Ikke pessimistisk, men


Olje pris går ned og mest sannsynlig at Opec landene kommer til øke produksjon med neste møte dermed olje pris har mer sjanse til å gå enda mer ned. Må DNO gå under 7.5 før vi går opp igjen? Dessverre det ser ut som v ender opp med minus i dag. :-(

Jeg tror ikke de går ut med for mye informasjon under pandemien. Tipper hjulene til DNO som tidligere går rundt. Med denne oljeprisen sier ting sitt. Irakiske myndigheter er som andre underlagt internasjonale regler om betaling. Deilig å se at det ikke ser ut til at noen presser ned denne gangen... Thats it!
Redigert 05.03.2021 kl 11:17 Du må logge inn for å svare
Zulor
05.03.2021 kl 11:18 2434

Da synes jeg du kan sende oss en screenshot med bevis.
Du hausser ned aksjen, ikke så rart når du dummer deg ut med short nå.
fervex
05.03.2021 kl 11:22 2423

Betaling kommer, vær du trygg!

Her er klovnen som du ser
Han gret og alle ler
Bakom salens latterkvin
Ser han dødens mørke grin
Så derfor står han tårevåt
Forblinda av sin egen gråt

JP Morgan shorter. men ser ikke ut som de koser seg akkurat.
https://shortnordic.com/detaljer_selskap.php?company=DNO&land=nor

Når de må kjøpe tilbake, spretter kursen ennå høyere opp.
Møkki
05.03.2021 kl 11:34 2443

😊 Flott det Sivert. Tror neppe det er noen andre enn China som har høydeskrekk i DNO, men gudd løkk.

Forresten, neste gang du må avslutte posisjonen din, kjøper du kanskje mine 520k DNO aksjer. De selges sikkert rimelig snart (kursmål 11,- +). Kjøpte de for snart 1 år siden.

Heisan! Var borte fra PC-en noen minutter, hvor ble det av 8,70?

mvh
Habub
05.03.2021 kl 11:54 2364

Og BOOOOM, der kom volumet som jeg har efterlyst så mange gange...! Fantastisk, altid nogen som skal tage gevinst men handlen tilsiger at mange går ind nå od de kommende måneder...:)

Jeg får mine (minimum) 10 kr til 17 Mai!

EPISK...

10kr? Da må olja i 100$ og det skjer ikke 😉
Kanin89
05.03.2021 kl 12:30 2266

Viss SteveP verkeleg har satt short, så er det bare å kjøpe med begge henda.

Tipper olja når $70 over helga.
hofa
05.03.2021 kl 12:40 2220

Stop nu dig selv litle dick, sidste år shortede du også og påstod vi ikke skulle over kurs 4. Du lukker kun lort ud.
nucleus
05.03.2021 kl 12:46 2219

Oljeprisen stiger, 68,45 dollar /fat nå
Steve'n får det tøffere fremover..
Skrika1
05.03.2021 kl 12:51 2213

Her blir det fest fremover.

Han har hatt det tøft lenge. Startet med å hevde det var en umulighet å gå over 5 kr fordi det var kursmålet til DNB markets og erfaringsmessig greide aksjen å komme opp til målet.

Stiv-pikk har aldri satt en short i hele sitt stive liv. Tviler på han tom vet hvordan eller har dekning for å gjøre det. Han er et troll som liker å fjase rundt seg med baissing og andre sleivkommentarer. Bare å overse.
Tordno
05.03.2021 kl 15:54 1886

Ble som jeg spådde oljeprisen i starten på 2021 over 70 dollar. Neste år på denne tiden hva står olja i da ? Jeg tenker ca 90 dollar. Oljeselskapene skal hente inn alt det som er tapt i 2020 Opec+ har vist at de styrer dette bra og ingen er tjent med at oljeprisen skal ned igjen på lang tid.
Anywhere
05.03.2021 kl 16:10 1880

StevePvet selvsagt ikke mer om hverken olje eller DNO sin utvikling enn andre.
Men jeg er temmelig overbevist om at hans påstander i forhold til DNOs utvikling blir gjort skikkelig til skamme.
Det er kort vei til 10, og det er med dagens oljepris mer sannsynlig enn at aksjen skal til 7 kroner. Det oppfatter jeg som helt selvsagt, det gjør nok også SteveP, men har et behov for å bli hørt...

Husk at 12 mill aksjer fortsatt ligger short, de må dekkes inn nå, eier av short vet at dette bare blir større tap herfra.

Stor omsetning i dag, så inndekning kan være i gang etter å blitt tatt på sengen i går..
Redigert 05.03.2021 kl 16:20 Du må logge inn for å svare

For en avslutning! Dette lover godt :)

Fredrik spiller piano og selger impregnerte materialer på Jæren.....
Kunnskapen om oljeakser er begrenset.
Habub
05.03.2021 kl 16:38 1824

Nogen som kan forklare meg hvor der sjældent bliver skrevet noe positivt om DNO i finansavisen, linket under er et godt eksempel, man remser stort set alle andre firmaer op men ikke DNO, det samme gælder når kursmål bliver opdateret, noe ondt blod der eller tilfældigheder?

https://finansavisen.no/nyheter/borsoppdatering/2021/03/05/7637838/oljeprisen-til-vaers-et-kobbel-med-aksjer-folger-med
china
05.03.2021 kl 16:41 1831

Dno skulle skiftet navn
china
05.03.2021 kl 16:43 1865

Med en gang de øker produksjonen så kommer oljeprisen til å krakke!!! Ingenting som forsvarer denne økningen, verden er jo helt fucket.
I tillegg får jo ikke DNO betalt.

I tillegg til de to store (EQNR og AKRBP) så nevnte de opp fem selskaper. Alle de hadde jo større oppgang enn DNO, selv om DNO virkelig var bra i dag.
Artige
05.03.2021 kl 16:56 1898

Jeg tror de snart er tom for penger og konkurs. Ingen betaling for leveranser. For alle selskaper melder jo hver innbetaling de mottar fra kunder. Trist. Vær glad du har kommet deg ut. Tulling.

Tipper det er fordi Sindre Nikolai Aker ikke har hørt om DNO, men hva vet jeg.

mvh
Habub
05.03.2021 kl 17:01 1898

Artikkel fra Berlinske (en af de største aviser i Danmark) Her spår man som mange andre steder råvare-priserne gennem taget, så med andre ord som mange er enige om, olie-aktierne vil nok være de som performer bedst i 2021. Personligt er jeg fuldstændig overbevist om at mange har eller tager gevinsten fra grønne investeringer og flytter dem til olie og andre råvarer, alt andet ville være dumt.

https://www.berlingske.dk/business/borsbarometer-rentepanikken-breder-sig-aktiekorrektion-kan-vaere-lige-om

Sikke nogle uger det har været. Efter at have scoret kursrekorder i midten af februar, er aktiemarkedet nu støt nedadgående og er i denne uge faldet fire ud af fem dage. Det danske eliteindeks, C25, er blandt de hårdest ramte i verden, og er nu faldet ni procent på godt to uger. Det vil sige, vi er altså ikke langt fra en teknisk korrektion – defineret som et ti procent fald fra den seneste top.

Slangen i aktieparadisets have er rentestigninger. Den tiårige amerikanske statsrente er på kort tid hoppet til over 1,5 procent, og det har sendt chokbølger gennem hele finansverdenen. Niveauet i sig selv er ikke alarmerende (den tiårige rente lå et stykke over ti procent i 80erne), men det er hastigheden og årsagen til rentestigningen, der skræmmer investorerne.


Renterne er nemlig steget på grund af to ting. Den ene, og for sin vis lykkelige grund, er, at der er udsigt til et økonomisk opsving, når genåbningen efter corona rigtig får fart. Stærkere økonomisk vækst bør i teorien lede til højere renter.

Den anden grund og primære årsag til al palaveren, er, at der er tegn på stigende inflation. De seneste ISM-tal for både fremstillings- og servicesektoren i USA fra denne uge peger mod en kraftig stigning i forbrugerpriser, og det gør blandt andre vores økonomiredaktør, Ulrik Bie, nervøs. Ud fra de seneste tal har han beregnet, at amerikansk inflation vil komme over 3 procent allerede til sommer. I øjeblikket ligger inflationen på 1,4 procent, og centralbankerne ser generelt ikke, at tallet kommer over 2 procent.

Læs: Renterne har taget et hop: Hysteriet viser, hvor sygt renteniveauet er.

Afhængig af lykkepiller

Og dér har vi så balladen. Investorerne er rædselsslagne for, at hurtigt stigende inflation vil få den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), til at hæve renten og stoppe sine aggressive opkøbsprogrammer. For lad os bare være ærlige og sige, at det ikke ligefrem er klassiske investeringsprincipper som indtjening og vækst, der har drevet markedet frem de seneste år. Nej, de seneste års nådesløse himmelflugt til kursrekorder er primært et resultat af centralbankernes ekstremt rundhåndede og ultraløse pengepolitik.

Vi så det lysende klart under den første coronanedlukning i marts sidste år. Finansmarkedet verden over var i panik, og aktiemarkedet kollapsede. Men vupti, så kom Fed på banen 23. marts og lovede, at den ville gøre alt i hele verden for at holde hånden under finanssystemet. Som med et trylleslag forsvandt de røde tal, og aktiemarkedet er mere eller mindre steget lige siden.

Altså indtil nu. Renten skulle kun stige til 1,5 procent, før investorerne blev mindet om, at de er dybt afhængige af likviditetslykkepillerne fra centralbankerne og slet, slet, slet ikke kan forestille sig en verden uden de enorme håndsrækninger. Der har simpelthen været en holdning (eller nærmere et håb, måske?) om, at renterne aldrig ville komme til at stige, og mange har lagt strategier derefter.

Korrektion på vej

Derfor er der også flere, der er nervøse for en fremtid med højere renter. Alan Higgins, investeringschef i den britiske velhaverbank Coutts, der også kendt som dronning Elizabeths bank, sagde i et interview med Bloomberg Radio tidligere på ugen, at han er bekymret for, hvad der kommer til at ske senere på året, når der kommer stærk økonomisk vækst og højere inflation.

ALAN HIGGINS, INVESTERINGSCHEF HOS COUTTS
»Det vil underminere markedet, og det er dér, vi kan komme til at se den klassiske 10-15 procent aktiekorrektion.«

»Det vil formentlig sende den tiårige rente op på 2,5 procent,« advarede Higgins. »Det vil underminere markedet, og det er dér, vi kan komme til at se den klassiske 10-15 procent aktiekorrektion.«

Sidst vi oplevede sådan en inflationsforskrækkelse var i 2011. Råvarepriserne tordnede opad, og inflationen kravlede over 3 procent i USA. Aktiemarkedet blev bange for potentielle renteforhøjelser, og fra maj til oktober det år dykkede globale aktier næsten 25 procent

Dengang var den stigende inflation dog ikke nok til at skræmme centralbankerne til strammere pengepolitik, og mine kilder, inklusiv Higgins, er overvejende enige i, at det heller ikke vil ske denne gang.

Ikke flere redningskranse – for nu

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, virker da også indtil videre rimelig rolig. I en tale hos The Wall Street Journal torsdag lovede han, at der ikke er rentestigninger på vej, men skuffede det nervøse finansmarked ved heller ikke at love flere redningskranse. For lige nu i hvert fald.

Han fik dermed sendt en besked til investorerne om, at de altså ikke altid kan få flere lykkepiller, bare fordi de råber lidt højere eller går i panik. Mon ikke også Powell og andre centralbanker er okay med, at markedet lige tager en slapper efter den absurde aktiesprint i 2020 – året hvor verdensøkonomien blev lagt ned på grund af corona, men hvor aktier igen igen slog rekorder.

Det var – knapt så overraskende – ikke lige, hvad investorerne havde håbet at gå på weekend på. Ved Børsbarometerets deadline tog mange aktier endnu et dyk nedad og cementerede, at renteuroen er det dominerende tema lige nu.

Tre observationer fra mine kilder

Råvarer kan blive den nye højdespringer
Efter ti år i kulden, er råvarer nu på vej ind i varmen igen, siger Simon Bjørn Kristiansen, seniorstrateg i Nordea. Han forventer, at råvaresektoren kan blive den nye højdespringer, hvor man med fordel kan investere bredt i et indeks, der dækker mineselskaber. Han forklarer, at der vil komme en stigende efterspørgsel på råvarer i kølvandet på corona, i takt med at den økonomiske genrejsning får fat. Det er, fordi for eksempel virksomheder gerne vil opgradere deres produktionsapparat, og stater gerne vil investere i infrastruktur og den grønne omstilling. Begge dele kræver råvarer, som kobber og jern.


Drop USA og IT, når renterne stiger
Den amerikanske storbank Citi tror, at renterne kan stige endnu mere. I det scenario, anbefaler banken, at man går »undervægt« i USA og it-sektoren, som har været nogle af de helt store vindere de seneste år. I stedet foreslår banken, at man køber britiske og japanske aktier, og inden for sektorer holder sig til energi og finans.

Guld på retur
2020 var et fantastisk år for guld, men rentestigningerne har ramt det gyldne metal hårdt. Efter Powell skuffede markedet torsdag, dykkede guld yderligere og er nu faldet næsten 20 procent siden sin rekord i august. En ounce koster nu 1.695 dollar mod over 2.000 dollar i sommer. Sophie Griffiths, markedsanalytiker hos Oanda i London, forudser, at guld kan falde til 1.665 dollar, hvis nedturen ikke snart vender.
Tordno
05.03.2021 kl 17:10 1958

Haha du er helt på jordet. Sur nå når toget gikk så langt i dag uten deg. Om man skal tro deg så er vel du inne i AkerBP nå så du skulle vært glad for stigende oljepris. Sannheten er vel at du bare lyger om det.
Habub
05.03.2021 kl 17:43 1932

Så China du tror aldrig igen at DNO får penge? Eller mener du DNO skal stige yderligere 20 procent hvis der kommer en betaling (Som der altid gør, bare ikke altid på dato)

Jeg tror den vigtigeste grund til DNO stiger idag er signalet som OPEC+ sender, nu ved verdenen at man står sammen og at man IKKE ønsker en olie-pris på 50 USD, med andre ord, JA naturligvis kommer output tl at stige i takt med forbruget men nu er det homologeret i en grad som markedet kan forstå. Det betyder at mange investorer nu igen tør sætte sine penge (in the dark horse, olie) om jeg fatter nogen sælger nå, det er jo netop nå alt ligger til rette for videre opgang de næste kvartaler. Jeg personligt har været urolig for volumen i DNO, men efter idag er det åbenlyst at interessen er der, markedet var bare afventende heldigvis har OPEC fjernet noe af den usikkerhed, så skal vi bare af med Covid så står DNO atter i 18 kroner..:)

Hav en hyggelig weekend..:)
china
05.03.2021 kl 17:51 1931

Dno skuffer 9 av 10 dager! Det vet alle
Kjeffe
05.03.2021 kl 18:15 1897

Dine kommentarer skuffer 9 av 10 her inne
Kjeffe
05.03.2021 kl 18:21 1881

1 år frem til idag
Dno +52,91%
Equinor +33,43%
Aker bp +28,65%
china
05.03.2021 kl 18:23 1879

Hjelpe meg!!! Skyt meg. Hvis aksjen faller til 2 kr, deretter går den til 4 kr!! Er det bra?

Det er bra hvis du kjøpte på 2.

mvh
china
05.03.2021 kl 18:42 1844

Visste det svaret kom!!! Korka hele gjengen her.

Bare hyggelig å være til hjelp, den skal du få helt gratis fra meg.
Forresten; det blir nye muligheter på 9-tallet allerede førstkommende mandag.

mvh
Kjeffe
05.03.2021 kl 18:56 1812

Synd at vi går glipp av super eksemplare china i fremtiden😔😔😔. Din kunnskap og visdom kommer til og bli savnet😢😢
china
05.03.2021 kl 18:59 1803

Kommer tilbake på 6 kr