JP Morgan kursmål 137 kroner


Oslo (TDN Direkt): JP Morgan starter dekning av Kahoot-aksjen og setter kursmålet på 137 kroner, noe som resulterer i en "overweight"-anbefaling.

Det melder Reuters torsdag.

Ifølge nyhetsbyrået skriver JP Morgan at abonnementer øker raskt og meglerhuset forventer en sammensatt årlig vekst rate i ebitda på 77 prosent mellom 2021 og 2024. Ytterligere oppsidepotensialet kan komme gjennom M&A.

Videre legger meglerhuset til at virksomheten er høyst skalerbar, ettersom innholdet på plattformen blir generert av brukerne, noe som tillater en relativt flat kostnadsbase.

"Til tross for at aksjen ikke er billig, rettferdiggjøres verdivurderingen gjennom selskapets store adresserbare marked, høy vekst, samt generering av sterk kontantstrøm i årene som kommer", skriver meglerhuset og fremhever at investeringscaset fortsatt er attraktivt.

Lars Henrik Bjerke Lars.Henrik.Bjerke@tdndirekt.com Infront TDN Direkt
omans
14.01.2022 kl 18:32 1455

Et klassisk eksempel på at såkalte "storbanker" bare består av mennesker, men varierende teft.
Men case't er foråvidt ikke dødt, det har bare hatt et utfordrende år, som forplanter seg litt utover i 2022.
Markedene er de samme, og mulighet for comeback er klart til stede. Nå er heller ikke aksjen så dyr som før.


Joda, selvfølgelig, men timingen var dårlig uansett hvrordan man ser det når de kunne fått 25-30 % flere aksjer til samme pris både rett før og rett etter storkjøpet.

Men vi kan snakkes om 1,5 år, sommeren 2023. Da har vi nok fasiten på om Kahoot blir den mega-suksessen som børsverdien på 22,3 milliarder kroner sier det vil bli.


Folketrygdfondet er generelt dyktige, så det er jeg helt enigi i. Mye bedre å stole på Folketrygdfondet enn en anonym skribent på Hegnars forum!

Men både timingen og beslutningen til Folketrygdfondets kjøp av Kahoot-aksjer for ca. 700 millioner kroner i september til snittkurser godt over 60 kr må det være lov å stille spørsmål til. Noen få uker før i august og nå ca 2 1/2 måned senere kunne de fått de samme aksjene 25-30 % billigere.

Jeg tror mer på folketrygdfondet enn på deg.

Innsidekjøp også i dag.
Mulig CTO ønsker å gjøre 6 mill om til 3 mill etter å ha lest innlegget ditt.


Oi, oi, selveste JP Morgan spår Kahoot til himmels. En så stor og anerkjent institusjon kan vel ikke ta feil? Var nok en del som tydeligvis trodde det, for Kahoot steg ca. 12 % til 114 kr de tre neste handledagene etter at "analysen" ble kjent i slutten av februar. Siden har ikke kursen vært i nærheten av dette nivået.

Siden har de nedjustert kursen to ganger til 103 kr, men det har vært stille siden siste nedjustering i sommer. Tipper de har innsett hvor latterlig dårlig "analysen" deres var og i det stille bare har sluttet å følge Kahoot.

I stedet for alle disse hysteriske kursmålene som verserer så burde folk heller være opptatt av det tallet som i dag er 22,3 milliarder. Nemlig børsverdien. Det indikerer at Kahoot skal gå med milliard-overskudd om ikke alt for mange år. Med de omsetningsestimatene og den veksttakten Kahoot selv har kommunisert de neste 12-15 månedene så vil de ikke være i nærheten av å nærme seg et slikt overskudd. Jeg tror det er mye større sannsynlighet for at Kahoot-aksjen halverer seg neste 15-18 måneder som at den dobler seg.


Oppgang i USA i kveld, handles til 110, blir bra dag i morgen. Renteøkningen gjør vel at ikke oppgangen tar helt av, men 110-112 bør vi se.