GRØNNE AKSJER I FRITT FALL - HVORFOR SKAL DET STOPPE NÅ?

Max Payne
AOW 06.03.2021 kl 22:43 25526

Støtte for AOW på 3.30 kroner.

Noen som har sett filmen til Michael Moore - Planet of the Humans?

Må si jeg har begynt å stusse litt. Noen som har regnet på hva det grønne skiftet vil koste oss? Klarer ikke helt å regne hjem dagens velferd med vindmøller og solceller.

Hvor lenge kan samfunnet holde liv i alle de grønne selskapene som ikke tjener penger? På et eller annet tidspunkt så stopper finansieringen opp, for de som ikke tjener penger.
Redigert 20.07.2021 kl 19:00 Du må logge inn for å svare
Kaloix
06.03.2021 kl 23:20 13311

Matematiske realiteter gjelder nok fortsatt. Dette selskapet er fortsatt verdsatt til nesten 4 mrd kroner, er det noen som kan forsvare verdien eller forstå det? Havvind, land eller hvor disse miljøfiendtlige vingene måtte ligge, verdien kan ikke forsvares idag. Det kommer sikkert til å gå opp igjen, vår del av verden er grønn, økonomiske realiteter gjelder ikke i det grønne skiftet, men til slutt slår realiteter inn.
Amadu
06.03.2021 kl 23:31 13211

Skriv dette på en annen side enn Aow. Trenger ikke være verdens smarteste for å skjønne at man ikke tjener penger i nysatsning. Pengene kommer med Røkke og Statkraft! Du vil inn i lavere kurs. Hvorfor skulle du ellers skrevet noe her? RØKKE RØKKE 🚀🚀🚀
Max Payne
06.03.2021 kl 23:42 13154

Både matematiske og praktiske realiteter begynner å slå inn nå.

Strømforsyningen i Texas kollapset her forleden pga. kulde og vindmøller. Ser ikke helt hvordan et land kan gjøre seg avhengig av slik infrastruktur. Mulig noen land vil satse på alternative energikilder, som kjernekraft når de ser hvordan dette utarter seg. Hva skal de forresten gjøre med de utdaterte vindmøllene og alle solcellepanelene som ikke lenger kan brukes? Blir jo enorme mengder søppel av dette også.

Leste for øvrig en interessant artikkel av tallknuseren og journalisten Jon Hustad som hadde sett nærmere på det grønne skiftet. Hans vurdering var at det grønne skiftet vil bruke opp jordens ressurser rekordraskt samtidig som levestandarden her i Norge vil kollapse. Det er mulig økningen i boligpriser er en forsmak på dette.

Bennyfyfasan
06.03.2021 kl 23:52 13080

Hvorfor forteller du ikke hele sannheten? Hvorfor sier du ikke hvorfor vindmøllene stoppet? Det er en generell kritikk mot amerikansk infrastruktur siden den er bygget på billigst mulig måte. Møllene som stoppet har ikke samme teknologi som feks i norge. I norge holdes møllene isfri med blant annet oppvarming. Det hadde ikke møllene i texas
Amadu
06.03.2021 kl 23:52 13067

Hva ønsker du å oppnå med det du skriver? Hvis du mener det så ikke kjøp. Tipper du vil inn på hodene til folkTrenger ikke diskutere mer. Lykke til!
10PS
07.03.2021 kl 00:00 13032

Fint å lese mellom linjene at mange vil inn i AOW, men prøv å ikke bli for hysterisk når kursen spretter opp igjen og dere står igjen uten aksjer fra bunnlinjen.
Max Payne
07.03.2021 kl 00:02 13011

Og så har vi MDG som skal legge ned oljeindustrien. I kombinasjon med en liberal innvandringspolitikk.

Åssen skal dette finansieres? Ser for meg at de sosiale uroligheten og kriminaliteten kan øke drastisk framover. Ran, tyveri, osv.
Spartan
07.03.2021 kl 00:03 12988

Ved et fall ned til 3-tallet er AOW en klar kjøpsmulighet. Vi trenger energi etter oljen okke som, like greit å starte nå. Men, per nå er ikke selskapet mye verdt.
Redigert 07.03.2021 kl 00:04 Du må logge inn for å svare
Max Payne
07.03.2021 kl 00:06 12956

Snakkes jo så mye om dotcom boblen og hvordan flommen av nye selskapet førte til at boblen sprakk. Det snakkes om at verden er full av fattige mennesker som aldri tok gevinst. Kanskje 2021 blir året for noe helt annet enn grønt.
Amadu
07.03.2021 kl 00:21 12856

Hold deg unna da! Hvem bryr seg om din mening.
Kaloix
07.03.2021 kl 01:08 12710

Nei, jeg vil ikke inn i dette selskapet. Jeg har vært inne i selskapet på 3 kr og noe, og solgt ut. Jeg kjøper ikke en aksje her, det grønne skiftet er en bløff, jeg utnyttet det, men ikke nå. Skal dette her være verdt nesten 4 mrd kr? Du må forklare meg hvorfor? Dette kunne like godt vært satt til 20 mill kroner, de har ikke vist noe som helst. Emisjoner i 10-15 år fremover med støtte fra staten? Det er hva jeg tenker om dette selskapet.
Slettet bruker
07.03.2021 kl 03:23 12561

Du fornekter deg ikke. Norge er fullstendig avhengig av utenlandsk arbeidskraft, ikke minst ekspertise innenfor olje, men i grunn samtlige områder i privat og offentlig sektor. Om du forholder deg til FAKTA, så er ikke hverdagskriminalitet noe stort problem, og forrige generasjon begikk langt mer av den kriminaliteten du viser til.
Den kriminalitetsformen som har størst skadelig virkning er økonomisk kriminalitet, og der er vi i Norge på randen av kapitalanarki. Det er så ille at EU har pålagt Norge å skjerpe innsidehandelregler betydelig per 1/3. Norge er et rikmansvelde uten sidestykke i Europeisk historie, og det er større sjans for å bli statsminister enn å bli dømt for innsidehandel, når du tilhører eliten.
At politikere fra samtlige partier har voldtatt demokratiet og velferdsstaten og erstattet det med kapitalanarki og fascisme, kan man ikke legge i MDG kurven, selvom også de sender alle regninger for sine kjepphester til folk flest. Ditt parti ( FRP) vil gå enda lengre og legalisere folkehat, og i og for seg hat mot alle marginaliserte grupper. FRP er også det partiet hvor ledere begår mest kriminalitet av samtlige partier, og de som skriker høyest om flere politi.
Det mest kjente medlemmet, Breivik, er verdens største massamorder, noe vi ALDRI må glemme. At en annen utnyttet sin FRP posisjon til å forgripe seg på en 16 åring bør heller aldri glemmes, især fordi han IKKE ble ekskludert fra partiet; Det samme partiet som skriker om mer politi, og hvor det eneste som mangler er at Carl i Hagen legger an en alt for smal bart.
Nasjonalfascisme er det siste Norge trenger. Slike som bare kaster ut møkk, og ikke forstår seg på « det gode samfunn» er det nestsiste vi trenger.
Hele politikken, og da især rettferdigheten og fordeling av goder, er overmoden for en total make over.
Å tømme felleskassen til Røkke og gjengen, tillate rettete emisjoner ( gavepakker til eliten), hvor Norge er alene om å tillate, samt subsidier, skattefordeler og et regelverk 200% tilpasset eliten og finansverden har ikke noe å gjøre med hverken demokratiet eller kapitalisme.
Hovedmålet i politikken i et demokrati er at flest mulig i ett samfunn skal ha det best mulig, men idag er det INGEN partier som er opptatt av det. Alle er opptatt av sitt, sender alltid regningen til folk flest, og skrenker inn vår frihet parallelt med anarki for eliten. Dette har foregått i over 40 år, og nå under COVID så viser politikere virkelig hvilken side de velger. Frihetsberøvelsen skjer på ALLE nivåer og på alle tenkelige måter og DET er et problem. «Ran, tyveri osv» er det ikke vanlige folk som står for men eliten, gjennom finanssystemer, media, og med politisk støtte, ikke minst via Oslo Børs Casino.

Det såkalte « grønne skiftet» du hater som pesten, ( eller ønsker å berike deg på), burde ha skjedd på 90 tallet, men får først en viss fotfeste nå, fordi det er penger å tjene på det.
Og ja: Olje skal bort og oljenæringen skal legges ned, men det skjer ikke før det er ulønnsomt og overflødig å produsere olje.
Hele verden er fortsatt i steinalderen og Parisavtalen er bare et stykke papir. Tyskland skal vekk fra kull, og over til gass. Nederland skal vekk fra gass og over til 100% grønt, og hvert land MÅ omstilles slik at det fortsatt går an å leve på denne planeten. Fornekter man det, så må man ha en IQ på under 60, eller være medlem i sekter som FRP.
Og ja: Det er jævle at Røkkekåte politikere gir ham et konkurransefordel i forhold til mindre aktører i Norge, og dermed opprettholder at eliten skal berike seg på bekostning av små og mellomstore bedrifter som IKKE er styrt av pampene, Det er jo nesten satanisme spør du meg.
Det er idioti å dele ut sparegrisen til eliten, som dagen derpå utbetaler dette til seg selv, samtidig som Erna og gjengen dreper alle virksomheter som består av ildsjeler som mister sitt levebrød, og hvor multinasjonale gribber står ferdige til å overta ( restaurantbransjen f.eks.). Disse sluser vekk fortjeneste til skatteparadis, akkurat som pampene.
Til slutt: de fleste utenlandske borgere som bor i Norge, er her i sin PRODUKTIVE alder. Det betyr at landet de kommer i fra har hatt alle utgifter med vedkommende, mens Norge får alle inntekter de skaper ( typisk mitt i 20 årene). En annen ting er at du er omgitt av få utlendinger hver dag, mens jeg, som ikke er norsk, er omgitt av bare utlendinger ( nordmenn) hele tiden. Heldigvis vurdere de fleste meg som et INDIVID, og slipper jeg slike rasister som deg. Rasister er folk som er snevre egoister, som har dårlig selvtillit, og som tror at de selv har mer verdi om de tramper på andre. Typiske tilhengere av hatpartiet FRP. Vi er sosiale vesener og å trampe på andre gagner ikke rasen Homo Sapiens. Og tramper du på meg, så tramper jeg på deg, og er det et slikt samfunn du vil? At jeg banker deg fordi du viser fingeren til meg? Kommer det noe godt ut av det? Og hvem skaper kriminalitet når du viser fingeren til noen fordi du tror at du er Übermensch?
Redigert 07.03.2021 kl 05:27 Du må logge inn for å svare
Zolly
07.03.2021 kl 08:11 12319

Det koster mye med et gradvis grønt skifte. Og ja, mulig at levestandarden om 20-30 år ikke er like høy her til lands som den er nå. Men det er vel en pris man må betale for å bidra til at jorda også er et levelig sted for fremtidige generasjoner. Det grønne skifte er faktisk en nødvendighet. Det finnes ikke noe godt alternativ.

Prisen er på støtte nå på kr 5,60/5,70. MA 200 på ca 4,40 tror jeg er det laveste den kan gå. Selv om jeg i utgangspunktet ikke tror den skal så langt ned.
Kan godt tenkes at det snur til uka og man ser 7 tallet.. Mye kan skje.
Redigert 07.03.2021 kl 09:05 Du må logge inn for å svare
Tradinator
07.03.2021 kl 09:02 12144

Hvor lenge klarer kloden seg uten grønt skifte? Omtrent like dårlig spørsmål....Tjente Norge penger på olje før de fikk den opp fra havbunnen? Eller kom inntektene etter?
Kantarell
07.03.2021 kl 09:19 12051

Touché coulé!
abbos
07.03.2021 kl 09:26 11995

Nå har det endelig gått opp for investorene at de kjøper noe som ikke generer nettoinntekt nå - kun kanskje i fremtiden 🤓
Mange som taper penger på grønt nå 😩
Mens aksjer med substans og netto inntjening har blitt solgt ned 😎
CapitaL
07.03.2021 kl 09:31 11979

Klarer du å regne hjem dagens velferd med jevnlige jordskred, leirras, utvaskede bærelag på vei og jernbane.. masseinnvandring pga klimaendringer som gjør mange områder av verden ulevelige?

Jeg tipper kostnaden ved å sitte på hendene og lukke øyne og ører for realitetene, vil koste mye mer. Det grønne skiftet er kommet for å bli, rett og slett fordi det måtte komme...

Forøvrig pussig med nok en tråd om det grønne "bedraget" med ticker AOW;)
Zolly
07.03.2021 kl 09:32 11981

Tror du misforstår meg. Ikke det jeg sier. Grønt skifte vil her til lands koste i form av reduserte oljeinntekter. Selvsagt vil AOW og mange andre tjene på det. Men kanskje du og jeg får litt lavere levestandard. Det må vi kanskje leve med.
Redigert 07.03.2021 kl 09:57 Du må logge inn for å svare
Max Payne
07.03.2021 kl 12:02 11613

EROI er interessant. Det sier noe om hvor mye energi du får igjen på din investering. Kjernekraften er overlegen og gir deg 100 ganger innsatsen.

Vannkraften er også meget god og man får tilbake 50 ganger innsatsen.

Sol og vind kan ikke måle seg med dette. Vind er noe bedre enn sol, men det er en høy pris å betale i form av fugle- og dyreliv som blir drept.

Bennyfyfasan
07.03.2021 kl 17:11 11094

Kjernekraft bygges ned. Liten sjanse for at det går galt, men når det går galt er det katastrofalt. Lik det eller ikke.

Det er mer å hente på vannkraft - men ikke nok. Kull, olje og kjernekraft skal reduseres. Biler og andre ting skal elektrifiseres.

Hvis man har vindkraft langt fra kysten er det svært lite fugleliv. Det vil komme. Lik det eller ikke. Ditt standpunkt her er feil, både faglig og økonomisk.
Spartan
07.03.2021 kl 17:33 10962

Dersom vi igjen kan få inngang på 3-tallet kan det være penger å tjene når det snur. Dog enig i at prising enda ikke er attraktiv nok til å henge seh på toget igjen.
True
07.03.2021 kl 17:36 10926

Det er helt utrolig at det faktisk er folk her som argumenterer IMOT et grønt skifte. Ja, vi har hatt en grønn boble som har sprukket, men det har ingen verdens ting å si i det lange løp. Vi har fortsatt mye å gå på i Olje- og gassektoren, men denne skal legges ned fortløpende samtidig som vi har en overgang til fornybareenergikilder. Denne trenden har vi hatt lenge og vi begynner først nå å se ordentlig resultatene av det.
Redigert 07.03.2021 kl 17:37 Du må logge inn for å svare
True
07.03.2021 kl 17:41 10882

AOW har vært en av de aksjene som har ligget på Topp 10 listen, men som jeg har ansett som "for sent" å investere i. Nå er det absolutt et kupp å gjøre en investering. Tror virkelig folk at dette er over? At det grønne skiftet er et manipulert spill av eliten? Det er mye manipulasjon i denne bransjen ja, men det får være grenser også.
Slettet bruker
07.03.2021 kl 18:08 10793

Ikke over. Men heller ikke begynt helt enda. Svake politikere her hjemme som ikke satser nok. Dette har vel aow også vært inne på. Toget som går. Viktigheten av å kunne starte godt på hjemmebane. Får håpe politikerne ikke utsetter her hjemme nok engang.
BlackPearl
07.03.2021 kl 18:18 10722

Her er det bare å sitte i ro, bedre tider kommer. Sol og vindkraft skal utnyttes, carbon skal samles, søppel skal gjenvinnes eller gjøres til energi....dette er bare starten av grønne reisen😀
True
07.03.2021 kl 18:21 10695

Helt enig. Fremtiden er grønn, punktum finale.
Max Payne
07.03.2021 kl 19:06 10502

Når det snur? Aksjene er i fritt fall. Når fallet omsider er over, så er det ikke gitt at det kommer noen rekyl med det første. Hvorfor skal man ta sjansen på det?
Sirius1
07.03.2021 kl 19:07 10486

Her er hva jeg tror:
Om man kjøper for å selge i løpet av uker = Sjansespill.
Om man kjøper for å selge om noen år = Så og si garantert formidabel gevinst.
Alt handler om tidsperspektiv og om man har tro på selskapet i en gitt tidshorisont.
Redigert 07.03.2021 kl 19:08 Du må logge inn for å svare
Sørøya
07.03.2021 kl 19:08 10475

Har vært en korreksjon på vel 30% for mange grønne aksjer, noen har falt mer. I tillegg fikk vi ytterligere fall på grunn av renteusikkerhet pga Bidens generøse tiltakspakke. Jobbtallene kom inn brukbart på fredag og markedene så ut til å stabilisere seg og tildels ta inn deler av tapet. På diverse tekniske analyser ser det ut som vi enten har bunnet ut eller er relativt nær en bunn. Veksten i tilsagn om grønne investeringer ser ikke ut til å ha endret seg negativt. Derfor mener jeg at det vi har sett nå har vært en kanskje brutal, men forventet reaksjon på et høyt priset grønt segment. Så blir det spennende å se om vi får en rekyl, hvor raskt den kommer og hvilke selskaper som henger med, eller om noen ikke hadde livets rett og blir liggende i en bakevje. Midt oppi dette er det verdt å merke seg at partiet Rødt ikke lenger programfester noen slutt på oljeutvinning i Norge og i tillegg bannlyser vindkraft på land, i fjæra og til havs. Er dette tidlig tegn på endringer i holdninger hos folk?
Spartan
07.03.2021 kl 19:09 10454

Det er relativt sannsynlig at en rekyl kommer i en bransje som er «vedtatt» internasjonalt at skal bli dem dominerende energileverandøren på sikt.

Det kan ta 1-2 år før en får god bedring av kurs, men nedside er nok begrenset om man kjøper å 3-tallet. (Som ikke er mulig nå, ikke sikkert det skjer i det hele tatt, den må falle fritt langt ned for at der skal gå)
Redigert 07.03.2021 kl 19:11 Du må logge inn for å svare
Max Payne
07.03.2021 kl 19:10 10472

Er ingen som kan sitte med røde tall i flere år. Ingen som har psyke til det. Penger søker hele tiden til aksjer som er på vei opp.
Max Payne
07.03.2021 kl 19:11 10462

Hva om 3-tallet ikke bunn? Nei, snitte ned og snitte ned er ikke mulig. Det er destruktivt og gir som regel elendig avkastning.
Slettet bruker
07.03.2021 kl 19:22 10392

kan ikke være negativ som bunn!
Patron72
07.03.2021 kl 19:23 10394

Selvfølgelig er fremtiden grønn. Men vi er avhengig av oljen fortsatt og den inntekten bør vi ta for å finansiere en grønn fremtid.
Knusle
07.03.2021 kl 19:40 10318

Interessant å drodle rundt det patenterte grønne skiftet, men man skal ha ryggrad og tjukk hud for å orke det motbydelige hysteriske kjøret man utsettes for om man stiller noen helt relevante spørsmål.
Litt som visse religioner.
Max Payne
07.03.2021 kl 19:48 10256

Godt sagt. Mulig det begynner å demre for folk at det grønne skiftet har handlet om penger. Og ikke om så veldig mye annet.

Synes Michael Moore viser det meget godt i sin dokumentarfilm. Han viser jo også at store deler av den såkalte miljøbevegelsen er fullstendig på villspor. Som hodeløse høns som løper rundt.
Max Payne
07.03.2021 kl 20:52 10002

Anbefaler ellers folk å legge merke til kursmålene i såkalte grønne aksjer. Det har kommet og vil komme urealistiske kursmål for å hjelpe institusjoner, fond og andre investorer med utgang.
Bennyfyfasan
07.03.2021 kl 20:57 9944

Gjelder det bare grønne aksjer - eller er alle kursmål med tanke på å få de store inn eller ut? MaxPayne, jeg synes du bare kommer med mer og mer vettugt ;-)