Case: REC Silicon - Markedet må mates med en teskje


Hei alle sammen,

Først og fremst må jeg beklage for at jeg ikke har rukket å komme med en oppdatert analyse som jeg lovte i helgen. Jeg har en utrolig tøff og hektisk hverdag, som gjør at jeg ikke alltid har tid til å sette meg ned og skrive (dette innlegget tar meg noen timer å skrive ned). Hvis du ikke har lest mine tidligere tråder anbefaler jeg at du leser dem. For alle nye, gamle og potensielle aksjonærer, velkommen og nyt lesingen. Husk at det meste er teorier og spekulasjon og at dette ikke er ment som investeringsråd.

La meg starte med å nevne at den 18.01.21 var aksjekurs på 16.62kr. Dagen etterpå kom børsmelding om Aker Horizons og kursen steg til 19.74kr. Dagen etterpå steg kursen til 20.36kr og deretter falt den tre dager på rad ned til 17.20kr, nesten det samme som før meldingen kom. Aksjen steg gradvis opp til 19.20kr frem til den 05.02.21. Dagen etterpå kom børsmelding om at Røkke ønsker å tre inn som styreleder og vi nådde toppen på 24.64kr før vi falt ned til hva som er dagens sluttkurs, 19.63kr.

Da har jeg to raske spørsmål jeg ønsker at du skal svare på:
1. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen falt ned til 17.20kr (enda lavere intraday en dag etterpå, 16.65kr) når informasjon om Aker Horizons kom?
2. Var det noe nytt som kom frem som gjorde at aksjen har falt ned til 19.63kr etter å ha vært så høyt oppe som 24.6kr?

I mitt syn har det skjedd endringer siden vi fikk vite at Røkke skal bli styreleder, men dette har kun vært positive endringer. Vi har blant annet lært mye om veien fremover og også hvorfor Røkke skal tre inn som styreleder, noe jeg kommer tilbake til senere. Da spør du deg selv dette:

Ingenting tilsier at aksjekurs skal falle, men hvorfor da et fall fra 24.64kr til 19.63kr på noen få børsdager?

1. Aksjen er volatil, dette gjelder på grønne og røde dager. Nye topper vil testet og tidligere topper som nå er bunn vil retestes.
2. Frykt. Et perfekt virkemiddel til å "ta" penger fra de utålmodige til de tålmodige.
3. Frykt igjen, men denne gangen på momentet til aksjen. Perfekt når det er så mange uvitende aksjonærer som ikke vet bedre - også kan de som er kapitalsterke smile, le og fortsette å laste opp og istedenfor å by for mye og presse prisen opp, byr de for lite, fordi folk rett og slett er villige til å selge.

Jeg er kun aktiv på Hegnar forum og har ingen bruker noen andre steder, men jeg har vært inne og lest på diverse forumer. Hva slags inntrykk har jeg fått? Panikk, frykt, usikkerhet. Dette blir kapitulert helt perfekt. Et par store ordre - også gjøres resten av jobben av seg selv. Begynner aksjekurs å komme tilbake? Et stort salg til, presse prisen ned - også gjøres resten av jobben av seg selv. Før jeg går videre til å snakke om fundamentet i lys av Q4 presentasjonen ønsker jeg å påpeke at frykt er din største fiende. Kontroller det.

Nå kan vi gå videre til fundamentet til selskapet. Dere som har fulgt med på meg vet at jeg har spyttet at aksjen er på billigsalg en lang periode nå. Dere vet også at jeg ikke er for opptatt med Yulin og fokuserer på USA og EU, ettersom jeg mener at det er der fremtiden ligger. En av årsakene til at jeg mener at REC Silicon vil blomstre de neste årene, er på grunn av den politiske variabelen. Jeg tror ikke folk verdsetter hvor stort det er å ha demokratisk flertall i USA med Biden (en revolusjonær som ble valgt inn fordi han lovte store endringer innenfor bl.a. energi-segmentet) som president, eller vet hvor sjeldent det er. Dette betyr i praksis at Biden kan få utført politikken han ønsker i minst 2 år til, før det blir et nytt valg om å stemme inn medlemmer til senatet. Betyr dette at Yulin er verdiløst? Absolutt ikke! Fra presentasjonen til REC Silicon på fredag ble det gitt et politisk beskjed: Inkluder oss eller bli sittende fast der dere er. Et signal ble sendt på at kunnskapen og teknologien til REC er nødvendig for våre kinesiske samarbeidspartnere og at det er REC som har styringen. Men la oss si at Yulin er et tap prosjekt, forandrer det noe? Absolutt ikke! REC Silicon kommer først og fremst til å blomstre pga. USA og EU. Det finnes ingen andre som REC Silicon i hele USA og EU, men det finnes mange som dem i Kina. Men hvorfor så mye fokus på USA og EU?

Da kommer jeg til et av mine viktigste poeng. Det vil bli startet et kappløp om å komme lengst innenfor fornybart i verden. De som mestrer dette og er suksessfulle vil komme videre, mens de som ikke klarer å gjøre skifte fra fossilt til fornybart vil sitte igjen som de store taperne, uavhengig av dagens posisjon i verdenssamfunnet. Dette er spesielt viktig for USA og Kina og kan avgjøre hvem som fortsetter å ha hegemoni og vil være verdensledende. REC Silicon passer perfekt inn her, ettersom USA kommer til å satse sterkt på fornybart og da trengs det flere selskaper som REC Silicon, som kan være bærebjelkene og produsere ingrediensene som er nødvendige for å bygge lokale verdikjeder rundt grønt.

Vi lærte også at Biden variabelen ikke kun er noe vi aksjonærer ser på, men som også blir tatt veldig seriøst av ledelsen i REC. Det blir dedikert eget område for dette på presentasjonen og ledelsen virker svært positive, men noe som er enda viktigere; Fremtoningen på presentasjonen. Det blir nærmest sagt at alternativene for batteri segmentet i USA er å enten 1. Samarbeide med REC Silicon (vegg til vegg) eller 2. Bestille fra Kina. Hvorfor er ikke punkt 2 aktuelt? Biden - og administrasjonen hans. Det ble nevnt for noen uker tilbake at Biden administrasjonen vil fokusere på å produsere i USA og kjøpe i USA. Bedrifter må nærmest sende søknad for å handle varer internasjonalt fremfor å bestille fra USA. Dette er bare noe av politikken vi har fått innsyn i. Biden var klar og tydelig om at covid-19 pandemien er hans første prioritet - og se hvor mye testing de har fått til i løpet av den korte perioden. Neste steg er å legge frem hele sin plan for fornybart. Tror du ikke at grønne incentiver vil være inkludert? De skal bruke over 2.000 milliarder dollar og med presidentens egne ord; revolusjonere energi-sektoren og skape nye arbeidsplasser. Tror du at USA vil la Kina vinne den politiske maktkampen som vil bli spilt de neste tiårene, fordi det er billigere å bestille derifra? Og apropos billigere, har ikke prisene bare steget uke for uke? Tror du ikke dette vil fortsette, når etterspørselen bare vokser og vokser?

I tillegg til det - og det aller viktigste. Vi fikk informasjon om akkurat hvorfor det haster for Røkke å bli styreleder. Fra presentasjonen fant vi ut at REC er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere og at konkurrenter må sloss for å bli samarbeidspartner for REC Silicon. Batteri segmentet kommer til å være helt enormt, ettersom verden går fra fossile biler til elektriske biler og her synes jeg at REC håndterer det helt perfekt. De slapper av og lener seg tilbake, mens konkurrenter må kjempe for å gi dem et godt nok tilbud til at de skal vurdere å vie seg til dem. Her kommer den lange erfaringen til ledelsen frem, her kommer ekspertisen frem. I flere år har REC vært i en sårbar posisjon. Andre ledere hadde kanskje hoppet til første avtale som gir dem omsetning, men REC vet hvilken posisjon de vil ha i markedet og de tar ingen raske avgjørelser.

Konkurs er ikke lenger et dilemma, nå har selskapet tid på seg. Det som derimot bør bli diskutert er; Vil REC gi slipp på Yulin for å satse kun på USA og EU? Kan Butte utvides? Kan ML utvides? Kan REC bygge nye fabrikker i fremtiden for å møte etterspørselen som vil komme? Vil REC selge sine patenter og kreve enten eierskap eller en viss sum for lisensen?

Så er spørsmålet nok en gang; Har det kommet ny informasjon som tilsier at aksjekurs bør gå ned? Svaret mitt er nei, tvert i mot burde vi ha gått opp. REC Silicon sier selv på presentasjonen at verdien til ML er på 1.7 milliarder USD. Hva er markedsverdien til selskapet i kveld? 7.3 milliarder kroner... Usle 7.3 milliarder kroner for et selskap som kan være en helt sentral aktør for den vestlige del av verden og fornybart. Jeg tror at REC vil ha et markedsandel i hele verden, men første prioritet bør kun være USA og EU for å bygge et sterkt fundament. Markedet må alltid mates med en teskje. Hvis det ikke kommer nyheter på en til to dager, begynner folk å få panikk og selge. Slutt å tro at du blir en milliardær over natten, da kommer du til å brenne deg. Istedenfor - velg et selskap (det må ikke være REC) som du mener vil være helt essensielt for fremtiden og som er underpriset basert på potensial og hold deg til det. Ikke la aksjekurs påvirke om det er et møkk selskap eller om det er verdens beste selskap. La fundamentet snakke for seg selv.

Husk; neste uke trer Røkke inn som styreleder. Han er kun styreleder i to børsnoterte selskaper, Aker og REC. Stol på meg når jeg sier det, det er ekstremt mye som jobbes med bak kulissene. Det er begrenset med hva Tore Torvund kan fortelle oss på en kvartalspresentasjon, men for alle som har holdt øynene oppe så fikk vi den informasjonen vi trengte, vi må bare lese gjennom linjene. Ikke bli overrasket om det strømmer inn med børsmeldinger i mars, fordi det kun er snakk om tid. Så om du vil selge aksjen til 19.63kr så må du bare være min gjest, selg gjerne til enda lavere frem til midten av mars, for da skal jeg fylle på mer, men hvis du har tro på selskapet, fundamentet og tror at den grønne revolusjonen som nå kommer også er en maktkamp mellom hvem som vil beholde makten i fremtiden, ja da gjør du det jeg nå lenge har bedt dere om å gjøre: Du tar egne selvstendige vurderinger og du kjøper for alt du har råd til. Ikke la frykt være årsaken til at du går glipp av hva jeg mener er den beste vekst casen i hele Oslo Børs. Har du troen på REC Silicon, eller bare later du som fordi det har blitt en folkeaksje og bytter mening basert på aksjekurs? De store kan kanskje bestemme retning en viss periode ved hjelp av frykt, men det er oss små og fundamentet som avgjør i lengden. Tenk langsiktig.

- Uchi
xray292
25.03.2021 kl 23:15 10768

Kan dere la være å svare nemis!? Selv om jeg har blokkert denne personen, drukner tråden med kommentarer til vedkommende til ingen nytte. Hva prøver dere på? Få han til å endre mening? Forstå han er her for å ødelegge, og kun det. Forstår ikke at dere gidder! Skjerp dere!
Falco1
25.03.2021 kl 23:37 10555

Hehehe er det mulig, noe må han jo få lov til å bruke stakkars:)))skattesaken og alt annet han har baisset om i flere år er jo borte.
Selskapet og lederne i Rec er idioter, analytiker og husa som prøver å forklare han er idioter . Vi er noen idioter. Hele verden er idioter i hans verden :)))))

Er det noen som har vært i kontakt med megleren for det bygget som er solgt ved siden av fabrikken i Moses Lake?
KR
27.03.2021 kl 22:07 9806

Dette er et diskusjonsforum. Er det så ille om noen andre kommer med et annet syn? Plager det deg/andre så er det jo bare å ignorere skribenten.

Har du sett noen kommentarer fra Nemis som er positive?
Personen er bare ute etter å lage kvalme. Alle tråder skulle vært lukket og så kunne de som vil være med i diskusjonene få tillgang.. da hadde man unngått denne alvorlig syke personen å ødelegge alle tråder. Hvis ikke lukket tråd slutt å kommentere Simen. Tilfører ingenting.

https://www.marketwatch.com/press-release/global-polysilicon-for-electronics-market-2020-report---trends-in-technological-strategies-business-advancements-and-top-vendor-landscape-to-2025-2021-03-29?fbclid=IwAR1UfXusByyvf660BR8rVvo_xAhTp6Z20CsH26jdk7MeSiwfcCuleUspVl0

Significant Takeaways From The Study:

The market report hosts excess deliverables that may be highly advantageous.
The report emphasizes information regarding market competition trends
The report highlights the biggest growth opportunities in the global Polysilicon for Electronics market.
Another vital takeaway from the report can be recognized to the industry concentration rate that could help stakeholders to speculate on the existing sales dominance and the probable trends of the forthcoming years.
Additional deliverables mentioned in the report include details pertaining to the sales channels deployed by prominent sellers in order to retail their status in the industry, including direct and indirect marketing.

Innser at denne kanskje passer bedre i nyheter tråden. Limer heller inn der.
Redigert 29.03.2021 kl 23:46 Du må logge inn for å svare
Kloppin
31.03.2021 kl 13:10 8261

Noen som vet hvorfor det var børspause nå nettopp?

Markedet stenger 13 i dag.
Kloppin
31.03.2021 kl 13:11 8230

Forsto det nettopp:D Takk

Du var ikke den eneste som begynte å lure nå... Men skjønte det omsider selv

God påske alle sammen!

Hehe.. Håper alle som skulle være inne før påske er inne👍
Så får vi se om det er noen påskeegg i RECSI hatten😊

God påske!!💣💣

REC Silicon - Announces termination of strategic partnership with Violet Power

https://newsweb.oslobors.no/message/529520
Pentad
05.04.2021 kl 23:27 7215

Jøss. Meldingen var svært positiv da.
Polygon
05.04.2021 kl 23:39 7083

Postivt?! De legger i praksis ned batterisporet, og går tilbake til å sparke på de døde hestene igjen?
Vilter
05.04.2021 kl 23:41 7036

Group 14 er batteri... denne avtalen står seg.

Det blir svært spennene dager og uker

Du må skjønne. De døde fossile hestene blir ikke gjenopplivet! Her blir det fokus på batteribiler selvsagt.
Vilter
05.04.2021 kl 23:52 6840

😂 Selge nå tror jeg ikke en gang Grove ville turt

Det som nå foregår i USA (og som direkte påvirker REC Silicon) er noe av det sykeste vi vil være vitne til i aksjemarkedet. Slike situasjoner oppstår svært sjeldent. Vi har en president som ønsker å revolusjonere USA og bli skrevet ned i historiebøkene for alltid som mannen som startet den grønne revolusjonen i vesten. Alt peker på at fremtiden er meget bull for aksjonærer i REC og fundamentet styrkes ukentlig enten gjennom verdenspolitikk eller gjennom REC Silicon og potensielle samarbeidspartnere.

For å si det enkelt:

USA satser ALT på innenlandske verdikjeder som berører REC på alle måter. Batteri, sol, semi-conductors. Jeg påpeker dette en gang til til dere kjære lesere. Jeg tror ikke at folk egentlig har tatt til seg hvor sykt dette egentlig er. Dette er kappløpp mot Kina og den som kommer best ut her vil mest sannsynlig også ha verdensmakten i fremtiden. Trenger jeg egentlig å si noe mer?

Husk at markedet i Kina er rigget for å gjenåpnes for REC (press på Kina, handelsavtalen, polysil. prisene), noe som vil gjøre det mulig å selge produktet utenlands (short-term), helt frem til verdikjedene i USA er klare for å ta i mot produktet fra REC (long-term). Dette er en av årsakene til at jeg sier at ML er oppe innen slutten av 2021/Q1 2022. Her sitter vi med et selskap som har så innmari mye potensial at hver gang jeg skriver det, så får jeg tilbakemelding om at jeg hausser eller at jeg lyver, men tro på meg eller ikke; Dette selskapet er rigget til å bli helt gull, faktisk glem gull, uslepen diamant, men det handler om å lese mellom linjene. Informasjonen er der for de som orker å sette seg inn i det.

Nyhetene fra G14 i dag var veldig positive for selskapet. Vi har sett siden samarbeidet begynte hvor seriøse de har vært kontra Violet Power, men i dag fikk vi enda en bekreftelse på om at det er krutt bak G14 (det burde egentlig alle vite fra før, se hvem som står bak G14). Uavhengig av effekt på aksjekurs, styrker dette fundamentet for oss - og det er det som avgjør.

Jeg bumper opp denne gamle tråden fordi trådtittel er så viktig. Markedet trengs å bli matet med en teskje. Synd å si, men de fleste av oss orker ikke å legge inn innsatsen, vi vil bare bli milliardærer over natten. Det er nyhetsartikler og "analytikere" folk hører på, men om de bare visste hvor amatør norsk journalistikk er, eller hvor falske disse analytikerne er..... hm... ikke bra med for mye blind tillit? Nå skal jeg ikke gå off topic.

REC Silicon er fremtiden. Aksepter det eller ikke, spiller absolutt ingen rolle. Dette maskineriet vil gå veien den er ment til å gå. Gi Røkke tid. Frem til sommeren, så tror jeg at alt er soleklart for oss, men jeg blir ikke overrasket om det kommer nyheter allerede fortløpende. Det er så mye som jobbes med bak kulissene, men det er begrenset hva som kan bli delt ut offentlig før formaliteter og prosesser er unnagjort.

Husk hva som ble fortalt i forrige børsmelding:

"The political environment in major markets including the United States and Europe is highly and increasingly supportive of diversification of the solar supply chain and development of localized solar manufacturing to serve domestic demand for solar energy. Buyers of solar are also increasingly focused on social and sustainability issues and high levels of embodied carbon within the incumbent solar supply chain which greatly reduce the ESG benefits of utilizing solar energy in replacement for fossil fuels. REC Silicon (REC) anticipates additional policy support for alternative supply chains and sustainably made solar materials and lower carbon solar panels, in the near term."

- NEAR TERM. Ekstremt kjedelig med opp ned og sidelengs de siste månedene, men selv om aksjekurs reflekterer at ting var bedre i februar enn de er nå vil jeg tørre å si at aksjekurs tar helt feil. Dette er tiden å akkumulere på og jeg sitter trygt og godt med min portefølje og venter til neste måned før jeg akkumulerer mer.

Du kan kalle meg en hausser. Du kan si at jeg har alt for mye selvtillit og predikerer alt for mye. Du kan si at jeg skriver meterlange innlegg på tråden. Men når alt er sagt og gjort handler dette ikke om meg. Dette handler om REC Silicon og hvilken unike posisjon vi aksjonærer besitter oss i. Markedet må fremdeles mates med en teskje og vi er flere hundre prosent unna hva jeg ville ha kalt for en fair markedspris, men så lenge fundamentet fortsetter å styrkes ukentlig er det kun snakk om tid før resten av verden våkner opp. Tiden vi befinner oss i nå vil jeg tørre å påstå er helt historisk.

Du leverer og leverer! Vi stoler på deg Uchi, vi følger deg dit du viser vei. Tusen hjertelig takk!

👍 Gleder meg til RECSI kommer på NASDAQ💣

Hvor sannsynlig er det ? Sett i lys av beliggenhet på produksjonen ville det kanskje vært naturlig.
Holo
13.04.2021 kl 23:52 4793

Kanskje. Jeg tror ikke det skjer med mindre Røkke / Aker får behov for å få kursen opp.

Og angående beliggenhet så håper jeg (er vi ikke i kirka nå sa du?) at det blir bygget nye fabrikker i både europa og for eksempel India. Enten REC alene eller helst i JV med andre.

Det er en merkbar forskjell mellom nåværende president og den forrige.
Hva Biden har klart å fått til i de første 100 dagene er imponerende og viser en mann med handlekraft.
USA er nå offisielt med i Paris avtalen igjen og har ett mål om å kutte halvparten av klimagassutslippene innen 2030. Det er ett tydelig fokus på "The American jobs plan".
Her er det bare å lene seg tilbake og la tiden jobbe for oss og bare følge med.

Stay tuned!!

https://mobile.twitter.com/POTUS

Vi ser også hvor aggressiv Biden er med sine klimamål for fremtiden. I midten av februar begynte det "grønne krakket". REC er ned 22.65% (end of day kurs) fra toppen på 23.66kr, men det som er så morsomt er at fundamentet kun har blitt styrket i mellomtiden, hovedsakelig på grunn av makro politisk situasjon og fremleggelsen av fornybar satsningen, men også på grunn av endringer internt i selskapet, slik som samarbeidet med G14 og hvor godt G14 er i gang, avsluttet samarbeid med VP (fordi en ser mye større muligheter der ute nå enn vi gjorde i oktober) og at styret ber om fullmakt til å kunne ta en emisjon på 20% (men da vil det mest sannsynlig først komme banebrytende nyheter, deretter en emisjon) som også er utrolig positivt i mitt syn (HVIS det først blir en emisjon - kan også være tegn på at de ønsker å være klare, ettersom markedet endrer seg stadig og man må kunne ta raske beslutninger). 10-åringen har roet seg ned og har ligget på interval mellom 1.5 - 1.6 akkurat nå, hvor det ikke er forventet noen drastisk økning på flere måneder.

Det gjenstår kun litt tid igjen for generalforsamlingen i mai samt fremleggelse og presentasjon av Q1, som etter alt å dømme, bør være enda et knall kvartal for Butte. Vi er i en unik posisjon hvor alt RECsi produserer er ettertraktet både innenfor batteri og sol-industrien. Tidligere storaksjonær, Ulltveit-Moe uttalte i dag hvor kjipt det er for han mtp. REC i forhold til posisjonen selskapet befinner seg i.

Potensialet i dette selskapet er helt enormt, mener jeg. Da snakker vi ikke 10-20%, men 10-20x. Selskapet er så underpriset at det ikke burde være lov, men heldigvis er det de store og de uvitende som styrer aksjekurs. Markedet har nå tatt feil helt siden februar, mener jeg - og for hver dag som går fortsetter billigsalget. For dere som har kapital og troen handler det bare om å akkumulere, mens dere som ikke får akkumulert mer må bare være tålmodige eller forsøke å trade (noe jeg ikke anbefaler) i håp om å time riktig og øke total porteføljen sin. Jeg tror ikke tålmodigheten vår blir testet så mye mer og antar at vi får banebrytende nyheter som sender kursen til himmels, en emisjon for å innhente frisk kapital for det nye prosjektet (stor utvidelse av både ML og Butte? Nye fabrikker?) - som også vil skape en ny form for ny støtte for aksjekurs og derifra vil reisen fortsette.

Dette er den beste vekst-casen jeg har klart å finne fordelt på risiko (med mindre du vil hoppe på penny stocks) på tvers av alle børser jeg handler på. Snart tror jeg også vår tålmodighet virkelig vil lønne seg, men min anbefaling er fremdeles; vent. ML vil gjenåpnes, kun snakk om tid og formaliteter, men RECsi er så mye mer enn bare ML. Dette er et selskap en vil eie og følge med på de neste årene, men jeg står helt fast på at vi bør se flere hundre prosent økning i løpet av 2021 og jeg tror eventyret fortsetter snart!

Is i magen folkens. La kursen svinge opp og ned noen usle prosent daglig, len deg tilbake og ikke stirr på kursen 24/7. Kalkulert risiko, nøkkelord her. Jeg gleder meg til børsmeldingene begynner å komme, slik at alle idiot journalister fra DN og Hegnar blir latterliggjort for all propagandaen de har spredt rundt selskapet, men i det store bildet vil dette nok påvirke dem nada og de vil fortsette med click-bait journalistikk.

Vi har tråder hvor vi fremdeles diskuterer helt irrelevante temaer eller personer, vi har frustrerte aksjonærer som ikke liker at de ikke har fått avkastning på 2 måneder og vi har en hel haug med baissere som snakker ned selskapet, men glem nå ikke potensialet som sitter i RECsi og hvilken beist selskapet er på vei til å bli. Vet du hva det beste er? Vi får mer informasjon allerede om noen uker og sommeren er heller ikke langt unna. Til alle dere som er frustrerte på at Røkke har vært stille siden nå; jeg er helt sikker på om at dere kommer til å forstå når informasjon først kommer ut, men det jobbes helt enormt bak kulissene, tror jeg og ting kan ikke lekkes før alt av formaliteter, planlegging og signering er på plass.

God kveld!

- Uchi
Redigert 26.04.2021 kl 22:07 Du må logge inn for å svare
Vilter
26.04.2021 kl 22:26 3118

Fint oppsummert. Jeg deler troen på flere hundre prosent i 2021/ Med det paradigmeskiftet fra Olje til Fornybar, Fra bensin/diesel til batteri og semiconductors - så er det minste man kan tro på en reprising av fabrikkene - 30 milliarder
Rubin
26.04.2021 kl 22:43 2947

Amen! Enig i hvert ord. 👍
Så et godt råd til allmuen: Vær tålmodig og husk på at Røkke er en industribygger og ikke en «pump and dump trader» som Spetalen....🙂
Redigert 26.04.2021 kl 22:45 Du må logge inn for å svare

SOLKRAFT: SILISIUMPRIS +3,2% TIL USD 20,020 PR KG -PV INSIGHTS
Oslo (TDN Direkt): Polysilisiumprisen i spotmarkedet er opp 3,2 prosent til 20,020 dollar pr kilo den seneste uken, melder PV Insights i sin ukentlige prisoppdatering onsdag.

TDN Direkt finans@tdn.no

Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Breaking news!!

REC Silicon har planlagt nye fabrikker!! Står svart på hvitt her for de som ikke har fått det med seg:

https://www.recsilicon.com/technology/research-and-development

Må markedet ha det inn med teskje?
uct
28.04.2021 kl 22:31 1333

Slapp av folkens, samme tekst på siden som 2016.
Redigert 28.04.2021 kl 22:32 Du må logge inn for å svare

Aksjen svinger som en jojo fremdeles og dette kan skape frustrasjon og frykt for individer. Kopierer og limer inn kommentar fra en annen tråd tidligere i dag - usikker på hvor mye av analysen jeg kan dele med dere, men er så mye bra der... selveste analysen er på 16-17s. Anbefaler dere om å bli Pareto medlemmer, er flere fordeler der.

Limer inn utdrag fra Pareto brukeren min:

"Long-term estimates reiterated, not including the silane potential
Following the termination of the strategic partnership with Violet
Power, RECSI expects to find more commercially established solar
partners to access greater opportunities for solar grade silicon
production at the ML facility. In addition, the opportunity to supply
the battery industry with silane gas could yield even higher revenue
potential and better margins at ML compared to silicon production.
We will discuss the upside potential this implies in the report. We
reiterate our long-term outlook for RECSI as a mix of silane gas and
polysilicon sales seems most likely and forecast a 2024E EBITDA of
USD ~200m. If all ML capacity is dedicated to silane gas however, we
see 39% upside to our 2024E EBITDA.
Buy and TP 25 reiterated
Our TP is based on several approaches, including DCF and multiples.
We argue that our TP reflect the current risk/reward optimally, but
see scenarios with future values of NOK >80/sh. Buy reiterated."

og

"Silane applications in batteries yield upside
As the EV and battery industries experience strong momentum, the need of
lighter and more efficient batteries to yield longer driving range becomes
increasingly prominent. It is common perception that silicon in anodes will be the
most a viable next step for improving lithium ion battery. Replacing graphite with
silicon in anodes improves energy density, reduces battery weight and costs,
unlocks cathode capacity, increases the power acceptance allowing faster
charging and longer range. Silane gas stands out as a promising silicon source for
the next generation silicon anode technologies, and large quantities of silane gas
could be demanded by the battery and EV market.
REC Silicon as a supplier of silane gas to the battery and EV market
Being the sole supplier of pure silane gas in the US, REC Silicon’s facility in Moses
Lake has capacity to produce 25,000 metric tonnes (MT) of silane gas per year.
REC Silicon’s silane gas has the highest purity and lowest cost in the market and
adding on the facility’s vast access to renewable hydroelectricity, the carbon
footprint will be low. Understandably, REC Silicon is well positioned to supply
silane to several silane anode industry leaders, including those partnering with
leading car companies.
Cooperation with Group14
RECSI is already in a partnership with the silicon anode producer Group 14, which
is expected to build the first commercial scale silicon anode manufacturing plant
globally. Group14 Technologies plans to build a 12,000MT nameplate capacity
advanced silicon anode manufacturing plant co-located at REC Silicon’s facility in
Moses Lake. The project is expected to break ground in 2021 and REC Silicon will
supply silane via pipeline infrastructure developed in cooperation with Group 14.
Group 14 anticipates entry to the EV market in 2023, overtaking less advanced
silicon anodes by 2024. Assuming a 40-50% silicon content in the anode and
similar conversion rate for the silicon content as for polysilicon, this demand
~7,500 MT of REC Silicon’s ML silane gas. In addition, REC Silicon is in discussions
with multiple potential partners as silicon anodes drives silane market expansion.
EBITDA contribution with respect to silane gas share
It is reasonable to assume that co-located partners will receive a discounted price
on silane gas from REC Silicon, compared to selling silane gas to locations off site.
Furthermore, the price discount is likely to be offset by lower opex. Accordingly,
we do not differentiate on the EBITDA contribution from silane gas sold to colocated partners and customers off site."

og "To illustrate the upside potential from producing silane gas, we will consider the
scenario where Moses Lake produces silane gas only. This implies an additional
EBITDA contribution from Moses Lake of USD ~100m in 2024E (assuming 100%
utilisation)."

Vi fikk nylig analyse om at 25kr er kursmål akkurat nå, men leser man analysen nøye ser man at det er stort potensial for aksjekurs over 80kr, spesielt hvis batteri-segmentet materialiserer seg. Og dette er snakk om analyse basert på her og nå - ikke kun fremtiden.

Ikke rist over noen prosenter opp eller ned. Er typisk REC dette. Frustrerende, ja, men er så lite volum akkurat nå på vei opp og ned at det ikke har så mye å si.

Snart får vi Q1 og GF. Tålmodighet er nøkkelen her. Frykt får meg ikke til å selge, uansett om perioden som aksjonær siden toppen i februar har vært kjedelig, så tror jeg at det vil lønne seg ekstremt mye når nyhetene først begynner å komme - og i motsetning til noen andre her, så tror jeg at det kun er snakk om litt mer tid får vi får solide nyheter som vil styrke fundamentet til selskapet.