ELE - Hva vi kan forvente fremover - INFORMASJONSTRÅD.

rischioso
ELE 23.12.2017 kl 00:10 7064

------------------------------

VIKTIG!

Den 03.01.2018 er man pålagt å innføre MiFID2

LES - Det er ekstremt omfattende. Banker og meglerhus har brukt betydelige ressurser på å forberede seg på tusenvis av sider med nytt regelverk for Europas finansmarkeder. I morgen trer endringene i kraft.

* Dette vil berøre alle finansinstitusjoner og ikke minst alle finansielle instrumenter og i så måte må vi kunne gå ut i fra at dette også vil berøre ELE og den pågående whitepaper utarbeidelsen og som et resultat av det vil det kunne bli forsinkelser.

Hvor omfattende og hvor lenge er det ingen som vet, men selskapet har et vindu til ute i februar hvor oppgjøret for Ambershaw skal sluttføres og hvis denne forsinkelsen vil spise opp dette vinduet så vil ikke ICO'en kunne gjennomføres som planlagt ei heller vil selskapet da få tilgang på rentefri kapital noe som øker risken for at man vil måtte benytte en dyrere alternativ finansiering i mellomtiden - enten GEM fasiliteten, de resterende5 transjene og/eller begge i en kombinasjon alt etter behov da man også bør påregne økte kostnader om det pågående blockchain arbeidet trekker ut i tid.

https://e24.no/boers-og-finans/eu/naa-innfoeres-7-000-sider-med-nye-eu-regler-i-finansmarkedet-det-er-ekstremt-omfatt

Videre fremgår det at commodities altså selskaper som handler med råvarer er de som blir mest berørt av de nye endringene i MIFID 2 da de ikke kom under radaren under implementeringen første gang (MIFID 1) og vil således få en mye mer omfattende jobb.

ELE er som kjent registrert som en slik aktør hvor planen er å handle med råvarene IRON og NIKKEL. Dette vil nok derfor bidra sterkt til at det vil kunne bli forsinkelser i prosessen med tilhørende søknader om kritiske godkjenninger i tillegg til at det vil bli en betydelig ekstrakostnad både i forbindelse med selve implementeringen av MIFID 2 og ikke minst i forbindelse med forsinkelsene dette vil kunne skape for klargjøringen av whitepaper og ICO.

http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/EY-MiFID2-MIFIR-for-commodities-markets/$FILE/EY-commodities-markets-MiFID2-for-commodities-markets.pdf

-------------------------------

Legger vi så til en meget mulig forsinkelse og ikke minst betydelig økt kostnad i den prosessen ELE nå befinner seg i hvor vi allerede kan se konturene av nettopp gjennom det faktum at delmålet med å få whitepaper og utstedelse av den første token ferdig innen 01.01.2018 IKKE ble noe av - så kjenner vi til timeline selskapet har fremover hvor de innen mars-18 må betale for den avtalte eierandelen i Ambershaw hvor de pr i dag mangler rundt 30m/nok i tillegg til løpende operasjonskost og ikke minst betydelige økte kostnader som en forsinkelse vil gi.

Dette var kapital som var planlagt å hente inn gjennom ICO'en som nå står i fare for å ikke kunne bli gjennomført legger vi kravet om umiddelbar implementering av MIFID 2 til grunn.

Dette vil igjen kunne bety at selskapet ikke har annet valg enn å benytte seg av de eksisterende og mye dyrere finansieringsløsningene som GEM fasiliteten og de siste 5 transjene.

Kursen er nå en del høyere sammenlignet med når de første 5 transjene ble benyttet slik at utvanningen vil bli noe mindre enn sist, men det umiddelbare nedsalget fra BO vil uansett ikke være til å unngå så snart transjene blir benyttet noe som vil legge press på kursen.

I tillegg vil grunnlaget for den siste tids betydelige kurs økning, altså forventningene til at ICO blir gjennomført med suksess i nærmeste tid og utstedelse av tokens henge som en betydelig usikkerhet fremover til at det faktisk skjer, om det skjer og ikke minst hva det endelige resultatet blir.

For det er ikke til å stikke under en stol at om ikke ICO'en blir en suksess så er caset ELE IKKE blitt slik det er blitt fremstilt til å kunne bli som igjen er hele grunnlaget for forventningene - ei heller kan verdi-/kurs økningen på hele 500% forsvares - MAO, uten ICO/Tokens delen så vil selskapet ikke være ulikt slikt det var før navneendringen - altså et tradisjonelt gruveselskap som har finansiert en eierandel i et annet gruveselskap på ikke annet enn forventninger om noe som kanskje aldri innfris - noe de i så fall vil være helt alene om å ha klart om ikke annet...;)

Av samme grunn er det viktig å følge med og ikke minst lese mellom linjene på selskapets meldinger fremover og ta høyde for at det ikke bare kan ta lengre tid, MEN at det også aldri behøver å bli noen suksess overhodet.

Tar vi 2 steg tilbake og ser på meldingen fra oktober så sier den følgende:

 LES - Selskapet og Harmonychain har som intensjon å utstede digitale tokens som vil bli sikret av Selskapets råvarereserver; som for tiden er jernmalm og nikkel (eller produkter avledet av disse) ('Tokens').

https://www.elementasa.com/news/2017/signs-agreement-to-develop-asset-backed-digital-token

* Mao, planen var at det var HarmonyChain sammen med selskapet som skulle stå for ICO og utstedelse av tokens - hva har så skjedd i mellomtiden og frem til meldingen som kom i desember som sier følgende:

LES - Element har besluttet å utstede Tokens gjennom et utstederselskap som skal etableres i Estland. Estland er medlem av EU og således gjenstand for kjent regulering innenfor EU. Estland har videre tatt en aktiv rolle for å ligge i forkant av regulering og gjøre tilpasninger til markedet for kryptovaluta. Etter grundige undersøkelser av forskjellige jurisdiksjoner er Estland det beste alternativet for utstedelse av Tokens etter Elements oppfatning. Element har engasjert erfarne advokater i Oblicity til å bistå med utarbeidelse av rammeverket for Tokenene i henhold til regelverket i Estland.

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=440971

* Mao - nå er det "plutselig" IKKE lengre HarmonyChain som skal stå for ICO og utstedelse av tokens...

Legger vi så til grunn at HarmonyChain er et nystartet selskap og at ELE som tidligere tradisjonelt gruveselskap så er det ingen av disse 2 som direkte har vært involvert med MIFID fra tidligere. Det kan derfor virke som at både HarmonyChain og selskapet ble tatt på senga angående det omfattende reguleringskravet som MIFID 2 består av og at det denne gang er råvareselskaper som vil være de som blir hardest rammet noe verken HarmonyChain eller ELE har noen erfaring med og således må det leies inn svindyr juss ekspertise for å bistå selskapet med implementeringen.

Grunnen til at valget falt på Estland for å få dette gjort er nok ene og alene en redusert kost i forhold til for eksempel Norge som jeg tidligere var inne på for det selskapet melder om at de skal bli bistått med rammeverket for tokens i Estland så blir det feil nettopp fordi MIFID 2 gjelder for hele EU og av samme grunn er det ikke spesielle regler for Estland slik selskapet vinkler det som...
MEN det som er viktigst å notere seg i denne setiingen er at selskapet tydligvis er blitt tatt med buksene nede når det gjelder MIFID 2 - ei heller har de da kalkulert inn verken den betydelige tilleggs kosten og aller minst den betydelige forsinkelsen man må påregne for å kunne få alt på plass som gjør at de kvalifiserer for en godkjenning - en godkjenning som MÅ være på plass FØR man kommer videre i prosessen - Mao, en betydelig forsinkelse er å forvente.

Det første sykdomstegnet på akkurat det er nettopp "plutselige" endringer av strategi med tilhørende forsinkelse UTEN en plausibel forklaring - en forsinkelse som vi nå kan gå ut i fra at selskapet burde ha vært kjent allerede i oktober når de presenterte delmålet om å ha whitepaper klart og ha utstedt den første token innen 01.01 - I mellomtiden er det riktignok kommet en melding som forteller oss at de har vært nødt til å endre planer uten at de har spesifisert hvorfor (MIFID 2) om vi leser mellom linjene - Mao selskapet burde vite at det ikke ville la seg gjøre og på tross av det presenterer de et heller urealistisk delmål som igjen trigger urealistiske forventninger og det uten å komme med en oppdatering til markedet FØR delmål deadline er passert, ei heller noen innrømmelse om at de er blitt tatt med buksene nede (MIFID 2) - ikke en gang noen oppdatering angående MIFID 2 overhodet som vi nå kjenner til vil ha en betydelig innvirkning på prosessen fremover i tillegg til betydelig økt kost. Dette er alt annet enn en god start og viktigst av alt, det bidrar ikke til å bygge tillit.

Dette til ettertanke!

-------------------------------

RISKFAKTORER

(1) Forsinkelse av WP og ICO knyttet til nye reguleringer

(2) Betydelige økte kostnader knyttet til forsinkelsen

(3) Valg av finansieringsløsning - Hvis forsinkelsen bidrar til at ICO blir utsatt og selskapet blir tvunget til å benytte de siste 5 transjene så vil det bli kurspress når BO skal lempe ut millioner av aksjer.

(4) Usikkerhet knyttet til ICO gjennomføring - markedet kan svare med å reversere kursen om ICO uteblir på ubestemt tid da kursen er gått hele 500% på forventninger om en snarlig ICO.

-------------------------------

* VIKTIG å understreke at dette er ene og alene min egen analyse av situasjonen slik jeg mener den fremstår i dag på basis av det som er skjedd/ikke skjedd og ikke på noen måte en fast - mao, den enkelte må selv trekke sine egne konklusjoner ut i fra det vi nå kjenner til eventuelt i kombinasjon med det som vil bli kjent i tiden fremover..

Lykke til!

-------------------------------

Denne INFORMASJONS tråden er etablert som et levende dokument som hele tiden vil bli oppdatert i takt med at ting skjer/ikke skjer hvor det "siste nye" ALLTID vil komme først - altså øverst på tråden.

Siden dette er en ren informasjonstråd så er det INGEN som har tilgang til å skrive, MEN ALLE interesserte er velkomne til å lese seg opp på caset ELE.

Dette for å ha en dedikert plass ALLE til en hver tid vil kunne finne den siste status om og rundt caset ELE på en enkel og oversiktlig måte så får heller diskusjonene tas på andre tråder. På denne måten sikrer vi at viktig informasjon om caset ikke forsvinner blant innlegg uten betydning for caset.
Redigert 21.01.2018 kl 18:18 Du må logge inn for å svare
rischioso
06.01.2018 kl 15:37 4725

* BO har nærmest solgt seg helt ut og det i løpet av meget kort tid. Markedet har på en imponerende måte klart å absorbere BO sine millioner av aksjer uten at kursen har gått i kjelleren noe som forteller ikke bare litt om interessen for caset.

Vi går en spennende tid i møte hvor veldig mye kan og vil skje de neste 6 måneder. Vi kan forvente at følgende blir meldt fortløpende fremover i følge de opplysninger vi pr i dag sitter med og ikke minst gjennom det som er meldt av selskapet selv.

-----------------------

TRIGGERLISTE

(01) Melding om at BO er helt ute gjennom å ha solgt de resterende aksjen noe som er forventet å kunne skje en av de nærmeste dagene.

* I følge den siste oppdateringen av 21.12 så satt BO igjen med KUN 160,827 - mao, vi kan dermed utgå fra at BO nå er helt ute.

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=441358

(02) En oppdatering i fra selskapet om den kryptotekniske progresjonen i Estland.

* Selskapet har valgt Estland som utsteder lokasjon for Tokens gjennom at Whitepaper vil bli etablert der fordi de har den nødvendige expertisen, de er en del av EU og ikke minst så er valget kostnadsbesparende.

* Selskapet ELE samarbeider med når det gjelder det juridiske aspektet er ingen hvem som helst og som har en meget god Track Record bak seg i å bistå med alt fra a-å i denne settingen - mer om selskapet finnes her:

https://oblicity.com/

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=440971

* Videre har selskapet som en av meget få selv in house kompetanse på krypto og Tokens teknologien noe som er unikt og ikke minst som selskapet selv sier var avgjørende for at de kunne bli det første gruveselskapet i verden med Asset Backed Tokens. Her får investorene garantier i IRON og NICKEL gjennom Token som er helt unikt i denne bransjen i motsetning til de fleste andre Tokens/Coins som Bitcoin og Ethereum som ikke er Asset Backed.

* VIKTIG og notere seg at selskapet har inngått en avtale med det norske selskapet HarmonyChain hvor de får overdratt til odel og eie patentet på IRON Ore og NICKEL Tokens som allerede er registrert på EC20 BlockChain hvor ELE får enerett til å gjennomføre tokens smart contract transaksjoner gjennom Harmony's egen patentbeskyttet smart contract løsning (Mether og andre forward-kontrakter for fysiske råvarer skreddersydd for råvareprodusenter) i tillegg til å benytte HarmonyChain's patentbeskyttede leveranseløsning (Fysiske leveringssystemer knyttet til Blockchain Kontrakter).

https://www.elementasa.com/news/2017/signs-agreement-to-develop-asset-backed-digital-token

(03) En oppdatering fra selskapet om valg av kryptobørs.

* I følge selskapets siste oppdatering så står valget nå mellom 2 kryptobørser etter at man har evaluert flere - en NY oppdatering vil komme så snart det endelige valget er tatt noe som er forventet å skje veldig snart.

LES - "Selskapet er i dialog med etablerte, anerkjente og regulerte kryptovaluta børser med formål å søke notering av selskapets Tokens. Ytterligere oppdateringer vil bli gitt når det er inngått avtale med en kryptovaluta børs"

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=440971

(04) Melding om ferdigstillelse av White Paper.

* White Paper er å anse som prospektet for ICO'en og selve kontrakten mellom selskapet og Tokens holderne hvor også alt av lover og regler er listet opp mm.

* Selskapet har satt seg mål å få klart Whitepaper så snart som mulig og således er det å forvente at en slik melding kan komme når som helst.

(05) Melding om utstedelse av den første token.

* Den første Token vil i følge selskapet bli utstedt så snart White Paper er ferdig og melding om at WP er klart er forventet kan komme hvilken dag som helst..

(06) Presentasjon av ELE som verdens første gruveselskap med Asset Backed Tokens i beste sendetid på FOX Business Channel for titalls millioner av seere tidlig på nyåret frontet av ingen ringere enn kjendisen ED Begley Jr - noe som med største sannsynlighet vil føre til økt internasjonal investorinteresse.

Man kan utgå fra at selskapet legger sendingen til samme periode som ICO er planlagt gjennomført og vil i så måte få markedsført ikke bare seg selv som selskap men også ICO'en og det helt gratis og rett i fanget på titalls millioner av seere og ikke minst potensielle investorer noe som med største sannsynlighet vil gi en flying start av Token salget.

* Det nøyaktige tidspunktet for sendingen vil bli meldt så snart det er avklart.

http://innovationstelevision.com/element-asa/

http://www.prweb.com/releases/2017/11/prweb14953847.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Ed_Begley_Jr.

(07) Melding om planlagt gjennomføring av ICO (Initial Coin Offering)

' ICO vil kunne gjennomføres så snart White Paper er klart og melding om at WP er klart kan komme hvilken dag som helst.

* Det er satt et øvre tak på 21m Tokens totalt (som for BitCoin).

* Det er uvisst om og hvor mange Tokens selskapet vil utstede til seg selv - likeså er det p.t. uklart hvor mange Tokens som er satt som mål å selges i første omgang - mer informasjon om dette er forventet at selskapet vil oppdatere markedet om.

(08) Melding om resultatet av ICO gjennomføringen.

* Melding om resultatet av ICO'n vil beskrive interessen gjennom hvor mange Tokens som ble solgt innenfor en gitt periode.

(09) Melding om inngåelse av alternativ rentefri finansiering som ikke vil være utvannende slik Transjene var.

* Etter at selskapet har gjennomført en suksessfull ICO så vil selskapet få tilgang på rentefri kapital slik at de dyre gjenstående 5 Transjene.

* I tillegg har selskapet også muligheten til å benytte seg av GEM fasiliteten.

* At selskapet jobber på spreng med å fremskynde ICO'en bekreftes her:

https://aksjelive.e24.no/gruveselskap-slipper-krypto-oppdatering/1513582598980

(10) Melding om ytterligere oppkjøp i Ambershaw.

* Selskapet eier pr i dag rundt regnet 14% og planlegger i løpet av og senest innen utgangen av mars 2018 kjøpe de resterende 37% - totalt 51% som vil gi en aksjemajoritet. Det meste av kapitalen er allerede hentet inn til det formålet gjennom de 5 Transjene som er benyttet. Det resterende er planlagt å bli finansiert gjennom rimeligere og ikke utvannende lånealternativer etter gjennomført ICO.

(11) Melding om endelig oppkjøp i Ambershaw - mao, 51% eierskap som også inkluderer LHR (Legacy Hill Resourcers) - endelig oppgjør er avtalt skal skje i løpet av mars-18.

http://legacyhillresources.com/

(12) En oppdatering på oppstart av produksjon, bestillinger, nye kunder og leveranse av pellets (Ambershaw).

* VIKTIG og notere seg at produksjon er estimert til å starte i q2-2018, MEN forhåndssalg (ICO) gjennom Tokens kan og vil starte så snart whitepaper er klart noe som er forventet å være rett rundt hjørnet.
I første omgang er inntekter for selskapet dermed ikke knyttet mot produksjonsstart men mot forhåndssalget - mao, alt som er tokens relatert.

* Volum Reserver - 336m tonn Iron Ore.

* Dagens verdi ex prod kost (336m x 65usd) 21,84 milliarder/usd

* Gruvens estimerte Levetid ved full produksjon - 100 år (+)

http://ambershaw.ca/news

(13) En oppdatering av status (Mindoro) på Filipinene.

* Her er ikke alle autorisasjoner på plass som hos Ambershaw i Canada, men det jobbes med saken og oppdateringer vil følge.

* Volum Reserver - 345m tonn med Laterite Ore som gir rundt 3m tonn pure Nickel (man estmerer at man får ut ca 1-1,5% Nickel av hvert tonn med LO)

* Dagens verdi ex prod kost (3m/tonn x 11800usd) 35,4 milliarder/usd.

https://www.elementasa.com/investeringer/mindoro

-----------------------

SELSKAPSNYTT

(1) Selskapsoppdatering - 18.12

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=440971

(2) Arkitekt bak oljefondet går inn i blokkjedeselskap (HC/samarbeidspartner med ELE)

https://min.e24.no/arkitekt-bak-oljefondet-gar-inn-i-blokkjedeselskap/a/rLABaR

(2) Cecilie Grue på Hegnar TV - 18.12

http://www.hegnar.no/TV/video/0b365194-00080348-4991127f

(3) HarmonyChain og Element på Hegnar TV - 09.11 (Fra 11:40 til 36:00)

http://www.hegnar.no/TV/video/4d63253a-00080348-98d9df03

(4) Selskapets WebTV presentasjon - Oktober

http://webtv.mediaunit.no/element-asa/ir/2017-october-presentation/
Redigert 06.01.2018 kl 16:47 Du må logge inn for å svare
rischioso
08.01.2018 kl 15:33 3889

For de som har interesse utover det å stirre på aksjekursen minutt for minutt og telle prosenter i takt med at kortsiktige tradere surfer på det midlertidige momentet så finnes det en oversikt over ALLE kommende ICO`er.

Om og så snart selskapet melder det inn så kommer det frem av listen - Til info og ikke overraskende så er IKKE ELE å finne på denne listen og for de som har forventninger om at ELE skal gjennomføre en ICO i løpet av nærmeste fremtid så kan jo det være kjekt å vite at det altså IKKE er tilfelle i følge denne cyber fasiten som ikke er berørt av selskapets uklare meldingsformuleringer men fremstiller fakta slik de virkelig er:

https://cryptocoincharts.info/ico-upcoming
Redigert 08.01.2018 kl 20:30 Du må logge inn for å svare