xray292
11.04.2021 kl 23:29 10355

MorganKane, du nevner 42,5kr 11 mai. Antar dette er ifm Q1 der REC legger ut gode nyheter. Hvilke spesifikke nyheter tror du blir levert? Er det dato på gjenåpning av REC du sikter til?
MorganKane
12.04.2021 kl 00:01 10258

La oss bare si at jeg er rimelig sikker på at det kommer flere positive nyheter før 11 mai. Både fra REC og Group14, samt andre relevante aktører. Både innen batterier og solar. Og på selve 11 mai vil selve resultatet være svært bra og guidingen ennå bedre. Ikke bare for Butte, men også Yulin vil være på rett spor. Og ML.

Legg merke til at REC skriver "the near term". Vanskelig å si nøyaktig hvor nær, men ting skjer raskt nå.

xray292
12.04.2021 kl 00:25 10177

Jeg støtter dine antagelser. Men når REC nevner "the near term", så forbinder jeg det med det politiske aspektet der Biden sine insentiver trer i kraft.

Enig,

Men REC hadde ikke skrevet dette hvis det ikke faktisk hadde en reell betydning for dem. For å si det enkelt, jeg tror avtaler er rett rundt hjørnet og det avventes de siste intensivene fra Biden.

Edit: se på LG og SK. Her kom det til enighet pga politisk press både fra Biden og Sør Koreansk ledelse. Intensiver om du vil. Poenget er at tydelige politiske føringer og Intensiver fører til reelle endringer i markedet. Som igjen vil øke (den globale) etterspørsel etter bestemte produkter. I dette tilfellet polysil med lavt karbonavtrykk. Og ikke minst amerikansk.
Redigert 12.04.2021 kl 08:46 Du må logge inn for å svare

Hva kursen vil være 11. mai, får vi vite 11. mai, men at det vil skje mye på kammerset i REC i tiden fremover, er helt sikkert.
Så snart ny eier av nabotomten er avklart, så vet vi mye mer (om det da ikke allerede er kommet børsmelding før avklaring). For å si det sånn; er det en plog-fabrikk som starter opp på nabotomten, så vil nok kursen til REC går i dass, men er det G14 eller Sila, så kan MorganKane, fort få rett i sine antagelser:)

Det skjer også mye i India i disse dager. De vil også skape sin egen produksjonslinje, og her kan det fort bli inngått lisensavtale og JV med REC:

https://www.pv-tech.org/indian-psus-asked-to-establish-domestic-solar-polysilicon-facilities-reports/

Blir spennende tider vi går i møte.

Du har nok rett i at kursen vil påvirkes negativt om det er en plogfabrikk som åpner på nabotomten... Samtidig som det har blitt en altfor stor fokus på denne tomta sett opp mot verdien av ML

Men tviler ikke - en haug småaksjonærer lemper garantert ut aksjer, vel hjulpet på veien av av sleske stop-loss stunt dersom så skjer
Vilter
12.04.2021 kl 15:13 8868

Jeg setter 70% på at der er Group 14, 25 % på Sila og 5% på RECsi selv.

Prisen på RECsi er merkelig. 6 milliarder.
Det smeller når RECsi bekrefter oppstart😂

Fra et patent til Group14:

"“A Critical Size of Silicon Nano-Anodes for Lithium Rechargeable Batteries,” Angewandte Chemie, Vol 49, Iss 12, pp 2146-2149, 2010, Kim et al.) describes for well-dispersed silicon nanocrystals that an approximate size of 10 nm showed higher capacity retention compared to 5 nm or 20 nm sizes”

De henviser her til partikler med homogen størrelse på 10nm, finnes det noen annen teknologi med annen innsatsfaktor enn Silan som er istand til å lage denne typen partikler?

https://www.freepatentsonline.com/y2020/0020935.html

piha
15.04.2021 kl 09:52 8245

Anbefaler også denne for dem som vil lese seg opp på teknologien som Sila nano bygger på. Nokså lik teknologi som G14. Så likt at man kan begynne å lure.. men det er ikke først gang vitenskapen gjør nye oppdagelser på samme tid men på ulike steder :) Smått utrolig at silangass er utgangspunktet for det som blir neste generasjon EV-batterier, enda mer spektakulært er det at et norsk selskap plutselig vil stå sentralt i noe som kan bli tidenes industrieventyr:

https://www.researchgate.net/publication/42345651_Erratum_High-performance_lithium-ion_anodes_using_a_hierarchical_bottom-up_approach_Nature_Materials_2010_9_353-358

Taycen
15.04.2021 kl 17:31 7948

SILA TECHNOLOGIES spås en lysende fremtid og mange mener det kan være den neste "tech disruptor"

20. Sila Technologies could be the next tech disruptor
New developments in energy technology are something that has been ongoing for centuries. Each advance changes the world that we live in to some degree. Multiple industries are impacted by these changes and in a consumer-driven society with demands for bigger and better at a lower cost, new startups have a good shot if they offer the best solutions at the right price. Sila has worked out the economics and is claiming that the production of their new battery line will be cost-effective. Already valued at $1 billion this is a company that could become a winner for investors in the very near future.

https://moneyinc.com/sila-nanotechnologies/
Redigert 15.04.2021 kl 17:32 Du må logge inn for å svare

Undervurdert informasjon, og altfor mange øyne er på ML når det mest spennende om dagen helt klart er relatert til Butte...

Polysilisium prisen i spotmarkedet er opp over 11% det lover jo godt for REC🤩📈

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/cenate-starter-bygging-av-fullskala-pilotreaktor-for-nano-silisium-til-li-batterier?publisherId=17847786&releaseId=17909260

Ingen direkte link til REC som jeg vet om.

Cenate bruker silangass som innsatsfaktor og de benytter reaktor teknologi fra Dynatec.
Redigert 02.06.2021 kl 10:47 Du må logge inn for å svare
Taycen
02.06.2021 kl 10:47 6033

andre bygger nye fabrikker men REC ledelsen klarer ikke å melde at ML starter opp. patetisk

Du mener Rec skal starte opp ML uten kunder å levere til? Merkelig.
Taycen
02.06.2021 kl 10:59 5930

kundene melder om samarbeid, andre bygger fabrikker for det er tydelig et demand, prisene er ATH ... men REC ledelsen ser ikke ut å få det til .... de har perfekt posisjon men er tause. hadde forventet litt mer oppdatering om hva som skjer ikke bare tomt prat
Nsxnsx
02.06.2021 kl 11:00 5921

Ser ut som Recsi IKKE kan vente på Biden...her må de smi mens de kan ellers mister de hele sitt forsprang....det må de vel kunne se selv ?? og agere der etter ??

Ville forundre meg om ikke meldingen er rett rundt hjørnet.

Det er jo ikke noe demand. G14 og Rec har samarbeid på nivå med denne Cenate fabrikken allerede.

Rec kan da ikke annonsere noe når det ikke er noe å annonsere. Man kan beskylde Rec for å ikke reklamere og promotere seg like bra som f.eks G14, men det er nå en sak.
De har sagt de forhandler med flere. Dette tar selvsagt tid, og det er vel ikke noe hast. De aktuelle anodeprodusentene er 2-4år unna fullskala fabrikk uansett.

Kina er stengt for Rec om du ikke har fått det med deg.

Sett deg inn i saken, du kjenner ikke caset veldig godt virker det som.
Taycen
02.06.2021 kl 11:15 5853

så du synes det er greit med underkommunikasjonen fra REC ? nærmest ikke noen nyheter i et marked som er Bull for produktet de leverer ..
Redigert 02.06.2021 kl 11:16 Du må logge inn for å svare

De forhandler med minst 3 ulike aktører, helt normalt å ikke gå ut med for mye info i en slik situasjon.
Redigert 02.06.2021 kl 11:24 Du må logge inn for å svare
KAWAS
02.06.2021 kl 12:04 5683

Jeg er litt enig med Taycen at klar og tydelig kommunikasjon med framtidsoptimisme ikke er RECs sterke side. Samtidig er det nok rikig at all den tid de er i forhandlinger med flere anodeprodusenter kan de ikke kommunisere dette konkret. For meg er det imidlertid en no-brainer at det vil komme en melding om ikke altfor lenge om konkrete avtaler om leveringer til en eller flere av anodeprodusentene. Når dette kommer avhenger av flere ting, som at anodeprodusentene må komme i mål med sine full-skala planer, de må selv finne kunder og de må finne finansiering. Det er nok ikke mangel på risikokapital vil jeg tro slik at finansieringen burde la seg ordne, men man avventer sikkert også hva som kommer ut av ulike incitamentsordninger når man vet konkret hva som blir besluttet i Kongressen mht. Bidens plan. Jeg tipper at meldinger vil komme sent i sommer - muligens noe tidligere eller senere.... men det kommer. Og samtidig kommer også RECs oppstartsmelding om ML. Litt tålmodighet må til, men noen få måneder fra eller til burde ikke spille noen rolle. Mange her skriver at de er langsiktige etc., samtidig som mange av de samme er veldig irriterte når kursen går litt ned en dag :) Dette går veien, slapp av!
Redigert 02.06.2021 kl 12:05 Du må logge inn for å svare

Nei, jeg syns ikke det. Jeg mener selskapet burde hatt en mer aggressiv fronting og haussing :P Men jeg mener det er langt mellom det og hva du klager over.
Stonks_
02.06.2021 kl 12:20 5682

For dere som snakker om at rec må bli flinkere til å snakke godt om selskapet på lik linje som g14, så kan jeg si at de er to vidt forskjellige selskaper.

G14 er en startup som trenger mye nyheter rundt det og de er ikke børsnotert så de stilles mindre info krav til dem de kan melde hva dem vil

Rec silicon børsnotert selskap masse regler og lover som sier hva de kan annonsere om og sånne ting, for at rec skal kunne komme med børsmelding så må dette være konkret info en kontrakt som de har undertegnet. Kan ikke bruke Newsweek til å annonsere hva som helst. Plus de kan ikke snakke om børsensitiv info før det er en realitet, de kan snakke rundt noe som de gjorde på kvartalsrapporten

Ta det rolig info kommer før eller siden

Hva om noen av disse som bygger nye fabrikker har ønsket å kjøpe REC, men styret i REC ikke ønsker å selge fordi de har bedre alternativer for aksjonærene? Det koster minst 25 mrd. å bygge den kapasiteten som REC har i Butte og på ML. Hadde jeg gått med planer om å investere i ny kapasitet, ville jeg først prøvd å få tak i REC til halvparten av prisen, som btw er 40 kroner aksjen. Hadde spart tid på det også.

Kanskje noen produsenter av polysilicon som går med investeringsplaner har kontaktet styret i REC og indikert at de er villige til å kjøpe opp selskapet, men styret har sagt at de ikke er interessert. Det pleier alltid å være slik i alle bransjer. Trenger du ny kapasitet, prøver du å få det til lavest pris. Å kjøpe opp REC er lavest pris i dag.

Hadde styret fått en henvendelse om oppkjøp, så hadde dette vært meldepliktig. Slutt å tull!
KAWAS
02.06.2021 kl 16:34 5002

Det er vel riktig, det er ikke opp til ledelsen å selge/vurdere salg noe de ikke eier. Det er opp til eierne.

Her det en fullstendig avsporing basert på at Taycen ser ut til å ha misforstått linken.

Både Cenate og Dynatec er potensielle kunder for REC.

Det har ikke blitt annonsert bygging av en konkurrerende fabrikk.
Scotus
02.06.2021 kl 16:48 4955

Noen som vet hvem som leverer til Tekna?

http://energystoragereport.info/interview-tekna-ceo-luc-dionnes-1bn-battery-plan/

Demand for silicon nano materials will soar in the coming years, predicts Dionne, who expects it to surpass 300,000 metric tonnes by 2030. Crucial to this dramatic growth will be the conversion of silane gases into nano silicon.

“Tekna has specifically developed a process using silane to generate industrial scale high purity silicon nano-materials,” he says. It is this process that Dionne anticipates will drive revenue to the $1bn mark.

Det er 100% prosent ett fett. Poenget er at REC er den eneste storskala produsenten av silane gases. Da sier det seg selv hvem de kommer til å knytte seg opp mot når de går stor skala... It aint exactly rocket science....

Er ikke bare anoden som revolusjoneres. Amerikansk forskning viser at det kan være mulig å lage lithium ion batterier uten kobolt og nikkel.

Blir lithium ion batterier uslåelige?:

https://photostories.lbl.gov/how-to-make-lithiumion-batteries-invincible


REC sitter ved bordet.

Why batteries are the key to Biden green dreams:
Twitter, Group 14 technologies;

.@DavidBakerSF names batteries as the cornerstone for a clean energy future, especially at grid-scale to enable the use of renewables & build resiliency for extreme weather. From EVs to the power grid, the applications are endless for our Li-silicon tech: https://t.co/MT3z4PxQJp

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-16/why-batteries-are-the-key-to-biden-s-green-dreams-quicktake
Redigert 01.07.2021 kl 00:14 Du må logge inn for å svare
grabein
01.07.2021 kl 00:24 3436

Kinesiske BYD har allerede hatt kobolt-frie Li-ion-batterier i et par år, ved navn The Blade.

Ja, der ser du, det er ett race. Takk Gråbein! Det blir mer og mer tydelig at lithium ion batterier blir viktig.

Interessant artikkel.

Nå leste jeg ganske fort på morgenkvisten her, men dette så veldig lovende ut. Jeg klarte ikke se de skrev veldig mye om alvorlige hinder her. Blir spennende å følge utviklingen her :)
KAWAS
06.07.2021 kl 11:03 2379ENOVIX Corporation to Host Advanced Battery Production Showcase
Enovix Corporation, the leader in the design and manufacture of 3D Silicon™ Lithium-ion batteries, announced that it will host an “Advanced Battery Production Showcase” on July 15, 2021.
The virtual event, which will start at 9:00 am PDT / 12:00 pm EDT, is open to the public and will feature presentations and Q&A with Enovix leadership. Additional details and registration can be found at www.enovix.com/showcase.

Kanskje relevant for REC, hvem vet.
fjellape
07.07.2021 kl 00:11 1971

Vi kan håpe at det er flere av oppstartsselskapene som lykkes med tilsetting av sillisium i anodene, og at det blir bra batterier, men det er de færreste av dem som ser ut til å ha håp om å erobre bilbransjen.
Hvis vi skal tru OneD:
Når det åpnes store batterifabrikker, så er forsyningskjedene for de store råvarene som anodeaterialer planlagt flere år i forveien. Og bilbransjen velger anoder fra leverandører man har kjennt til i flere år.
Oppstartsfirmaene som satser på anoder til armbåndsur, vil ikke dra med seg noen vesentlig lærdom for å kunne ta bilbransjen i framtida. Armbåndsur har andre katoder, og annen teknologi. Og man vil ikke klare å skalere opp til bilbransjen i tide, om man først bruker tida på armbåndsur.

Personlig ønsker jeg med mobiltelefon med silisiumanoode som kan lades på 80 minutter, og som har egenskaper som Sila Nano lover, men mobiltelefonbatterier vil nok ikke ha noe relevans for RECSI.

Sånn sett står jeg igjen med OneD som kan erobre bilbransjen, av de oppstartsfirmaene som er nevnt i diverse RECSI-tråder. Det er mulig Group14 også klarer å gjøre noe smart.

OneD har hatt pilotproduksjon av Sinandoe fra 2015 eller tidligere, så teknologien bør være velkjennt i bilbransjen. Man må skille OneD fra konkurenter som drømmer om å lage EV-batteri i 2025.
OneD yter ingeniørtjenester for de store batterifabrikkene, for å hjelpe dem å spinne Snnanode på sine egne grafittløsninger fra sine egne valgte leverandører, og man hjelper dem å utvikle sine egne hemmelige skreddersydde tilpassninger.

OneD mener man må klare å skalere opp til 3-4 millioner batterier, for å komme inn i bilbransjen, og selskapet mener man nå har fått avtaler med flere OEM.
Redigert 07.07.2021 kl 10:40 Du må logge inn for å svare