Case: REC Silicon - Markedet må mates med en teskje


Hei alle sammen,

Først og fremst må jeg beklage for at jeg ikke har rukket å komme med en oppdatert analyse som jeg lovte i helgen. Jeg har en utrolig tøff og hektisk hverdag, som gjør at jeg ikke alltid har tid til å sette meg ned og skrive (dette innlegget tar meg noen timer å skrive ned). Hvis du ikke har lest mine tidligere tråder anbefaler jeg at du leser dem. For alle nye, gamle og potensielle aksjonærer, velkommen og nyt lesingen. Husk at det meste er teorier og spekulasjon og at dette ikke er ment som investeringsråd.

La meg starte med å nevne at den 18.01.21 var aksjekurs på 16.62kr. Dagen etterpå kom børsmelding om Aker Horizons og kursen steg til 19.74kr. Dagen etterpå steg kursen til 20.36kr og deretter falt den tre dager på rad ned til 17.20kr, nesten det samme som før meldingen kom. Aksjen steg gradvis opp til 19.20kr frem til den 05.02.21. Dagen etterpå kom børsmelding om at Røkke ønsker å tre inn som styreleder og vi nådde toppen på 24.64kr før vi falt ned til hva som er dagens sluttkurs, 19.63kr.

Da har jeg to raske spørsmål jeg ønsker at du skal svare på:
1. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen falt ned til 17.20kr (enda lavere intraday en dag etterpå, 16.65kr) når informasjon om Aker Horizons kom?
2. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen har falt ned til 19.63kr etter å ha vært så høyt oppe som 24.6kr?

I mitt syn har det skjedd endringer siden vi fikk vite at Røkke skal bli styreleder, men dette har kun vært positive endringer. Vi har blant annet lært mye om veien fremover og også hvorfor Røkke skal tre inn som styreleder, noe jeg kommer tilbake til senere. Da spør du deg selv dette:

Ingenting tilsier at aksjekurs skal falle, men hvorfor da et fall fra 24.64kr til 19.63kr på noen få børsdager?

1. Aksjen er volatil, dette gjelder på grønne og røde dager. Nye topper vil testet og tidligere topper som nå er bunn vil retestes.
2. Frykt. Et perfekt virkemiddel til å "ta" penger fra de utålmodige til de tålmodige.
3. Frykt igjen, men denne gangen på momentet til aksjen. Perfekt når det er så mange uvitende aksjonærer som ikke vet bedre - også kan de som er kapitalsterke smile, le og fortsette å laste opp og istedenfor å by for mye og presse prisen opp, byr de for lite, fordi folk rett og slett er villige til å selge.

Jeg er kun aktiv på Hegnar forum og har ingen bruker noen andre steder, men jeg har vært inne og lest på diverse forumer. Hva slags inntrykk har jeg fått? Panikk, frykt, usikkerhet. Dette blir kapitulert helt perfekt. Et par store ordre - også gjøres resten av jobben av seg selv. Begynner aksjekurs å komme tilbake? Et stort salg til, presse prisen ned - også gjøres resten av jobben av seg selv. Før jeg går videre til å snakke om fundamentet i lys av Q4 presentasjonen ønsker jeg å påpeke at frykt er din største fiende. Kontroller det.

Nå kan vi gå videre til fundamentet til selskapet. Dere som har fulgt med på meg vet at jeg har spyttet at aksjen er på billigsalg en lang periode nå. Dere vet også at jeg ikke er for opptatt med Yulin og fokuserer på USA og EU, ettersom jeg mener at det er der fremtiden ligger. En av årsakene til at jeg mener at REC Silicon vil blomstre de neste årene, er på grunn av den politiske variabelen. Jeg tror ikke folk verdsetter hvor stort det er å ha demokratisk flertall i USA med Biden (en revolusjonær som ble valgt inn fordi han lovte store endringer innenfor bl.a. energi-segmentet) som president, eller vet hvor sjeldent det er. Dette betyr i praksis at Biden kan få utført politikken han ønsker i minst 2 år til, før det blir et nytt valg om å stemme inn medlemmer til senatet. Betyr dette at Yulin er verdiløst? Absolutt ikke! Fra presentasjonen til REC Silicon på fredag ble det gitt et politisk beskjed: Inkluder oss eller bli sittende fast der dere er. Et signal ble sendt på at kunnskapen og teknologien til REC er nødvendig for våre kinesiske samarbeidspartnere og at det er REC som har styringen. Men la oss si at Yulin er et tap prosjekt, forandrer det noe? Absolutt ikke! REC Silicon kommer først og fremst til å blomstre pga. USA og EU. Det finnes ingen andre som REC Silicon i hele USA og EU, men det finnes mange som dem i Kina. Men hvorfor så mye fokus på USA og EU?

Da kommer jeg til et av mine viktigste poeng. Det vil bli startet et kappløp om å komme lengst innenfor fornybart i verden. De som mestrer dette og er suksessfulle vil komme videre, mens de som ikke klarer å gjøre skifte fra fossilt til fornybart vil sitte igjen som de store taperne, uavhengig av dagens posisjon i verdenssamfunnet. Dette er spesielt viktig for USA og Kina og kan avgjøre hvem som fortsetter å ha hegemoni og vil være verdensledende. REC Silicon passer perfekt inn her, ettersom USA kommer til å satse sterkt på fornybart og da trengs det flere selskaper som REC Silicon, som kan være bærebjelkene og produsere ingrediensene som er nødvendige for å bygge lokale verdikjeder rundt grønt.

Vi lærte også at Biden variabelen ikke kun er noe vi aksjonærer ser på, men som også blir tatt veldig seriøst av ledelsen i REC. Det blir dedikert eget område for dette på presentasjonen og ledelsen virker svært positive, men noe som er enda viktigere; Fremtoningen på presentasjonen. Det blir nærmest sagt at alternativene for batteri segmentet i USA er å enten 1. Samarbeide med REC Silicon (vegg til vegg) eller 2. Bestille fra Kina. Hvorfor er ikke punkt 2 aktuelt? Biden - og administrasjonen hans. Det ble nevnt for noen uker tilbake at Biden administrasjonen vil fokusere på å produsere i USA og kjøpe i USA. Bedrifter må nærmest sende søknad for å handle varer internasjonalt fremfor å bestille fra USA. Dette er bare noe av politikken vi har fått innsyn i. Biden var klar og tydelig om at covid-19 pandemien er hans første prioritet - og se hvor mye testing de har fått til i løpet av den korte perioden. Neste steg er å legge frem hele sin plan for fornybart. Tror du ikke at grønne incentiver vil være inkludert? De skal bruke over 2.000 milliarder dollar og med presidentens egne ord; revolusjonere energi-sektoren og skape nye arbeidsplasser. Tror du at USA vil la Kina vinne den politiske maktkampen som vil bli spilt de neste tiårene, fordi det er billigere å bestille derifra? Og apropos billigere, har ikke prisene bare steget uke for uke? Tror du ikke dette vil fortsette, når etterspørselen bare vokser og vokser?

I tillegg til det - og det aller viktigste. Vi fikk informasjon om akkurat hvorfor det haster for Røkke å bli styreleder. Fra presentasjonen fant vi ut at REC er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere og at konkurrenter må sloss for å bli samarbeidspartner for REC Silicon. Batteri segmentet kommer til å være helt enormt, ettersom verden går fra fossile biler til elektriske biler og her synes jeg at REC håndterer det helt perfekt. De slapper av og lener seg tilbake, mens konkurrenter må kjempe for å gi dem et godt nok tilbud til at de skal vurdere å vie seg til dem. Her kommer den lange erfaringen til ledelsen frem, her kommer ekspertisen frem. I flere år har REC vært i en sårbar posisjon. Andre ledere hadde kanskje hoppet til første avtale som gir dem omsetning, men REC vet hvilken posisjon de vil ha i markedet og de tar ingen raske avgjørelser.

Konkurs er ikke lenger et dilemma, nå har selskapet tid på seg. Det som derimot bør bli diskutert er; Vil REC gi slipp på Yulin for å satse kun på USA og EU? Kan Butte utvides? Kan ML utvides? Kan REC bygge nye fabrikker i fremtiden for å møte etterspørselen som vil komme? Vil REC selge sine patenter og kreve enten eierskap eller en viss sum for lisensen?

Så er spørsmålet nok en gang; Har det kommet ny informasjon som tilsier at aksjekurs bør gå ned? Svaret mitt er nei, tvert i mot burde vi ha gått opp. REC Silicon sier selv på presentasjonen at verdien til ML er på 1.7 milliarder USD. Hva er markedsverdien til selskapet i kveld? 7.3 milliarder kroner... Usle 7.3 milliarder kroner for et selskap som kan være en helt sentral aktør for den vestlige del av verden og fornybart. Jeg tror at REC vil ha et markedsandel i hele verden, men første prioritet bør kun være USA og EU for å bygge et sterkt fundament. Markedet må alltid mates med en teskje. Hvis det ikke kommer nyheter på en til to dager, begynner folk å få panikk og selge. Slutt å tro at du blir en milliardær over natten, da kommer du til å brenne deg. Istedenfor - velg et selskap (det må ikke være REC) som du mener vil være helt essensielt for fremtiden og som er underpriset basert på potensial og hold deg til det. Ikke la aksjekurs påvirke om det er et møkk selskap eller om det er verdens beste selskap. La fundamentet snakke for seg selv.

Husk; neste uke trer Røkke inn som styreleder. Han er kun styreleder i to børsnoterte selskaper, Aker og REC. Stol på meg når jeg sier det, det er ekstremt mye som jobbes med bak kulissene. Det er begrenset med hva Tore Torvund kan fortelle oss på en kvartalspresentasjon, men for alle som har holdt øynene oppe så fikk vi den informasjonen vi trengte, vi må bare lese gjennom linjene. Ikke bli overrasket om det strømmer inn med børsmeldinger i mars, fordi det kun er snakk om tid. Så om du vil selge aksjen til 19.63kr så må du bare være min gjest, selg gjerne til enda lavere frem til midten av mars, for da skal jeg fylle på mer, men hvis du har tro på selskapet, fundamentet og tror at den grønne revolusjonen som nå kommer også er en maktkamp mellom hvem som vil beholde makten i fremtiden, ja da gjør du det jeg nå lenge har bedt dere om å gjøre: Du tar egne selvstendige vurderinger og du kjøper for alt du har råd til. Ikke la frykt være årsaken til at du går glipp av hva jeg mener er den beste vekst casen i hele Oslo Børs. Har du troen på REC Silicon, eller bare later du som fordi det har blitt en folkeaksje og bytter mening basert på aksjekurs? De store kan kanskje bestemme retning en viss periode ved hjelp av frykt, men det er oss små og fundamentet som avgjør i lengden. Tenk langsiktig.

- Uchi

Med en gang Røkkes inntreden er et faktum så er papiret i prinsipp vesentlig derisket. Jeg ville bli overrasket om ikke dette alene i løpet av en måned eller to gjorde at verdien på selskapet gikk opp med 10-15% på dette alene

Stygt spill folkens...stygt spill...


Lykke til :)

Har ikke mottatt noe referansenummer eller pin kode til generalforsamlingen.. Noen som vet hvordan man får tilgang kl 16?
Sa2ri
04.03.2021 kl 15:22 7837

Hvis du er registrert aksjonær har du fått tilsendt denne infoen allerede.

Ja det er jeg, men har ikke mottatt noe.
seth
04.03.2021 kl 15:28 7759

Har du ikke mottatt referansenummer og pinkode må du logge inn via VPS Investortjenester, enten via din nettbank eller vps.no.
Når du har logget inn i VPS Investortjenester, velg Hendelser og Generalforsamling.
Siggypop
04.03.2021 kl 15:30 7753

logg inn på Euronext vpn, også i menyen så velger du, hendelser->generalforsamling, så popper det opp et vindu. Trykker du på RECsi der så får du opp kodene dine
omac
04.03.2021 kl 15:32 7862

Voleon økte shorten på nytt i går, ca 400k ekstra i short og 0,91%
Redigert 04.03.2021 kl 15:33 Du må logge inn for å svare

For å følge med på generalforsamlingen går du her:

https://investor.vps.no/gm/logOn.htm?token=1a816568d3e6fe1d11e04422886dbaf40a2fa989&validTo=1617462000000&oppdragsId=20210209VPIEC4U0

Du vil bli bedt om referanse og PIN. Disse finner du enten på brevpost som er sendt til deg, eventuelt virtuelt på:

https://www.euronextvps.no/no/

Trykk på:
1. My VPS
2. VPS investortjenester (privat)
3. Hendelser > Generalforsamling

Der finner du referanse og PIN for å følge med på generalforsamlingen.

Nå gjenstår det 28 minutter til forsamlingen begynner og en ny tidsepoke for REC Silicon så fort Røkke blir valgt inn som ny styreleder.

Tålmodighet. Vært noen tøffe uker for aksjonærer, men tenk langsiktig. Alt vi trenger er en god dag så er dere som kjøpte på toppen på pluss igjen.
Husk også at REC muligens kommer i hovedindeksen før 19. mars. At Røkke har store planer for REC og tar styringen personlig (forhandles med flere potensielle samarbeidspartnere per dags dato) og at med en gang USA våkner opp og innser verdien til REC er billigsalget over permanent.

Redigert: Jeg tok feil. Man kunne ikke streame dette likevel. Instruksene er fremdeles valid for fremtidige møter som blir streamet, eller for individer som ikke er vant med VPS investortjenester (er mye forskjellig du kan gjøre der, bla. forhåndsstemme i en annen anledning). Lar innlegget stå.
Redigert 04.03.2021 kl 18:54 Du må logge inn for å svare

Ikke meningen å være masete, men når jeg går på hendelser -> generalforsamling, får jeg opp "Ingen registrert" generalforsamlingen.
Trier
04.03.2021 kl 15:46 7784

Det er vel helt sikkert at det foreslåtte styret velges. Noe annet spennende skjer ikke på dette møtet. Røkke er mest sannsynligvis ikke med på møtet engang. De følger dagsordenen, og that's it. Men da kan man håpe på meldinger om at det skjer noe i løpet av kort tid - selv om det er umulig å si hva "kort tid" skulle bety. Vi vet bare at denne endringen i styret kom fort og uventet - og det må ligge noe bak.
Siggypop
04.03.2021 kl 15:49 7735

Da får du bare følge med her :) Kommer nok updates her, men skjer nok ikke så mye mer enn styrevalg uansett
Oldgig
04.03.2021 kl 16:10 7265

Selv om jeg bruker pin kode og referanse kommer jeg ikke inn!?

Samme her. Kommer til siden om EGF, men ingen link for video.. Noen som ser og kan gi noen korte updates her?

Det er ingenting å "komme seg inn" på. Det kommer en børsmelding senere i dag som sier hva som har skjedd. At vi ser på endrer ikke utfallet.
Falco1
04.03.2021 kl 16:17 7156

Ingenting å komme seg inn på nei. Men rart at kursen hele tiden vaker rundt der Aker Horizons kjøpte seg inn i Rec . Tilfeldig?:)))

Ja, det er tilfeldig. Jesus christ. Først dette med å ikke vite hva "long" betyr i går, for nå å komme med idiotiske ubegrunnede konspirasjonsteorier i ulike tråder på samme dag. Synd dette forumet gir disse trolla en plattform.
VL
04.03.2021 kl 16:35 6702

Enda en elendig dag, bare å legge i skuffen..
Falco1
04.03.2021 kl 16:36 6661

Ta deg en bolle Arnfinans :)) vet du ikke hva long er i en aksje? Er det noen som konspirerer her? Har du ikke noe fornuftig å si er det vel bare og ikke si noe.

Forresten glem det så på innleggene dine at du er rimelig fersk:))
Redigert 04.03.2021 kl 16:39 Du må logge inn for å svare

Til alle som ikke vet, Long/Short begrepene har ingen ting med langsiktighet og kortsiktighet i en aksje å gjøre

Til alle som setter seg inn i at "long" ikke betyr langsiktighet og lager stuss over det eller "short" for argumentets skyld, voks opp og begynn å tjene penger, så vil du slippe å bry deg om slike småting. Ingen kommer på Hegnar for å få norsk undervisning eller for å lære betydningen av et begrep. Så lenge vi forstår hensikten til hverandre så er alt tipp topp tommel opp. Vær så snill, finnes nok med negativitet i verden, slutt å lage drama over småting. Takk!

Til tråden: Røkke er offisielt valgt inn som styreleder! I tillegg ble Annette Malm Justad, Audun Stensvold og Lene Landøy valgt som styremedlemmer. Dette er helt fantastisk! Synd at marko-situasjonen i verden gjør at aksjen fremdeles selges til disse latterlige kursene, men fantastisk for de som har mulighet til å akkumulere mer. Jeg har lenge nå spekulert om at det er mye som jobbes med bak kulissene og snart tror jeg at vi vil lære så mye mer. Perioden med ekstremt billigsalg og billigsalg vil snart bli helt ferdig, tror jeg. Gratulerer til alle aksjonærer! Vi har en av Norges dyktigste menn som personlig involverer seg i selskapet vi eier aksjer i, fordi han vet at potensialet til REC Silicon alene kan veie mer enn hele Horizons porteføljen (- REC) til sammen. Jeg gleder meg!

Skal man investere kan det være viktig å kunne noen begreper, det var alt jeg mente
omac
04.03.2021 kl 19:46 5916

ENig, det å ha felles forståelse er greit, bare alle holder en saklig tone går det fint.
Falco1
04.03.2021 kl 20:02 5798

Nei det er ikke viktig å vite alle begreper når man investerer.

Er man «long» i en aksje betyr dette at man er eieren av aksjene og har disse stående på sin konto. Posisjonens risiko ligger i en evt. kursnedgang av aksjekursen. Gevinstpotensialet er i teorien ubegrenset.

Dette er ikke viktig og vite de fleste skjønner hva du mener når man sier long uansett og at man sitter langsiktig. Behøver ikke gjøre seg vanskelig. Har man ikke noe og si om det som er langt viktigere som feks om det fundamentale/potensiale i et selskap så burde man rett og slett ikke si noe.


Falco, da er det bare å være enige at vi er uenige på dette feltet
BadRobot
04.03.2021 kl 20:58 5604

Jeg kjøper aksjer, hensikt, kursen øker, jeg tjener penger.
Er det viktig at jeg vet det heter long? :)
omac
04.03.2021 kl 21:30 5448

Hvis du sitter og gjør det er jo det helt topp, problemet kan oppstå når du kommuniserer med andre og ord har forskjellig betydning.
454
04.03.2021 kl 22:02 5291

Ett ønske nå. Børsmelding om saftige aksjekjøp av de nye styremedlemmene. Ja takk.

Fine artikler

High risk dependencies samt at både USA og Europa ønsker å bli selvforsynte er nok det som gjør at ML åpner relativt snart

Bmwi8
06.03.2021 kl 08:43 4472

Åpner relativt raskt?? Tidligst i 2023 er akkurat annonsert fra Rec selv..
Solerbra
06.03.2021 kl 08:44 4471

Nei takk. Det betyr 'no news'. Foretrekker at styret sitter på viktig innsideinfo og ikke kan kjøpe.

2023 er forsåvidt ikke lenge til uansett. Er bare 9 måneder igjen av 2021.
Da begynner det å tikke inn meldinger/triggere om ikke lenge. Fabrikker skal bygges(Sila, VP, Group 14+++) og REC skal gjøre sine tilpasninger/utbygginger. Og det tar da litt tid å bygge fabrikk. Kortene holdes forståelig nok tett til brystet.