Nanov - ender i blått!

Slettet bruker
NANO 24.02.2021 kl 09:13 2716

Fullfinansiert og last mile før godkjennelse
bj111
24.02.2021 kl 11:09 2518

Neppe. de som har muligheten til å delta i rep emisjonen er så sosialistisk innstillt at de mener alle skal få være med så hva gjør de da? Jo de selger sine aksjer for å få kursen ned til under emi kursen. Det er et komisk fenomen som er ganske særnorsk. Verdien av selskapet skulle gått opp med en emisjon som sikrer at de kommer i mål men alle må få delta på salget før en kan gå opp. En må gjerne forsøke å forklare dette men kommer neppe utenom tankegods som politisk tilhører SV eller Rødt.
Billyjojimbob
24.02.2021 kl 11:19 2458

For de som har deltatt mange ganger i biotexene er det ingen bunn i satt emikurs,spm er ofte how low,satser på under 20 igjen.
Londonmannen
24.02.2021 kl 11:37 2391

Dersom kursen selges ned under 22.75 blir set ingen repemi. Skjønner ikke at dagens aksjonærer skulle ha noen interesse av det.
Jeg tror også at langt sterkere krefter vil gripe fatt i NANOV utover våren.

Noen repemi kommer ikke før ekstraordinært styremøte er avholdt 22 mars uansett.
bj111
24.02.2021 kl 11:42 2349

Du skal ikke se bort fra at det er nettopp de sterkere kreftene som kjøper aksjer nå. Ønsker man en større eierandel i NANO til en gunstig kurs så er dette helt perfekt tid å skaffe seg det på. En ser store skremmeordre kommer å går om man følger med på boka. Typisk større aktører
marked1
24.02.2021 kl 11:42 2345

Problemet her er jo at det er en EGF en måned frem i tid, hvor den begivenheten og tildeling av rep.emiaksjer vil ligge som en klam om foten på kursen...

Nei her ble videre utvikling dessverre torpedert på kort sikt. Har følelsen på at man kan få NANO langt billigere om ikke lenge. Det holder ikke at kursen toucher nedom 22,75 for at rep.emien skal bli avlyst -kursen må nok ligge der på / rett før tidspunktet for EGF 22. mars, for at den skal bli avlyst.
Pentagon
24.02.2021 kl 12:14 2248

Bj111
Jeg er villig til å vedde på at kursen står vesentlig høyere enn 22,75 når perioden for rep nærmer seg slutten. Jeg tror du tar feil.
Dette så fremt vi ikke får en generell korreksjon i markedet.

Pentagon
Lodge
24.02.2021 kl 12:26 2162

Hadde jo vært nydelig å ende i blått, skjer nok ikke. Hadde repemisjonen ikke vært, så kunne kursen dratt avgårde i dag, i worst case kan den nå bli liggende og vake rett ved emikursen til repemien er gjennomført. Utrolig at vi var oppe i kr. 35,- i går og så ble det kjørt enkelt og greit ned av blant annet aktøren med disse 2500 stk postene. I dag er han på jobb og, men har fått en noe uklar arbeidsinstruks i dag, kjører kursen både opp og ned, men mest ned. Nei, dette er skuffende håndtert, men vi får glede oss over at vi i et noe lengre perspektiv har mye å glede oss til! For en uke siden på denne tid virket det noe håpløst, så vi får ta på de lange brillene her! Lykke til!
Lodge
24.02.2021 kl 12:48 2083

Ligger en låst artikkel på E24 om Nano nå, noen som har tilgang her og kan dele? På forhånd takk!
4deuces
24.02.2021 kl 13:02 2011

Biotekselskapet Nordic Nanovector har vært en vinner på Oslo Børs de siste månedene. Selskapet har meldt om fremgang i utviklingen av sitt kreft-produkt, noe som har fått investorene til å flokke til aksjen. Ikke overraskende utnyttet selskapet situasjonen til å hente inn 361 millioner kroner i ny egenkapital gjennom en rettet emisjon tirsdag kveld.

Igjen sitter småaksjonærene som ikke fikk, eller kunne, være med på den rettede emisjonen i går. En rettet emisjon bryter med hovedprinsippet i lovgivningen om at alle aksjonærer har rett til å delta i forhold til sin aksjebeholdning når aksjekapitalen skal utvides. For å bøte på dette, gjennomføres det ofte såkalte reparasjonsemisjoner. Så også i Nordic Nanovectors tilfelle.

Den rettede emisjonen i Nordic Nanovector skjedde til kurs 22,75 kroner, hvilket var vesentlig under tirsdagens sluttkurs på Oslo Børs på 27,24 kroner. Det er i utgangspunktet ikke unormalt at det oppstår en slik kursrabatt, men for småaksjonærene kan det være en strek i regningen. Trøsten er at de får rett til å tegne seg for et gitt antall aksjer, sett i forhold til sin aksjeinnehav, til samme kurs som i den rettede emisjonen. Onsdag formiddag ser det å tegne seg for aksjer til 22,75 kroner forlokkende ut med en børskurs på i underkant av 24 kroner.


Ofte er det mye usikkerhet blant småinvestorer knyttet til reparasjonsemisjoner som den Nordic Nanovector nå skal gjennomføre. Derfor dette forsøket på å tette informasjonshullet:

Tegningsretter. Det er det antall aksjer i Nordic Nanovector man eide ved børsslutt tirsdag 23. februar og som er oppført i VPS torsdag 25. februar som bestemmer hvor mange tegningsretter man får. Man får altså ingen tegningsretter for de aksjene man eventuelt måtte kjøpe i dag. Selskapet vil senere beregne antall tegningsretter, før de tilføres VPS-kontoen ved oppstart av reparasjonsemisjonen.

Ikke børsnotert. I Nordic Nanovector vil tegningsrettene ikke være omsettelige og dermed ikke børsnotert. Man må bruke de, eller la være. Dermed følger uheldigvis ikke Nordic Nanovector opp John Fredriksen-selskapet Axactors gode eksempel. I Axactor ble tegningsrettene knyttet til en nylig gjennomført reparasjonsemisjon børsnotert, noe som gir småaksjonærene større fleksibilitet.

Står fritt. Ettersom antall tegningsretter til den enkelte småaksjonær bestemmes av aksjebeholdning ved børsslutt tirsdag 23. desember, kan småaksjonæren fritt selge sine aksjer uten at det går ut over antall tegningsretter.


Short-salg med lav risiko. Ettersom man vet at man vil få tegningsretter, åpner det seg en mulighet for shorthandel med lav risiko om aksjen skulle stige høyt over emisjonskursen og man tror aksjen vil falle. Da kan man, i tillegg til å selge de aksjer man har, selge aksjer short, om muligheten er tilstede for småaksjonærer. Skulle aksjen falle, kan man realisere en gevinst på shortposisjonen. Skulle aksjen holde seg eller stige, kan men gjøre opp lånet av aksjer som må til for å gjennomføre shorthandelen ved å tegne seg i reparasjonsemisjonen. Netto-resultatet er at man har solgt på en kurs man i utgangspunktet mente var høy.


Har god tid. Småaksjonærene har en fordel, når det gjennomføres reparasjonsemisjoner. De har i noen grad tiden på sin side. Det tar gjerne noe tid før reparasjonsemisjonen gjennomføres. Tegningsperioden varer gjerne en drøy uke. Man bør vente lengst mulig, før man tegner seg. Det er ikke lurt å tegne seg for kjøp av aksjer første dag i tegningsperioden, selv om børskurs på det tidspunkt skulle ligge høyt over emisjonskursen. Husk at en uke kan være veldig lang tid i aksjemarkedet.

Kan bli avlyst. Det er ikke 100 prosent sikkert at reparasjonsemisjonen blir gjennomført. Dersom Nordic Nanovector børskurs over tid blir liggende under emisjonskursen på 22,75 kroner, vil høyst sannsynlig reparasjonsemisjonen bli avlyst. Den har jo da heller ingen hensikt ettersom man kan kjøpe billigere aksjer på Oslo Børs.

Hva man bør eller ikke bør foreta seg, er opp til hva den enkelte aksjonær å bestemme. Det er kun ett råd som er udiskutabelt. Dersom man har tegningsretter, bør man vente lengst mulig med å utnytte disse.
Lodge
24.02.2021 kl 13:12 1952

Takk til deg 4deuces for at du delte artikkelen!
Hardly
24.02.2021 kl 13:14 1937

Håper du er klar over at det er ulovlig å kopiere dette inn fra E24. Kan i verste fall ende med fengsel dersom E24 anmelder. Vil råde deg til å slette innlegget.
Les forøvrig reglementet om bruk av forumet.
Tardyferon
24.02.2021 kl 13:17 1903

4deuces takk fra meg også.........slapp av Hardly