke byttet mening, uavhengig av hva aksjekurs er, men sånne som deg bytter mening annenhver måned. Jeg anbefaler alle om å laste opp for flere år, ikke for en uke eller måned av gangen - og ikke basert på hva jeg sier, men at de dobbeltsjekker alt og gjør egen research. Du tenker for smått også kaller du en som kan se det store bildet for en hauser, kun fordi du ikke klarer å tenke langsiktig eller tenke selvstendig og må bli matet alt med en teskje....

EDIT: Til alle andre, takk. Innlegget er egentlig ikke ferdig skrevet, men jeg vet ikke når jeg får mer tid til å komme med en fullstendig analyse av Q4 presentasjonen. Oppdaterer første kommentar og sier ifra når det er gjort.
Redigert 22.02.2021 kl 22:29 Du må logge inn for å svare
polion
22.02.2021 kl 22:34 43193

Jeg hadde over hodet ikke tenkt å bidra, men derimot opptre som litt "forumpoliti", som definitivt tidvis trengs.

NB. Det er nå engang slik at den som lot seg blende av den unyanserte og aldeles overdrevne haussingen til Uchih og kjøpte REC på kr. 24,-, faktisk kunne fått aksjen kr. 4,40 billigere. Ikke mer komplisert enn det.

EDIT: Personangrep? For noe tøv, etter dine aldeles hemningsløse REC-innlegg er dette det minste du bør tåle. Lite passende av en såpass offensiv skribent å være hårsår i tillegg.
Redigert 22.02.2021 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Rubin
22.02.2021 kl 22:53 42936

Merkelig at når man baserer sine innlegg på kunnskap så skal man bli stemplet som hausser🤓
Hele poenget til Uchi er at man må være tålmodig og langsiktig for å tjene de store pengene på sin investering i RECSI...
DET ER JO IKKE SLIK AT «SILICON BATTERIENE» ER PÅ MARKEDET I MORGEN..👍
Uchihabrah
22.02.2021 kl 22:54 42881

Haha. Jeg er ikke hårsår, jeg blir bare irritert av sånne som deg, som bidrar nada, men som skal ta på seg roller ingen har bedt dem om. Forumpoliti? Er du seriøs? Pleier du også å opptre som billettkontrollør når det er for fullt på bussene eller? Fordi det til tidvis trengs?

Du driver å sier at jeg hauser, men du klarer ikke å argumentere i mot det jeg sier. Alle som følger mine innlegg vet at jeg ikke spekulerer dag til dag prisen, ettersom ingen av oss vet sannheten eller om vi går til 10kr før vi går til flere hundre kroner, eller om vi går til 50kr, så 5kr, så flere hundre kroner. Det jeg spekulerer for er langsiktig. At dette er en aksje en bør lese seg opp på - og investere penger månedlig, fordi selv om vi treffer, la oss si 80kr innen 2021 - så er potensialet nærmest ubegrenset med tanke på hvilken retning verden og spesielt USA og EU er på vei til.

Du kan fortsette å være noe ingen har bedt deg om å være, men hvis du først skal være forumpoliti, så bør du argumentere mot argumentene mine, ikke argumentere mot brukeren Uchi.... Gjør hvertfall jobben "din" ordentlig.

Til alle andre, stjeler kommentar fra Vilter:
Vilter
I dag kl 22:47
63
Liker særlig denne delen av presentasjonen:

«Vi har 25 000 tonn silan. Vi er den eneste som har kapasitet utenfor Kina. Så enten du kommer til Moses Lake eller så må du reise til Kina for å få silan, som Francine sa, vi har flere batteriselskaper som konkurrerer og diskuterer med REC for å få tilgang til disse silanene. Og absolutt, vi er i en veldig god posisjon siden vi allerede har investert 1,7 milliarder dollar for å bygge vår silan- og FBR-kapasitet, og all denne kapasiteten er i dag inaktiv»

Det konkurreres om å bli kunde av RECSi.
Fabrikken i ML har de investert 1,7 milliarder dollar i.

Det er rett og slett ikke logisk at MCap er 0,88 milliarder dollar i dag🙈 RECSi er med andre ord en 💰 som vil vokse stort etter at Røkke tar over roret🗽
drapper12
22.02.2021 kl 23:06 42647

Kan du slutte å ødelegge denne tråden med meningsløse innlegg? Argumenter i mot selveste casen, eller vær stille. Du snakker om alle som "tapte" penger fordi de hørte på Uchi, hva med de som kjøpte i 2020, pga de ble inspirert til å tenke selvstendig pga. hans innlegg?

Uchi er nr. 1 ressursperson på FA når det gjelder RECSI. Vær varsom med hvem du prøver å stemple som en hauser. Hausing fordi han har kunnskap? Du er i allefall ikke årsaken til at så mange kommer på FA, for å si det sånn

Takk til Uchi for nok et kanonbra bidrag! Dette forumet består av en betydelig andel kortsiktige tradere som har motstridende interesser til oss langsiktige investorer. Bare til å overse dem.
polion
22.02.2021 kl 23:09 42478

Ikke på noen måte meningen å fornærme den gamle hedersmannen, men det er nå engang slik at man måler sine investeringer etter aksjekursutvikling. Du er positiv, og det er selvsagt fullt legalt. Derimot så er mye av din positivitet bygd på antagelser og at REC rett og slett skal lykkes på tilnærmelsesvis alle fronter, og at dette ikke kan bli annet enn et fantastisk eventyr. Og ikke et eneste skjær i sjøen? Er og blir feil!

PS. Og man blir nødvendigvis ikke styrtrik av å ha 25000 tonn silan på lager.
Vilter
22.02.2021 kl 23:18 42325

Sant nok, men nå sa jo TT (som ikke akkurat er kjent for å hause eget selskap) at flere batteriselskaper konkurrerer om å få bli deres kunde... de ønsker mao tilgang på Silan.

Vel/ jeg leste om VPs planer i september, og kjøpte RECsi for det jeg hadde av fri kapital. Jeg fylte på igjen på fredag. Kontraktene kommer - spørsmålet er hvem REC signer 👏🔆
polion
22.02.2021 kl 23:25 42129

Flaska, hvor i all verden tar du det fra? Jeg hadde tilfeldigvis noe LSD liggende som jeg ikke ønsket skulle gå ut på dato.
VL
22.02.2021 kl 23:44 41889

Selvsagt er det antagelse, hadde vi fått fasiten så hadde alle blitt rike. Ingenting er sikker i aksjemarkedet men vi må ta utgangspunkt i hva vi tror kommer til å skje i fremtiden og med selskapet. Hvis du har fulgt Rec i noe år så vil du merke stor forskjell på presentasjonen. Før 2020 var det kun snakk om å åpne opp markedet til Kina og fjerne tollen. Nå hører du fra TT at de har flere ben å stå på og at de kan vrake og velger selskaper de ønsker og samarbeider med.
Uchihabrah
22.02.2021 kl 23:51 41782

polion
07.02.2021 kl 23:24
1136
Uchi, alltid vanskelig å være uenig med deg. Du har allerede fått plenty av kredit for dine skriverier, men der hiver selvsagt også jeg meg på i hyllesten. Og da spesielt siden du tar tak i en del av "griseriet" på OSE.

Jens Ulldott Moe hadde vel egentlig gått noe ut på dato, mens dagens industribygger ser i sannhet ut til å mene alvor når han selv skal inn som styreformann. Tyder virkelig på at han i REC ser store fremtidige muligheter, og at REC-satsningen skal styres av Mesteren selv.

Tok deg to uker å bytte mening fra å takke meg til å påstå at jeg er en hauser.... i mellomtiden har jeg ikke vært så aktiv engang. Hva skjedde? Og for å svare på spørsmålet om en bør vente noen dager for bedre inngang. Det vet jeg ikke svaret på. Kan gå bra, kan gå dårlig, men jeg tørr ikke å trade aksjene mine basert på alle nyhetene jeg venter på, hvor vi på en dag kan teste nye topper, men for all del, kjør på. En tjener mye mer på å trade enn å sitte stille, men så er det vanskelig å tenke på trading konstant når man har andre forpliktelser i livet og skal være en aksjonær for flere år - lykke til med en ny inngang hvis du bommer, haha. Er ikke investert i REC Silicon for en dobling eller tredobling, da hadde jeg solgt for lengst. Jeg er her for de store pengene.

Dette er hva jeg skrev her om dagen til alle som spekulerer pris og påstår at vi skal opp:
"EDIT: Og til alle dere andre, slutt å late som om dere vet om kursen i morgen går ned, opp eller sidelengs. Ingen av oss vet. Det er snakk om å stole på at du har tatt riktig avgjørelse eller ikke også får tiden vise. Det er greit at man diskuterer aksjekurs på dager som i dag, men fokuser heller på det som er viktigere, fundamentet. Ikke la aksjekurs være eneste grunn til at du er involvert i et selskap hvor du må ha økning daglig eller penger innen en uke eller en måned. Da tenker du for smått og stresser unødvendig. For de som klarer å trade, bravo. Stor respekt for blant annet Borgermesteren og Sirbalo, men det er ikke så enkelt som du tror. Derfor anbefaler jeg: (akkumulering)"

Til alle andre som tar tiden til å takke meg, bare hyggelig. Jeg deler mine meninger med dere kun så dere ikke skal bli flådd av de store. Pengene mine er der munnen min er. Ikke vært et eneste aksjesalg på verken veien til 24kr eller veien ned til 19kr, så får tiden vise om jeg hadde rett eller ikke. Med det sagt, hvis du føler at aksjekursen er for høy, så bør du sikre gevinst. Grådighet er minst like ille som frykt.

God natt! :)

EDIT: Du solgte ut i dag du og venter på ny inngang. Nå forstår jeg....
Redigert 23.02.2021 kl 00:04 Du må logge inn for å svare
solfylt
23.02.2021 kl 00:00 41644

Ikke helt fair å beskylde for hausing her. Uchi har ståltro på selskapet og begrunner dette godt med den informasjonen og analysen som ligger tilgjengelig for alle. Det må være lov. Dersom daytradere føler seg lurt, så er det ikke noe grunn til det, selv om det alltid er kjipt å tape penger. Uchi oppfordrer til å tenke langsiktig og ser dagens kurser som lave i forhold til hva som kommer. Hver og en må ta valget selv ut fra egne forutsetninger. Det er sprøtt at kursen har gått nedover slik den har de siste dagene (ikke minst idag!), uten at noen her kan klandres for det. Noen folk har tillit på forumet, andre ikke. Noen av oss er ganske sikre på at REC kommer som ei kule, før eller siden og da spiller det egentlig ingen rolle om kursen er jojo nå. Men ja, for de som flipper og spiller med REC betyr det jo alt. REC=long ☀️
Uchihabrah
23.02.2021 kl 00:14 41500

Ser man det. Grove er ute på sosiale medier og bekrefter akkurat hva jeg skrev i innlegget ovenfor. REC Silicon har styringen. Q4 presentasjonen var rent politisk retorikk for å sette samarbeidspartnere på plass (Yulin og Violet Power) ved å vise at REC ikke lenger er avhengig av dem.

Nicolay Grove
@nicolay_grove
Teams med Rec ledelsen i dag. Kina er urolige for Rec satsing i Yulin og TT skal i samtaler med de i dag. Yulin klarer seg ikke uten Rec og rec signaliserer at de ikke er redde for å trekke seg ut. Rec has the upper hand
11:50 p.m. · 22. feb. 2021·Twitter for iPhone

Selv om jeg også har troen så må vi ikke ta helt av. Husker godt Dno i 2005 som fant olje i Irak og kursmålene og hausingen var hinsides, snakket om kurs 600kr og et selskap som skulle bli større en Statoil. Fasiten her ble stikk motsatt og kursen i Dno er nå 8kr, i 2005 var den 16,40. Det ble hauset helt vilt og aksjonærene trodde de skulle bli tidlig pensjonister, Dno ble bare en flopp. Jeg skal være forsiktig å sammenligne Recsi med Dno men kjenner litt igjen til optimismen som Dno hadde på den tiden. Dno var på det høyeste ca 25kr og Recsi var vel i 24,60 for 2 dager siden, håper ikke det var toppen i Recsi men at det snur i dag ...
Redigert 23.02.2021 kl 04:02 Du må logge inn for å svare
Sjakalen
23.02.2021 kl 05:16 40834

Toppen denne måned er meget mulig, men 2021 toppen vil ikke være i nærheten av en kvarting!

For noe tull. Ingen kunne forutsi korreksjonen som har vært i grønne aksjer pga. texaskrisen. Jeg kjøpte selv en god del REC aksjer på 24kr og det vil med tid være en god investering.
t3sm
23.02.2021 kl 07:29 40248

Kursen ned etter kvartalspresentasjon intet nytt. Ei heller drittpakker og clickbait fra useriøse journalister som heller burde skrevet om bloggere og ikke aksjer.

Denne må bare gå ned hele uken. Det gjør meg sterkere i min tro at når Røkke kommer inn neste uke, blir det annet fokus og et godt og sterkt og fremtidsrettet rec.

Forøverig synd at markedet er i en sidelengs-periode. Men får bare se forbi det!
Solerbra
23.02.2021 kl 07:33 40167

Det han sier er :
Bertheussen nevner også at han selv har hatt en hold på REC Silicon det siste halvåret. Det vil si at han har avventet med å kjøpe eller selge aksjer i selskapet.
Dette er fordi han mener at det potensielt bor store verdier i selskapet, men at det også er meget usikker om selskapet får til å realisere.

Berteussen er fanget i tidligere utsagn. Det er ikke lenge siden han mente løpet var kjørt. Nå er han usikker, men sier ikke HVA det er som er usikkert. Er det at Rec ikke skal klare å starte opp fabrikken han mener? Kundene kommer jo, og finansieringen av oppstart er på bok. Det eneste som er usikkert er vel når det skjer, ikke om.
VL
23.02.2021 kl 08:06 39862

Batteri markedet blir utrolig viktig fremover og da fatter jeg ikke at de såkalte ekspertene ikke klare å prise dette inn i REC. Det kommer til å forandre verden og REC har alt som skal til for å bli med.
https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/gWzAgq/bilindustriens-kapploep-mot-nullutslipp

https://mobile.reuters.com/video/watch/expect-rotation-into-ev-battery-stocks-k-idOVE0QDNYJ?_ga=2.30822649.713629430.1613907043-468277671.1611149806
Det et vel allerede priset inn at litt skal skje fremover. Men den største oppturen får vi når de faktisk leverer avtaler for å levere til sol, semi, batteri osv. Når faktisk produksjonen går og de viser til god inntjening er det enda mer opptur. Markedet forskutterer ikke alt dette flere år i forveien.

Vi som vet mye om selskapet tjener mest på dette da vi allerede er inne. Og jeg antar som meg at de fleste her inne satser på at alt dette er ganske sikkert gitt noen år.
t3sm
23.02.2021 kl 08:26 39532

Men nå er det jo ikke priset inn lengre, ettersom kursen har gått kraftig tilbake.
Taycen
23.02.2021 kl 08:31 39417

ser jo bra ut ,polysilieonpriset i kina er ATH

http://www.sunsirs.com/uk/prodetail-463.html

Jeg fokuserer ikke så mye kortsiktige trender. Tenker mer måneder og år. Siste tids nedgang mener jeg skylder mer markedet generelt og ikke REC isolert sett. Det er ingenting med REC som har vært negativt nok til å forklare en slik nedgang.

Mange ESG selskaper har fått seg en trøkk siste tiden, og Aker selskaper. REC er et Aker selskap ish og de markedsfører seg innen ESG.

Silverbutt
23.02.2021 kl 08:42 39173

Helt ærlig håper jeg AH hadde kjørt emisjon(er) slik at de fikk 50.1, for markedet 2-x antall år frem i tid er enormt, og neste generasjon med silisium vil nok vare minst i 10 år. Moses lale og Butte er ikke i nærheten til engang å dekke behovet i USA alene, konkurrenter har ikke teknologien til produksjon, og om de satser på det ligger det mange mange år frem i tid.

Hva slags samarbeid Røkke og Dnb vet ikke jeg, det kan nok flere andre her ha større formeninger om. Men Dnb var med på sist emisjon, så at noe er i gjære er helt sikkert....og det er ikke konkurs.

Eneste emisjon som kan komme nå er en som skal skape vekst. Det er utelukkende positivt. Beste er selvsagt om de klarer alle målene uten emisjon.

Vi for se. Vi ser nok ingen kriseemisjon slik som i Seadrill, Borr og NAS. så jeg stresser ikke med det.
VL
23.02.2021 kl 08:46 39031

Er ikke enig med deg at det er priset inn ennå, REC var rundt kr 2 (kr 20 nå) for noe år tilbake og da hadde selskapet kun solcelle markedet + en handelskrig i fanget.
Nå har vi flere ben å stå på, verdikjeden av solcelle etableres i vesten og batteri teknologien nærmer seg med stormskritt.
Nsxnsx
23.02.2021 kl 08:51 38894

Og Yulin er satt i 0,- mens det egentlig er enorme verdier der. De har bare satt litt press på for å få en løsning kjapt der også