Sjokkbølger i REC.


Rec har falt dramatisk på børsen.
Det til tross for at KIR sitter som styreformann.

Hva skyldes nedgangen? Enkelt , markedet har ikke troen på caset.

Så er det enkle spørsmål. Hvorfor sånt hastverk med å få KIR inn som styreformann?

Mine tanker om det er at AH ønsker et aktivt eierskap. De vil eie over 50%. Det som bekymrer meg er hvordan de skal få det til.
Det kan komme en emisjon. Hva vil da prisen være?
Det kan komme et tilbud til oss eiere om å kjøpe våre aksjer. Noe jeg ser på som sansynlig. Tipper det tilbudet vil ligge et par kroner over sluttkursen den dagen det kommer.
Så hvordan skal kursskrellen i REC stoppe? Rec har falt ut av teknisk oppgang og indikerer nå et vidre fall.
Vil KIR benytte seg av det for en lavere inngang? Må vi vente på AH sin agenda med nyheter til de er større på eiersiden?
Ja da kan det bli stykt i Rec. Jeg har sendt ut en mail til REC og AH og vil komme tilbake til det senere.
I mellomtiden kan vi diskutere. Kom med gode argumenter og ikke bare enstavelse setninger.
Rubin
07.03.2021 kl 21:18 7329

Ingen offisielle selskapsplaner har vel endret seg de siste månedene. At noen er utålmodige og selger er jo helt greit, men det endrer jo ikke caset på noen som helst måte. Det nye den siste måneden er vel at Røkke personlig ønsket å bli styreformann, og at han ikke ville vente til planlagt GF.
Jeg med mange flere tolker dette svært positivt, så får tiden vise hva han pønsker på...👍
Redigert 07.03.2021 kl 21:23 Du må logge inn for å svare
VL
07.03.2021 kl 21:20 7309

Nei, er desverre ikke enig om at Grov vet mer om selskapet. Hva er det som har kommet frem etter Q4 som gjør at Dere mener at prosessen tar lengre tid? Alt det viste du i Q3 MEN fra Q3 til Q4 har Biden blitt president, flertall i senatet, klimapakke kommer straks, polyprisen har steget , AH kommet inn som eier, og nå sitter KIR i førersetet. Da skjønner jeg ikke hvordan prosessen tar lengre tid, må jo være motsatt . At ML skal starte tidligere en planlagt.
Kvike11
07.03.2021 kl 21:39 7116

Her er vækstplaner for RECSI, de får travlt nu, fatter ikke shorter, DNB og måske Røkke (AKER ) får lov til at køre kursen ned.
Røkke må som ny styreleder komme frem i lyset, han har længe vist han skulle være styreleder og derfor må han have forberedt sig godt på idag.
Ingen tvivl om der kommer ikke flere aktier, det slog RECSI fast i 2020 med 10 tommer søm

Her er deres plan, det skal gå stærkt nu, har købt flere aktier ud fra denne medelelse , som er meget spændende og mere aktuel nu end nogen sinde før selv om det er sagt for nogle måneder siden.

Vekstplaner
Rec skriver at produksjonen av batteriene er ventet å starte i 2021, og anslår en kapasitet på 12.000 tonn batterimaterialer innen 2023.

– I kjernen er dette partnerskapet rettet mot å drive batterinnovasjon fremover for å fylle etterspørselen etter neste generasjons litium-ionbatterier. Med Group14 lager vi en innenlandsk forsyningskjede i stand til å produsere industrielle nivåer av innovative batterimaterialer, sier administrerende direktør Tore Torvund i Rec Silicon i en børsmelding.

Violet Powers solcelleproduksjon skal starte med 500 megawatt i andre kvartal 2021, før planen er at kapasiteten skal øke til 1 gigawatt innen 2022 og videre til 5 gigawatt over de neste fem årene.

– Vi ønsker Violet Power velkommen til Washington og ser frem til et tett samarbeid i å bygge den omfattende silisiumbaserte forsyningskjeden for høyteknologi løsninger i USA, sier Torvund.
Kvike11
07.03.2021 kl 21:43 7057

Hvis de paragraffer er gældende får de svært ved at udstede nye aktier, RECSI har for mindre end 3 måneder sagt nej til et flertal af aktionærer til at udstede aktier.
Men hvem er skurken der driver kursen ned, kunne godt være DNB, de laver i forvejen så meget der ikke ser ser for kønt ud..
Godt jeg ikke er kunde i DNB
VL
07.03.2021 kl 21:46 7006

Topptur skrev Amen.
Group 14 skal hente serie C funding i 2021, en måte å gjøre det på er å kjøpe opp/slå sammen med et selskap (REC) slik at de ka få en fordel i batteri markedet. Group 14 trenger REC sine varer og begge kan dra nytte av samarbeidet.
Kan det være at Group 14 har en tanke om oppkjøp av REC og KIR måtte inn tidlig for å stoppe det da Aker ønsker full kontroll. VP ble heller ikke nevnt i Q4, er det en mulighet at VP er satt ut på siden da Rec er i forhandling med Group 14?
Bare en teori da jeg ikke klarer å komme frem til hva som haster sånn for KIR.
Hvis AH ønsker å øke sitt eierskap til 51% så kan de jo alltid be om en emisjon, det har tidligere skjedd i NEL. Ved kurs kr 18 så kjørte NEL emisjon for å hente 1 MRD fra en ukjent investor som ville inn i selskapet . Hvorfor skal dette da ikke være mulig i REC.
KIR måtte ha hastverk for å komme inn å bestemme retningen til selskapet og jeg tror det en sak som bare styre kan avgjøre.

https://news.crunchbase.com/news/group14-technologies-powering-next-generation-of-batteries-with-17m-series-b/

Series C Funding
Businesses that make it to Series C funding sessions are already quite successful. These companies look for additional funding in order to help them develop new products, expand into new markets, or even to acquire other companies. In Series C rounds, investors inject capital into the meat of successful businesses, in an effort to receive more than double that amount back. Series C funding is focused on scaling the company, growing as quickly and as successfully as possible.

One possible way to scale a company could be to acquire another company. Imagine a hypothetical startup focused on creating vegetarian alternatives to meat products. If this company reaches a Series C funding round, it has likely already shown unprecedented success when it comes to selling its products in the United States. The business has probably already reached targets coast to coast. Through confidence in market research and business planning, investors reasonably believe that the business would do well in Europe.

Perhaps this vegetarian startup has a competitor who currently possesses a large share of the market. The competitor also has a competitive advantage from which the startup could benefit. The culture appears to fit well as investors and founders both believe the merger would be a synergistic partnership. In this case, Series C funding could be used to buy another company.

https://www.investopedia.com/articles/personal-finance/102015/series-b-c-funding-what-it-all-means-and-how-it-works.asp
Skruen
07.03.2021 kl 21:51 6936

Enig. Samtidig som alt har gått veien med Recsi har TT lent seg tilbake i stolen. Han har ikke gjort noen forhastede beslutninger med kontrakt inngåelse. Køen til kontordøra til TT har vel aldri vært større. The future is bright, and today its even Lilliwhite
Redigert 07.03.2021 kl 22:40 Du må logge inn for å svare
pantera1
07.03.2021 kl 22:19 6733

Har troen på at denne uken blir en bra rec uke og at de to påfølgende ukene kan bli historisk bra😊så får vi se!
polion
07.03.2021 kl 22:35 6627

Konstaterer at TS i stor grad får så hatten passer. Han får for sikkerhets skyld også slengt dyslektiker etter seg. Jeg er selv REC-aksjonær, men jeg er enig med TS i at markedet rett og slett ikke har tro på caset. Beviset på det er KRAKK og 8-kronersnedgang. Aksjen var iflg. noen grisebillig også på kr. 24,-. Aksjen er videre blitt hausset noe så ettertrykkelig, med en mengde positive triggere som alle nokså skråsikkert skal gå i RECs favør. Og det skal garantert bli full rulle på ML, der hovedutfordringen til REC blir hvilken storkunde "de skal velge", for de kan umulig ha kapasitet til å betjene alle. KRAKKET i aksjen viser vel at dette er noe som markedet virkelig har tro på, eller?

I stedet for å ha fingeren i ræva, synes jeg det er på tide aksjonærene i stedet stikker fingeren i jorda. Hadde markedet trodd at bare 1/3-del av haussetriggerne skulle gå i RECs favør, hadde aksjen fremdeles stått i minimum kr. 24,-. Ellers så fikk vi nylig en merkbar Røkke-effekt da ny styreleder ble valgt. Dette var også hausset kraftig opp i forkant, og jaggu gikk også den inn med full tyngde.

* Manipulering, shorting, robothandel, osv? Tull - har noen virkelig tro på caset, så klarer man ikke kjøre en aksje såpass ned.
* Alle de grønne har fått tilsvarende korreksjon? Tull - i motsetning til mange av disse, så har faktisk REC oppegående business (og har hatt det lenge). Følgelig lite sammenlignbart.
* Man må se på det fundamentale i selskapet? Tull - ingen er bedre til å vurdere dette enn markedet/de store superprofesjonelle investorene. Hittil er de tydeligvis ikke overbegeistret over det fundamentale.

STÅ PÅ, Topptur! Vi trenger definitivt også noe annet enn den unyanserte haussingen, en himmelferd som innen rimelig kort tid visstnok skal være uten sidestykke og gå rett til himmels på first class?

Fint med flere synspunkter, men å hevde det er tull å påstå at Rec skal være med på ESG korreksjonen på børsen syns jeg fremstår direkte useriøst. Rec har noen sterke fundamentale ting med seg, men de genererer dårlig med positiv kontantstrøm så veldig solid er de ikke pdd.
I tillegg har vi mye spekulasjon og usikkerhet.

De store og profesjonelle pengene liker en viss trygghet og jeg tipper de fleste der kommet når ML faktisk bekreftes åpnet. Og flere kommer når vi faktisk får tallfestet produksjon og inntjening.
Redigert 07.03.2021 kl 22:51 Du må logge inn for å svare

Innlegg på E24 3 mars som jeg tror er det markedet generelt tenker om REC:.
Andreas Bertheussen, analytiker i Kepler Cheuvreux nevner også at han selv har hatt en hold på REC Silicon det siste halvåret. Det vil si at han har avventet med å kjøpe eller selge aksjer i selskapet.
Dette er fordi han mener at det potensielt bor store verdier i selskapet, men at det også er meget usikker om selskapet får til å realisere disse.
– Utfallsrommet er så stort så jeg så langt ikke har ønsket å anbefale kjøp eller salg av aksjen, sier han.

Jeg tror at mange tenker at potensialet til REC er veldig stort men usikkerheten ligger i om potensialet vil slå til.
Akkurat nå tror jeg mange synes at det er for langt frem før dette blir avklart. Derfor er kursen der den er i dag. Jeg er sikker på at vi får gode nyheter innen batteri innen mai mnd som gjør at kursen vil dra seg godt oppover. Tror ikke det skjer så mye ved opptak til hovedlisten. Ha tålmodighet, REC aksjen vil bli meget verdifull om et par år. Det er viktig å tenke langsiktig her. Er nok for mange her som er litt for utålmodig. Vi er i en litt dårlig trend nå, men den kommer tilbake. 😊🚀
solfylt
07.03.2021 kl 23:29 6206

Polion: TS får ikke så hatten passer. TS startet tråden med en litt småfrekk tilnærming. Det er helt greit -virkelig, men at enkelte reagerte på tonen får også være greit. Å gå etter skrivefeil er derimot ikke innafor. Mulig jeg tar feil, men går ut fra at du har et snitt på ca 20,- og har da et (urealisert) tap på ca 4,- pr aksje for øyeblikket. Det er kanskje ikke noe gøy. De du mener har hausset, har hele tiden snakket om fremtiden og viktigheten av å være med på sikt. At vi skulle ramle ned fra 24 til 16 på kort tid, var ikke planen, men samtidig irrelevant dersom kursen går opp igjen, med mindre raske kroner var målet. Hver enkelt må ta egne vurderinger og det er ingen grunn til å skylde på andre for nedgangen. Jeg syntes også det er kjipt å se på kursen fra dag til dag når, særlig fordi REC syntes å ha fått ufortjent mye juling den siste tiden. Foreløpig foreligger det ikke noen fasit som forklarer kursfallet i sin helhet. Flere av oss trodde vi var ferdige med alt under 20,- men slik ble det ikke. Jeg leser de fleste innlegg og setter stor pris på kritiske innlegg også.
solfylt
07.03.2021 kl 23:36 6195

Topptur: Ser frem til å høre om e-posten du sendte til REC og AH 👍
polion
07.03.2021 kl 23:48 6110

Solfylt, må her korrigere deg: Det var over hodet ingen småfrekk tilnærming fra TS sin side. Hvis man så mener, avslører man seg selv som en hårsår barnerumpe som ikke tåler noen form for "motstand" (altså en intetsigende tosk). Og hva gjelder dine antagelser om mine REC-disposisjoner? Er du tilfeldigvis en klarsynt, eller har du fullt innsyn i min APS-konto? Du nevnte selv "småfrekk tilnærming", men dette vissvasset overgår alt. Til orientering så kjøpte jeg mesteparten av mine REC på kr. 10,20 og snittet meg litegrann opp. Definitivt ikke synd på meg, jeg kunne cashet ut gevinst når som helst. Er derimot adskillig tyngre posisjonert i PEN, og den går så hatten flagrer nå om dagen (men det er dog en annen tråd).

PS. Ellers bra at vi er enige om å gå etter innhold og ikke skrivefeil.
solfylt
08.03.2021 kl 00:20 5959

Polion: Burde være grenser for personangrep, eller? Hadde ikke noe ønske om å fornærme deg, men forsøkte meg på å forstå hvor du står ut fra det du skrev og har skrevet. Ok, lavere snitt, men litt snurt fordi du ikke tok gevinst på 24? Greit nok 👍 Topptur skrev « Det kommer mange tråder om ditt og datt men ikke noe konstruktivt. Hvorfor er REC verdt 16 Nok ? For 2 uker siden var selskapet verdt 24 Nok. Er Rec verdt 2 Nok? Eller 5 Nok. Ta dere sammen nå å skriv tråder begrunnet på fakta.» tidlig i tråden. Det er dette jeg refererer til og som jeg beskrev som «litt småfrekt» 🙂 Det mener jeg fortsatt. Som sagt, jeg er takknemlig for kritiske innlegg og alt som bidrar til å belyse caset på alle måter.
Redigert 08.03.2021 kl 00:32 Du må logge inn for å svare

REC er billig nå. Denne uken kan vi få en tur nordover igjen.

Den er lavt priset nå ja- galskapen tar vel slutt snart
AksjeRik
08.03.2021 kl 08:28 4837

AOW også! Den er på bunn nå , kjøp før det sier BooooM!!

Ser ut til at short fortsetter med uforminsket styrke. Ønsker shortere bare vonde ting ;)
orhaugen
08.03.2021 kl 09:08 4250

Skal vi ned mot emi kurs? Er som tiden før Røkkes inntog dette. Short og tradere styrer kursen ned i søpla igjen.
Hvalross
08.03.2021 kl 09:39 3934

Kjøpte nå for en rask trade, falt altfor mye
nucleus
08.03.2021 kl 09:42 3912

Røkke kjøper kryptovalutaer for 500 miljoner via Aker. Den nya "Musk"?
Topptur
08.03.2021 kl 09:51 3755

7 mill aksjer kjøpt og solgt på under en time.
Det skal bli meget spennende å se hvem som kjøper og selger.

Her er mange som har 0 tro på aksjen.
Her er mange som har meget tro på aksjen.
bel68
08.03.2021 kl 09:58 3638

Dette er en typisk washout . Like enkelt som å stjele godteri fra ungene ...
Falco1
08.03.2021 kl 10:00 3588

Bra det så bunnen kan bli satt:))
Fholm
08.03.2021 kl 10:05 3512

her må du forklare ungene ( meg ) hva som skjer i en washout, selv har jeg fått en fin trade idag, eller, det så slik ut før den beveget seg ned på 15,1 igjen nå :P
Redigert 08.03.2021 kl 10:06 Du må logge inn for å svare

Børsen er 0.25% i pluss og Recsi -7% hva skjer
Topptur
08.03.2021 kl 10:21 3258

Utviklingen er ille pr nå i REC. Veldig vanskelig å si hva som skjer. En stor aktør har nok dumpet sine aksjer
Bmwi8
08.03.2021 kl 10:22 3284

Dette er helt naturlig når en aksje stiger 1000% på forventninger. Da sprekker det fort når realitetene blir skuffelser. Jeg tror vi kan handle REC rundt 8-9kr innen kort tid så bare vent hvis du vurderer inngang.
C-Eiken
08.03.2021 kl 10:24 3239

Jeg har set dig skrive mange gange du tror og regner med den skal i 8-9-10kr. Kan du ikke underbygge dette ? Vil gerne have lidt fakta der måske kan overbevise.
MGS
08.03.2021 kl 10:24 3247

Washout er når store aktører selger seg heftig ut, svært ofte med tap for å så:
a) Kunne deklarere et verdipapirtap og betale mindre skatt -> Kjøper seg inn igjen etter at skatten er avklart (helst til lavere pris)
b) Kødde med småripsen i håp om at de selger også -> Kjøper seg inn igjen billigere.
Gjerne en kombinasjon av begge siden det blir win-win-win.

bmwi8 du tror den kan handles der nede på 8-9 kr snart? evt hvor lenge til?
Redigert 08.03.2021 kl 10:27 Du må logge inn for å svare
Odi.1
08.03.2021 kl 10:27 3184

Ser ut som den skal ned å normaliseres igjen, vil vel ligge rundt siste emi pris.
Blir år og dag før dette her muligens kan tjene penger igjen. Usa med Biden vil bli så dyrt at dem heller henter ekstremt billige paneler i Kina om det i det heletatt skal bli noen prosent fornybar satsing på kontinentet der.
orhaugen
08.03.2021 kl 10:29 3141

Ønsker du å være ekstrem negativ,så kan det ta tid før ML er oppe å går. Men du skal ha lest deg lite opp og skjønt meget lite for å ikke skjønne at USA ønsker å gjøre seg mindre avhengig av Kina, og bygge opp hele verdikjeden selv i solindustrien.
Redigert 08.03.2021 kl 10:32 Du må logge inn for å svare
omac
08.03.2021 kl 10:31 3079

Jeg ser det er masse forumbrukere som spør om råd her og sikkert baserer seg på andre sine meninger, dere må for guds skyld ikke legge deres egen økonomi i anonyme forumbrukeres råd. Hvis dere er usikker og ikke tror på REC så selg, om dere tror på REC så beholder dere.

Alle her inne har sin egen agenda og ingen er her for å være snill med andre anonyme mennesker.

Ikke vær naiv!

Kjøper på emi neste uke, meg å Grove. Den måtte sprekķe sammen med de andre grønne aksjene.

dnocorelli, er det emisjon i vente til uken? til hvilken pris tror du?
Vilter
08.03.2021 kl 10:42 2827

:)

Faller i kursen skyldes ikke fundamentale forhold ved RECsi. Ingen nyheter, verken den ene eller andre veien.

Det vi vet er at Røkke hastet seg inn som styreleder. Hvorfor vet vi ikke.

Vi vet at RECsi har cash til å restarte ML, utvide Butte - og at de er ganske cash-nøytrale per nå (Ebidta-positive Butte betjener veldikehold av ML og betjener gjeld).

Vi vet at RECsi forhandler med 3-4 batteriprodusenter som ønsker å bli kunde av RECsi, samt at de har kontrakter med Group 14 og VP.

Vi vet at Biden aktivt skal stimulere grønn vekst - etter planen 2000 milliarder dollar i perioden 2021-2024.

Vi vet at RECsi avslo «et godt bud» på Butte i høst.

Vi vet at TT poengterte at ML fabrikken er framtid OG at RECsi har investert 1,7 milliarder dollar i den.

Planen er produksjon ved ML i 2023.

Resten er spekulasjoner. Vi får vente på nyheter fra styrelder Røkke.
Redigert 08.03.2021 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
Tanjiro
08.03.2021 kl 10:42 2846

Det er viktig det du sier. «Alle har sin egen agenda...)» merk de som spår emikurs er folk som ikke har aksjer her, sjekk historikken deres. De popper opp under nedgangstider og vil inn billig. Men på andre siden har vi også de som ønsker at denne vil opp, jeg er en av de da jeg eier aksjer her. Alltid sett deg inn i et case og ikke stol blindt på folk. Slik som kursen er nå, er det helt umulig å vite hvordan utviklingen vil være de kommende ukene. Jeg var heldig som fikk kjøpt masse i oktober under emikurs, og er fortsatt i god pluss. Har ikke planer om å selge før om flere år, så dette haster ikke. Langsiktig er jeg sikker på at denne er verdt å sitte på.
Redigert 08.03.2021 kl 10:43 Du må logge inn for å svare