Cyviz; Norges mest spennende selskap?


Mulig et selskap som har gått under radaren til de fleste, men verdt å ta en titt på.
Ikke mange selskaper i Norge som kan reklamere med følgende:
- Cyviz har blitt valgt av Microsoft Corporation til å sammen designe, utvikle og levere nestegenerasjon visuell samarbeidsløsninger for Microsoft Technology Centers (MTCs) over hele verden.
- Cyviz har blitt tildelt en kontrakt til en verdi av 5,8 millioner kroner for levering av systemer til et militært kommandosenter i Sørøst-Asia.
- The U.S. Department of Defense continues standardization on Cyviz solutions.
- Flere kunder er på Fortune 500 listen.

Både styret, ledelse og topp 20 største aksjonærer inneholder mange flotte personer.
Styreleder og aksjonær; Ole Jørgen Fredriksen, langs fartstid som grunder og utvikler innen videoteknologi!
Jens Rugseth (Crayon) har kjøpt seg opp og er en av de største aksjonærene.

P/S på 2,3 for et selskap som har uttalt mål om 30% vekst i tiden fremover, konkurrent Pexip har bedre EPS, men har en P/S 17.
Cyviz har 47 mill i kontanter og en margin på 46%(!)

Definitivt et selskap som er verdt å ta en titt på!
https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/02/22/7630485/rugseth-og-syversen-kjoper-stor-post-i-cyviz?redirect
https://www.cw.no/artikkel/videokonferanse/vil-gjennomfore-emisjon-pa-50-til-75-millioner-kroner-forbindelse-med
Redigert 25.02.2021 kl 12:16 Du må logge inn for å svare
Igjr
17.11.2021 kl 12:30 2134

Absolutt spennende tider og har ingen tanker om å kvitte meg med aksjeposten min for lusne 50 NOK. Ganske sikker på at vi skal betydelig opp når denne blir oppdaget. Som du har observert @Myrabakk er det nok de ikke allmennheten som handler denne aksjen, men at allerede store eiere posisjonerer seg for videre vekst med innkjøp av flere aksjer.

Når det kommer til omsetning kontra MCAP vil jeg si at det er absolutt unikt for et teknologiselskap i vekst å ha et slik forhold mellom omsetning og MCAP. Men det er vel ikke slik at det er uvanlig for selskaper innenfor entreprenørbransjen og oljeservice og ha samme forhold (digresjon). I forhold til bransjen og produktet de leverer mener jeg at Cyviz er unik og derfor feil priset!
Myrabakk
18.11.2021 kl 09:23 2017

Denne viser veldig godt hva Cyviz holder på med, på bare et par minutter. Cyviz er ikke nevnt i filmsnutten, men denne er delt på Twitterkontoen deres, og er en reklamefilm som Emerson i Dubai har lagd for deres utleieanlegg med et HW+SW-anlegg som er kjøpt fra Cyviz.

https://youtu.be/F3OgdZx5ooQ

The Emerson Solutions Center in Dubai, UAE, is a one of the first facilities of its kind in the Middle East region, providing customers with an immersive, hands-on experience of the latest technology for Process Control and Automation.

Slike anlegg leveres rundt om til mange statlige, private, militære og industrielle kunder rundt om i verden. Når f.eks Microsoft promoterer sine nye teknologiske oppfinnelser (som AR/VR osv) så skjer det i egne Microsoft tech-sentre. Alle disse bygges nå med Cyviz-tech som total-løsning. Det ble i siste børsmelding nevnt at Microsoft har bestilt for omtrent 200 millioner, bare i 2021, og "more to come the next years".

En stor Asia-kunde har bestilt løsninger fra Cyviz på noen titalls av sine sentre, og dersom deres evaluering er god så har de visstnok et 4-sifret antall sentre i Østen (husker ikke det eksakte tallet). Da skal det vel være et godt potensiale for videre vekst i mange år.

Jeg så gjennom en del info her, og ser at CEO nevner at alle anlegg de har rundt om i verden driftes av en utrolig liten support-enhet, fordi det er så enkelt å kjøre alt over nettløsninger. (Tror han sa 3 personer!!). Det er billig drift da!

Jeg forventer at de setter ny rekord på ordrereserve, eller i alle fall i nærheten nå på Q3. De er svært effektive med å gjennomføre og levere ordre de har fått, så det er ikke sikkert boken eser ut langt over 110 mill, men om den ikke gjør det så er det fordi mye kjøres direkte som inntekt i kvartalet.

Av ordreboken på over 110 mill etter Q2 ble det sagt at minst 75% leveres og effektueres allerede i Q3 og Q4.

Sjekk Q4-rapporten som kommer i morgen, og abonner på nyhetsbrev fra Cyviz om det ikke er gjort allerede.

I morgen vil tallene foreligge, og jeg regner med noen vil fange opp hva som skjer i Cyviz snart. FA skrev i august at dette selskapet kan mangedobles, og har gått under radaren til privatinvestorer i lang tid.

Da lå kursen på drøye 52 kr. Er ikke så mye som har skjedd med prisen, men det er kommet inn kontrakter for omtrent en 100-million ekstra😅. Opp 1% siden 31.august!

Akkurat dette med å gå under radaren kan ikke illustreres bedre enn med å ta en sjekk på aksjonærlisten og forumaktiviteten... Her er det ikke mer enn noen hundre aksjonærer i hele selskapet, totalt! Det er siden børsnoteringen for 1 år siden opprettet 6 tråder på FA-forum, der halvparten har 1-sifret antall innlegg, og det er heller ikke mer enn totalt 36 poster på Shareville - PÅ 1 HELT ÅR!
skvisen
18.11.2021 kl 10:43 1968

Takk for fin info Myrbakk.
Anbefaler alle å bruke ett par minutter og se på denne.
Myrabakk
18.11.2021 kl 11:02 1935

Jeg finner ikke noen med kursmål, ikke annet enn at flere sier denne kan flerdobles. Det må da være noen som har oppjustert sine kursmål etter at Microsoft ble hovedkumde?

Cyviz MÅ være underpriset, jeg kan ikke skjønne noe annet! Jeg har regnet på dette, og kommer frem til at det ikke er riktig prisleie, overhodet!

Jeg sjekket også Huddly, et lignende firma som også er i vekst. De er priset til 3x Cyviz, ETTER at kursen til Huddly ble barbert ned... De gikk ned til 2 milliarder fordi de tok NED guidingen til et nivå som er lavere enn det Cyviz guider i år🤔 Forstå det den som kan.

https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/11/09/7767131/huddly-sabler-omsetningsmalet-for-2021

Jeg håper markedet oppdager denne, for her er det store forskjeller i prising opp til sammenlignbare selskaper!
skvisen
18.11.2021 kl 11:44 1908

Jeg tror det handler om att selskapet er ukjent for de fleste. Grunnen til min intresse var sjefens uttalelse på forrige presentasjon, der han ikke forstod hvorfor selskapet var priset til det halve i forhold til konkurrenter.
Kjøp av undervurderte og ukjente selskap som leverer gode marginer er noe jeg alltid prøver å finne. Det er nesten alltid suksess om en har tolmodigheit til å sitte en stund.
Gleder meg til i morgen💰💰
Myrabakk
18.11.2021 kl 12:11 1873

Jeg hadde nettopp en opptelling på Microsoft teknologisentre som allerede finnes. Jeg kom til 46 som er ferdig oppførte. Alle disse skal ta i bruk Cyviz sine løsninger. Det betyr at det kommer kontrakter på 22 techsentere fra Microsoft fremover, for det er 24 som er bestilt løsninger til så langt i 2021. Det utgjør da sannsynligvis 200mill$ om det er omtrentlig samme pris per senter. Kjekk revenue å forvente det da!

Redigert 18.11.2021 kl 13:08 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
18.11.2021 kl 20:17 1748

Virkelig spennende med Q3-rapporten som kommer i morgen!
Er det flere som skal sende inn spørsmål til presentsjonen?
Myrabakk
19.11.2021 kl 00:00 1645

Anbefaler denne for de som ikke kjenner selskapet. CEO intervjues og forklarer meget enkelt og godt!
https://t.co/D2dNU4qa08?amp=1
Myrabakk
19.11.2021 kl 18:52 1430

CINOS må da være partner med Cyviz?
Sjekk hvordan de selger Cyviz-løsninger og skryter av det:
https://www.cinos.net/projects/cinos-take-collaboration-next-level-with-the-cyviz-experience/

Forresten; ledig stilling om noen som føler seg kallet til å ha en fot på innsiden av Cyviz...😉
https://www.finn.no/238072343
Fevang
20.11.2021 kl 00:44 1328

Kan vel ikke akkurat si at det går så det suser - underskuddet øker kraftig. Ikke likte markedet Q3 heller.
Myrabakk
20.11.2021 kl 11:13 1210

Underskuddet øker? Da anbefaler jeg å se Q3😉
Der forklares det at det var 2 av Microsofts teknologisentre som ble utstyrt med løsninger fra Cyviz, men Microsoft ble et par dager forsinket med klargjøring av rommene. Derfor ble 16 millioner bokført i uke 40 i stedet for uke 39, dvs ei uke senere enn antatt. (Første uka i Q4!) Dette medførte at Q3 fremkommer som et kvartal i minus, men fører selvfølgelig til at Q4 øker med 16 mill.

De skulle altså hatt et Q3 i pluss, og leverer som lovet, selv om kunden ble ei uke forsinket. Microsoft har bestilt varer og tjenester for 200 millioner på 10 måneder, og mye mer kommer. Accenture har bestilt for flere hundre millioner til et hundretalls anlegg, og de har flere tusen sites som er aktuelle og potensielle. Accenture har dessuten valgt Cyviz som foretrukket leverandør til prestisjefylte EXPO nå, og får enorm reklame og publisitet i Asia med dette.

Selskapet har ordre på 150 millioner kroner liggende, og store deler av dette kommer som inntekter i Q4.

Det ble registrert høyere utgifter på Q2 og Q3 enn en del tidligere, men dette er særlig forårsaket av lageroppbyggingen av wafers, komponenter og materialer. Selskapet har sikret seg store mengder med kritiske komponenter for å møte den økende etterspørselen, og har derfor valgt å ta en lageroppbygging for å ikke risikere å mangle dette. Mange andre selskaper opplever dette som en svært kritisk faktor, men Cyviz har økonomien til å kunne ta et slikt valg.

Videre forteller CEO at selskapet ikke har behov for mer penger, de er godt finansiert og den nraftige veksten på over 30% som de ser for seg i årene fremover finansieres av cashflow som allerede er kommet som ordrereserve. Antall selgere økes med mellom 50 og100% i 2021, så det satses!

Selskapet er også aktuelt som oppkjøpsobjekt, og flere har henvendt seg om dette. Ledelsen ønsker primært ikke dette, for de mener selv at de er kraftig underpriset i markedet. De ser heller for seg at de kjøper opp andre aktuelle samarbeidspartnere.

Dette er et selskap som satser, og som bygger for fremtiden. Q4 kommer til å vise et kraftig overskudd, og totalt sett kommer mest sannsynlig året totalt til å bli et år i overskudd, og det er det ikke mange vekstselskaper som kan fremvise i dagens marked.

Men ja, markedet reagerte med å selge 4000 aksjer for 200.000 kroner og dykket kursen ned til 47 kroner. Så begynte klatringen, og noen kjøpte mye aksjer etter Q-pres. Dagen sluttet på 50 kroner, noe som er omtrent der nivået på kursen var dagen før kontrakten på 50 millioner kroner ble meldt for ei uke siden.

Jeg finner dette interessant, og fikk handlet noen aksjer til.

Blir spennende å se om Carnegie oppdaterer sine estimater på bakgrunn av fredagens fremtidsperspektiv. Ikke umulig det, han virket veldig positiv da han ledet Q&A.

Sjekk Expo2020 som er i gang i Dubai! Her er altså CYVIZ ansvarlig totalleverandør til det som er! Arrangementet varer i 6 måneder, og er en helt rå utstillingsplass!
https://www.expo2020dubai.com/

Ikke akkurat et lite arrangement, så dette må da være tidenes reklame for et norsk selslap?! Cyviz løsninger er positive sett i bærekraftsperspektiv, og nettopp dette er tema på den 180 dager lange utstillingen.

Se bare dette:

25 million visits are expected during the EXPO period, whereof 30 percent from the UEA and 70 percent are international visitors.

A world exposition – with focus on UN Sustainable Development Goals

Expo 2020 Dubai is not just another trade show – but a World Exposition where the world is coming to Dubai to present and showcase technology and knowhow for the future. Expo 2020 Dubai themes are in reference to the UN Sustainable Development Goals (SDG). The EXPO theme recognises that generating sustainable solutions to global problems demands collaboration across cultures, nations and regions.

Expo 2020 Dubai also represents an opportunity to access distant regions and continents in a cost- and time-effective way.

At least 190 countries have confirmed their participation. Among these, around 80 countries will have their own self-build pavilion, with design and content never seen before. A number of NGOs, major corporations, institutes and academia will have their own exhibition facilities.

The EXPO site is at nearly 5 sqkm.

Cyviz med Tweet om Microsoft i dag. Denne lenken inneholder info om en rapport der 150.000 mennesker har deltatt i et forskningsprosjekt av Microsoft, og målet var å finne ut hvordan man best kan arrangere hybridmøter, der noen er på kontoret, noen er ute på lokasjoner, andre på hjemmekontor eller andre Microsoft-sites.

Det kommer frem at særlig sømløs integrasjon av deltakere er viktig, og kamera og dets plassering. Noe handler om menneskene som leder dette også, men dette med første punkt går direkte på Cyviz. Sjekk oppsettene de viser, det er mange, om ikke alle, som er basert på norsk leveranse!

Jeg bet meg merke i dette på Q3, for der ble det fortalt at Micrisoft allerede har kjøpt systemer som ikke er for tech-sentrene, dvs utvidet bruksområde til kontorer etc. Der er det et stort potensiale!

Cyviz (@cyviz) Tweeted:
What questions are at the forefront of a manager’s mind when approaching the “#𝗿𝗲𝘁𝘂𝗿𝗻𝘁𝗼𝘄𝗼𝗿𝗸” discussion?

This recent report by @Microsoft addresses many of the challenges faced by organisations: https://t.co/UhwCD4lbBs

#microsoft #backtooffice #hybridworkplace https://twitter.com/cyviz/status/1463356713189486592?s=20

Lenker til kortversjoner av deler fra Microsoft-beskrivelser:
https://www.microsoft.com/en-us/worklab/5-questions-on-hybrid-managers-minds

https://www.microsoft.com/en-us/worklab/designing-the-new-hybrid-meeting-experience

Igjr
24.11.2021 kl 09:10 638

My god informasjon og refleksjoner du kommer med @myrbakk. Veldig spennende selskap som tydelig er fremtidsrettet og har gode utsikter fremover.

Fant Cyviz som partner her. Interessant, dette er USA-markedet:
https://go.planar.com/microchicago?utm_source=

CYVIZ har levert denne løsningen til Altus;

https://t.co/5zpCOLXIMk

Cyviz is excited to be a part of @AltusInter's #digitaltransformation journey utilising our cutting-edge technology.
https://twitter.com/cyviz/status/1463730800457773056?s=20