Ser det veldig rødt ut for dere "ALL INN"? Desperate hoder!

Adapt
NEL 12.10.2018 kl 15:44 13693

Dere burde søke om å skrive bibel for hånd, når dere har så mye tid til å opprette nye tråd om så si samme greie og plant unødvendige informasjoner. NYTT er det heller ikke. Skjerp dere. Tåler dere ikke å se rødt i porteføljen deres så selg dere ut og ikke lek med aksjer igjen. Har dere ikke hørt at barn som leker med flammer brenner seg?
Framtia
12.10.2018 kl 20:22 10022

Noen her inne har i alle fall stor kapasitet!...Dersom man trader så hardt og samtidig skal lete opp "fakta", news, samt skrive side opp og side ned på HO, samt lese alt alle andre skriver...Ja, her må det være snakk om kvinnelig simultankapasitet? Jeg klarer ikke følge med i alle fall... Skriver jeg en kommentar på en tråd, har ofte kursen gått i alle himmelretninger, før jeg får tatt opp tråden igjen...
Reserven
12.10.2018 kl 22:28 9786

Mr James Bond har ødelagt NEL delen av forumet fullstendig. Jeg har "blokkert" tullingen.

Morgendagens FA (13.10) har en tre-sider "drepende" artikkel om hvordan HydrogenPro tar rotta på NEL i H2V prosjektet. Screenshot følger, gled eder! HydrogenPro fremsetter påstander om NEL, som Løkke tilbakeviser og kaller "vås og fri fantasi".

Redigert 12.10.2018 kl 22:30 Du må logge inn for å svare
12.10.2018 kl 22:39 9673

Direktøren i H2V har også sin oppfattelse av dette:

Helt feil
Driftsdirektør Jean-Marc Leonhardt i H2V Industry avviser finansieringsproblemer og mener HydrogenPro var den beste av ni kandidater som utstyrsleverandør.
– Vi mottok ni tilbud og innledet dialog med fire forskjellige selskaper, hvorav HydrogenPro utgjorde en av finalistene, sier Jean-Marc Leonhardt, driftsdirektør i H2V Industry.

H2V Industry jobber med å etablere ett såkalt «power-to-gas»-prosjekt og ett «power-to-industry»-prosjekt i Frankrike, hvor HydrogenPro nå skal levere utstyr til «power-to-gas»-prosjektet i Dunkirk i Nord-Frankrike.

Leonhardt forklarer at selskapet ønsket seg en nøkkelklar leveranse, såkalt «turnkey», og vurderte parametere som teknologien, prosjektledelsen, garantiordninger i tillegg til pris.

– Til slutt viste det seg at HydrogenPro var den beste kandidaten. Selskapet har fleksible elektrolysører og en positiv leveransehistorikk, selv om historikken riktignok ikke er like omfattende som NELs, sier han.

NEL, som blant annet selger teknologi med utspring fra Hydros gamle virksomhet på Notodden, har levert over 3.500 hydrogenløsninger til over 80 land siden 1927. Selskapet er dessuten et betydelig større selskap, med rundt 250 ansatte og nærmere 300 millioner kroner i omsetning i fjor.

– Men dere inngikk først et samarbeid med NEL?

– Det er riktig at vi signerte en samarbeidsavtale (MOU, red. anm.), men vi lykkes ikke å bli enige om veien videre selv om det definitivt var sterkt ønsket fra begge parter. Vi ble ikke enige om garantiordningen, konsekvenser ved produktmangler og omfanget av hva som skulle leveres, sier Leonhardt.

Han sier det ikke stemmer at partnerskapet ikke førte frem på grunn av H2Vs manglende prosjektfinansiering.

– Det er helt feil. Vi er full-finansiert på utviklingsstadiet, men vil få behov for å skaffe finansiering til byggingen, sier han, og legger til:

– Det er imidlertid riktig at vi i henhold til MOU-en skulle betale et beløp til NEL på forhånd. Det gjorde vi aldri, men årsaken var at vi ikke kom til enighet, ikke at vi manglet pengene, sier Leonhardt.

– Hva er status på Dunkirk-prosjektet i dag?

– Vi har kjøpt tomt og signert kraftavtaler med nettoperatøren RTE, både for prosjektet i Dunkirk og Normandy, men det gjenstår fremdeles noen måneder i utviklingsstadiet. Deretter trenger vi en driftstillatelse fra franske myndigheter, før vi starter byggingen i 2020. De første elektrolysørene fra HydrogenPro bør være i drift innen slutten av 2021, sier han.

KurtAsje
12.10.2018 kl 22:45 9541

Men dette er da en deilig start på helgen ? godt vi alle er all in

Fy fadere vad gott. Äntligen tar finansavisen ansvar. Dagens industri fick stopp på Saab automobil.

Fa ska stoppa nel, de er ute efter ledelsen nå.

Nel handlar egentligen om en ekonom og en tekniker som prover og bli vänner men de klarar det ikke, og så er det helt hopplöst.
OZZY
12.10.2018 kl 22:48 9426

Nå får vi ta opp Champisen. Hydrogenmarkedet blir enormt i fremtiden.

Haha Inga problem med finansiering i h2v.

Nel har ett förklaringsproblem nu.

Har vi investerat i lögn och fantasi?!?


Nu ska vi ner de 30,,% på måndag som vi ikke gikk ned når nel tapte kontraktet.

Hva sier HAN som snakket med ledelsen om dette ??? HAN har et forklaringsproblem. Dette ser alvorlig ut!!!!!!!!!!!!
kentove
12.10.2018 kl 22:55 9029

lite lurt å ha alle eggene i en kurv ;) Solgte ut endel da den smalt opp 10%, og satt i andre aksjer/etf, kjøpte inn igjen 25% mer etter korreksjonen... vanskelig aksje å verdisette pga kontrakter man ikke vet summen av, resten har jeg satt i aksjer med lav p/b, neppe friskmeldt enda markedet, men sitter komfortabelt selv med 1/3 av porteføljen i Nel nå, takket være 60% oppgang siden januar i porteføljen, er long, men daytrader ved slike absurde fall som nå har vært
OZZY
12.10.2018 kl 22:55 8956

InvestorXYZ skrev Innlegget er slettet
xyz......Lykke til på mandag. Jeg står klar for å kjøpe ;)
12.10.2018 kl 22:56 8908

InvestorXYZ skrev Innlegget er slettet
Det har skjedd lite
NEL-sjef Jon André Løkke sier selskapet fremdeles har engjeldende avtale med H2V, men tror prosjektet er svært usikkert.
– Vi forholder oss til de avtalene vi allerede har, inklusive avtalen med H2V for prosjekter i Frankrike. Så får vi vurdere om vi skal bruke tid og krefter på å forfølge noe som har stor usikkerhet. Det har foreløpig skjedd svært lite på det regulatoriske i Frankrike, sier Jon André Løkke, konsernsjef i NEL.

Han understreker at selskapet har god oversikt over utviklingen på hydrogenfronten i Frankrike.

– Vi vet nøyaktig hva som skjer da vi har alle de store aktørene på kundelisten inkludert de store gass selskapene, samt at vi har folk på bakken.

Espeseths uttalelse om at NELs Notodden-elektrolysører ikke kan brukes med kraft fra sol og vind, mener han er fullstendig skivebom.

– Jeg vil helst snakke om NEL og ikke bruke tid på å snakke negativt om andre. Vi har en fot innenfor alle tenkelige, og utenkelige, teknologier innenfor elektrolyse, enten det er snakk om PEM-elektrolysører, alkalisk med trykk, alkalisk uten trykk og til og med roterende elektrolysører, sier han, og legger til:

– Eksempelvis så skal Nikola (Nikola Motor Company, red. anm.) produsere enorme mengder fornybart hydrogen fra sol og vind, de har valgt å kjøpe omkring 1.000 megawatt med elektrolyse fra NEL. Derfor gir det lite mening å kommentere slike utsagn, sier han.


De blev konkurrensutsatt her og då tapte nel mot hydrogen pro.

Nel kan fortsatt få noen jobb Fra Vinnova og sånt med eu-penger. Tex de hydrogen-mackar man bygger i Norge som går konkurs nu.

På rent kommersiella jobb tror jag det är kört för nel.
12.10.2018 kl 22:59 8674

Det finnes en side eller to til, men dere får kjøpe avisen for å få med dere alt.

Bare XYZ og tullinger som han som tror NEL faller på dette. I næringslivet får man aldri alle kundene....De valgte noe annet, da de ikke kom overens. Så enkelt. NEL la energien på Nikola på den tiden, heldigvis. Etter det er Australia på gang, og tog kontrakt sikret. NEL lever fint videre uten dette. Virker nesten litt useriøst, når folk mener NEL faller fordi de mistet en potensiell kontrakt. De har hamret inn masse kontrakter etter det og flere kommer.

Vi har en fot innenfor alle tenkelige, og utenkelige, teknologier innenfor elektrolyse, enten det er snakk om PEM-elektrolysører, alkalisk med trykk, alkalisk uten trykk og til og med roterende elektrolysører, sier han, og legger til:


Er det rotolyzer han tänker på med roterande elektrolysörer?
OZZY
12.10.2018 kl 23:12 8397

vi var i 4,72. nå er vi på 4,19 så nedsalget har alleredet vært. God Helg :) xyz bare å kjøpe seg inn igjen.

Ska inte döma nel på en enskild händelse. Men det är mönstret där de säger en sak og en annan sker.

H2v tapet de alltså för att de inte klarade av teknologin. Det sa jag då och det vet ni nu. Nel sa att det var på grund av h2v ikke har pengar det er avkreftet.

Rotolyzer er 3 år sen

Nikola-order skulle spara 40% sen skulle plötsligt Nikola ha mesta besparelsen.

Sen detta med 2-3 små nyheter följt av emission. Hver gang.

Man kommer nog misslyckas med Nikola också. Tyvärr.
Reserven
12.10.2018 kl 23:18 8277

http://bit.ly/2018-10-13__FA_1_18-20__HydrogenPro_kuppet_mange-milliard_prestisjeprosjekt_foran_nesen_til_NEL
Jeg som har markert oppslaget på forsiden med lilla, og noen passasjer i artikkelen med oransje og turkis.

Redigert 12.10.2018 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
12.10.2018 kl 23:22 8198

Hadde ikke heller mistet nattesøvnen av dette.
Dessverre vil noen nervøse som alltid dumpe etter slike overskrifter på en framside, men Nel overlever fint uten dette.
Fortsatt føler ikke jeg meg trygg på om det hele blir noe av. Men Dersom det hele skyldes kalde skuldre mellom Nel og H2v er saken en litt annen. Ikke utenkelig at Nel måtte forsake dette prosjektet grunnet at ressursene måtte settes inn på Nikola caset.
Reserven
12.10.2018 kl 23:25 8124

Det Løkke sier, som jeg har markert med turkis, er for meg beroligende nok til å fortsatt sitte long i NEL.
OZZY
12.10.2018 kl 23:26 8084

Tusen Takk reserven men jeg har hele «avisen» alleredet. Det var snilt av deg å dele dette med oss. igjen Tusen Takk. Du er raus. Fortsatt God Helg.
NEL kan ikke få alt vettu.
Crom
12.10.2018 kl 23:35 8002

Du er nok inne på noe. Nel hadde behov for å få på plass et prosjekt hvor de rakst kunne utvide fabrikken på Notodden. Da pengene fra H2V drøyde samt at planene til H2V lå lenger frem i tid, ga nok Nikola et prosjekt med betydelig bedre muligheter, noe vi absolutt ser antydningen av.
Furuen
13.10.2018 kl 00:08 7850

Herregud, dette er jo gammelt nytt.
m73102
13.10.2018 kl 00:19 7751

Tusen takk Elvo og Reserven:) Det har vært kjent at avtalen med H2V har blitt lagt på is, jf børsmeldingen i våres. H2V innrømmer at de ikke betalte beløpet som fulgte av avtalen med NEL - i tillegg til at det var øvrige forhold partene ikke kom til enighet om. Videre er det riktig at H2V til nå ikke har finansieringen i orden til å få fullført hele prosjekt (har kun finansiering til utviklingen - ikke byggingen) samt at jeg oppfatter H2V at de mangler de nødvendig tillatelsene, hvilket Løkke poengterer at det har skjedd lite i Frankrike ift de regulativer kravene. Det kan godt være at jeg er farget av å være aksjonær i NEL, men jeg skjønner godt at Løkke og NEL ikke har hatt store ønsker om å gå videre med dette prosjektet slik tingene fremstår - i alle fall dersom dette hadde gått på bekostning av Nikola avtalen. Etter mitt syn endrer ikke dette på noe ift det fundamentale i NEL som ikke allerede har vært kjent - for min del har avtalen med H2V ikke vært tatt med i betraktning når det gjelder fremtidig inntjening for NEL. Jeg skjønner at flere kan bli skremt av overskriften - samtidig regner jeg med at de store aktørene kjenner hele sakskomplekset og det har vært kjent at HydrogenPro fikk avtalen (kanskje det var noe av grunnen til nedgangen tidligere i uken?).

Det jeg ikke helt skjønner, vil avtalen mellom H2V og HydrogenPro erstatte avtalen mellom NEL og H2V? Ut i fra det som står i artikkelen, har det vært en anbudsrunde nylig hvor HydrogenPro fikk tilbudet - men det virker som Løkke mener NEL fortsatt har en avtale med H2V (og Espeseth kan heller ikke svare på dette). Hvis det stemmer - tar ikke H2V da en stor risiko?

Ønsker dere alle en fin helg:)
Reserven
13.10.2018 kl 00:49 7619

Har stor forståelse for avgjørelsene til Løkke. Skyldes nok at jeg har en del erfaring med (å gjøre business med) franskmenn. Nesten like ille som italienere. Finnes hederlige unntak, men er jevnt over folk som vil ha mye for lite, er dårlige i fremmedspråk/engelsk, og "hele tiden" vil ha "gratis" endringer og tilpasninger. I'll say no more.
Framtia
13.10.2018 kl 07:08 7324

Dersom Løkke's uttalelser er riktige, kan vi i alle fall enes om at Rotolyzer'n ikke er død! Den lever i beste behold og det er gode nyheter! Vi venter på utdypende informasjon om Rotolyzer'n, nå som Løkke bekrefter at den er medregnet i deres produkt utvalg...

Jeg tror både vi og NEL vi ha god vind i seilene fremover...Markedet vil vokse. At han bløffer om elektrolysørene til NEL om at de ikke kan produsere fra sol feks er jo vrøvl på premier league nivå.
13.10.2018 kl 08:10 7130

Ts har et problem. Ikke mer å si en det
Få deg litt frisk luft. det hjelper
Redigert 13.10.2018 kl 08:10 Du må logge inn for å svare

Gott med livstecken Fra Roto Jo. Men han sier att de har allé tenklige og otenklige tekniker.

Roto hamnar nog under otenklige. Ett triumfkort att nämna fram när nel er under press, men den kommer aldrig bli kommersiell, det vet han.

Trovärdighet för ledelsen är nu på max 12%. Her trenger vi en ny storeier som ordnar en ny ledelse. Dagens ägare, även de små, är förblindade av den vältaligt, vackre, smilende lederen. Jeg såg det samme I impact coatings, tills de nye eier kasta ut han og han fick betala 3 miljoner för resor.

Redigert 13.10.2018 kl 08:10 Du må logge inn for å svare
really
13.10.2018 kl 08:25 7033

Har de samme erfaringene, Reserven. NEL ville aldri vært der de er nå om de ikke hadde prioritert Nikola. Det ga fundament for bygging av ny fabrikk og dermed for å ta flere andre kontrakter også. Løkke har aldri sagt at franskmennene ikke kunne betale fordi de hadde finansieringen i orden. Jeg oppfattet det slik at de ikke hadde finansiering til prosjektet. Det betyr at det er vanskelig å bedømme når det kan bli leveranser. Og om det blir. Og om kunden da ikke vil betale prosjekteringen fullt ut ber de NEL kjøpe seg jobb.

Men har du problemer i Frankrike, prøv India..
really
13.10.2018 kl 08:28 6987

Jeg tror du trekker den uttalelsen lenger enn den går. Han sier ikke mer enn det alle vet, at NEL har kunnskap om teknologien. Det kan også bety at de har forkastet den.

Eller att de har köpt tekniken men ikke förstår hur den fungerar.
Framtia
13.10.2018 kl 09:08 6751

Det du skriver er ikke ment å bidra i diskusjonen, men bare skape usikkerhet! Du har igjen ingen bevis for dine påstander, noe du aldri har! Jeg vil gå langt i å påstå at du kun bidrar med støy! Jeg lurer egentlig på hvem du er og hvordan du heve deg over et profesjonelt team av sivilingeniører i Nel og fremstå som bedreviter!?? Ta frustrasjonen ut på kjerringa i stedet, viss du ikke allerede har brukt opp den taktikken først...

Bevisbördan är ikke lenger på mig. H2v har sagt att de visst har pengar og vad jeg minns er de ett statligt bolag og då tror jeg på de. Lökke sa h2v ikke har pengar. Jag sa nels teknik var fel. Dere har aldrig bett lökje om bevis. För han har inga. Og vi ser nu att h2v har pengar; de handlar av en bättre leverantörer som är teknisk duglig.

Lökke sa også att Roto ska lanseras 2017 det må han fortsatt bevisa. Påminner om myfc som skulle leverera 2017 men har ikke skett Enn.

Med sådana förhoppningsbolag som bara hittar på orders, teknik, avtal, bevis, bortförklaringar, nya förklaringar, samt förstås bonus och optionprogram till ledelse. Dere må verkligen vara försiktig.

Jag går så långt som att påstå att finansavisen har läst på forum och fått idén av mig att något inte stämmer med nels förklaring kring h2v.
Sabai
13.10.2018 kl 11:32 6242

Fy flate, XYZ, du er jaggu ikkje god! Søk hjelp https://helsenorge.no/
Framtia
13.10.2018 kl 11:40 6201

Det siste du skriver er noe jeg har stilt spørsmål om tidligere...Hvorfor kjøper ikke ledelsen aksjer i markedet som oss andre? Bare noe som slår meg som merkelig, dersom kontraktene og inntjeningen blir så god som forespeilet...Nel er negativ på innsidehandel! Når det gjelder hvem som har rett teknologi til ditto bruk, vet jeg lite om. Jeg bare registrerer at alle hevder å være verdensledende, noe som ikke er troverdig. Jeg vet derimot at Nikola skal produsere H2 basert på fornybar sol og vindenergi, noe som dreper påstander om feil/ manglende teknologi for å imøtekomme H2V's behov. Jeg tror det er så enkelt at de har havnet skjevt ut og derfor er det vanskelig å gjenoppta diskusjoner! Er dette et faktum, noe som ville vært uprofesjonelt av begge parter bør vi få rett forklaring...Jeg tror H2V har vektlagt pris høyere enn kvalitet/kapasitet, men det er bare spekulasjoner fra min side. Jeg tror derimot at Nikola er en høyteknologisk bedrift, som har gjort hjemmeleksene sine. Tror ikke Nel har nådd opp her om de ikke hadde attraktive produkter...Asko valgte ut fra disse kriteriene, noe jeg fikk bekreftet av direktøren på Tiller...Kvalitet/ pålitelighet, kapasitet, pris og oppfølging/ service.
Jeg tror ikke H2V , selv om de så det fornuftig, kunne gjenoppta diskusjoner med Nel...De røk rett og slett uklar!
13.10.2018 kl 11:52 6136

Framtia,
Tror definitivt du treffer spikeren på hodet med din uttalelse:

"Jeg tror ikke H2V , selv om de så det fornuftig, kunne gjenoppta diskusjoner med Nel...De røk rett og slett uklar!"