Cyviz; Norges mest spennende selskap?


Mulig et selskap som har gått under radaren til de fleste, men verdt å ta en titt på.
Ikke mange selskaper i Norge som kan reklamere med følgende:
- Cyviz har blitt valgt av Microsoft Corporation til å sammen designe, utvikle og levere nestegenerasjon visuell samarbeidsløsninger for Microsoft Technology Centers (MTCs) over hele verden.
- Cyviz har blitt tildelt en kontrakt til en verdi av 5,8 millioner kroner for levering av systemer til et militært kommandosenter i Sørøst-Asia.
- The U.S. Department of Defense continues standardization on Cyviz solutions.
- Flere kunder er på Fortune 500 listen.

Både styret, ledelse og topp 20 største aksjonærer inneholder mange flotte personer.
Styreleder og aksjonær; Ole Jørgen Fredriksen, langs fartstid som grunder og utvikler innen videoteknologi!
Jens Rugseth (Crayon) har kjøpt seg opp og er en av de største aksjonærene.

P/S på 2,3 for et selskap som har uttalt mål om 30% vekst i tiden fremover, konkurrent Pexip har bedre EPS, men har en P/S 17.
Cyviz har 47 mill i kontanter og en margin på 46%(!)

Definitivt et selskap som er verdt å ta en titt på!
https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/02/22/7630485/rugseth-og-syversen-kjoper-stor-post-i-cyviz?redirect
https://www.cw.no/artikkel/videokonferanse/vil-gjennomfore-emisjon-pa-50-til-75-millioner-kroner-forbindelse-med
Redigert 25.02.2021 kl 12:16 Du må logge inn for å svare
Igjr
17.11.2021 kl 12:30 5379

Absolutt spennende tider og har ingen tanker om å kvitte meg med aksjeposten min for lusne 50 NOK. Ganske sikker på at vi skal betydelig opp når denne blir oppdaget. Som du har observert @Myrabakk er det nok de ikke allmennheten som handler denne aksjen, men at allerede store eiere posisjonerer seg for videre vekst med innkjøp av flere aksjer.

Når det kommer til omsetning kontra MCAP vil jeg si at det er absolutt unikt for et teknologiselskap i vekst å ha et slik forhold mellom omsetning og MCAP. Men det er vel ikke slik at det er uvanlig for selskaper innenfor entreprenørbransjen og oljeservice og ha samme forhold (digresjon). I forhold til bransjen og produktet de leverer mener jeg at Cyviz er unik og derfor feil priset!
Myrabakk
18.11.2021 kl 09:23 5281

Denne viser veldig godt hva Cyviz holder på med, på bare et par minutter. Cyviz er ikke nevnt i filmsnutten, men denne er delt på Twitterkontoen deres, og er en reklamefilm som Emerson i Dubai har lagd for deres utleieanlegg med et HW+SW-anlegg som er kjøpt fra Cyviz.

https://youtu.be/F3OgdZx5ooQ

The Emerson Solutions Center in Dubai, UAE, is a one of the first facilities of its kind in the Middle East region, providing customers with an immersive, hands-on experience of the latest technology for Process Control and Automation.

Slike anlegg leveres rundt om til mange statlige, private, militære og industrielle kunder rundt om i verden. Når f.eks Microsoft promoterer sine nye teknologiske oppfinnelser (som AR/VR osv) så skjer det i egne Microsoft tech-sentre. Alle disse bygges nå med Cyviz-tech som total-løsning. Det ble i siste børsmelding nevnt at Microsoft har bestilt for omtrent 200 millioner, bare i 2021, og "more to come the next years".

En stor Asia-kunde har bestilt løsninger fra Cyviz på noen titalls av sine sentre, og dersom deres evaluering er god så har de visstnok et 4-sifret antall sentre i Østen (husker ikke det eksakte tallet). Da skal det vel være et godt potensiale for videre vekst i mange år.

Jeg så gjennom en del info her, og ser at CEO nevner at alle anlegg de har rundt om i verden driftes av en utrolig liten support-enhet, fordi det er så enkelt å kjøre alt over nettløsninger. (Tror han sa 3 personer!!). Det er billig drift da!

Jeg forventer at de setter ny rekord på ordrereserve, eller i alle fall i nærheten nå på Q3. De er svært effektive med å gjennomføre og levere ordre de har fått, så det er ikke sikkert boken eser ut langt over 110 mill, men om den ikke gjør det så er det fordi mye kjøres direkte som inntekt i kvartalet.

Av ordreboken på over 110 mill etter Q2 ble det sagt at minst 75% leveres og effektueres allerede i Q3 og Q4.

Sjekk Q4-rapporten som kommer i morgen, og abonner på nyhetsbrev fra Cyviz om det ikke er gjort allerede.

I morgen vil tallene foreligge, og jeg regner med noen vil fange opp hva som skjer i Cyviz snart. FA skrev i august at dette selskapet kan mangedobles, og har gått under radaren til privatinvestorer i lang tid.

Da lå kursen på drøye 52 kr. Er ikke så mye som har skjedd med prisen, men det er kommet inn kontrakter for omtrent en 100-million ekstra😅. Opp 1% siden 31.august!

Akkurat dette med å gå under radaren kan ikke illustreres bedre enn med å ta en sjekk på aksjonærlisten og forumaktiviteten... Her er det ikke mer enn noen hundre aksjonærer i hele selskapet, totalt! Det er siden børsnoteringen for 1 år siden opprettet 6 tråder på FA-forum, der halvparten har 1-sifret antall innlegg, og det er heller ikke mer enn totalt 36 poster på Shareville - PÅ 1 HELT ÅR!
skvisen
18.11.2021 kl 10:43 5253

Takk for fin info Myrbakk.
Anbefaler alle å bruke ett par minutter og se på denne.
Myrabakk
18.11.2021 kl 11:02 5232

Jeg finner ikke noen med kursmål, ikke annet enn at flere sier denne kan flerdobles. Det må da være noen som har oppjustert sine kursmål etter at Microsoft ble hovedkumde?

Cyviz MÅ være underpriset, jeg kan ikke skjønne noe annet! Jeg har regnet på dette, og kommer frem til at det ikke er riktig prisleie, overhodet!

Jeg sjekket også Huddly, et lignende firma som også er i vekst. De er priset til 3x Cyviz, ETTER at kursen til Huddly ble barbert ned... De gikk ned til 2 milliarder fordi de tok NED guidingen til et nivå som er lavere enn det Cyviz guider i år🤔 Forstå det den som kan.

https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/11/09/7767131/huddly-sabler-omsetningsmalet-for-2021

Jeg håper markedet oppdager denne, for her er det store forskjeller i prising opp til sammenlignbare selskaper!
skvisen
18.11.2021 kl 11:44 5210

Jeg tror det handler om att selskapet er ukjent for de fleste. Grunnen til min intresse var sjefens uttalelse på forrige presentasjon, der han ikke forstod hvorfor selskapet var priset til det halve i forhold til konkurrenter.
Kjøp av undervurderte og ukjente selskap som leverer gode marginer er noe jeg alltid prøver å finne. Det er nesten alltid suksess om en har tolmodigheit til å sitte en stund.
Gleder meg til i morgen💰💰
Myrabakk
18.11.2021 kl 12:11 5186

Jeg hadde nettopp en opptelling på Microsoft teknologisentre som allerede finnes. Jeg kom til 46 som er ferdig oppførte. Alle disse skal ta i bruk Cyviz sine løsninger. Det betyr at det kommer kontrakter på 22 techsentere fra Microsoft fremover, for det er 24 som er bestilt løsninger til så langt i 2021. Det utgjør da sannsynligvis 200mill$ om det er omtrentlig samme pris per senter. Kjekk revenue å forvente det da!

Redigert 18.11.2021 kl 13:08 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
18.11.2021 kl 20:17 5129

Virkelig spennende med Q3-rapporten som kommer i morgen!
Er det flere som skal sende inn spørsmål til presentsjonen?
Myrabakk
19.11.2021 kl 00:00 5070

Anbefaler denne for de som ikke kjenner selskapet. CEO intervjues og forklarer meget enkelt og godt!
https://t.co/D2dNU4qa08?amp=1
Myrabakk
19.11.2021 kl 18:52 4877

CINOS må da være partner med Cyviz?
Sjekk hvordan de selger Cyviz-løsninger og skryter av det:
https://www.cinos.net/projects/cinos-take-collaboration-next-level-with-the-cyviz-experience/

Forresten; ledig stilling om noen som føler seg kallet til å ha en fot på innsiden av Cyviz...😉
https://www.finn.no/238072343
Fevang
20.11.2021 kl 00:44 4825

Kan vel ikke akkurat si at det går så det suser - underskuddet øker kraftig. Ikke likte markedet Q3 heller.
Myrabakk
20.11.2021 kl 11:13 4719

Underskuddet øker? Da anbefaler jeg å se Q3😉
Der forklares det at det var 2 av Microsofts teknologisentre som ble utstyrt med løsninger fra Cyviz, men Microsoft ble et par dager forsinket med klargjøring av rommene. Derfor ble 16 millioner bokført i uke 40 i stedet for uke 39, dvs ei uke senere enn antatt. (Første uka i Q4!) Dette medførte at Q3 fremkommer som et kvartal i minus, men fører selvfølgelig til at Q4 øker med 16 mill.

De skulle altså hatt et Q3 i pluss, og leverer som lovet, selv om kunden ble ei uke forsinket. Microsoft har bestilt varer og tjenester for 200 millioner på 10 måneder, og mye mer kommer. Accenture har bestilt for flere hundre millioner til et hundretalls anlegg, og de har flere tusen sites som er aktuelle og potensielle. Accenture har dessuten valgt Cyviz som foretrukket leverandør til prestisjefylte EXPO nå, og får enorm reklame og publisitet i Asia med dette.

Selskapet har ordre på 150 millioner kroner liggende, og store deler av dette kommer som inntekter i Q4.

Det ble registrert høyere utgifter på Q2 og Q3 enn en del tidligere, men dette er særlig forårsaket av lageroppbyggingen av wafers, komponenter og materialer. Selskapet har sikret seg store mengder med kritiske komponenter for å møte den økende etterspørselen, og har derfor valgt å ta en lageroppbygging for å ikke risikere å mangle dette. Mange andre selskaper opplever dette som en svært kritisk faktor, men Cyviz har økonomien til å kunne ta et slikt valg.

Videre forteller CEO at selskapet ikke har behov for mer penger, de er godt finansiert og den nraftige veksten på over 30% som de ser for seg i årene fremover finansieres av cashflow som allerede er kommet som ordrereserve. Antall selgere økes med mellom 50 og100% i 2021, så det satses!

Selskapet er også aktuelt som oppkjøpsobjekt, og flere har henvendt seg om dette. Ledelsen ønsker primært ikke dette, for de mener selv at de er kraftig underpriset i markedet. De ser heller for seg at de kjøper opp andre aktuelle samarbeidspartnere.

Dette er et selskap som satser, og som bygger for fremtiden. Q4 kommer til å vise et kraftig overskudd, og totalt sett kommer mest sannsynlig året totalt til å bli et år i overskudd, og det er det ikke mange vekstselskaper som kan fremvise i dagens marked.

Men ja, markedet reagerte med å selge 4000 aksjer for 200.000 kroner og dykket kursen ned til 47 kroner. Så begynte klatringen, og noen kjøpte mye aksjer etter Q-pres. Dagen sluttet på 50 kroner, noe som er omtrent der nivået på kursen var dagen før kontrakten på 50 millioner kroner ble meldt for ei uke siden.

Jeg finner dette interessant, og fikk handlet noen aksjer til.
Myrabakk
21.11.2021 kl 14:13 4591

Blir spennende å se om Carnegie oppdaterer sine estimater på bakgrunn av fredagens fremtidsperspektiv. Ikke umulig det, han virket veldig positiv da han ledet Q&A.
Myrabakk
23.11.2021 kl 10:41 4441

Sjekk Expo2020 som er i gang i Dubai! Her er altså CYVIZ ansvarlig totalleverandør til det som er! Arrangementet varer i 6 måneder, og er en helt rå utstillingsplass!
https://www.expo2020dubai.com/

Ikke akkurat et lite arrangement, så dette må da være tidenes reklame for et norsk selslap?! Cyviz løsninger er positive sett i bærekraftsperspektiv, og nettopp dette er tema på den 180 dager lange utstillingen.

Se bare dette:

25 million visits are expected during the EXPO period, whereof 30 percent from the UEA and 70 percent are international visitors.

A world exposition – with focus on UN Sustainable Development Goals

Expo 2020 Dubai is not just another trade show – but a World Exposition where the world is coming to Dubai to present and showcase technology and knowhow for the future. Expo 2020 Dubai themes are in reference to the UN Sustainable Development Goals (SDG). The EXPO theme recognises that generating sustainable solutions to global problems demands collaboration across cultures, nations and regions.

Expo 2020 Dubai also represents an opportunity to access distant regions and continents in a cost- and time-effective way.

At least 190 countries have confirmed their participation. Among these, around 80 countries will have their own self-build pavilion, with design and content never seen before. A number of NGOs, major corporations, institutes and academia will have their own exhibition facilities.

The EXPO site is at nearly 5 sqkm.
Myrabakk
24.11.2021 kl 08:31 4340

Cyviz med Tweet om Microsoft i dag. Denne lenken inneholder info om en rapport der 150.000 mennesker har deltatt i et forskningsprosjekt av Microsoft, og målet var å finne ut hvordan man best kan arrangere hybridmøter, der noen er på kontoret, noen er ute på lokasjoner, andre på hjemmekontor eller andre Microsoft-sites.

Det kommer frem at særlig sømløs integrasjon av deltakere er viktig, og kamera og dets plassering. Noe handler om menneskene som leder dette også, men dette med første punkt går direkte på Cyviz. Sjekk oppsettene de viser, det er mange, om ikke alle, som er basert på norsk leveranse!

Jeg bet meg merke i dette på Q3, for der ble det fortalt at Micrisoft allerede har kjøpt systemer som ikke er for tech-sentrene, dvs utvidet bruksområde til kontorer etc. Der er det et stort potensiale!

Cyviz (@cyviz) Tweeted:
What questions are at the forefront of a manager’s mind when approaching the “#𝗿𝗲𝘁𝘂𝗿𝗻𝘁𝗼𝘄𝗼𝗿𝗸” discussion?

This recent report by @Microsoft addresses many of the challenges faced by organisations: https://t.co/UhwCD4lbBs

#microsoft #backtooffice #hybridworkplace https://twitter.com/cyviz/status/1463356713189486592?s=20

Lenker til kortversjoner av deler fra Microsoft-beskrivelser:
https://www.microsoft.com/en-us/worklab/5-questions-on-hybrid-managers-minds

https://www.microsoft.com/en-us/worklab/designing-the-new-hybrid-meeting-experience

Igjr
24.11.2021 kl 09:10 4319

My god informasjon og refleksjoner du kommer med @myrbakk. Veldig spennende selskap som tydelig er fremtidsrettet og har gode utsikter fremover.
Myrabakk
25.11.2021 kl 00:00 4260

Fant Cyviz som partner her. Interessant, dette er USA-markedet:
https://go.planar.com/microchicago?utm_source=
Myrabakk
25.11.2021 kl 09:18 4165

CYVIZ har levert denne løsningen til Altus;

https://t.co/5zpCOLXIMk

Cyviz is excited to be a part of @AltusInter's #digitaltransformation journey utilising our cutting-edge technology.
https://twitter.com/cyviz/status/1463730800457773056?s=20
Myrabakk
10.12.2021 kl 08:31 3712

Sjekk LG-samarbeidet med Cyviz!
Denne lover godt for Cyviz, og jeg anbefaler disse 10 minuttene:

LG ID Vision 2021 Dynamic Control Room Design for High Performance

https://event.on24.com/wcc/r/3545875/C8125E0BE27B23D44C3AC51127ECDEBA


Ny CFO er dessuten på plass nå straks, ekspert på å få frem underliggende verdier i selskap for maksimere verdien av selskap. Det høres da bra ut?

Cyviz (@cyviz) Tweeted:
Cyviz is delighted to welcome our new #CFO Marius Skagen, who will be joining our executive management team. Marius brings over 10 years of experience and valuable insights from his time working in multiple industries within both the Nordics and globally.
https://t.co/w3roP35KDb https://twitter.com/cyviz/status/1469197699660627969?s=20

Cyviz AS - Continues its successful growth journey with prestigious contracts for command-and-control rooms in the Middle East - NOK 18 million (USD 2 million)
https://run.bullbear.app/#/posts/kN0e1iL62goAMrJI04fE

Tror jeg skal ta noen lodd i denne nå. Kan fort bli en vinner i 2022!
Myrabakk
14.12.2021 kl 22:45 3457

Velkommen i klubben👌
Dagens børsmelding utgjør faktisk over 3% av hele Mcap på selskapet, og er vesentlig i størrelse. Jeg tipper de to kontraktene er resultat av deltakelse på Expo2020 i Dubai, der Cyviz er foretrukket partner på IT-oppsettet.

Herlig med børsmeldinger, og positiv utvikling. Jeg leste på Shareville at noen antydet det kanskje var kontrakter som var meldt tidligere. Det er det absolutt ikke. Disse er helt nye avtaler om totalintegrasjon av Cyviz I to forskjellige selskaper. Dette er ikke Microsoft eller Accenture, det er to andre selskaper som er kommet på ekstra.

Blir gøy å se hva de får som resultat i Q4😉
Igjr
15.12.2021 kl 07:07 3381

Denne må absolutt være et godt kjøp nå gitt antall kontrakten inngått samt at vi vet at 2 prosjekter hvor kostnad ble tatt i Q3 blir overført med inntekten i Q4.

Her lukter det et godt Q4 og en fin videre vei fremover.
Skitur
15.12.2021 kl 07:36 3355

Her er det bare å laste opp og vente på 2022. Kommer til å bli en fin reise fremover tenker jeg.

Framkom det at kostnaden ble tatt i q3, eller er det en antagelse? Jeg lurer på om det er to måter å bokføre kontrakter på.
Løpende avregning, hvor da selskapet skulle ha satt av en inntekt i likhet med kostnadene.
Eller fullført kontraktsmetode, hvor da inntekt og kostnad skal sammenstilles i samme periode.

Et kjapt googlesøk tilsier at "ikke små foretak" skal følge løpende avregning, noe som får meg til å lure på om grunnen til at de nevnte dette i rapporten var en unnskyldning for omsetning eller likviditet
Myrabakk
16.12.2021 kl 08:18 3207

Det er ikke årsaken!
Du bør se Q3-rapporten, for der kommer det frem en del info som gjør at spørsmålet er mer omfattende å svare på enn bokføring, og ved en gjennomgang av presentasjonen så vil spørsmålet garantert bli trukket...!

For det første, Inntekten skulle vært bokført I siste uker av Q3. Det er snakk om inntektsføring av cash fra 2 av de ca 20 Microsoftsentrene som de har kontrakter på. Microsofts sites (altså opplevelsessentre) var ikke helt klare til å ta imot Cyviz montører på avtalt tid, noe som førte til at siste montering og finish ble gjort aller første uka i Q4. Bokføringsreglene tilsier at inntekt kontoret når den kommer, altså uke 1 av Q4. (Pengene kom på konto uke 1 i Q4)

Utgiftene legges løpende, og er derfor delvis ført i Q3, og noe føres i Q4 på disse sites, alt etter medgått materiell. Cyviz har en god del høyere utgifter i Q2 og Q3 enn "normale" kvartaler. Dette kan man se på med to ulike fokus:

1) Kortsiktig
2) Langsiktig

Ser du på det kortsiktig så leser man regnskapet og ser at det er høyere utgifter. Det spiller inn på resultatet og marginene for Q2 og Q3. Altså, Ebitda ser lav ut.

Ser du på det langsiktig så går du inn i balansen og ser på driftsmidler. Der ligger det noe interessant...! I markedet generelt er det en chip-shortage, altså komponentmangel. Dette er svært kritisk for alle selskaper som bygger HW og bruker SW. Cyviz brukte Q2 og Q3 til å sikre seg store mengder komponenter for å møte økende leveranser. De forklarer i Q3 at dette koster veldig mye, særlig når man kjører en slik lageroppbygging som de har gjort nå, men de er i den økonomiske posisjonen at de har muskler til å kunne gjøre dette, samt bygge opp organisasjonen med flere tiprosenter med mennesker. Pengene som går til ramp-up av hele organisasjonen tas fra income, og de trenger IKKE flere emisjoner. Eneste cash-behov de ser for seg kan komme er om de kjøper opp andre. De er dessuten blitt forespurt om oppkjøp, men ønsker heller å kjøpe andre enn å bli kjøpt opp selv på denne prisingen. Anbefaler å se q3!!

De har vel rundet 300 mill i kontrakter i 2021 per nå, og mesteparten av dette skal bokføres som inntekt I 2021. Da skjønner man fort at det blir et bra Q4!

Så kortsvaret: omsetning eller likviditet har absolutt ikke noe med inntektens bokføringstid å gjøre.

BTW, denne var pen; Twitter;

https://twitter.com/cyviz/status/1471351897240092673?s=20

Nok en kontrakt på plass 👍 Dette blir en nyttårsrakett!

Awarded contract for Chicago Innovation Center - NOK 18,9 million (USD 2.1 million)
https://run.bullbear.app/#/posts/qKto0aacnvWjkVgw4KpS
Redigert 23.12.2021 kl 10:57 Du må logge inn for å svare
skvisen
23.12.2021 kl 11:10 2942

Meget bra, ser ut som økning i selgerstaben nå begynner å gi avkastning. Bør bli ett vekst case i 2022 dette og forhåpentligvis ser vi pene blå tall i tillegg👏👏
Skitur
23.12.2021 kl 11:44 2923

Det er merkelig att ikke flere får opp øynene for denne aksjen. Denne kommer bli en vinner i 2022
Martin10
13.01.2022 kl 15:07 2421

Mottatt ordre på 13.2 mill. kr i dag. Kursen synker 1,46%. Rimer ikke.Tror vi fikk en sterk avslutning på fjordåret. Bla. to ordre som var planlagt i 3 kvartal, men som blei overført til 4 kvartal.Imponerende innpass blant verdens største selskaper.
Skitur
13.01.2022 kl 15:15 2435

Det er jo merkelig at kursen synker på en slik melding, men her er det bare å laste opp, Tror denne kan bli en vinner i 2022

13 millioner er jo i praksis ingenting i den store sammenheng, men det lover kanskje bra for fremtiden.
R_offe
13.01.2022 kl 15:52 2438

Det vesentlige er at Cyviz har fått en ny kunde.
Et selskap med over 200.000 ansatte og etablert i over 100 land, forteller vel litt mer om hva potensialet er..

13 millioner er kanskje bare begynnelsen...
skvisen
13.01.2022 kl 16:19 2411

Når selskapet er priset til kun 600 mill så er 13 mill en ok kontrakt. Tar vi feks pexip som på det meste var priset til 8 milliarder (4 nå) med bare noe høyere omsetning, så fremstår Cyviz ekstremt rimelig. Veksten er ganske lik men pex går med solid underskudd og Cyv vil etter alle solemerker gå i solid + i Q4. Teknologien er riktignok ikke helt sammenlignbar men såpass lik att prisforskjellen er meget merkelig.
Fogge
14.01.2022 kl 11:50 2320

Blir en helt feil sammenlikning, den er på langt nær sammenliknbar. Pexip har produkter som er recurring payments/Saas, samt er skalerbare på en helt annen måte enn det cyviz er. Håper bare Cyviz også får til produktene de har lovet innenfor akkurat dette domenet med saas/recurring payments, her har de ikke levert helt enda. Vi er stort sett avhenging av nye kontrakter/installasjoner for å holde hodet over vann. Synes det å børsmelde kontrakter i den størrelsen de holder på med nå, blir småpinlig og virker nærmest mot sin hensikt..
Myrabakk
16.01.2022 kl 20:12 2238

Her var det kommet inn en del spennende kommentarer de siste dagene!
Hvem mener at ikke 13 millioner er en vesentlig bestilling for CYVIZ? Det er en ordre som utgjør over 2% av hele Mcap! Cyviz har en P/S på 2,02, som er omtrent det samme som Yara klarer å levere, og Yara er et verdiselskap. Cyviz har altså en ordreinngang som matcher det de store verdiselskapene har, sett opp mot Mcap. Skulle for eksempel Yara meldt en avtale i samme størrelse sett opp mot selskapets totale verdi så ville de ha måttet melde en avtale på 2600 millioner!

Ser man på ordreinngang for de siste 12 mnd i Cyviz så overstiger de 400 millioner. (Mcap er 600 millioner). Og dette er ordre vi kjenner til. Det er ordre i Q4 som er mindre enn de meldte, så det er nok en del mer som vil komme frem i Q4-pres.

Ser det er noen som lurer på hvorfor ikke Cyviz går i pluss når de har så stor ordreinngang. Det er enkelt. De følger regnskapsreglene, og der bokfører man ikke ordren som revenue før ordren er levert i sin helhet, selv om utgiftene løper fortløpende. (Det var dette som førte til at Q3 ble minus).

Marginspørsmålet er også gøy. Det er kanskje ikke alle som kjenner til at Cyviz har sikret seg store mengder kostbare komponenter/chip for å være forberedt på krisen innen kretskort? Disse er rådyre, og på Q3 refererer CEO til innkjøp av store mengder slike som en årsak til lavere marginer, og heller en lageroppbygging. Disse finner dere i balanseregnskapet... Han poengterer også at selskapet er så godt finansiert at de kunne gjøre dette grepet for å sikre levereingsdyktighet på alle prosjektene de allerede har fått, og de som han refererer til som "and more to come". Det ble også forklart at siden de vokser med mer enn 30% årlig så kreves det mange ansettelser. Dette koster penger, men det er så høy revenue i de kontraherte avtalene at veksten finansieres av driften. Hvor mange vekstselskaper kan si dette?

Og MRR basert på saas, dette ble også gjennomgått på Q3. Etter avtaleinngåelsen med Microsoft i mars 2021 ble dette en god løsning, og siden 97% av Fortune500 bruker Microsoft Team i sine collaborationsystemer så er det en perfekt avtale for Cyviz. Brukere forteller at Cyviz software ble veldig god etter dette. Produktet som gir MRR er antatt å starte opp i Q4 eller Q1, så dette regner jeg med blir en raskt voksende business.

Ser man på muligheten til avtaleinngåelser fremover så er det for eksempel landet en ny avtale med Microsoft, som gir Cyviz levering til andre systemer også. Her er det flere 10-tusen mulige lokasjoner, så det er en god avtale (som ikke er børsmeldt)

Nei, Cyviz er dønn solide, og kommer til å vise dette i 2022. De første store headlines på dette får vi på Q4-presentasjonen.

Ingen s
Igjr
17.01.2022 kl 07:09 2115

Herlig oppsummering @myrbakk. Ståltro på caset. Etablering over 60 etter q4?
Myrabakk
18.01.2022 kl 00:23 1969

Vanskelig å si, men når kursen går nedover selv om de leverer meget pene kontrakter så kan det være at de som skal/må selge blir fort ferdige med det på nyheter. Om man ser på topp-listene så ser man at en svært høy andel er i både topp 50 og topp 20. Det pleier å bli relativt trangt inn døren i slike selskaper når ting først skjer, eller i dette tilfellet, når folket oppdager at ting allerede har skjedd.

Etablering over 60 er vel et naturlig steg. De har testet 60 3 ganger i 2021, så et brudd over er interessant i alle fall. Jeg handler aldri på TA I vekstselskaper, så akkurat slike tall er ikke så viktige for meg, men jeg ser jo at verdien ikke runder 100mill$ på 60, så det er lav prising selv da. Selskapsledelsen sa faktisk at de var veeeldig underpriset allerede høsten 2021, og da var kursen mye høyere enn nå. Det var ikke noen som skulle selge eller noen emisjon som skulle skje, så det er bare en direkte, spontan uttalelse om at de er forbauset over å ikke bli oppdaget.

Vi får håpe den nye CFO, som har ekspertise på å vise frem underliggende verdier i selskaper, får vist frem CYVIZ også på en riktig måte!
Igjr
18.01.2022 kl 07:06 1907

Jeg tror punktet du nevner til slutt er viktig. Per nå har jeg ikke sett noen meglerhus med analysedekning for Cyviz enda. Dette var noe jeg spurte tidligere CFO Erik Fausa om, det han svarte at de ikke hadde noen konkrete planer på dette tidspunktet. Men var noe som de hadde i baktankene og skulle arbeide med fremover (dette var i september). Håper at dette er et punkt som ny CFO tar tak i.
Fogge
19.01.2022 kl 16:43 1733

Enig der, en analyse vil nok sannsynligvis være med på å vekke oppmerksomheten til nye aksjonærer. Ligger definitivt et potensiale her, spesielt om de lykkes med på punktene som nevnes over her. Vektet meg opp ytterligere idag, etter å ha studert selskapet enda grundigere 👍
Aksjerus
25.01.2022 kl 17:46 1452

Kjøpte mer på 37! Blir bra med Q4 10. mars. Spennende med utviklingen i USA, men har lært meg å fokusere mer på selskapet kontra markedet.