Case: REC Silicon - Markedet må mates med en teskje


Hei alle sammen,

Først og fremst må jeg beklage for at jeg ikke har rukket å komme med en oppdatert analyse som jeg lovte i helgen. Jeg har en utrolig tøff og hektisk hverdag, som gjør at jeg ikke alltid har tid til å sette meg ned og skrive (dette innlegget tar meg noen timer å skrive ned). Hvis du ikke har lest mine tidligere tråder anbefaler jeg at du leser dem. For alle nye, gamle og potensielle aksjonærer, velkommen og nyt lesingen. Husk at det meste er teorier og spekulasjon og at dette ikke er ment som investeringsråd.

La meg starte med å nevne at den 18.01.21 var aksjekurs på 16.62kr. Dagen etterpå kom børsmelding om Aker Horizons og kursen steg til 19.74kr. Dagen etterpå steg kursen til 20.36kr og deretter falt den tre dager på rad ned til 17.20kr, nesten det samme som før meldingen kom. Aksjen steg gradvis opp til 19.20kr frem til den 05.02.21. Dagen etterpå kom børsmelding om at Røkke ønsker å tre inn som styreleder og vi nådde toppen på 24.64kr før vi falt ned til hva som er dagens sluttkurs, 19.63kr.

Da har jeg to raske spørsmål jeg ønsker at du skal svare på:
1. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen falt ned til 17.20kr (enda lavere intraday en dag etterpå, 16.65kr) når informasjon om Aker Horizons kom?
2. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen har falt ned til 19.63kr etter å ha vært så høyt oppe som 24.6kr?

I mitt syn har det skjedd endringer siden vi fikk vite at Røkke skal bli styreleder, men dette har kun vært positive endringer. Vi har blant annet lært mye om veien fremover og også hvorfor Røkke skal tre inn som styreleder, noe jeg kommer tilbake til senere. Da spør du deg selv dette:

Ingenting tilsier at aksjekurs skal falle, men hvorfor da et fall fra 24.64kr til 19.63kr på noen få børsdager?

1. Aksjen er volatil, dette gjelder på grønne og røde dager. Nye topper vil testet og tidligere topper som nå er bunn vil retestes.
2. Frykt. Et perfekt virkemiddel til å "ta" penger fra de utålmodige til de tålmodige.
3. Frykt igjen, men denne gangen på momentet til aksjen. Perfekt når det er så mange uvitende aksjonærer som ikke vet bedre - også kan de som er kapitalsterke smile, le og fortsette å laste opp og istedenfor å by for mye og presse prisen opp, byr de for lite, fordi folk rett og slett er villige til å selge.

Jeg er kun aktiv på Hegnar forum og har ingen bruker noen andre steder, men jeg har vært inne og lest på diverse forumer. Hva slags inntrykk har jeg fått? Panikk, frykt, usikkerhet. Dette blir kapitulert helt perfekt. Et par store ordre - også gjøres resten av jobben av seg selv. Begynner aksjekurs å komme tilbake? Et stort salg til, presse prisen ned - også gjøres resten av jobben av seg selv. Før jeg går videre til å snakke om fundamentet i lys av Q4 presentasjonen ønsker jeg å påpeke at frykt er din største fiende. Kontroller det.

Nå kan vi gå videre til fundamentet til selskapet. Dere som har fulgt med på meg vet at jeg har spyttet at aksjen er på billigsalg en lang periode nå. Dere vet også at jeg ikke er for opptatt med Yulin og fokuserer på USA og EU, ettersom jeg mener at det er der fremtiden ligger. En av årsakene til at jeg mener at REC Silicon vil blomstre de neste årene, er på grunn av den politiske variabelen. Jeg tror ikke folk verdsetter hvor stort det er å ha demokratisk flertall i USA med Biden (en revolusjonær som ble valgt inn fordi han lovte store endringer innenfor bl.a. energi-segmentet) som president, eller vet hvor sjeldent det er. Dette betyr i praksis at Biden kan få utført politikken han ønsker i minst 2 år til, før det blir et nytt valg om å stemme inn medlemmer til senatet. Betyr dette at Yulin er verdiløst? Absolutt ikke! Fra presentasjonen til REC Silicon på fredag ble det gitt et politisk beskjed: Inkluder oss eller bli sittende fast der dere er. Et signal ble sendt på at kunnskapen og teknologien til REC er nødvendig for våre kinesiske samarbeidspartnere og at det er REC som har styringen. Men la oss si at Yulin er et tap prosjekt, forandrer det noe? Absolutt ikke! REC Silicon kommer først og fremst til å blomstre pga. USA og EU. Det finnes ingen andre som REC Silicon i hele USA og EU, men det finnes mange som dem i Kina. Men hvorfor så mye fokus på USA og EU?

Da kommer jeg til et av mine viktigste poeng. Det vil bli startet et kappløp om å komme lengst innenfor fornybart i verden. De som mestrer dette og er suksessfulle vil komme videre, mens de som ikke klarer å gjøre skifte fra fossilt til fornybart vil sitte igjen som de store taperne, uavhengig av dagens posisjon i verdenssamfunnet. Dette er spesielt viktig for USA og Kina og kan avgjøre hvem som fortsetter å ha hegemoni og vil være verdensledende. REC Silicon passer perfekt inn her, ettersom USA kommer til å satse sterkt på fornybart og da trengs det flere selskaper som REC Silicon, som kan være bærebjelkene og produsere ingrediensene som er nødvendige for å bygge lokale verdikjeder rundt grønt.

Vi lærte også at Biden variabelen ikke kun er noe vi aksjonærer ser på, men som også blir tatt veldig seriøst av ledelsen i REC. Det blir dedikert eget område for dette på presentasjonen og ledelsen virker svært positive, men noe som er enda viktigere; Fremtoningen på presentasjonen. Det blir nærmest sagt at alternativene for batteri segmentet i USA er å enten 1. Samarbeide med REC Silicon (vegg til vegg) eller 2. Bestille fra Kina. Hvorfor er ikke punkt 2 aktuelt? Biden - og administrasjonen hans. Det ble nevnt for noen uker tilbake at Biden administrasjonen vil fokusere på å produsere i USA og kjøpe i USA. Bedrifter må nærmest sende søknad for å handle varer internasjonalt fremfor å bestille fra USA. Dette er bare noe av politikken vi har fått innsyn i. Biden var klar og tydelig om at covid-19 pandemien er hans første prioritet - og se hvor mye testing de har fått til i løpet av den korte perioden. Neste steg er å legge frem hele sin plan for fornybart. Tror du ikke at grønne incentiver vil være inkludert? De skal bruke over 2.000 milliarder dollar og med presidentens egne ord; revolusjonere energi-sektoren og skape nye arbeidsplasser. Tror du at USA vil la Kina vinne den politiske maktkampen som vil bli spilt de neste tiårene, fordi det er billigere å bestille derifra? Og apropos billigere, har ikke prisene bare steget uke for uke? Tror du ikke dette vil fortsette, når etterspørselen bare vokser og vokser?

I tillegg til det - og det aller viktigste. Vi fikk informasjon om akkurat hvorfor det haster for Røkke å bli styreleder. Fra presentasjonen fant vi ut at REC er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere og at konkurrenter må sloss for å bli samarbeidspartner for REC Silicon. Batteri segmentet kommer til å være helt enormt, ettersom verden går fra fossile biler til elektriske biler og her synes jeg at REC håndterer det helt perfekt. De slapper av og lener seg tilbake, mens konkurrenter må kjempe for å gi dem et godt nok tilbud til at de skal vurdere å vie seg til dem. Her kommer den lange erfaringen til ledelsen frem, her kommer ekspertisen frem. I flere år har REC vært i en sårbar posisjon. Andre ledere hadde kanskje hoppet til første avtale som gir dem omsetning, men REC vet hvilken posisjon de vil ha i markedet og de tar ingen raske avgjørelser.

Konkurs er ikke lenger et dilemma, nå har selskapet tid på seg. Det som derimot bør bli diskutert er; Vil REC gi slipp på Yulin for å satse kun på USA og EU? Kan Butte utvides? Kan ML utvides? Kan REC bygge nye fabrikker i fremtiden for å møte etterspørselen som vil komme? Vil REC selge sine patenter og kreve enten eierskap eller en viss sum for lisensen?

Så er spørsmålet nok en gang; Har det kommet ny informasjon som tilsier at aksjekurs bør gå ned? Svaret mitt er nei, tvert i mot burde vi ha gått opp. REC Silicon sier selv på presentasjonen at verdien til ML er på 1.7 milliarder USD. Hva er markedsverdien til selskapet i kveld? 7.3 milliarder kroner... Usle 7.3 milliarder kroner for et selskap som kan være en helt sentral aktør for den vestlige del av verden og fornybart. Jeg tror at REC vil ha et markedsandel i hele verden, men første prioritet bør kun være USA og EU for å bygge et sterkt fundament. Markedet må alltid mates med en teskje. Hvis det ikke kommer nyheter på en til to dager, begynner folk å få panikk og selge. Slutt å tro at du blir en milliardær over natten, da kommer du til å brenne deg. Istedenfor - velg et selskap (det må ikke være REC) som du mener vil være helt essensielt for fremtiden og som er underpriset basert på potensial og hold deg til det. Ikke la aksjekurs påvirke om det er et møkk selskap eller om det er verdens beste selskap. La fundamentet snakke for seg selv.

Husk; neste uke trer Røkke inn som styreleder. Han er kun styreleder i to børsnoterte selskaper, Aker og REC. Stol på meg når jeg sier det, det er ekstremt mye som jobbes med bak kulissene. Det er begrenset med hva Tore Torvund kan fortelle oss på en kvartalspresentasjon, men for alle som har holdt øynene oppe så fikk vi den informasjonen vi trengte, vi må bare lese gjennom linjene. Ikke bli overrasket om det strømmer inn med børsmeldinger i mars, fordi det kun er snakk om tid. Så om du vil selge aksjen til 19.63kr så må du bare være min gjest, selg gjerne til enda lavere frem til midten av mars, for da skal jeg fylle på mer, men hvis du har tro på selskapet, fundamentet og tror at den grønne revolusjonen som nå kommer også er en maktkamp mellom hvem som vil beholde makten i fremtiden, ja da gjør du det jeg nå lenge har bedt dere om å gjøre: Du tar egne selvstendige vurderinger og du kjøper for alt du har råd til. Ikke la frykt være årsaken til at du går glipp av hva jeg mener er den beste vekst casen i hele Oslo Børs. Har du troen på REC Silicon, eller bare later du som fordi det har blitt en folkeaksje og bytter mening basert på aksjekurs? De store kan kanskje bestemme retning en viss periode ved hjelp av frykt, men det er oss små og fundamentet som avgjør i lengden. Tenk langsiktig.

- Uchi

Fikk en SMS fra DNB om Supertilbud. Visste ikke at REC var inkludert i det supertilbudet. Ja takk til flere billige REK aksjer! :)
Lunasus
23.02.2021 kl 14:16 6672

Artikkel i E24 nå, kanskje en overrekasjon?

Rec Silicon på sin side har falt fra nesten 25 kroner til rundt 17,40 kroner tirsdag og er dermed verdsatt til 6,5 milliarder kroner. Hvis selskapet får i gang fabrikken sin i Moses Lake igjen, er aksjen egentlig ganske billig. Og utsiktene for det har ikke svekket seg de siste ukene. Kanskje tvert imot.

https://e24.no/boers-og-finans/i/dlkK0J/det-er-sider-ved-fallet-i-groenne-aksjer-som-ikke-er-logisk
Siggypop
23.02.2021 kl 14:20 6660

Så denne selv, og det har jo virket som REC bare har blitt med i dragsuget de to siste dagene. Nå ser det jo heldigvis ikke så bekmørkt ut lengre med "bare" -8.5% :) Jeg sitter stille i båten og holder meg fast, selvom det har vært veldig urolig på sjøen i dag.
Siggypop
23.02.2021 kl 14:23 6595

Det som står om REC:
"Rec Silicon på sin side har falt fra nesten 25 kroner til rundt 17,40 kroner tirsdag og er dermed verdsatt til 6,5 milliarder kroner. Hvis selskapet får i gang fabrikken sin i Moses Lake igjen, er aksjen egentlig ganske billig. Og utsiktene for det har ikke svekket seg de siste ukene. Kanskje tvert imot."

Dette er bare tull! Er bare Nemi og DNB teknologi som mener potensialet er tatt ut. Nervøse førstegangsinvestorer har dessverre ikke peiling og selger eller trigges på SL.

Det er supersalg i dag. Om man tror bare litt på hva som skal skje er dagens nivå superinngang.
Tycho
23.02.2021 kl 14:32 6638

Det er sider ved fallet i grønne aksjer som ikke er logisk
Inflasjonsfrykten har de siste dager gått hardt ut over vekstaksjer. Det er ikke rart. Det som er litt rart er at grønne aksjer som vil tjene på veksttiltakene som har skapt inflasjonsfrykten rammes hardt.

Johann D. Sundberg
Børskommentator

DETTE ER EN KOMMENTAR
Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

Verdens aksjemarkeder har de siste årene vært preget av den såkalte TINA-effekten. TINA står for «There Is No Alternative». Logikken er at når rentene er presset ned mot null, må investorene til aksjer for å få avkastning. Dette ble kanskje særlig synlig da verdens sentralbanker kuttet og presset rentene ytterligere ned da coronakrisen brøt ut. Etter et innledende fall, snudde aksjemarkedet til kraftig oppgang.

Særlig aksjer i selskaper som satser på det grønne skiftet hadde en fabelaktig opptur gjennom fjoråret og et stykke inn i 2020. Investormarkedet har slukt nesten enhver nye børsnotering rått. Det har til tider virket som om investorene, og ikke bare de små, helt her mistet sin kritiske sans. Det er en del bobletendenser i det vi har sett i aksjemarkedet de siste månedene.

De siste ukene har rentene på tiårige amerikanske statsobligasjoner begynt å stige igjen. En forklaring som ofte brukes et at man mener president Joe Bidens tiltak for å stimulere økonomien vil være så omfattende at de bil bidra til at inflasjonen tar seg opp og at vi får et generelt høyere rentenivå.

Det vil isolert sett svekke TINA-effekten da viljen til å ta den risikoen aksjeinvesteringer innebærer når risikofrie investeringer gir høyere avkastning. Det er også logisk at dette går ut over aksjer som er høyt priset basert på forventet fremtidig vekst. At dette også går ut over grønne aksjer, som i veldig stor grad er priset basert på forventninger om fremtiden, er ikke overraskende.

Mindre logisk er det at mye av det som skaper frykten for inflasjon faktisk er godt nytt for grønne selskaper. Med Biden-administrasjonen er det ventet at USA følger EUs eksempel med store økonomiske stimuli til det grønne skiftet. I tillegg til at myndighetene på begge sider at Atlanterhavet investerer skattepenger i det grønne skiftet, bidrar reguleringer som gjør klimaskadelige utslipp dyrere til investeringer i grønne virksomheter. Man kan altså mene at de fundamentale forholdene knyttet til grønne investeringer ikke er endret. Det er styrket.

Det vil i seg selv ikke forhindre at grønne aksjer kan falle ytterligere. Det kan de fordi det er udiskutabelt at mange grønne aksjer er svært høyt priset. Men det anskueliggjør forskjellen på den «grønne boblen» og «dot.com-boblen». Det var ikke på langt nær de samme stimuliene bak «dot.com-bølgen» som det er bak grønne selskaper.


Bevares. De som har vært Nel-aksjonær i noen år, har ingenting å gråte over når aksjen har falt rundt ti kroner til vel 25 kroner på kort tid. Men nyhetsbildet den siste uken har jo egentlig vært bra for Nel. Med Aker-konsernets inntreden i hydrogenmarkedet gjennom Aker Clean Hydrogen, åpnes nye muligheter for Nel. Aksjen er fortsatt høyt priset i forhold til inntjeningspotensialet på kort og mellomlang sikt, men de langsiktige utsiktene er egentlig styrket.


Rec Silicon på sin side har falt fra nesten 25 kroner til rundt 17,40 kroner tirsdag og er dermed verdsatt til 6,5 milliarder kroner. Hvis selskapet får i gang fabrikken sin i Moses Lake igjen, er aksjen egentlig ganske billig. Og utsiktene for det har ikke svekket seg de siste ukene. Kanskje tvert imot.

Og så må vi ikke glemme at en begrenset inflasjon egentlig er uttrykk for noe bra. Det vil være et resultat av økonomisk vekst, høy sysselsetting og fremtidstro. Akkurat det høres jo ikke så ille ut. Gjør det?
Vilter
23.02.2021 kl 14:36 6611

Kombinert med dette er jo det ganske pussig/
Røkke kommer inn om ei uke. Da går vi HOY (high of year)
I løpet av kort tid.

« Mindre logisk er det at mye av det som skaper frykten for inflasjon faktisk er godt nytt for grønne selskaper. Med Biden-administrasjonen er det ventet at USA følger EUs eksempel med store økonomiske stimuli til det grønne skiftet. I tillegg til at myndighetene på begge sider at Atlanterhavet investerer skattepenger i det grønne skiftet, bidrar reguleringer som gjør klimaskadelige utslipp dyrere til investeringer i grønne virksomheter. Man kan altså mene at de fundamentale forholdene knyttet til grønne investeringer ikke er endret. Det er styrket.»

De som solgte på 16-17 har virkelig rota det til. Samme med med 18-19-20 osv, men de kan jo fortsatt kjøpe seg inn igjen uten tap.Hvorfor er det ingen av dottene i FA og DN som skriver slike positive ting ? Håper de og kan våkne og se det samme som E24
omac
23.02.2021 kl 14:50 6413

Fordi frykt selger
Siggypop
23.02.2021 kl 14:54 6426

Pass deg, ikke kall dem for dotter, du kan bli kalt permadust av Thor Chr. Jensen fra DN...

Dette. Spre frykt og panikk og la de store rike vennene tjene på bekostning av de små, som har stor emosjonell tilknytning til pengene de har investert og ikke vil "tape" alt. Jaja, vært med på denne karusellen flere ganger, så det påvirker ikke meg. Synes mer synd på alle som selger gull til prisen av møkk.

Du er definitivt inne på noe...men legger disse i skuffen en periode da jeg ikke er redd for utviklingen for denne aksjen..denne har det meste på sin side for fremtiden.. vi kan snakkes i slutten av mars..det vil gi en pekepinn..;)
Solerbra
23.02.2021 kl 15:03 6359

Når en år ut og år inn kun vinkler negativt blir det umulig å snu. I så fall møter en seg selv og tidligere utsagn i døra. Disse to blekkene har stått for en helt enestående samling av dritt om Rec opp gjennom årene. Det tar aldri slutt, uansett fundament og endrede forutsetninger. Prestisje rett og slett. Det blir som han som fremdeles vant valget 'over there'.

E24 er mye mer balansert, etter min mening. Abonnerer på den.
Null
23.02.2021 kl 15:04 6385

Er det utvasken vi ser i dag, eller kommer det mer resten av uka....
Det har vært en slitsom uke for oss som er long i REC og endel andre akjer også
Med minus 5 kr i løpet av tre dager.......

to kroner i går og to nye i dag så langt

KOmmer det to i morgen også til 15 tallet?
ELLER forsiktig oppover nå mot 18 i første steg?

Gunnar88
23.02.2021 kl 15:04 6488

Etter å faktisk ha lest det han skriver så virker han som en stusselig type. Det virker som at han faktisk koser seg når folk taper penger.
Gunnar88
23.02.2021 kl 15:06 6574

Slik jeg tolker det tekniske som har fremkommet ovenfor og i andre tråder, så virker det som vi testet støtten på rett i overkant av 16 kroner, og en liten rekyl oppover. Derfor tror jeg ikke vi skal under 16 kroner. Men det kan godt hende at vi skal nedover fra 17,5, hvor vi er nå.

Hehe håper DN og FA møter seg selv i døren når dette har snudd en dag, for det vil det.
perla
23.02.2021 kl 16:04 6036

Veldig godt velformulert innlegg.
Jeg har solgt meg ut av andre selskaper og idag øket i rec.
Det vil jeg fortsette med om kursen faller videre.
Nå har jeg ståltro på Røkke.
perla
23.02.2021 kl 16:10 5965

Veldig godt velformulert innlegg.
Jeg har solgt meg ut av andre selskaper og idag øket i rec.
Det vil jeg fortsette med om kursen faller videre.
Nå har jeg ståltro på Røkke.
Bullen
23.02.2021 kl 17:03 5677

Til dere som har peiling. Det snakkes om å åpne MS i 2023. Det virker som en evighet.

Det siste Røkke ønsker er å komme med gode nyheter før han er innsatt som styreleder og har alt under kontroll. Derfor er det best å være svært nøkterne når det kommer til gjenåpning, skal nok se at dette skjer veldig mye tidligere.
JML
23.02.2021 kl 17:28 5371

Det tror jeg også. Men hvordan blir det for oss små aksjonærer hvis han får økt sin eierandel og blir sittende på begge sider av bordet i enhver sammenheng??
Rubin
23.02.2021 kl 17:29 5376

Kanskje noe prestisje, ja, men jeg tror det også går mange gråe konvolutter fra «Exit» finansmafian i Oslo til noen av disse journalistene. På OSE har det alltid vært en sammenheng mellom drittpakker og shorting...
Redigert 23.02.2021 kl 17:29 Du må logge inn for å svare
pantera1
23.02.2021 kl 17:30 5376

Nei la oss støtte favoritt utsagnet til trådstarter:

ikke selg gull til prisen av møkk!
ikke selg gull til prisen av møkk!

Hørte engang:
ikke selg gull til prisen av sølv. blir litt forvirret nå, hva er rett?

hvor betales det for møkk?
Trier
23.02.2021 kl 17:31 5389

Jeg tror at Røkke blir styreformann fordi viktige strategiske beslutninger skal tas ganske snart. At det holdes lokk på informasjon i den forbindelse er da normalt - ikke for å å herje med andre askjeeiere - men for å holde kortene tett til brystet overfor forhandlingsmotparter.
zizzy
23.02.2021 kl 17:35 5369

For å sitere rørleggeren jeg hadde tilkalt; Det lokte itj møkk sjø det lokte pæng.

Ikke tale om jeg selger til denne prisen. Jeg vil ikke engang vurdere å selge før kursen er tresifret. Hele markedet er i en kraftig korreksjon grunnet overvurderte tek og grønne aksjer uten substans. Det kom positive nyheter fra feds med tanke på inflasjon og økonomien m.m. så REC kommer til å gå kraftig opp i morgen, slik de grønne aksjene i skrivende stund gjør. Du kan godt stå på sidelinjen, klage og syte med din bear mentalitet. Men denne REC raketten den kommer til å nå nye høyder veldig snart!

Kanskje Røkke var misfornøyd med en avtale rec var iferd med å inngå med en partner, og ønsker å få mest ut av hver kilo silikon. Kanskje vi aldri får vite,men spennende blir det uansett.

Det er rett opp imårå....;)))) fekk lastet godt idag og. kom igjen folkens alle RECere ditta ska me klara.
Solerbra
23.02.2021 kl 19:09 4778

Hva tenker forumets mange kloke hoder om det som skjer med Violet Power, eller rettere sagt ikke skjer? Det spekuleres i at Rec gjør seg kostbar. Hvorfor skulle de det? I børsmeldingen fra oktober står det: "Today REC Silicon ASA (REC Silicon), a leading producer of advanced silicon materials and Violet Energy, Inc., doing business as Violet Power, announced their partnership osv." Ikke kunde/leverandør, men partner. Dessuten er dette nærmere i tid enn batteri, og derfor noe som Rec trenger for raskest mulig oppstart av ML.

VP skulle satt spaden i jorda forlengst, men dette er åpenbart satt på vent - uten at det informeres om grunnen. Samtidig haster Røkke haster inn som styreformann i Rec. Henger dette sammen på noe vis? Kan usikkerheten som er oppstått også være en medvirkende årsak til krakket denne uken. Aksjer faller fort på usikkerhet.

Mest sannsynligvis har det kommet flere aktører på banen, og TT har nok sikkert ett ønske om å selge til Kina til kostpris,mens Røkke vil ha silan salg til større aktører som innbringer mer cash.
Dølle
23.02.2021 kl 19:34 4747

Du må lære deg å lese. Du opptrer mer som en forum dust , med påstander man ikke kjenner igjen. Idag fikk man aksjen enda billigere...

Godt spørsmål som du stiller her. Jeg skal kun dele min mening, som kan være feil, men jeg tenker at det er to alternativer:

1. REC Silicon spiller kostbar fordi de vet nå at fremtiden er trygg. Pengene er hentet inn og Biden-administrasjonen er noe de har tillit til. De er sikre på at det vil bli skapt verdikjede rundt grønt og kan velge og vrake samarbeidspartnere basert på hva som er mest profitabelt for REC. Presentasjonen er indirekte stikk til samarbeidspartnere i både USA og Kina om at enten hører dere på oss, ellers får dere klare dere selv og bestille fra Kina.

2. Violet Power har dritet seg ut skikkelig. De har kommet med informasjon som ground breaking day - og i ettertid sagt at de skal uttale seg mer, når ting egentlig ikke er helt på plass. Det er ting som må ordnes opp i internt og dette tar lengre tid enn de antok. Eventuelt at en svært viktig politisk person skal være tilstede og de venter på dato.

3. Faktisk, tre alternativer, den siste er nok en kombinasjon av hva du sier. Kanskje noen større investor som skal inn i eiersiden til VP? Kan mange av dere ha rett, hvor Røkke tenker på en hel verdikjede innenfor Aker konsernet?

Hmm. Blir spennende å se hva utfallet blir, men jeg må ærlig innrømme at det bør ligge en god forklaring bak alt dette, ellers blir jeg skuffet over VP og Charlie Gay. For nå gir jeg dem benefit of the doubt, for jeg ser at det er fremskritt fra deres side også (hjemmeside, jobbannonser osv). Eneste som er kjedelig med REC er at det er så mye spekulasjon, fordi alt holdes tett inntil brystet. Hadde likt å ha en ledelse som SoftOx her som gir oss børsmeldinger månedlig, haha. Kunne hjernen endelig fått hvilt litt fra å spekulere :P
Trier
23.02.2021 kl 21:54 4417

Det mangler vel et alternativ..... at potensielle VP investorer ikke klarer å regne hjem prosjektet med fortjeneste.
Solerbra
23.02.2021 kl 22:08 4555

Vi har egentlig to spørsmål:
1. Hvorfor er det utsatt?
2. Hvorfor får vi ikke vite hvorfor det er utsatt?

Det er spørsmål 2 som skaper usikkerhet. Forsinkelser skjer, og kan ha sin helt naturlige forklaring. Da forteller du det.

Bra Trier! Viktig at du kommer og legger til. Takk!

Men tror du ikke VP hadde investorer klare når de gikk ut og sa at de skal bygge fremfor å leie? Charlie Gay virker jo ikke som mannen som sier ting kun for å si dem. Jeg tror at omdømme er viktig for ledelsen i VP - og at ting var på plass når denne meldingen kom, men det har dukket opp ting underveis som de ikke har informert oss om - og der stiller Solerbra to gode oppfølgingsspørsmål. Men for å svare deg først; hva om VP investor har trukket seg? Jeg tviler, for å være helt ærlig, men så har du og jeg den samme informasjonen tilgjengelig og kan tolke det annerledes. Jeg tror bare at ting tar litt lengre tid enn forventet, men at det jobbes med mye bak kulissene fra alle parter involvert, fra Aker, til REC, til VP - og regner med at snart må vi få vite mer. Hadde store investorer trukket seg så hadde vi ikke sett utvikling av hjemmeside, jobbannonser osv - og hvis avtalen ikke lenger er gjeldende med REC, så forventer jeg at TT informerer oss om det.

Solerbra:
Jeg er helt enig med deg. Jeg mener at VP bør ha bedre kommunikasjon med resten angående hva som skjer og det at de har både bommet på ground breaking day samtidig som de ikke har gitt oss mer informasjon innen en uke til ti dager (som de lovte). Dette får meg til å lene mye på om at det er en viktig politisk person som absolutt må være med i ground breaking day, som igjen gjør at dette blir forsinket. VP kan heller ikke komme ut og direkte si hvem det er de venter på.

Jeg skal være ærlig og ikke spekulere for mye her. Det kan være så mye som gir oss en naturlig forklaring på dette, men jeg blir også skeptisk til hvorfor det tar så mye tid. Med det sagt har jeg valgt å gi dem min tillit til det blir motbevist, ettersom jeg ser at det er fremskritt fra deres side de siste ukene, men nå må vi snart få vite mer. Alternativet er jo (i mitt syn - kan ta feil her) at Røkke er i dialog med å gå inn på eiersiden av VP, noe som vil gi Aker en hel verdikjede eller at VP lovte mer enn de kunne bite på og sliter med å levere finansielt (men da henviser jeg til første avsnitt i dette innlegget). Tror vi vil lære utrolig mye mer om alt innen kort tid.

Hva tenker du Solerbra? Hadde likt å høre hva dere mener, for det kan jo hende at jeg bommer fullstendig her.

God kveld folkens og medaaksjonærer!

Jeg ønsker å vekke en tanke som jeg ikke ser så mye rundt her, mange har kanskje tenkt det flere ganger selvfølgelig.

Here it goes: Bilbatterier, det snakkes mye om dette. Og det ser ut til at flere produsenter trenger REC her, fordi det er flere batterifabrikker som skal bygges de neste årene. Dette antallet med batterifabrikker vil bli stort.

Mange snakker om bilmarkedet. Alle bilprodusentene skal ha biler med batteri og noen av de største sier de skal kutte ut ICE helt. Kjempespennende for REC.

MEN visste dere at mulighetene i «utility» er større en bilmarkedet? Tesla er spådd av noen til å bli større innen Utility enn hva de er i bilbransjen.
Jeg bruker litt engelske ord her. Det er enkelt forklart at de produserer strøm (solar) og lagret strøm (batterii).

Utrolig spennende! Markedet for energilagring er enormt, ikke bare privat, men industrielt og for strømnettet på nasjonalt plan. Det er en spennende vinkling og jeg har selv såvidt begynt å grave i det. Tenkte det var et artig perspektiv om noen her ikke har vært inne på tanken.

Og dagens kaktus kan sendes til Polion, som ikke hadde gode nok karakterer til å komme inn på Politihøgskolen og dermed velger å utøve maktsyken sin som frivillig "forumpoliti". Spar oss, vær så snill!