Boblen slår sprekker! Hva skal lengst ned?

rolstad
23.02.2021 kl 18:22 551

Hvor vil vi se den største korreksjonen i 2021? Bitcoin, Tesla, eller ESG sektoren?
Spartan
23.02.2021 kl 19:25 434

Alle 3....men dersom Bitcoin boblen VIRKELIG sprekker, dvs at folk innser at bitcoin=tulipaner....da får vi en ny finanskrise.

Vi får se! Har troen på videre oppgang for BTC i 2021. Flere og flere institusjonelle aktører og selskaper melder seg på. Til og med Oljefondet er eksponert mot BTC (indirekte). Verdt å nevne er også alle børsnoteringene som ventes opp mot krypto. Dessuten er det frykt for inflasjon i USA. Alt dette er faktorer som kan føre til at BTC blir stadig mer aktuelt for mannen og kvinnen i gaten.

Jeg tror generelt at vi er vitne til en selvforsterkende tilbakekoblingsmekanisme innenfor krypto nå. Selskaper har insentiv til å akseptere BTC av både markedsføringshensyn og tilgang på en stor pengedam (Og hvorfor ikke klinke til med å investere også for å se verdien stige på nyheten om at selskapet har investert?). Dette gir privatpersoner større tiltro til BTC hvilket i sin tur gir større krypto-kjøpeiver. Dette igjen gir selskaper enda større insentiv til å akseptere BTC - til tross for volatiliteten. Og sånn kan man ha det gående (med en og annen korreksjon på veien opp). Om få år kan det godt hende at BTC har blitt såpass veletablert at den voldsomme volatiliteten er borte, og da er det plutselig en veldig attraktiv store of value.

Jeg synes ikke det virker så usannsynlig at BTC skal bli en vellykket sosial konstruksjon selv om spekulasjon er en viktig driver nå. Det viktigste på sikt er konsensus.

Slenger med en artig videosnutt: https://m.youtube.com/watch?v=YHjYt6Jm5j8
Redigert 23.02.2021 kl 23:09 Du må logge inn for å svare