Intravenøsiu
30.03.2021 kl 16:04 9169

“gamle patentet”

Dette er kjerneteknologien, det som gjorde at man i det hele tatt dannet Sila Nanotechnologies som selskap.


"In an embodiment, dendritic particles of Si may be formed from silane (SiH4) or chlorosilane gases. Alternatively, commercially available dendritic Si particles may be used.......... Alternatively, commercially available dendritic C particles may be used.”

Triklorosilan er en type av de forskjellige “chlorosilane gases” som er nevnt

Dersom det blir kjøpt fra en annen produsent, så brukes selvfølgelig det samme innsatsfaktor som er nevnt i den teksten du henviser til.

Du har flere ganger hevdet at “Sila Nano bruker ikke silangass”

Kom da gjerne med en alternativ måte for å danne lignende partikler som er beskrevet i artikkelen.


Kom med et plausibelt alternativ.



Intravenøsiu
30.03.2021 kl 16:14 9164

"Det står slettes ingen referanser til triklorosilan i dette patentet. Derimot chlorosilane. Og hvis du lurer på hvor du får kjøpt chlorosilane, så kan du se gjennom produktkatalogen til Wacker, begynner nederst på s. 9: https://www.wacker.com/h/medias/7119-EN.pdf


Wacker USA er kjent for dårlig HMS og har hatt arbeidsulykker og dødsfall de siste årene.

Når man snakker om “Chlorosilanes" for å lage Si så er det hovedsaklig triklorosilan man henviser til da det er denne typen som hovedsaklig blir brukt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chlorosilane


nemi's
30.03.2021 kl 16:38 9133

G14 og REC samlokaliserer i ML, for å tilføre silangass i rørledning til G14's pilot plant. For å kunne starte å produsere Si-anoder til consumer electronics. TT sier silangass økonomisk og sikkerhetsmessig må tilføres i rør, i større mengder.

Så klart har Sila Nano brukt silangass. Patentet forklarer hva de har testet og brukt.

Sila Nano produserer 24/7, og har gjort det i to år. Ref. innlegg på denne tråd til grunn for deres SCALEUP award fra DOE. Og ansetter flere CVD scientists i California. For å fortsette produsere Si-anoder til consumer electronics i sitt pilot- og produksjonsanlegg. Sila Nano har dessuten fundet 590MUSD til bygging av fabrikk for battery materials i Nord-Amerika. Og angir 2024 for masseproduksjon av Si-anoder til batterier i til EV-industrien (vanvittige 100 GW) .

Hva er din plausible forklaring på hvorfor Sila Nano ikke for lengst bygger, eller er samlokalisert med REC i ML? Når dessuten REC sier "by 2023" for restart i ML? Sila Nano og deres investorer har det mye mer travelt med test- og pilotering enn G14. Og hvorfor skalerer Sila Nano da i sine annonserte og videreutviklede reaktorer fortsatt kun i California, og uten de nødvendige rørledningene?
Redigert 30.03.2021 kl 16:45 Du må logge inn for å svare
Intravenøsiu
30.03.2021 kl 16:45 9269

At de ansetter CVD scientist er da ikke et argument?

Hør podcasten om igjen.

De bruker Monosilangass eller triklorosilan.

Det er dette de bedriver i flere patenter, det er dette eksperter på området sier.

Du mener man bruker en annen innsatsfaktor, jeg oppfordrer deg da til å finne dette beskrevet i en patent/patentsøknad, referanse eller lignende du klarer å oppdrive.

Det vi holder på med nå er to lekmenn som sparrer med tildels vissvass.

Kom med noe som har substans.
Slettet bruker
08.04.2021 kl 18:01 8534

Så var det dette med Røkke/Rec og Gjelsten/Morrow Battery gigantiske battericellefabrikk i Eyde Energipark i Arendal. Er det noe her?

I januar sier de: 'The first module will “most likely use existing battery technology, while the others will be developing the next generation battery cell technology,”

22. februar: Morrow Batteries establish a ground-breaking industrialization centre for battery technology “The MIC would be the first battery industrialization centre in the world that would cover all the needs of the current Li-ion technology platform and at the same time capable of incorporating next generation technologies such as solid-state electrolytes, lithium-metal anodes, pre-lithiated silicon dominant anodes and sulfur-based cathodes.

Nyansatt 2021 Henning Kaland: PhD on new cathode materials for next generation battery technologies. Experience and knowledge of a range of battery chemistries. Engineer and Master of Science in nanotechnology from NTNU, with a master thesis on Si anodes for Li-ion batteries.

https://www.morrowbatteries.com/post/morrow-batteries-establish-a-ground-breaking-industrialization-centre-for-battery-technology
https://no.linkedin.com/in/henning-kaland-73053569
Slettet bruker
08.04.2021 kl 18:10 8559

Hehe ser du sliter ned svar fra Nemi som mange gjør. Kanskje han endelig kommer med en beklagelse eller fortet seg å kjøpe Rec aksjer da han skjønte at han tok feil nok engang.
Sier som Arctic Sila og Rec vil samarbeide. Sila har ikke noen alternativer :))


100 prosents utnyttelse
I en oppdatering fra Arctic Securities pekes det på at dagens Tesla-batterier med kapasitet på 100 kWh signaliserer at Sila har satt seg som mål å nå en batteriproduksjonskapasitet på én million kjøretøyer.
Med 100 prosents utnyttelse av Moses Lake vil et slikt nivå bety at Sila alene vil ha behov for hele RECs kapasitet i Moses Lake.
Arctic opplyser i en oppdatering at de har vært i kontakt med REC, og at selskapet opplyser at de ikke har hatt samtaler med Sila. Men analytikeren mener det kun er et spørsmål om tid før dialogen vil starte ettersom det ikke finnes alternativer for Sila.
Redigert 08.04.2021 kl 18:11 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.04.2021 kl 18:31 8478

Røkke sitter på en silan fabrikk og kompisen med batterifabrikk .. åja
MorganKane
11.04.2021 kl 10:03 8054

Herlig,

Dette er viktigere enn man tror i forhold til forsinkelser og usikkerhet. SK gikk jo inn i Gruup14 nå før jul. Rimelig sikkert at dette sikrer at SK nå går all in. Gitt at Group14 får ting til å funke sånn rimelig greit😄

Se for øvrig på tidslinjen. SK sin fabrikk skal virkelig begynne masseproduksjon i 2023. Det samme som group14 skal ha sitt anlegg oppe og gå ved ML.

Og deiligere. Fabrikken til SK har en kapasitet på over 21 GWT, dvs nok til ca en halv million biler/år. Dvs nok til å ta hele produksjonen fra 12000 tonn anlegget ved ML. Og dette er bare begynnelsen. Vi får se hva andre produsenter ønsker.

http://www.businesskorea.co.kr/news/articleView.html?idxno=57249

Så kan man jo spekulere i hvor heftig kapasitet og tidslinje til group14 og SK passer hverandre. Mitt tips: dette er ikke tilfeldig.

REC I 42,5 DEN 11 MAI!
Redigert 11.04.2021 kl 10:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.04.2021 kl 10:15 8002

Kan bli kortreiste anoder av sånt ;)
Slettet bruker
11.04.2021 kl 10:24 8004

Var det jeg også tenkte🙂
https://www.eetasia.com/sk-materials-invests-in-group14-technologies/
Compilation20
11.04.2021 kl 11:50 7585

Deilige nyheter....har vært spent på hva løsningen i denne saken ville bli. Tipper Biden-administrasjonen har lagt press på partene for et forlik. Hehe..det er så mange puslebiter som vi nå ser detter på plass i det store bildet at jeg bare koser meg glugg. Dette blir en fin vår og sommer vi går i møte med. Kjære alle dere RECERE....La de store kjøpe dyrere og dyrere....hold på de aksjene dere har...dette går veien.
nemi's
11.04.2021 kl 12:22 7623

Dere er helt på styr. Det høres ut som at ingen EV-batterier kan lages uten at TT bestemmer at det er okay.

SK Materials skal produsere EV-batterier på andre siden av US, og SK bygger batterifabrikk for harde livet. Akkurat slik det skjer over hele kloden,

REC har ingen innflytelse på noe som helst. For REC har ingen batteriprodusenter som kunder. Og REC produserer heller ikke Si-anoder. Dere tror virkelig at det er TT som skal fortelle hvordan det går med utviklingen av battery materials i US. Mens dere aldri gidder å lese hva produsentene av battery materials selv sier.

Derfor sier MorganKane at REC står i 42.5 den 11.mai. Han tror virkelig at REC skal snakke for noe som ingen battery materials produsenter selv kan, eller vil offentliggjøre.

Nei, G14 får solgt Si-anoder til SK eller andre, hvis de har noe bra å selge rimelig. Ellers kjøper SK, og alle andre, bedre Si-anoder rundt om i markedet. Sånn er det faktisk. G14 har Series B funding, og har til nå annonsert sine planer om å kunne produsere til til cellphones og E-tannbørster i 2023. G14 har ennå ikke finansert noe produksjonsanlegg av Si-anoder, men har intensjoner:

https://columbiabasinherald.com/:
While Luebbe said Group14 Technologies intends to have its Moses Lake facility up and running by 2023, he doesn’t think it will be producing anodes for EV batteries in quantity until 2025. So the first place anyone will likely encounter the company’s technology is in their cellphones.

Hør på G14, dere.

Sila Nano har holdt på i et utall år, og har gjentatte ganger sikret ny funding; til Series F. Uten at de heller produserer Si-anoder i kommersiell skala til EV-batterier.

Forhold dere til virkeligheten. Og i virkeligheten selger REC 13% av alt de selger til semi-industrien fra Butte innenland i US, og for øvrig hele 6% til Danmark (!)

Lusne 13% i US, fra Butte i 2020! Og, foruten FZ-polysil, da inklusivt all silangass-salg dere hevder Sila og G14 forbruker enorme mengder av i US til all verdens batterier.

MorganKane er helt på styr. Hans referanse til tidslinjen forteller at det ikke finnes sjanse for noe annet enn at masseproduksjonen til SK i 2023 likevel må vente til G14 blir ferdig i 2025 hvis og når G14 da virkelig har noe å levere til EV'er. Etter da å ha sikret fundinger underveis, etc, etc. Og TT dessuten sier det er okay at SK får lov til å være kunde av G14.

He, he.
Redigert 11.04.2021 kl 12:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.04.2021 kl 12:22 7766

Som Arctic er inne på å baserer sine kursmål 28kr, 60-90 kr batterier batterier batterier. Tilfeldig at Rec skviset Vp tro :)))) velll neppe:)))) blir spennende å se hvem som har kjøpt nabo tomten til Rec :))) som vi vet er jo Rec allerede i kontakt med flere batteriprodusenter, Fortsatt god helg.
Redigert 11.04.2021 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
MorganKane
11.04.2021 kl 12:44 7633

Hehe,

Dette var mye svada for selv deg Nemis. Også så hissig da. På en søndag. Hehe.

Hva har 13% av dagens salg fra Butte til USA med saken å gjøre? Er det positivt eller negativt? Det eneste det viser er jo at vekstpotensialet hjemme er enormt. Spesielt nå når Biden har bestemt seg for å stimulere og "rampe up" hele semiconductor segmentet. Og REC samtidig driver og utvider kapasiteten ved Butte. Helt ekstremt vekstpotensiale! Dette kommer garantert TT til å snakke om 11 mai. Og det i seg selv vil presse kursen betydelig nordover.

Men som nevnt det har jo absolutt ingenting med SK, Group14 og REC samarbeidet å gjøre. Det stemmer at Group14 sikter seg inn på mobilmarkedet først. Men som du hørte på podcasten som Flyers (og jeg) la ut forrige uke så går ting på skinner for Group14. De har allerede nå en produksjon i 100 tonns klassen i gang. Den testes hos myndigheter og kunder "as we speak".

Men du har rett i at det er spesielt strenge regler for testing og godkjenning for EV-batterier, og det er mulig du har rett at EV markedet ikke blir modent før i 2025. Jeg tror det går raskere. Men det er egentlig ett fett. Ting går etter planen og i hverfall ikke treigere. Poenget er at vi alle vet at når Group 14 annonserer sin serie-C finansiering så går REC til himmels. Jeg kan love deg at det ikke er lenge til. At SK nå fikk ryddet bråket med LG av veien gjør at den finansieringen kommer raskere. Spesielt i kombinasjon med det vi vet fra det intervjuet med Rick C i postcasten som viser at ting går nøyaktig som planlagt, hvis ikke bedre, for Group14 sin fremdrift. Trenger du en ennå mindre t-skje som jeg må mate det inn i deg med? Husk at hvis (når) ting faktisk kommer opp å går så snakker vi om REC kurser på 100+. Blue sky med utvidelser og Yulin etc snakker vi flere hundre. Som for alle andre aksjer nå man selvfølgelig posisjonere seg i forkant. Og der er tiden i ferd med å renne ut. I hvertfall hvis man ønsker 10-gangeren i løpet av et par år. Hehe.

REC i 42,5 den 11 mai 2021. Bare for morro skyld, hva tror du kursen er den 11 mai da?
Redigert 11.04.2021 kl 13:20 Du må logge inn for å svare
isolon
11.04.2021 kl 13:15 7484

Hør podcasten som Alan77 refererer til(Aksjesladder). Positivt for REC,VP får det glatte lag.(Mellom 10 og 21 minutter).
MorganKane
11.04.2021 kl 13:22 7424

Ser det skjedde noe når jeg la ut denne første gangen. Måtte derfor redigere den.

REC 42,5, den 11 mai. Hehe.
Slettet bruker
11.04.2021 kl 14:21 7183

https://youtu.be/NCy6GQn7GJQ


Intravenøsiu
11.04.2021 kl 15:57 6854

Jeg ser en viss “stock basher” litt lenger opp, har et så relativstisk forhold til til tid at jeg faktisk er imponert.
Redigert 11.04.2021 kl 15:58 Du må logge inn for å svare
nemi's
11.04.2021 kl 16:16 6811

Du lurer på hva 13% av salget fra Butte i US har å si?! Når danskene tar unna 6% av semi-produksjonen til REC.

Vel, i følge deg er Sila Nano storkunde av silangass fra REC og Butte, og har vært det i flere år. Og Sila Nano har Series F funding, og finansiert 590MUSD bygging av 100 GW fabrikk for EV battery materials. Samtidig som de durer i vei med produksjon av Si-anoder til consumer electronics i R&D anlegget i Alameda, California.

Til himmels og REC-kurs på 100+ med G14 og pilotfabrikken på 100T, skriver du. Så hvorfor er ikke REC-kursen langt over himmels med Sila Nano og REC allerede da, Morgan?! Sila Nano har annonsert alle mulige finansieringer til storskala EV Si-anode produksjon for lengst.

100T hos G14, er 1/120 del av det silangass volumet REC omtaler i reåpningsplanen sin for ML, ref presentasjon 29/10.

1/120 = 0.8%.

Og nettopp derfor er ML stengt. Og nettopp derfor er det ingen utlyste stillinger i ML. Og nettopp derfor sier REC at de mot slutten av 2021 har som intensjon å kunne ta en beslutning om fremtidig åpning i ML. "By 2023".

Redigert 11.04.2021 kl 16:28 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.04.2021 kl 16:20 6804

Det stemmer at anoder til bilbatterier ikke masseproduseres først, de kommer til 2024-25-bilmodellene. Anodefabrikkene er ikke bygd ennå. Først ut er konsumentelektronikk, til gjengjeld er man allerede så smått i gang der. F.eks. nye mobiltoppmodellen til Xiaomi.
Intravenøsiu
11.04.2021 kl 16:38 6696

"composed with amorphous, nano-sized silicon”

https://group14.technology/en/
MorganKane
11.04.2021 kl 17:01 6549

Hehe, jeg ler så jeg griner. Både Sila og Group14 skal bygge masseproduksjonsfabrikkene sine nå. De er ikke oppe å går ennå. Begge sier de forventer byggestart nå i 2021. Verken Sila eller Group14 er per i dag storkunde hos REC. Men de vil bli det. I løpet av et par år når fabrikkene begynner å produsere anoder. Og der går ting etter planen. Dette har jeg sagt flere ganger. Poenget med å nevne de 100 tonnene er at det er nok til at kunder og myndigheter virkelig kan teste kvaliteten. Dette har altså ingenting med at det genererer inntekter til REC (selv om det helt sikkert genererer et par millioner usd), men er et viktig skritt før virkelig ting tar av. Prøv å se litt lenger frem enn nesetippen din.

Når det gjelder 13 % er det fortatt uklart hva du mener. Men samme det. Du får drive på så får jeg bare prøve å stoppe å le.

Edit: jeg ser Gråbein nevner mobilkunder allerede. Det stemmer. Og det er også et poeng med å nevne 100 talls tonn produksjonen. Da begynner volumene å bli så store at batteriprodusenter av ymse slag kan putte det inn i produksjonslinjen sin. Og dermed, voila, så har du duppetitter med group14 anoder på markedet. Dette er et svært viktig steg på vei til EV markedet.
Redigert 11.04.2021 kl 17:06 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.04.2021 kl 17:15 6506

En viktig detalj er at silisiumanoder kan forsynes til samtlige eksisterende batterifabrikker, da resten av batteriet er likt. Med andre ord trenger vi ikke vente på fabrikker for komplette batterier. Anodene kan shippes over hele verden når de først er i produksjon.
Slettet bruker
11.04.2021 kl 17:21 6465

Som Arctic også har sagt til dere fler ganger Sila har ikke noe valg:)))



100 prosents utnyttelse
I en oppdatering fra Arctic Securities pekes det på at dagens Tesla-batterier med kapasitet på 100 kWh signaliserer at Sila har satt seg som mål å nå en batteriproduksjonskapasitet på én million kjøretøyer.
Med 100 prosents utnyttelse av Moses Lake vil et slikt nivå bety at Sila alene vil ha behov for hele RECs kapasitet i Moses Lake.
Arctic opplyser i en oppdatering at de har vært i kontakt med REC, og at selskapet opplyser at de ikke har hatt samtaler med Sila. Men analytikeren mener det kun er et spørsmål om tid før dialogen vil starte ettersom det ikke finnes alternativer for Sila.
Slettet bruker
11.04.2021 kl 18:38 6116

Hva med HPQ Silicon, Canada?
Intravenøsiu
11.04.2021 kl 19:00 6026

HPQ Silicon har planer om å kunne produsere 300kg pr måned senere i år, det vil si 3,6 tonn i året. De har enda ikke demonstrert dette.

https://hpqsilicon.com/wp-content/uploads/2020/06/HPQ-NEW-FULL-SIZE-VER_JUNE_30_2020.pdf



nemi's
11.04.2021 kl 19:31 5881

Ingen stor nyhet at det kan lages Si-anoder, vet du.

Alle kan produsere Si til Si-anoder:

– For det første produserer vi i dag i industriell skala allerede. Det er det veldig få som gjør innen for eksempel nanosilisium. I tillegg produserer vi i mindre størrelse og med superhøy renhet, noe som gjør produktet veldig attraktivt, sier Henriksen.

https://e24.no/boers-og-finans/i/eKO7VM/pulverprodusent-tekna-vil-paa-boers-for-aa-ta-markedsandeler-vi-maa-loepe-enda-fortere
nemi's
11.04.2021 kl 19:39 5811

He he. Jeg ler så jeg griner. Sila Nano har finansiert fabrikk til 590MUSD, uten at at REC-kursen har reagert. Og til tross for at du hevder den må være samlokalisert hos REC i ML. He, he. Er det ikke det ene, den ene dagen som skal drive REC-kursen, så er det noe nytt neste dag. Alltid 3- eller 10-dobling like rundt hjørnet. I dag er det SK, eller semi, eller... ett eller annet som skal presenteres om noen dager. Du får drive på så får jeg bare stoppe å le. He, he.

42.5 er REC-kursen den 11.mai. Du snakker om å stoppe å le. Og snakk om å se nesetippen sin. Jeg ler så jeg griner. He, he.

13% av Butte-salget til US. Til tross for at alle Si-anode produsenter etterspør kun det REC kan levere. Liksom. Og Sila Nano med sine $590 MUSD for lengst er ferdig med storskala Si-anode testing til EV-batterier med silangass fra Butte. Liksom. REC rapporterer lusne 13% over år fra Butte i US. Selv om Applied Materials US er verdens største produsent av materialer til semi-industrien. Klart REC-kursen er 100+ snart. Tenk hva vi skal få høre 11.mai. FOR NÅ SKJER DET i USA, i semi- og den berømte PV-kjeden til TT. For det sier Morgan. He, he. Jeg ler så jeg griner.

Her har dere en stor-produsent av Si-anoder:

https://www.enovix.com/

Se presentasjonen deres. Her får dere se hvordan et Si-anode produksjonanlegg virkelig ser ut:

https://assets.website-files.com/6023ee57b22bf2f0c312206d/6032ef75ed96901390739734_Enovix%20RSVAC%20Investor%20Presentation.pdf

Og se ytelsen på Si-anodene, s. 19. Kundene er nevnt, Garmin, Motorola,... Se på s. 28 hvor neste storskala produksjonsanlegg skal bygges. Ikke i ML akkurat. He, he.

Og ikke er Enovix kunde av REC, heller. For da hadde vel ikke ML vært stengt.

Intravenøs linker et patent her på tråden. Enovix har 89 (!).

BREAKING:
42.5 den 11 mai. 3- og 10-dobling rundt hjørnet! .... og sånn oppnår man stjernestatus her inne.

Jeg ler så jeg griner. He, he. Jeg får bare prøve å stoppe å le.
Redigert 11.04.2021 kl 19:43 Du må logge inn for å svare
RT
11.04.2021 kl 19:56 5727

Nemi’’s,

Jeg håper virkelig du har REC aksjer? For du bruker mye tid og energy her inne? Hvis du ikke har REC aksjer tror jeg du sliter mentalt og har et veldig dårlig og deprimerende liv..
Opportunist1
11.04.2021 kl 20:06 5858

Det er bare bortkastet tid å lese det Nemi’s skriver. Han har kommet med samme oppgulpet i et år nå. Hakk i plata og bare forurensning her på forumet.
Intravenøsiu
11.04.2021 kl 20:10 5826

Jeg er ingen ekspert, det som er interessant i publikasjonen er at man sammenligner amorft og krystallinsk nano-silisium med samme størrelse, utelater dermed mange andre parametre, og det resultatet viser at amorft nano silisium har bedre egenskaper med tanke på antall ladesykluser.

De bruker silangass som innsatsfaktor "For the present work the amorphous Si nanoparticles (a-Si NPs) were prepared through silane pyrolysis – a convenient and scalable process”



SIlane pyrolisis- a convenient and scalable process.
Redigert 11.04.2021 kl 20:12 Du må logge inn for å svare
MorganKane
11.04.2021 kl 20:33 5816

Hehe,

Frk Nemis, dette blir for crazy og for far off. Tror du må lese hva jeg skriver og hva jeg har skrevet før. Gidder ikke å kommentere. Du får styre på. Men jeg legger merke til at du ikke kommer med noe kursmål til den 11. Mai.

Hva mener du den kommer til å være? Hadde vært morsomt å vite.
Slettet bruker
11.04.2021 kl 20:38 5794

Jeg tror over 42,5 i alle fall.

Det skjer så mye positivt, at jeg ikke ser annen utvei.
Slettet bruker
11.04.2021 kl 20:38 5885

Jeg tror Nemi's tenker på vårt beste, kursmål er ikke så viktig. Jeg er sikker på at Nemi’s sender de samme meldingene til Røkke hver eneste dag 😂👍
Slettet bruker
11.04.2021 kl 21:27 5669

Hehe har Nemi gått helt tom for argumenter, etter skattesaken var det ikke så mye å komme med igjen. Blokkerte han etter det da det stort sett gikk i att alle var talentløse idioter:)))
Redigert 11.04.2021 kl 21:30 Du må logge inn for å svare