JINHUI, BØRSENS STYGGE ANDUNGE?


Det er interessant å se hvordan rådville aksjekjøpere søker mot børsmeglerne etter råd, omtrent som nyfødte kattunger søker etter morsmelk. Og råd får de, Golden Ocean, 2020 Bulkers, Belships, etc, alle er gode kjøp og blir omtalt som svaner, mens Jinhui, et kinesisk rederi fra det fjerne østen, blir dømt nord og ned og omtalt som den stygge andungen. De har pølsefingre, heter det seg, de stjeler aksjonærenes penger. Men virkeligheten er stikk motsatt, det er Jinhui som er svanen, og pølsefingre har de alle sammen. Jeg har aldri vært borti et rederi, som ikke forsyner seg litt unødvendig ekstra av lasset. Forskjellen fra Jinhui er at, mens Jinhui oppgir sin pølsespising i regnskapene, kaller de andre det for konsulenttjenester, leasing, leie etc. Men resultatet blir det samme.
Jeg gidder ikke her ta frem alle de negative aspektene som har blitt lagt frem om selskapet, men for en aksjekjøper er det bare en ting som teller, sannheten. Når han får den, klarer han å bestemme resten selv. Og kortversjonen ligger under «news» på rederiets hjemmeside. Der finner du bl.a. ut at selvkost for skipene i dag ligger på ca USD 6.600/d. For den uinvidde inneholder dette beløpet daglige driftsutgifter, kapitalutgifter og nedskrivinger! Ingen slår dette. Og markedet i dag, for rederiets tonnasje, ligger på nærmere USD 20.000/d!! Rederiet eier sine skip selv, alle 19, med lav belåning, hvilket bør fortelle deg at den kommende stigning i jernprisen går rett i rederiets lommer. Børskursen i dag ligger under Kr 6,50, mens den i gode tider har vært oppe i Kr 85.-. De tider kan komme igjen, min venn!

Det er mye Kina skepsis i Norge og Jin slipper ikke unna. Virker som dette er en aksje "alle" holder seg unna på oslo børs. Vet ikke om det er noe som vil endre oppfatningen av aksjen. Det fundamentale kan være sterkt, men hvis ikke selskapet betaler utbytte og ingen vil røre aksjen så blir den vel alltid solgt billig i forhold til sine peers

Vi er mange som er tungt lastet i JIN for å bli med på Bulk-festen 2021.

At ikke denne skal komme, er jeg overhode ikke redd for. Så lenge det er sikre penger å tjene, vil aksjekjøperne dukke opp. Og glem ikke en viktig ting, brødrene Ng er også avhengige av at kursen beveger seg og viser verdiene, så hvis ikke noe skjer før andre kvartal, vil de sukre pillen.
Redigert 26.02.2021 kl 15:16 Du må logge inn for å svare

Kursen kommer til å gå, bare å kjøpe litt gradvis, ser ikke mange aksjer som har slik inntjening foran seg

Spørs om det muligens er over toppen for denne gang.
FFA indikerer nå at Supramax ratene vil falle ca 20% frem til april

Aksjen har dobblet seg, mange som har sittet fast i Jinhui i flere år benytter muligens dagens aksjekurs til å komme seg ut ?
Redigert 26.02.2021 kl 15:47 Du må logge inn for å svare

Skal ikke ut, kursen skal opp til 13-14 på rater rundt 15000

Luften har gått ut av ballongen. Skal nok ned til 5 kr. Ratene ser ut til å roe seg. Her er det bare å smøre seg med noen måneders tålmodighet. Ratene skal nok litt ned og da er det nok flere som blir nervøse og selger.
Natt1369
26.02.2021 kl 17:39 3371

Swingtrading som foregår, husk at Jin var trading favoritt på 2000-tallet.
Ikke vanskelig å legge merke til utifra chartet, og at aksjen har vært overpriset lenge.
Bare glad til at den gikk litt ned, kjøpte mer straks lønna var på konto igår.
Forøvrig for risikabelt for min del å trade på disse nivåene, da jeg har friskt i minne hvor fort det går oppover når det først løsner!
Skjønner ikke utålmodigheten der ute, er bare å feste setebeltene for 2021, og fryde seg over det en har i vente!

Da ble jeg JIN-aksjonær igjen også.
fjettis
26.02.2021 kl 19:02 3260

Ratene vil ikke falle, men en liten dupp før den går sidelengs og holder seg! Jin vil tjene massive summer og aksjen vil klatre videre. Gin hulg :)

Det stemmer. De betaler utbytte når de at råd i motsetning til andre som betaler ut i hytt og pine og nesten går konk. Jin ledelsen er ikke så fullblods kjeltringer som mange skal ha det til. Det finnes et snev av aksjonærvennlighet i utbyttene.

Det er vel liten tvil om at nå er det bulksektoren som står foran en oppgang. Jinhui har mest potensiale til å gå mest fordi den har vært gruset mest tross sterk økonomi. Men siden redere ikke klarer å bygge ihjel markedet nå før tidligst 2023 og at det også er stor tvil med IMO 2030 reglene med null utslipp så tror jeg vi kan være konservative å si at nå blir det oppgang. Både Kina og USA skal bygge infrastruktur blant annet. Og det med en sektor som ikke kan få flere skip på vannet med det første.

Det er nok tesen i et nøtteskall. Men hva skjer med ballast water system som skal installeres på Jobs skip i 22/23? Koster mye penger? Har de snakket noe om det?

"Okay. If you don't have any further questions, let's look forward to a healthy and strong 2021. And hopefully, we will -- we should be able to -- I want to give you -- deliver good news to you guys. We hope that we can deliver good news to you guys in the coming year.

Last answer to the question in terms of paying dividends in the future. I want to remind you guys that I'm the spokesman for the company, but I will pass the message on. But I'm sure that when we really reap in the cash with our assets, we will share the results with you, just be patient."

Wei Ching. IR. Jin
Bulken2
27.02.2021 kl 11:37 2919

Høres veldig bra ut.

Bra, Thegoldenone, min melding var så full av sur kritikk at jeg aldri fikk noe svar! Kan du legge den ut på Shareville?
Redigert 27.02.2021 kl 11:47 Du må logge inn for å svare

? Dette var ikke en e-post mld. Er det det du snakker om? Dette var et utdrag av earnings call transcript. Skal jeg legge ut hele transcriptet?

Skjønner ikke negativiten jeg leser etter å ha lest igjennom transcriptet. Ching er positiv, utgiftene holdes under kontroll. Eiendommene har ikke falt i verdi, aksjeporteføljen har gått opp siste kvartal. Ratene er høye, utsiktene gode og føler han hinter til bedre nyheter neste kvartal og utelukker ikke utbytte. Kan ikke klage.

Jeg tok meg den frihet å kopiere denne inn på Shareville, håper det er O,K!

Det er bare et utdrag av transcriptet, så dette skal være helt ok å publisere offentlig? Ja bare post det på shareville. Puffy trenger litt oppmuntring ;)

Btw jeg har flere ganger sendt e-post til IR og aldri fått svar. Så det med don't hesitate to send me an Email er bare tull

Disse folkene gidder ikke svare investorene, det er helt sikkert.
Nå bør en nok forvente at Supramax ratene vil falle noe tilbake fremover, mye tyder på at vi ser toppnivåer nå.
Så å være veldig bullish på Jin kortsiktig tror jeg ikke er noe god ide.
Aksjen er overkjøpt etter en dobling nylig, en må nok regne med at der kommer et nedsalg før det event stiger videre.
Redigert 27.02.2021 kl 13:32 Du må logge inn for å svare

Det er nok helt riktig longs. Ratene og aksjen skal ned kortsiktig. Merker at IR svarer arrogant på spørsmål han ikke liker under conference call. Kanskje han er lei av at hele innboksen er full av sinte investor mails?

"Decrease in ship-related expense in 2020 given the harsh environment of 2020. I don't know maybe we are working too hard, if that makes you unhappy."

Du kan ikke svare slik på spørsmål IR!!
FA2000
27.02.2021 kl 13:57 2758

Hvis man er lidt mere langsigtet (6-12 mdr) tror i så ikke at aktien står noget højere end idag ? Det er min vurdering at raterne stabiliserer sig på et niveau som betyder at JIN stadig tjener vældig mange penge..... Jeg hørte også earningscall og syntes at mr. Wei lød ret sikker i sin sag om at der ville komme gode nyheder indenfor kort tid....:-)

Jeg tror aksjen vil stå høyere om 6mnd tid med mindre en black swan/virus/verdensøkonomi kollaps. Det kan selvsagt skje. Hvem vet.

Jin er gode på skipsdrift men elendige til å skape tillit i sin kommunikasjon til aksjonærene.
Redigert 27.02.2021 kl 14:10 Du må logge inn for å svare

Når JIN tidligere tjente gode penger, investerte de overskudd i Hong Kong eiendom. Det var tidligere trygt, men nå er det heller spekulativt.

Ja men som sagt tidligere her på forumet så er familestyrte børselskap best til å skape verdier på sikt. De har allerede fått en smekk på fingrene av eiendomspekulasjoner siden det trakk seg fra det ene toweret i Hong Kong og de klarte å få til og med pengene tilbake. Dessuten så har de vedtatt en strategi å selge seg ned i børs papirer som heller ikke har vært noen suksess.
For meg virker det som om jinhui folkene har kjedet seg under denne 10 år lange lavkonjunktur tiden innen shipping og de har hatt et ønske om å sikre annen inntekt. Dette har også delvis vært en suksess. Da andre redere har kjøpt nytt og brukt så har jinhui vært forsiktig og solgt seg ned i antall skip. Det har også vært en suksess selv om det ikke er det investorer liker. Og hvorfor sier jeg det. Se på golden ocean de har hatt 9 emisjoner hvor av 1 var veldig utvannede og resten var små og mellom store emisjoner. Sagt med andre ord så har jinhui blitt vannet ut med 25 prosent i løpet av en 20 års periode med en liten emisjon mens gogl så har man tapt alle pengene hvis man ikke spedde på aksjekjøpet under alle emisjonene de har hatt. Nå får vi se fremover jeg tror dette blir bra. Jinhui er også best på å ha lav break Even siden de har brukt energi på å ha lave kostnader pr skip. Kom gjerne med et eksempel på et rederi som slår 6700 dollar i break Even jeg tror ikke det fins blant børs selskaper.

Eksempel på golden ocean finans sirkus de siste 10 årene:

Golden Ocean Group Limited (the “Company”), hereby announces that the Board of Directors has resolved to carry out a 5-to-1 reverse share split of the Company’s ordinary shares (the “Reverse Split”).
Redigert 27.02.2021 kl 18:35 Du må logge inn for å svare

Second that Tankard.

Eiendommene er 12% av total equity. Skjønner ikke at folk henger seg så opp i eiendommene.

Det kom fram av earnings call at de har redusert aksjebeholdningen. Den er en litt større del av equity men ikke noe å bekymre seg over.

Med unntak av høye lederlønninger er Jin edruelig drevet selskap IMO 2021


Hva tror du eiendomseventyret er neste år, når ratene har gjort slik at det er mere cash å "investere". Dere er noen knehøner hvis dere tror Shanghai "investeringene" blir der det er i dag. Selvfølgelig økes det når gutta får mere penger mellom hendene. JIN er livsfarlig. Man har ingen anelse om hva som skjer. Lykke til, knehøner!

"just be patient.".... Hahaha, jeg ler meg skakk. Selv ikke Donald Trump kunne sagt det bedre. Snakker om suckers!👍

Nei suckers er de små grønne selskapene som innbiller det norske folk at man kan lage batterier eller hydrogen i Norge. Dette kommer ikke til å skje!!! Norge er et høykost land og selv strømmen kommer til å bli like dyr som i Europa her i Norge på sikt. Det er suckers selv Hegnar sier dette nå at de fleste grønne selskaper skal gå undernpå ose. Den som ler sist ler best

Jr,

Greit å være i tørrlast, men JIN er da absolutt ikke stedet å være. Gå inn i Belships. Der er penga trygge. Det blir neppe noe utbytte i JIN de neste årene. Til det har gutta i Hong Kong for mange "side hustles" for å si det sånn. Hvis inn i tørrlast så gå inn i Belships. De kommer til å dele ut flere titalls prosent hvert år fremover med den aksjekursen som er nå.
Redigert 28.02.2021 kl 15:38 Du må logge inn for å svare
FA2000
28.02.2021 kl 16:00 2048

Hej MorganKane.
Jeg tænker du må have en masse erfaring omkring JIN som jeg ikke kender til eftersom du kan skrive at de har en masse "side hustles"... Kan du ikke forklare det lidt dybere så jeg forstår præcis hvad du mener ? Jeg kan ikke selv finde noget dokumentation på det som du skriver.
Jeg har kigget lidt på historikken for udbytte og der kan jeg bestemt ikke se, at Belship gør det bedre end JIN jf dette fra et andet forum:

Jinhui vs Belships, i perioden 2018-2019 betalte Jinhui et utbytte på kr 0,38. Belships utbytte samme periode var på kr 0,15. Perioden 2006-2014 betalte Jinhui et utbytte på kr 3,18. Belships utbytte var i samme periode kr 1,5. Det er nok mange som må revurdere sine analyser av Jinhui

Side hustles er selvsagt
Børspekulering
Eiendomskjøp
Utlånsvirksomhet

Tror også de eier et parkeringshus, men er ikke sikker.

Det neste blir vel casino virksomhet i makau. Hehe
Redigert 28.02.2021 kl 16:35 Du må logge inn for å svare


Jeg har noe for dere:
55.69% Jinhui Holdings Company Limited 60,841,240 $372.3m 0% no data
9.54% Nordnet AB (publ), Asset Management Arm 10,423,303 $63.8m 0% 0.8%
4.78% Siu Fai Ng 5,221,026 $32.0m 0% no data
1.36%Anderson Invest As 1,485,921 $9.1m 0% 34.9%
1.18%Danske Bank A/S, Asset Management Arm 1,289,255 $7.9m 0% 0.01%
1.03%Kam Wah Ng 1,124,900 $6.9m 0% no data
0.37%Fairline Consultants Limited 407,858 $2.5m 0% no data
Interessant, er de ikke? Så, hvis dere velger Jin, vet dere at dere ikke er alene.

Har vært kjent i markedet i lere år det der, de økte kraftig i emisjonen og de kjøpte endel aksjer vinteren etter.
Det er noe dritt at de eier så mye, aksjene lånes ut og det er ei mare å kjempe i mot maskinene når det braker nedover.

Dansken,

Har du hørt om prosentregning? Utbytte regnes i prosent av de som har greie på ting. Se også på flåtestørrelse og historikk der. Ting må sammenlignes på riktig måte.

Uansett, gjør som du vil. Jeg kommer bare med et godt råd. Men ikke kom til meg og klag når utbyttene uteblir og den ene unnskyldningen etter den andre blir dratt opp fra "How to hustle morons" læreboka under q-presentasjonene.

Belships er garantert tryggere. I verste fall, hvis jeg tar feil, og Hong Kong gutta er snille som lam, blir den langsiktige fortjenesten lik.

Edit: Når det gjelder prosentregning mener jeg litt frem i tid. Altså hvis du investerer x kroner i dag hva sier historikken at jeg skal få i utbytte de neste 5 år.
Redigert 28.02.2021 kl 19:28 Du må logge inn for å svare