GOGL -Petter Haugen tror på 100 000 dollar i Cape 2021


Spår mangedobling i capesizeratene
Shippinganalytiker Petter Haugen mener at det er gode muligheter for at capesizeratene vil stige til over 100.000 dollar dagen i 2021. I dag ligger ratene på 12.000 dollar dagen

https://finansavisen.no/nyheter/shipping/2021/03/04/7637135/spar-mangedobling-i-capesizeratene

Det tror ikke jeg vi ser, 50k holder langt å lenge til å få Gøggen opp i 100 kr
Redigert 04.03.2021 kl 19:44 Du må logge inn for å svare

Helt enig. Eksempelet du nevner er det som spesielt satte den siste spikeren i kista for min del i det å bruke FFA som en prediktor på fremtidig rateutvikling. FFA baseres med en hovedvekt på forventninger utfra historisk data. Historisk data er verdiløst når man er i anomalitetsår. Fremfor å se til historisk data må man gå tilbake til tilbud/etterspørsel og analysere disse hver for seg. Og når jeg gjør det, klarer jeg ikke å se noen åpenbar grunn til at spotrater skal gå ned hverken i kort-, mellomlang-, eller langsiktig perspektiv.

59 kr nå, ser vi 53 emikurs snart?
Redigert 29.03.2021 kl 17:00 Du må logge inn for å svare

Ja, gir vel mening at kursen skal ned til 53 ettersom NAV er 53,79 kr per aksje. Er jo bare så vidt at GOGL tjener penger og er vel rett før vi går konkurs.

Det er mange år siden Gogl lå over Nav, litt greit å ha i minnet.
Gogl tjener greie penger nå, men personlig synes jeg ikke cape er noe å ta av for.
At sesong har startet helt på hodet er fantastisk, men likevel ikke nødvendigvis retningssnor, ikke glem Q4 som sant skal sies var en stor skuffelse, er ikke så lenge siden det, en glemmer fort.
Er selv bull, men en skal og må regne med store svingninger også fremover, aksjen har gått mye, jeg er ikke typen som tar i mot bulk når ting butter og rater svinger ned.
Redigert 29.03.2021 kl 17:50 Du må logge inn for å svare

Nå er det også mange år siden GOGLs capere har hatt 10 måneder sammenhengende der hvor spot har vært høyere enn BE, det er også greit å ha i hodet samtidig. Det er forskjell på assets som tjener penger og assets som taper penger

Men er vi egentlig sikre på at vi er i en høysesong nå da? Kanskje akkuratt dette er en del av cluet. Kanskje "den nye normalen" er at Cape ligger ligger på 12-20k i lavsesong og stiger tilsvarende høyere når det er høysesong. Hvem vet?

Q4 endte med en EPS på 0,18, kan du minne meg på hva som var så skuffende med det? Tidligere i tråden har noen estimert Q1 til 20-30 cent EPS, hvilket ut fra ratene ser ut til å være fornuftig.

Men er det ikke litt naturlig at kursen vil ligge litt over Nav når vi ser en stor forbedring i markedet i løpet av kort tid? Vil det ikke ta litt tid før Nav blir oppdatert? Da synes jeg det blir litt rart å argumentere at kursen skal ned fordi den ligger over Nav.

Du nevner også at kursen har gått mye på kort tid og bruker dette som argumentasjon for at kursen skal ned. Dette synes jeg også er veldig dårlig argumentasjon. Det er nok ikke slik at en sterk kursoppgang indikerer at en bør selge seg ned. En sterk kursoppgang skyldes som regel at det er positive nyheter som gjør at kursen stiger, men som regel vil det ta litt tid før kursen har nådd korrekt nivå. Derfor er det nok slik at en statistisk sett bør kjøpe seg opp i selskaper som stiger mye i verdi, nettopp fordi at det tar tid før kursen når korrekt nivå. Og det er jo nettopp slike folk som deg som gjør at aksjekursen ikke spretter opp til korrekt nivå med en gang, de mener aksjekursen har steget for mye på kort tid og selger seg derfor ut. Du bør søke litt på nettet og lese litt mer seriøs forskningslitteratur på dette området. Det finnes en del bacheloroppgaver hvor teknisk analyse og statistiske egenskaper til aksjekurser er tema. Til slutt må jeg bare nevne at det ikke er slik at jeg er sikker på at kursen bare skal stige framover, men å argumentere for at kursen skal ned fordi den har steget mye i det siste blir galt.

Kommer til å legge seg i en tradingrange etterhvert. Kortsiktig skal den kanskje helt ned til 53, men kommer til å sette nye topper de 2 neste årene. Utbytter blir det og bra med. Blir mange muligheter på selge seg ut så stresser ikke med det.

"Kommer til å legge seg i en tradingrange etterhvert. Kortsiktig skal den kanskje helt ned til 53, men kommer til å sette nye topper de 2 neste årene."

Påstander uten noen begrunnelse har et navn: Synsing. Følelser, intuisjon, spådommer og andre religiøse sysler hører ikke hjemme i et debattforum.
jokke
29.03.2021 kl 22:02 9584

Takker bankersen, skal følge med. Kan jeg få den på 53,- så går jeg all in. 😉

Ha, ha, må ikke undervurdere magefølelsen. Bruker den mer og mer, bedre og bedre går det. Hadde du fulgt rådet mitt fra november så hadde du hatt 100% avkastning. Kjepet og Longs kjempet om å være mest negativ på den tiden, men imponerende nok snudde de tidsnok mens resten ble halsende etter eller gikk klipp av hele oppgangen fra 30 til 65. Aksjen var definitivt ikke på alle eksperts anbefaling med et hederlig unntak, de som har mest peiling Claeves og #1. Men, noen ganger må en se realiteten og ikke la seg rive med. Longs er best på det ettersom han først og fremst er kortsiktig trader og kan historikken. Dog det finnes 2 typer investorer, de som erkjenner de ikke vet, og de som ikke skjønner at de ikke vet. Jeg tilhører første kategori. Derfor er det viktig å bruke magefølelsen, selvsagt baserer på fundamental teori og erfaringer. Fakta er at halvparten av alle her inne, akjemeglere, analytikere tar feil på sine anbefalinger fordi basere seg på kjent data eller blir får låst i tankegangen. Viktig å finne ut hvem som kan sakene sine. 3 av de er definitivt Longs, Kjepet og #1.

Det må nok flere skip til for å frakte den økende produksjon de kommende årene. Flåten må økes med 30% 2025-2027. Det må mye jern til for å bygge disse skipene, infrastrukturen og ikke minst til alle fornybarprosjektene. Begynner å likne mer og mer på en supersyklus hvor ratene vi ser nå er de nye lave:-))

https://www.hellenicshippingnews.com/australia-sees-record-104-billion-of-iron-ore-exports-this-financial-year/

Nye teoretiske bunner langt over de vi har sett de siste 10 årene. Det betyr at GOGL vil tjene gode penger gjennom hele året de kommende årene.

https://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-market-enters-bull-mode-is-it-sustainable-or-a-self-fulfilling-prophecy/
KJEPET
30.03.2021 kl 08:33 9031

Her lukter det krutt. Sjekk denne rapporten, og spesielt side 6 som omhandler utviklingen i skipsverdier siste måneden.

https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/uploads/2021/03/ALLIED-Weekly-Market-Report_28_03_2021_compressed.pdf

Men de som tar risiko og er i spotmarkedet blir dårligst belønnet. 2020 Bulkers, som opererer med lange kontrakter, har faktisk gått bedre enn GOGL i år, til tross for helt ekstraordinære spotrater i Q1.
Redigert 30.03.2021 kl 09:13 Du må logge inn for å svare
KJEPET
30.03.2021 kl 10:15 8829

Spørsmål: Om det blir en rep. emisjon, vil den da bli på Maximum number of new shares: 2,710,377? Altså maksimalt drøy 1% flere aksjer i selskapet?

Ser noen skriver 5% (1 pr. 200 aksjer), men hva er korrekt?

Hva er vitsen med å gå al in på 53kr? er den så billig da eller?
Hvis du har så stor tro på rederiet, hvorfor kjøpte du ikke Gogl på 40 for 2 måneder siden ?

Flåten må økes med 30% 2025-2027

Det skal du ikke bekymre deg nevneverdig for, hvis du tror at en reder sitter stille i båten om markedet blir godt, da tar du grundig feil.
Redigert 30.03.2021 kl 11:22 Du må logge inn for å svare

Ikke bekymret at all, men da skal det brukes litt jern på å bygge disse skipene da før det blir fullstendig kollaps når det kommer for mye tonnasje på vannet igjen.

Rep emisjon blir det, det er vel lite å diskutere, har aldri opplevd annet i Fredriksen aksjene, unntakene er hvis selskapene holder på å gå konkurs, så ille er det ikke i Gogl nå.
det står.
Det foreslås også en reparasjonsemisjon på 143,6 millioner kroner.

Men den kortsiktige gjelden John Fredriksen nylig ga, ( 414 millioner dollar) den skal vel erstattes med annen finansiering? stemmer ikke det.
Spørsmålet er da, vil det bli en konvertibel obligasjon? i så fall bør en forvente at obligasjonen skal hedges/shortes i markedet.
Redigert 30.03.2021 kl 11:33 Du må logge inn for å svare
Sector
30.03.2021 kl 11:41 8696

Long jobber hardt nå mens han prøver å kjøpe så billig som mulig. Ikke lenge siden han hauset som bare det, og en ting hadde han da rett i og det er at ratene på denne tiden av året er historisk høy + det kommer til å bli et enormt løft i rater og kurs GOGL fom sommeren/Q3.
Intet nytt under solen med trader Long, som snur kappen etter vinden og gjør motsatt av det han skriver😉
Redigert 30.03.2021 kl 11:41 Du må logge inn for å svare
Ling
30.03.2021 kl 11:53 8656

Helt enig med Sector. Dette har merket for lenge siden

Noen ganger lønner det seg å høre andre ganger ikke. Hadde du gjort som Long, hadde du gått long på 37 som var et veldig godt tips. Så bommer Longens noen ganger, da er han ærlig nok til å innrømme det. Men ha treffer flere ganger enn han bommer, han kan trading bedre enn oss andre. Jeg anbefaler om ikke annet for din lommeboks skyld å ta han seriøst:)

Godt spørsmål.

JF/Hemen har kommunisert at GOGL skal få god tid til å finne markedets beste finansiering (sagt under forrige kvartalspresentasjon). Vil tro at nå som bulk fosser frem, så skal det nok ikke være vanskelig å få etablert gode betingelser. Konvertibelt obligasjonslån er nok uaktuelt.

- The vessels will be purchased using cash proceeds from the equity raise and attractive financing from Affiliate of Hemen
- Attractive terms with 2.35% margin¹, 17 year profile and 18 month tenor
- Enables swift execution of deal and give company time to secure the most attractive commercial bank financing possible
Redigert 30.03.2021 kl 12:37 Du må logge inn for å svare

Kan vi slutte med dette nå? Man skal ikke høre på folk. Derimot, skal man høre på gode resonnementer. Dersom noen kommer med en ubegrunnet påstand e.g. "nå er GOGL dyr/billig" eller "jeg kjøper/selger ikke over/under 60kr" uten å vise til noe form for argumentasjon eller forklaring, da skal det ikke tolkes som noe annet enn synsing. Har ikke noe i mot Longs (backet han opp når det kom inn en illsint danske her på forumet som han hadde hisset opp), er nok en trivelig kar/karinne dette. De gangene det blir mye synsing, setter jeg han i karantene med den fine "blokkér"-knappen vi har her i forumet, så får man alltids ro i sjela.

Nå er det jo 2 års leveringstid på båtene så da er vi jo allerede i 2023 og noen nevneverdige bestillinger har fremdeles uteblitt. Og hvor lang tid tror du ikke det tar å bygge 1300 (antar her at samtlige da skal være ncmax for å være konservativ i antallet) nye skip som må til for å dekke etterspørselen? Det skjer ikke over natta, vertfall ikke når andre segmenter holder verftene opptatt nå. Blir nok en bra skvis, men ja, det er noen år frem til vi når det aller verste.
Gasman
30.03.2021 kl 16:33 8131

Det kan komme et skift fra små til større skip (Cape) fremover. Det burde være bra for oss, selv om det ser stygt ut på FFA’ene når Pmax faller fra så ekstreme høyder som vi har sett i dette kvartalet. Jeg står fortsatt ved at jeg blir skuffa om ikke vi ser Cape over 50.000 i løpet av sommeren. Pmax tror jeg derimot har hatt sine dager i solen og vil falle litt tilbake i tida fremover.
Redigert 30.03.2021 kl 16:37 Du må logge inn for å svare

Innen 1 mnd er kursen godt over 70,-
God påske 🥂🥂
Gasman
30.03.2021 kl 17:10 8174

I morgen er siste dag av kvartalet. Verd en skål uavhengig av kursene. Da har vi overstått den verste delen av året. Og den har jo ikke gått så verst :-) God påske ja🍸
ronny40
30.03.2021 kl 18:01 8108

Ref Q4 2020: Gjennomsnitt flåte TCE 15893, net income 18 cent. Utbyttegrad på 85% (når man er trygg på positivt resultat i kommende kvartal - derfor sene kvartalsrapporter) gir 15,3 cent.

Det betyr at linært så gir TCE snitt på 20' et utbytte grunnlag på 20 cent og 30' gir 30 cent.
Summasumarum: 1Q2021 - 20', 2Q2021 - 20, 3Q & 4Q2020 - 30' = totalt konservativt 100 cent for utbytte.

100 cent i utbytte skal gi en kurs på 100NOK (endringer i NAV er ikke beregnet). Forutsetninger er avkastningskrav på 8,5% (meglerstandens krav).
Dagens kurs på 59NOK gir altså en forventning til 59 cent i utbytte, eller 15 cent pr Q i snitt for 2021.

Det er da vi å ta et valg - long eller short basert på fremtidig inntjening. Personlig sitter jeg long, da tro på utbytte i cent pr Q = 15,15,25,25 og dermed kurs 80 i sikte.
Redigert 30.03.2021 kl 18:06 Du må logge inn for å svare

Jeg har ikke så mye peiling på¨dette men TC raten er vel et gjennomsnitt av alle båtene. Tror egentlig du bør trekke fra break even. break even er 12860 for cape og 8560 for panamax. hvis den gjennomsnittlige break even feks er 10000 så får du en ganske stor økning i overskuddet ved økning i TC raten. ved TC på 30000 så får du en mangedobling. Ved verdiberegninger blir det uhensiktsmessig å bruke et fast avkastningskrav for denne typen aksjer. Men som sagt , dette har jeg overhode ikke peiling på.
Vargtas
30.03.2021 kl 19:55 8127

26.03.2021

Golden Ocean Group Limited (the “Company”) advises that a Special General Meeting of the Shareholders of the Company was held on March 26, 2021 at 9:00 a.m. at Par-la-Ville Place, 4th Floor, 14 Par-la-Ville Road, Hamilton, Bermuda (the “Meeting”). The following resolution was in line with the proposal in the notice to the Meeting.

Hva innebærer dette ?
The Company’s authorized share capital be increased from US$10,000,000.00 divided into 200,000,000 common shares of US$0.05 par value each to US$15,000,000.00 divided into 300,000,000 common shares of US$0.05 par value each by the creation of 100,000,000 common shares of US$0.05 par value each.

Hamilton, Bermuda
March 26, 2021

Satt meg ned å regnet ut et estimat på EPS for Q1, kom frem til 0,227 USD. Utregningen baserer seg på at GOGL overgår index likt i q1 som i q4. Utregningen har tatt høyde for forskjell i Cape og Pmax ved å segmentere disse. Synes estimatet virket noe lavt, men det blir å anse som et minste-estimat ettersom antakelsene jeg måtte ta for å få enkel utregning skyver resultatet i konservativ retning.