GOGL -Petter Haugen tror på 100 000 dollar i Cape 2021

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
01.10.2021 kl 16:08
Slettet bruker
GOGL 04.03.2021 kl 19:37 1062246

Spår mangedobling i capesizeratene
Shippinganalytiker Petter Haugen mener at det er gode muligheter for at capesizeratene vil stige til over 100.000 dollar dagen i 2021. I dag ligger ratene på 12.000 dollar dagen

https://finansavisen.no/nyheter/shipping/2021/03/04/7637135/spar-mangedobling-i-capesizeratene

Det tror ikke jeg vi ser, 50k holder langt å lenge til å få Gøggen opp i 100 kr
Redigert 04.03.2021 kl 19:44 Du må logge inn for å svare
Pilteri
12.08.2021 kl 14:59 6259

Synes omsetningen ikke helt står i stil med "settingen" her. Burde ligget langt over slik jeg oppfatter det.
Bassefix
12.08.2021 kl 15:03 6242

Ongoing Climb in Chinese Coal Imports; Decline in Chinese Iron Ore Imports https://t.co/9gxOVJKGiX
Sonatrach
12.08.2021 kl 15:10 6217

LNG har blitt så grisedyrt at Kina snur bryteren til Oil & Coal.........
Golden Goat
12.08.2021 kl 16:11 6046

Volumet på børsen er helt vekke, et under at Gøggen klarer å holde seg så godt i dag. Kan tyde på at når børsen kommer tilbake med normalt handelstrykk, så skal denne gå videre.
Golden Goat
12.08.2021 kl 16:33 5982

Vi får uansett glede oss over god oppgang i ratene og ta et gledelig gjensyn med denne:

https://twitter.com/realGoldenGoat/status/1425795210458578952?s=20
Slettet bruker
12.08.2021 kl 16:37 5985

Rødt i Usa shipping så langt øyet kan se
Redigert 12.08.2021 kl 16:38 Du må logge inn for å svare
Sognoksen1
12.08.2021 kl 16:41 5976

Måtte laste opp med aksjer i Gogl igjen på slutten ,men er vel kanskje litt for ivrig ikke lett og vere ute når rater stiger og en har kjempe tro på bulk👍😀men hva sier ekspertene 😀
Pilteri
12.08.2021 kl 16:45 5988

Som i går men da snudde det OPP.
Redigert 12.08.2021 kl 18:18 Du må logge inn for å svare
Gasman
12.08.2021 kl 17:45 5908

Mente ikke å henge ut noen Benny!
Og selvsagt skal det være plass til alle slags tanker om det som skjer. Jeg har i alle fall ikke noe fasit.
Sett i ettertid mener jeg det er flere forklaringer på at ting har lugget litt i det siste. Først og fremst har vi sett et betydelig fall i jernmalmprisene og (enda en) nedjustering av guiding fra Vale. I tillegg har det vært mange signaler fra Kina om lavere vekst, særlig på importsiden. Dertil kommer Kinas uttalte politikk for å få bukt med råvareprisene. Blant annet ved å gjenåpne innenlandske kullgruver. Så har vi Deltaviruset, med usikkerheten det medfører. Så bakteppet har egentlig vært fullt av bjørner i det siste, om det er det man leter etter, men ratene har holdt seg bemerkelsesverdig stabile. Det er selvsagt også mange positive ting, økt skraping/ skrappriser,, økte skipsverdier og stabile til økende langtids TCE`er. Bildet er jo superkomplekst og de fleste hendelsene som driver markedet får vi som leser nyheter på nettet vite om en uke for seint. Og vi som skriver her inne har vel også en tendens til å trekke frem alt positivt, og feie negative ting under teppet. Selv tror jeg det er klokt å fokusere på de tingene som er langsiktige drivere (ordrebok, forventet utvikling for skipsverdier, generelle vekstutsikter etc). Det komplekse bildet har de fleste av oss uansett ikke informasjon nok om til å handle på.
Redigert 12.08.2021 kl 17:46 Du må logge inn for å svare
ronny40
12.08.2021 kl 17:57 5915

Ser egentlig ingen grunn til nedgang så lenge rater plusser og vi nærmer oss resultat, det blir ihvertfall ikke fundamentalt riktig - 14 dager med retning nord mot resultat tenker jeg. Og btw - GOGL er grønn på nasse:-)

Redigert 12.08.2021 kl 18:52 Du må logge inn for å svare
fattigstakkar
12.08.2021 kl 19:55 5743

GOGL eneste i pluss i USA. GNK ned 5%.
Golden Goat
12.08.2021 kl 19:57 5857

Tenker mye av dette handler om filtrering av relevante og irrelevante nyheter og analysere hver enkelt nyhet rasjonelt og nyansert. Bare fordi det skrives i en avis, trenger ikke å bety at det har en merkbar betydning i vår sektor. Noen ganger kan man tro eller hypotetisere at en nyhet vil ha en merkbar effekt men så viser det seg at den ikke har noe effekt og vice versa. Jeg tror noen av oss som har holdt på her lenge ofte ikke responderer på disse nyhetene fordi vi tenker det er så innlysende og vi klarer ikke å se verdien med å engasjer tankeevnene for å artikulere hvorfor en nyhet er irrelevant. Det er en øvelse i finne ut av 2 ting: Vil det som rapporteres ha en effekt på råvareetterspørselen, og hvis så er tilfelle, hvor stor effekt vil det ha?

La oss se på noen av nyhetene som du lister opp fra denne sommeren;
- Fall i jernmalmprisene: Dette går på tolkning av data. Det finnes to hovedgrunner til at råvarepriser faller, enten er det tilbud som øker, eller så er det etterspørsel som synker. Generelt sett, er den første årsaken positiv for tørrbulk shipping, mens den andre årsaken generelt sett er negativ for tørrbulk shipping. Å annta hver gang råvareprisen går ned skyldes stopp i etterspørsel er en farlig feil. Dette er ikke min egen idé men noe jeg lærte her på FA tidligere; Se på hvor mye som blir eksportert, ikke se for mye på det som blir importert. Realiteten er at Brazil og Oz får eksportert alt de vil eksportere, markedet ser ut til å være umettelig for deres billige høykvalitetsråvarer.

- Nedjustering fra Vale: Det vi til det kjedsommelige har fått lese fra Vale om at de ikke har nådd målene sine er jo sikkert trist og leit? Men hva står det i disse rapportene? The devil is in the detail. Det står "Vi har ikke nådd målene våres så langt i år pga. x har blitt ødelagt, men vi lover dyrt og hellig at videre i år så skal endelig nå vår ønskede produksjonsmengde fordi vi har endelig klart å fikse y og z". Ja, du kan gjerne kalle dette en "nedjustering", fordi produksjonene så langt, har vært lavere en de tidligere projiserte. men det vi ikke må glemme er at dette er rapportering som beskriver det som allerede har skjedd. Vi har sett høye rater på TROSS av at produksjonen ikke var så høy som Vale skulle ønske. Ja; hadde de nådd målet sitt, så hadde ratene vært enda høyere enn det de viste seg å være, men det sier ikke noe om hva som skjer resten av året, de lover jo faktisk at de ikke skal kødde det til videre og at resten av året skal gå fint.

- Diverse signaler fra Kina: Her er det mange ting man kan si og kommentere, men jeg holder meg til det kortfattede prinsippet jeg har lært meg å bruke: Don't listen to what they say - look at what they do. Ett eksempel: Det er mye spill for galleriet, og det eneste vi har erfart at Kina faktisk følger opp på, er når andre fornærmer deres ærbødige ukrenkeligheter. Det vi ser er at når Kina bannlyser x-råvare fra et land, så har det en kort effekt i markedet, ved at bears får panikk, men at x-råvare i stedet blir importert til et annet y-land, foredlet og y-land eksporterer den foredlede råvaren til Kina. Jo, det har en effekt; slike 'hindringer' gjør at man får et avvik fra hva den "usynlige hånden" ellers ville ledet til. Suboptimal allokering av råvarer i markedet (altså: råvaren hadde ikke trengt å gå gjennom y-land for å for å bli foredlet) har en konsekvens, men i det store bildet så utgjør denne suboptimeringen forsvinnende lite.

- Kina har ønske om å få lavere råvarepriser: Det er korrekt. Kina sin løsning på dette har vært "i alle år" å importere billige råvarer fra utlandet fremfor å kjøpe dyrt innenlands. Det som skjedde i sommer, som du sikkert tenker på her, var at myndighetene satte restriksjoner på spekulanter i råvaremarkedet slik at priser ikke skulle forhøyes alene på grunn av spekuleringen i seg selv. Selvfølgelig, vi skulle alle ønsket at Kina ikke var så totalitært regime og lot spekulanter få lov til å sysle med det de selv ønsker, men dette har ikke fjernet det underliggende behovet for råvarene.

- Kina ønsker ikke vekst: Jeg tror her at du tenker på saken om at Kina ikke ønsker å øke sin innenlandsproduksjon av stål (?). Dette fordi vi har kunnet lese om et økende antall mennesker som dør av svevestøv o.l.. Likt som det som blir skrevet 2 punkter opp, så fjerner ikke dette de underliggende behovet for råvarer. Det betyr bare at stålet produseres i et annet land og blir fraktet til Kina.

Utfra alt jeg har skrevet her så kan man jo tenke, "Oi, her er det mye ønsketenkning ute og går, hva i alle dager?!". Jeg påstår ikke at dette er fasit, og det kan godt hende at mye av dette er rein svada. Likevel; det vi har sett er at på tross av at disse 'bjørnene' dukket opp, så har de ikke medført en kollaps i ratene, og my guess er at de neppe kommer til å være noe annet enn støy når vifår snudd kalenderen for dette året og ser tilbake på hva som faktisk har skjedd.

Men hvorfor falt aksjeprisen i sommer? Det kan jo være at selv om ovennevnte faktorer ikke har en fundamental/betydelig innvirkning på råvarebehovet, så kan aksjemarkedet ha tatt høyde for dem likevel og dermed evaluert aksjen lavere? Jeg tenker at dette er et spørsmål om markedseffisiens. Har vi et stort marked (mange agenter) med fri flyt (alle har lik tilgang) av informasjon så vil en aksje prises korrekt. Det vi så i sommer var at mange agenter var vekke, og vi får dermed en mindre effisient prising (høyere avvik mellom fundamental verdi og markedsverdi). Dette kunne jo gått begge veier, hvorfor kostet ikke aksjen 2xNAV? Men, det vanlige er at vi ser hysterese/mean reversion. Derav ørkenvandring vi går gjennom nå.

My 2 cents, orker ikke å gå gjennom for å luke skrivefeil denne gangen..
Gasman
12.08.2021 kl 20:41 5745

Bra svar @GoldenGoat:-)

Jeg forsøkte jo bare å ramse opp noen aktuelle bjørner, de fleste av dem har vært innom og snust og har tasset videre. Men når det gjelder jernmalm, er det et faktum at eksporten fra Brasil falt i juli, både på måneds- og årsbasis. Så har det vært andre ting, som kull, som har økt.
Det er jo slik, ikke bare her men i markedet som helhet, at uansett hva som skjer, sitter noen skråsikre folk og forklarer hvorfor markedet faller i dag eller hvorfor det stiger. Det er alltid en troverdig grunn til det ene eller andre. Det er også mange sammenhenger som man ikke umiddelbart oppfatter. Da Kina bestemte seg for å boikotte australsk kull, ble det først tolket som krise, før markedet omstilte seg til at dette bare ville føre til lengre fraktruter. Corona ble sett på som rottegift for verdenshandelen, men så viser det seg at opphoping i verdens havner er kjempebull. I fjor våres satt jeg i tank da kombinasjonen priskrig mellom SA og Russland og corona inntraff samtidig, med dertil ragnarokk for oljeprisen. Frontline (og annen tank) stupte, mer enn 20% første handelsdag om jeg ikke husker feil. Så begynnte ordet "contango" å ringe i flokken, og historien videre kjenner de fleste. Poenget mitt er vel at markedet godt kan reagere rasjonelt, men allikevel feil. Man kan tro at "nå skjærer det seg", og så blir effekten en annen. Som du sier vil mye av det som skjer være støy, og i en bransje med så sterk sammenheng med politikk og verdensøkonomi, som shipping er, vil det være mye støy.
Og så kan man jo håpe at du har rett i at et mer effektivt marked vil prise aksjen mer "riktig". Personlig er jeg dypt uenig i selve hovedtesen, at "markedets usynlige hånd" har den effekten, men det kan vi diskutere en annen gang.

PS: Jeg er ganske bra på å lese korrektur, ettersom det er en stor del av min daglige jobb:-) Jeg synes du klarer deg fint!
Redigert 12.08.2021 kl 20:50 Du må logge inn for å svare
bankersen
12.08.2021 kl 21:11 5767

Jeg tenker samme tanker som deg Geita, men du er mye bedre til å sette ord på det. Veldig, veldig flott innlegg👍
Max Payne
12.08.2021 kl 21:22 5725

Longsitinbulk har blitt bear i sin egen bull tråd. Maser om nedgang fordi han har solgt, men Golden er opp. Hvis ikke GOGL går under 90 kroner igjen, så er det mange gamle aksjonærer som har blitt lurt trill rundt og blitt stående på perrongen.
Gasman
12.08.2021 kl 21:40 5683

He he. Gamle aksjonærer vet nok hvem de bør lytte til og ikke. Om mange har blitt kastet ut på 90, har jeg ingen tårer for dem, men de må gjerne få være med på å dytte aksjen videre opp når de vil inn igjen:-)
Det er lovende signaler i det tekniske bildet, og det kan være duket for et brudd opp nå. Hadde smakt med et fredagsrally i morgen:-)
fattigstakkar
12.08.2021 kl 22:14 5571

Han har vært bear minst ti ganger siden han startet denne tråden, men tar ikke lang tid før han blir bull igjen :)
KJEPET
12.08.2021 kl 23:07 5379

Bra skrevet Geita. Minst 2 cents det der, nærmere 5 :-)
Mollen
13.08.2021 kl 00:16 5234

Denne bikker nok 100 kr nå i høst. Tenker det skjer allerede rundt fremleggelsen av Q2. Q3 blir vesenlig bedre. Hva gjør du Kjepet i nov- des ? All bulk siger jo ned i første kvartal ? Fristende å ta exit på peak i Q3/Q4 og ta inngang igjen på dippen i Q1 HViS den kommer, men det har den jo alltid gjort. Er det noen grunn til at det ikke skal skje neste år ? Jeg er long, men det har tradisjonelt lønt seg å være kort inn mot Q1
Redigert 13.08.2021 kl 00:26 Du må logge inn for å svare
Kalle Kurtasje
13.08.2021 kl 02:47 5129

Jeg solgte meg ned før kinesisk nyttår i vinter,
da kursene i bulk "alltid" faller i dette tidsrommet.
Hva skjedde?
Kursene gikk opp.
Gasman
13.08.2021 kl 08:31 4936

Nei. Det har det ikke gjort. Dette er bare en seiglivet myte. Ratene faller, men aksjekursen gjør det ikke nødvendigvis. Dette er «forsket» på av Cleaves.
KJEPET
13.08.2021 kl 08:55 5071

@Mollen: Jeg gjør som jeg har gjort de siste seks årene. Jeg sitter helt i ro, og er 100% tro mot min egen strategi. Strategien har vært å sitte i ro (med litt påfyll underveis) i 5-7 år før jeg selger. Blir prisen god nok (at #1 når sitt mål på $19) før høsten neste år, så selger jeg. Tror nok jeg en ganske alene om en slik strategi, samtidig som jeg såpass aktiv her inne som jeg er. Men det er en hobby :-)
bankersen
13.08.2021 kl 08:56 5269

Slike «sannheter» i aksjemarkedet tenderer til å forsvinne når en vesentlig prosentandel ser på det som en sannhet.
bankersen
13.08.2021 kl 09:03 5233

Jeg har tilnærmet samme strategi, men ikke så lang tidshorisont som 5-7år. Kjøpt meg opp mellom 30-37, har gjort noen påfyll underveis, tradet med 10-15% av porteføljen. Har tenkt å ri bølgen til den knekker. Vil nok ganske sikkert sitt til langt ut i 2022. Så kan det jo skje ting som endrer bildet. Forløpig utspiller alt seg etter planen. En må bare sorter bort støy og ha fokus på det fundamentalt. Geita hadde et fantatisk innlegg på det i går.
KJEPET
13.08.2021 kl 09:16 5215

Da åpnet vi godt under US close i går. FFA har snudd opp igjen og det ryktes om kraftig tilstramming i Atlanteren nå.
God fredag alle sammen og god helg :-)
Bennyfyfasan
13.08.2021 kl 09:56 5142

Neida, jeg skjønner det - men noen ganger kan det være andre forklaringsmodeller enn ren "shipping".

Problemet med selv en så enkel form for frakt som bulk er at det er så mange variabler som endrer seg fra time til time at man kan gå seg bort i skogen av informasjon. Jeg ser bare den infoen rundt tilgjengelige skip - hvordan det påvirker ratene i det korte bilde - og igjen psykologien på aksjonærer. Så tenker man, var dette toppen for 2021? Lærdommen er at det kommer alltid en mulighet (nesten) innen shipping

Ellers kan man toppe alt med corona, tiltakspakker vi aldri har sett makan til osv. Blir ting lett å forutse?
Redigert 13.08.2021 kl 10:05 Du må logge inn for å svare
Alejandreuta
13.08.2021 kl 10:13 5098

Makaløst, informativt og oppklarende innlegg. Setter veldig stor pris på slik info som går på kvalitative vurderinger. Ca 10.000 ganger bedre enn info/backtracking om hvor flinke folk har vært med posisjonene sine etter at dippen oppgangen har kommet!
Slettet bruker
13.08.2021 kl 11:07 4949

Kina ratene stiger i dag
44 800 dollar nu

Det blir store utbytter av sånnt.
Redigert 13.08.2021 kl 11:12 Du må logge inn for å svare
Kenevil
13.08.2021 kl 11:14 4962

Godt å høre at du kom deg inn igjen
Slettet bruker
13.08.2021 kl 11:31 4911

Ja, har vært inne siden 37
qmanager
13.08.2021 kl 11:58 4811

Erfarer en stressende 1 sekunders autorefresh idag på https://www.braemarscreen.com/ via iPhone Safari

Noen flere som erfarer dette??
vulkan
13.08.2021 kl 11:59 4812

FFA rolig oppover. Får se om FFA rykket kommer utover dagen slik det har vært i det siste.
Redigert 13.08.2021 kl 12:00 Du må logge inn for å svare
Golden Goat
13.08.2021 kl 12:19 4752

BCI 5TC 39526 1309
Slettet bruker
13.08.2021 kl 12:48 4594

Begynner å snakke dype lommer for Gogl aksjonærene her nå.
vulkan
13.08.2021 kl 13:06 4474

Ikke idag, men kommer med ujevne mellomrom. Har ikke skjønt hvordan det skal stoppes, men forsvinner som regel neste dag.
vulkan
13.08.2021 kl 13:12 4469

"Profit alert" fra JIN. markedet reagerte umiddelbart med +10%. Kan ikke være negativt for GOGL at noen som driver på med det samme (litt mindre skip dog) sender slike meldinger.....
Redigert 13.08.2021 kl 13:14 Du må logge inn for å svare
KJEPET
13.08.2021 kl 13:41 4309

Jeg kan komme med min egen PW (fundamentalt), men det har nok ikke samme effekt :-)

Les denne tweeten og legg sammen selv. Har snakker vi eksplosjon i ratene i høst.
https://twitter.com/HBGrimes/status/1426113198487396356

Og denne:
https://twitter.com/CREACleanAir/status/1426062494938935300
Redigert 13.08.2021 kl 13:44 Du må logge inn for å svare
Hardingen
13.08.2021 kl 14:21 4187


In for the long run.

Enforced slower steaming speeds will lead to a 1-2% fal in annual tanker and bulker fleet capacity.

https://splash247.com/less-than-25-of-bulkers-and-tankers-will-attain-eexi-compliance/