NOL..THE PERFECT STORM 2021-2022.🚀 Part 2.

Mrhifi
NOL 27.02.2021 kl 06:45 109407

THE PERFECT STORM🚀 (Part 2)

Ultra lav Nol aktiekurs...
2 new state of the art harsh environment Riggs....
Nye kontrakter/optioner...
Refinansering....
Corona vaccine...
Politiske hjælpepakker....
Økonomisk boost til at hjælpe erhvervslivet og det private forbrug...
Oil price og en sektor som siden 2014 har manglet investeringer i forhold til fremtidens energi behov....
Fusion eller opkøb af Northern ocean limited....
Osv osv💰💰💰

EKSTRA BONUS....NEW SUPERCYCLE IN THE OIL MARKET🚀🚀
WELCOME TO THE FUTURE GUYS💰💰💰

KURS TARGET + 65 KRONER 💪

Is This The End Of The Covid Oil Glut ?
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Is-This-The-End-Of-The-Covid-Oil-Glut.html


North Sea Oil Faces A Drilling Rig Supply Crunch.
https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/North-Sea-Oil-Faces-A-Drilling-Rig-Supply-Crunch.html

A Major Oil Rally Could Be On The Horizon.
two reasons to stick with oil:
#1 Vaccine optimism will keep driving things forward .
#2 Our Energy Transition Won't Happen Without Oil & Gas.
It's science fiction to imagine that oil and gas will suddenly disappear because of renewable energy progress.
https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/A-Major-Oil-Rally-Could-Be-On-The-Horizon.html

Why The World Might Not Have Enough Oil To Meet Demand Trough 2050.
The global exploration success ratio has dropped sharply, from about 72% in 2010 to 17% in 2020
https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Why-The-World-Might-Not-Have-Enough-Oil-To-Meet-Demand-Trough-2050.html

Oil Stocks Are Finally Bouncing Back.
The U.S. and global energy sectors have been deeply out of favor for the past six years--so much so that the sector could now be significantly undervalued.
In fact, the sector now trades at a price-to-book ratio below one,
the lowest in about seven decades.
https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Oil-Stocks-Are-Finally-Bouncing-Back.html

Oil Markets Are Finally Ready To Recover.
https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Oil-Markets-Are-Finally-Ready-To-Recover.html

Here’s How Oil Could Skyrocket By 138%
https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Heres-How-Oil-Could-Skyrocket-By-138.html

https://lundin-energy-norway.com/2020/04/23/worlds-biggest-meets-worlds-strongest/?lang=en

11-2-2020.
De to ferskeste transaksjonene for lignende rigger med alle kostnader på rundt 600 millioner dollar plasserer Northern Ocean-aksjen til 107 kroner og Northern Drilling til 45 kroner"
https://e24.no/boers-og-finans/i/rA1Ln0/analytiker-anbefaler-northern-drillings-byttetilbud-attraktivt



Redigert 20.04.2021 kl 06:55 Du må logge inn for å svare
cold
06.05.2021 kl 18:04 4725

Det er for risky å ha et selskap med kun 2 HE rigger. Du ser jo hva som skjedde nå når kontrakten på WM ble terminert. NOL må bli en del av et annet selskap og da tenker jeg enten TO Norge eller Odfjell Drilling kan være gode kandidater. Eller finne andre selskapet kan merge med. Det bør være en forutsetning at de som skal betjene WM må være topp kvalifiserte folk i samtlige ledd.

West Mira må betraktes som ei sexy dame med enormt potensiale. Men hun må behandles med respekt! Nå har imidlertid totalt inkompetente fjols klart å ødelegge ryktet for "Mira" og noen forsøker å skylde på henne. Det eneste hun ønsker er å "tilfredsstille" oss gjennom avanserte borrehull. Det er da hun i sitt ess og hun er jæv... god på nettopp det. MEN hun må betjenes av høyt kompetente folk som kjenner henne og som vet hvordan hun fungerer. ; ))
Slettet bruker
06.05.2021 kl 18:38 4650

Det er det værste som kan skje for aksjonærene tror jeg, da vil aksjen trolig fortsette å falle, det er helt naturlig og det å få en kontrakt vil jeg anta tar lang tid.
Dette selskapet er det bare å legge på vent, skulle det skje noe helt uventet der de får til et salg eller lignende som gjør at aksjen reprises natta over får det bare være.
Trolig vil så ikke skje og mest sannsynlig ender dette med stor utvanning på lavere kurser en dagens, da først kan en kjøpe seg inn igjen.
Om en går glipp av de første prosentene ved et slikt senario får så være, det finnes uhorvelig med bett der ute som en kan få avkastning på i dag, Nol er ikke et slikt case nå.
Redigert 06.05.2021 kl 18:44 Du må logge inn for å svare
Bolster
06.05.2021 kl 19:26 4559

Svend Egil er en trader, og bare en trader. Spesielt dyktig er han heller ikke om man tenker mot det proffe miljøet.
Ron Jeremy
06.05.2021 kl 19:45 4500

Men hvorfor ligger WM fremdeles på lokasjon? Ser på AIS at det er ett MPOV der, ligger dem på ankre? Og er det en ROV som kobler dem ifra?
Slettet bruker
06.05.2021 kl 19:47 4495

De trenger ankerhåndterings fartøy for å koble fra riggen. De må mobiliseres og det tar fort noen dager. Riggen har jo ikke noe hastverk med å komme av lokasjon, skjønner ikke hvorfor dere maser om dette...
Ron Jeremy
06.05.2021 kl 19:54 4465

Tja, tenkte om den ikke lå på DP, så lå den muligens på prelagt ankerspread, og om det da kunne kobles fra vha ROV. Når kontrakten er terminert, så vil en tro at riggen skal til kai asap og demobiliserte utstyr tilhørende WD.
Dolly
06.05.2021 kl 20:01 4436

Hehe interessant kommentar av en som lever godt av trading og børs. Hvor mange klarer det liksom.
Slettet bruker
06.05.2021 kl 20:03 4436

Han har vært i aksjen utallige ganger før, både med hell og uhell, like lite å bry seg med som enhver annen med nikk på dette forumet.
Tror neppe han klarer å gjøre noe med problemene selskapet nå befinner seg i, noen må betale for problemene og det blir neppe andre en aksjonærene.
Redigert 06.05.2021 kl 20:08 Du må logge inn for å svare
5198
06.05.2021 kl 20:21 4394

Undervurderte selv totalt effekten av å bare ha to rigger i et selskap, regnet med at dette var to rigger som virkelig ville prestere. Men så viser det seg at de skulle slite noe så voldsomt med driften. Nå bør alt handle om å maximere aksjonærverdiene, selskapet bør komme ut med en plan ganske raskt. Mener selv selskapet sitter på verdier for rundt 800 Musd med en gjeld på 470 Musd bør det bli litt verdier å fordele på de litt under 70 millioner aksjene.
ullebusten
06.05.2021 kl 21:55 4229

Mye mulig, og det kan fortsatt trekkes 30MUSD fra sterna ved behov (covenants er allerede lempet på). Skulle være mulig å tære seg gjennom en periode for å satse på SDRL, men det hadde overrasket meg etter som JF ikke har kontroll på SDRL pr i dag (i alle fall ikke meg bekjent - med mindre han har inngått fortrolige avtaler med banker om kjøp av deres andeler).

Var det opp til meg ville jeg brukt kanselleringen / opplaget som kommer til å skifte ut folk og få SUT med ny partner. Det har ikke vært mulig slik samarbeidet frem til nå har vært konstruert (gjelder også WB). Denne riggen burde fort få arbeid om ODL hadde fått management, men det vil kreve litt tid for å få godkjenning (sut).

Er det noen som vet hva som gjør driften til WB og WM så eksepsjonelt dårlig? Står hele SDRL for fall, eller er det kun gruppen som drifter disse riggene?
Redigert 06.05.2021 kl 21:56 Du må logge inn for å svare
cold
06.05.2021 kl 23:06 4113

Jada, det er 2 nye flotte HE-rigger av ypperlig klasse. West Bolsa ser ut til å utføre jobben sin på en tilfredsstillende måte og går på meget gode dagrater. (Dette vil naturligvis bli kritisert, for i natt kan jo Månen falle ned i hodet på oss).
West Mira hadde kontrakt et stykke ut i 2022 (med mulighet for opsjon) men en vaier røk og et juletre dundra rett i sjøbunnen. Situasjonen var alvorlig og oppdraget blir utsatt. Så skjer det at det drøyer med igangsettingen. Det hele kulminerer i at WinterShall terminerer kontrakten.
Og der står vi i dag! Det er ingen her som vet noen ting om det som foregår i kulissene om hva som skal skje videre osv. INGEN!

Det er viktig å bevare roen for vi har ikke fått en beskrivende uttalelse fra selskapet ennå bortsett fra terminering av kontrakten.

Det aller verste man kan gjøre i en sånn situasjon er å sitte på et forum full av besserwissere, kverulanter og hatere, for de popper opp som paddehatter straks det skjer en ulykke. Mange av disse er ikke hva dere tror. Den ene etter den andre skal forsøke å fremstå som eksperter og det jobbes hardt for å oppnå status som den mest kompetente. Det merkelige er at disse kan forklare alt, spesielt alt de engang ikke vet.

Man merker at (ekspert) synsingen blir mer aggressiv og intens - til og med nettrollene krever å bli hørt!
Det er ikke på et anonymt forum avgjørelsene blir fattet om hva som skal skje videre med West Mira. De blir ikke en gang hørt. Det er bortkastet tid og energi å sitte her og bruke verdifull tid på å diskutere - for hvem er det man diskuterer med egentlig? Det er bare støy fra folk som elsker skadefryd.

Opprett heller en tråd der man begrenser hvem som skal være til stede, så slipper man iaff. å hanskes med de aller sykeste og forvridde. Tenk deg godt om; Hvem er det som har muligheten til å bruke all sin tid på å sitte på et anonymt forum og skrive negativitet dag ut og dag inn. Ja, til og med i helgene og i ferier?
Tror du dette er normale gode folk som har et oppriktig ønske om at du (og andre) skal ha det bra og lykkes? Nei! Mange av disse har ikke venner, ingen familie. Så hvem tror du egentlig de er, disse som elsker det som har skjedd med WM? Viss du tror dette er ressurssterke suksessfulle vinnere må du tro om igjen.
Blant suksessrike folk finner du aldri hatere, hyperkverulanter, besserwissere og andre som tilhører de mest forskrudde i samfunnet.
Det eneste man oppnår er å gi mat til nettroll, kverulanter og hatere. Hadde du truffet real life, mange av disse hadde du sannsynligvis fått sjokk. ;))
Redigert 06.05.2021 kl 23:21 Du må logge inn for å svare
Siphlonurus
06.05.2021 kl 23:28 4086

Hvis det kommer et bud på selskapet på f.eks 15 kroner tror jeg svært mange tar pengene og går videre etter alt som har skjedd. Dette er ikke mer enn det kursen var for et par måneder siden og som de fleste hadde forventet minst en dobling av. Om ikke Fredriksen selger så kan det godt være at svært mange andre aksjonærer hadde akseptert et slikt bud akkurat nå fremfor enda mer seigpining og usikkerhet selv om potensialet fortsatt er mye høyere på lengre sikt. Det skjer nok litt i kulissene både her og der etter en slik hendelse og riggene er nok svært ettertraktet inn mot det markedet som er i emning.
Alt handler om risk reward i aksjemarkedet og det er lett i ettertid å se at risken her var for stor. Men nå derimot så er det et helt annet spill. Selvsagt kan kursen falle enda litt til, men den kan utmerket godt men enn doble seg i løpet av kort tid ved den rette nyheten..
Slettet bruker
06.05.2021 kl 23:54 4044

Fikk papirene til generalforsamlingen i dag og der står det ingenting om noen emisjon som enkelte her mener må til, de var riktignok signer 29 april som var før terminering . Men da må de ha ekstraordinær om de skal gjennomføre en emisjon.
sober-minded
07.05.2021 kl 00:17 4029

Er det "Robotdødaren" dere diskuterer? - HALLO !! - fyren er jo en legende !

cold, 23:06: Vel sagt - godt å få blåst ut ;-)

Siphlonorus, 23:28; For å komme med bud, er vel mest vanlig å først handle aksjer, og deretter å krysse en flaggrense eller to. Men dette er som regel en lang vei å gå, og oppkjøpet vil fort bli avslørt, og prisen blir presset ganske raskt oppover. Siden JF er en så stor aktør, er den letteste måten å kjøpe selskapet på, er å først kjøpe JF's aksjer. Og når kjøper passerer 40% slår tilbudsplikten inn...
Redigert 07.05.2021 kl 00:25 Du må logge inn for å svare
cold
07.05.2021 kl 00:19 4025

Skal man selge et selskap som NOL da må man ta utgangspunkt i verdiene på WB og WM, så trekker man i fra den totale gjelden.
Der har du omtrentlig verdien på selskapet. Det finnes ingen eksperter på denne tråden, men det finnes mange wannabes og drømmere.
Det er ikke et sunt miljø så jeg får håpe at du ikke er blitt forgiftet av den ekstreme negativiteten fra fluelorten, de som bare kan kritisere og håpe alt går galt.

Når man leser de mest dystre kommentarene skulle man nesten tro det var snakk om en reprise av Alexander Kjelland ulykken, med 123 omkomne.
Du må for all del ikke ta til deg ett ord fra tapere, da skal jeg love deg det går veldig galt!
John Fredriksen & Co jobber nok med en plan og det skal bli meget interessant å følge med i det som skjer videre. Ikke bli for nærsynt men løft blikket. Vi er i starten på et bull-marked i rigg nå og verdien på de to topp moderne riggene konstruert for tøffe værforhold, stiger for hver dag som går.
Redigert 07.05.2021 kl 00:22 Du må logge inn for å svare
cold
07.05.2021 kl 00:32 4029

Selvfølgelig ikke. Du trodde vel ikke det. I så fall hadde det vært et symptom på at du har fått i deg den intense giftige eimen som har gjennomsyret denne tråden. ;)

Toxic People:
https://www.youtube.com/watch?v=ZlbDBQrt2tc&ab_channel=TeamFearless
Redigert 07.05.2021 kl 01:15 Du må logge inn for å svare
sober-minded
07.05.2021 kl 00:41 4042

Emisjon (på 30 mUSD )var noe NOL hadde forpliktet seg til for å betale gjelden til Seadrill innen utgangen av 2021 (melding fra selskapet i februar). Nå klarte ikke Seadrill sin del av forpliktelsene (å drifte riggen), så da regner jeg med de finner en minnelig løsning på gjelden uten denne emisjonen. Denne emisjonen hadde heller ikke blitt gjennomført før seadrill var ferdig med chapter 11-prosessen (tidligst seinhøstes).

Dessuten elsker baissere ordet emisjon, derfor nevnes det veldig ofte på slike fora som dette :-))
Slettet bruker
07.05.2021 kl 09:58 3684

Spot on, veldig bra skrevet, kan ikke fordra slike som snakker aksjekurser ned uten fundamentalt begrunne det.

Hvor er robot dødaren?
RSI 19
Redigert 07.05.2021 kl 10:01 Du må logge inn for å svare
NHH78
07.05.2021 kl 10:35 3614

Fascinerende å lese alt støyen og svartmalingen som kommer i kjølvannet av at Wintershall terminerte kontrakten ja :) Er jo selvfølgelig synd at kontrakten ryker, men det er jo ikke sånn at verden ikke består til neste påske! Wintershall fikk en mulighet til å terminere kontrakten og tar den muligheten ettersom de nok ønsker å fokusere tettere på et samarbeid med Odfjell fremover - her har de nylig, som de fleste vet inngått en intensjonsavtale med Odfjell om å dekke fremtidige riggbehov.

Bare for å holde oss til fakta da, så hadde West Mira en teknisk oppetid på 88% gjennom 2020(i det fulle driftsåret til riggen) I Q4 2020 var teknisk oppetid hele 98%. Er jo langt fra så steingalt så folk her inne vil ha det til. 88% av 365 dager er 321 dager.. så litt over 1 mnd hvor ikke riggen var operativ. Bla da en stor bølge traff riggen og en livbåt løsnet..

Uavhengig av hva folk måtte mene, så er riggene til NOL noen av de beste HE-riggene på markedet. Bak Odfjell sine Aberdeen, Stavanger, Atlantic og Nordkapp. Men ikke glem at dette er topp moderne "miljøvennlige" rigger som man fint vil kunne markedsføres enten for salg eller til oppdrag for andre oljeselskaper. Virker nesten som at enkelte tror at det er en skraphaug som skal selges inn i et rævva marked. Men faktum igjen er at dette er etterspurte rigger i et marked i bedring. Det skal borres mye fremover..

Jeg tror ikke at West Mira starter på en lang kontrakt! Den neste kontrakten vil være kortere med opsjoner om forlengelse. Så må de gjøre seg fortjent til å få mer arbeid etter hvert. Tipper også at det neste oljeselskapet som hyrer inn Mira vil stille visse krav til mannskap/management og få det som de vil. Ingen er tjent med at riggen er uten arbeid. Så om Lundin, AkerBP eller andre sier at de vil hyre Mira med Odfjell-management eller et annet mannskap enn dagens Mira-mannskap så blir det sånn!

Fremtidig verdi på dette selskapet handler enkelt om to ting og kombinasjonen av dette!
1. Verdien av riggene fratrukket gjeld. Her er nettoen langt over dagens markedsverdi på Oslo Børs
2. Neddiskontering av fremtidige kontantstrømmer - noen som er i tvil om at riggene kan generere positiv cash flow i fremtiden?

Punkt 2 her fikk naturligvis en kortsiktig knekk nå med termineringen, men les mer av det jeg skriver over før dere konkluderer om fremtiden!

Leser at det spekuleres i at enkelte kjente tradere har kommet inn i aksjen. Jeg blir ikke overrasket om mer profesjonelle investorer fikk handlet litt på de gode volumene som har vært de siste dagene.
Slettet bruker
07.05.2021 kl 10:45 3592

Ja, det kan bli interessant å se om den gode gamle 3 dager regelen på fall også kan få effekt i Nol.
Satset 50k aksjer på det snitt på 6,3, den som lever får se
Redigert 07.05.2021 kl 10:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.05.2021 kl 10:49 3610

Virker hvert fall som de med mørkeste tankene nå har fått kjøpt seg ferdig .
Dolly
07.05.2021 kl 10:54 3625

Solgt seg ferdig mener du? ;)

Pent snitt Long!
Slettet bruker
07.05.2021 kl 10:55 3669

Ja, det er vondt å påstå at dette er noe annet en svarte natta, men det gjennspeiler jo også aksje kursen.
Ned fra 15 til 6 er vanskelig å bortforklare, så de som tok tegninga på 15 og solgte der har jo nå muligheten til å 3x investeringen hvis de tror på fisk i hengende snøre.
Personlig tar jeg det rolig på kjøps siden foreløpig, brenner ikke for mye krutt her nå, selv om den mest rissikovillige selvfølgelig bør gjøre det nå.
Redigert 07.05.2021 kl 10:55 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.05.2021 kl 11:09 3615

Nei
HAS
07.05.2021 kl 11:35 3593

Seven Oceanic ser ut til å være ferdig med oppdraget og er på vei til base i Stavanger. Kan vi forvente ei børsmelding på hva som er status og videre planer for Mira?
Slettet bruker
07.05.2021 kl 11:49 3572

Nei, dette selskapet melder aldri noen ting
Invest-cowboy
07.05.2021 kl 11:55 3544

AKSJEANBEFALINGER
Analytiker anbefaler å dumpe Northern Ocean etter riggvraking

Kepler Cheuvreux vraker kjøpsanbefalingen på Northern Ocean. Aksjen har stupt mer enn 40 prosent etter at selskapet mistet viktig kontrakt for ulykkesrigg. Å miste arbeid for en rigg i det nåværende kriserammede riggmarkedet, ble omtalt som «brutalt» av Sparebank 1 Markets-analytiker Vidar Lyngvær overfor E24 tidligere denne uken.

Både ham og Olsvik trekker frem at utsiktene for etterspørselen etter rigger på norsk sokkel ser sterkt ut tross coronakrisen, men:

– Vi holder oss på sidelinjen for nå på grunn av usikkerhet på drift, et kommende låneforfall senere i år og en potensielt betydelig kapitalinnhenting, skriver Olsvik.

Som Long gjentatte ganger har påpekt. Så er det behov for betydelig kapital innhenting som bekymrer meg.
Redigert 07.05.2021 kl 11:56 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.05.2021 kl 12:00 3527

Fint oppsumert av Sparebank1, det er akkurat slik det er og det er derfor vi er der vi er, ikke noe nytt i den fine analysen altså.

Bare litt vel sent å vrake kjøps anbefaling og dump når 10kr/aksjen allerede er skrellet vekk, da ligger en litt bakpå med tankegangen og motsatt av slik en egentlig bør gå frem i aksje markedet.
Ikke noe nytt det fra en analytiker det vet dere.
Redigert 07.05.2021 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
Odium
07.05.2021 kl 12:07 3507

Fryktelig naivt av folk som allerede har fått forklart på dyrt vis at de vurderte dette totalt feil å tro at dette er over og det verste er bak dem.
Dette kan veldig fort bli veldig mye verre
HAS
07.05.2021 kl 12:07 3568

Dersom selskapet opplever situasjonen usikker, og har så langt perspektiv på få den i drift igjen, tar jeg det for gitt at de informerer aksjonærene om dette. Det sitter mye det jeg oppfatter som redelige og ansvarlige medlemmer i styret. Jeg velger derfor å tro at de jobber med andre, konkrete planer.
Odium
07.05.2021 kl 12:22 3517

Slik de holdt oss informerte om hvor ille det sto til før kontraktbruddet? Når de informerer aksjonærene om hvor mye penger de må hente og veien videre, så er det for sent.
Og folk lukker ørene sine når jeg sier det, men det kan være selve riggen som er problemet.
HAS
07.05.2021 kl 12:34 3487

Jeg lukker ikke ørene, og det kan selvsagt være du har rett. Synes likevel det ser mer ut som om dette handler om økonomi etter hendelsen, og at dette er en sak som får rettslige etterspill. Med riggen på ny kontrakt med bedre rater, og økonomisk kompensasjon fra Wintershall. Kanskje kommer Storeulv på banen, så kan dette bli riktig bra. I et optimistisk scenario vel og merke:)
Barbera
07.05.2021 kl 12:49 3453

Ser mange har forventninger til «selskapet», dette selskapet har 3 ansatte. Ingen ting som skjer før JF bestemmer seg hva han skal gjøre. Tvilsomt at det skjer noe før Seadrill har landet Ch11.

Ingen oljeselskaper på norsk sokkel som vil signere nye kontrakter nå med Seadrill som operatør for denne riggen. Første prioritet er sikkerhet, andre prioritet effektivitet. Stryk på begge.
Slettet bruker
07.05.2021 kl 12:59 3427

Disse folka her bør ringe Nol så kanskje de får kjøpe noe skrap jern.

https://www.oedigital.com/news/487399-report-noble-corp-bids-for-seadrill-s-assets
El Jardinero
07.05.2021 kl 13:03 3420

Snåsamannens kaffegrut røper bytteforhold 1 -1 aksje + 25 kr pr aksje i kontantvederlag Nol - Odl...
Blir gull...
Mvh.
sober-minded
07.05.2021 kl 13:12 3394

Ja, må nok minst bli noe i den størrelsen, hvis JF skal gå med på det... ;-) ...Kanskje jeg også slår til da :-))
Barbera
07.05.2021 kl 13:25 3345

Har ikke vært problemfritt der heller. Vil selvfølgelig hjelpe med sikker og effektiv drift av Bollsta framover. Men det tar tid å bygge tillit, holder ikke med noen uker uten alvorlige hendelser.
Dolly
07.05.2021 kl 13:38 3323

Kan det hende lundin snuser på mira nå som den er ledig?