Softox - tid for nytt rally?


Jeg har over de siste ukene forundret meg stort over kursutviklingen i Softox, og brukt mye tid på å lese meg opp. Forfattet derfor denne teksten i håp om å trigge litt diskusjon og interesse rundt selskapet.

Det nærmer seg et år siden aksjekursen til Softox tok rennafart og smalt opp til ATH på 116 kr. Kursutviklingen var drevet av forventninger om eventyrlige salg av desinfeksjonsmidler - forventninger som igjen var basert på en smule upresise formuleringer fra selskapet rundt etablering og oppskalering av produksjonslinjer, samt timingen med en global pandemi på trappene og økt etterspørsel.

Da Q1 tallene kom i slutten av juni, gikk det opp for markedet (som det så ofte gjør); TING TAR TID.. Aksjekursen dalte nedover, og har siden typisk ligget i sjiktet mellom 50-70 kr per aksje. Til tross for at selskapet har kommet med flere utrolig spennende meldinger siden den gang, har utviklingen vært ganske flat. Det kan virke som skuffelsen fra juni har gjort Mr. Market langsur, og at han "på trass derfor velger å overse det enorme potensialet som faktisk ligger i dette selskapet."

Så hva er så potensialet som ligger i Softox?
Etter min mening så reflekterer utviklingen i aksjekursen til selskapet hovedsakelig salg og distribusjon av de ekstremt effektive og hudvennlige desinfeksjonsmidlene (Antivir, Safedes, Effectdes). Selv om dette ikke er selskapets viktigste satsningsområde, og mesteparten av potensialet i selskapet virker å ligge i utvikling av andre produkter (SWIS, SBE og SIS), ser det ut som markedet per idag har vært mest interessert i det som allerede gir inntekter.

Hånd- og overflate desinfeksjon er per idag de produktene selskapet har lansert for salg i markedet. Lansering og markedspenetrasjonen for disse produktene har nok gått noe saktere enn mange hadde håpet, men forsinkelsene er dog mye på grunn av en faktor som selskapet selv ikke kontrollerer - nemlig Covid-19. Pandemien har blant annet ført til forsinkelser for viktige avtaler for salg av desinfeksjon. Jeg tenker da spesielt på HINAS anbudet, som Softox etter alle solemerker på et tidspunkt vil vinne. En kontrakt med Sykehusinnkjøp vil være enormt viktig med tanke på salg, men også symbolsk som kvalitetsstempel, og pre-Covid19 var det anslått at ca 80% av bruken av hånd-desinfeksjon kom fra helsesektoren. Det er også sagt at FHI vil oppdatere sin veileder ang. desinfeksjon til å inkludere alkoholfrie alternativer, men dette er også utsatt pga. covid.

På kort sikt har Covid19 sånn sett hatt en negativ effekt for Softox. MEN, tar vi et steg tilbake og ser på langtidseffektene pandemien vil ha for selskapet, vil C19 utvilsomt være en kjempeboost. Verden er inne i en tid hvor smittevern er på alles lepper, og bruken av hånd- og overflate desinfeksjon i segmenter utenfor helsesektoren har eksplodert. Barnehager, skoler, butikker, kontorer, busser og tog, ja omtrent alle steder hvor folk møtes, finner man nå dispensere eller flasker med hånd-desinfeksjon. Pandemien har åpnet et enormt marked for Softox sine desinfeksjonsmidler, og det økte fokuset på bruk av slike produkter kommer til å vare i mange mange år fremover, selv om trusselen Covid-19 skulle roe seg ned etter hvert. Softox sine desinfeksjons-produkter, som har et stort fortrinn ved å være klinisk bevist mer effektive og betraktelig mer hundvennlige enn alkohol-baserte «konkurrenter», kan derfor på sikt bli mye mye større en selskapet så for seg på samme tid for et år siden.

Så hva er status for Desinfeksjons-delen av Softox idag? Gjennom 2020 har selskapet fått etablert produksjonskapasitet for en omsetning på rundt 600mNOK (70mUSD). Selskapet har signert flere distribusjonsavtaler med aktører i ulike segmenter og vi ser nå at deres produkter dukker opp stadig flere steder, som feks på Meny butikker, på håndball-landslaget, XXL, apoteker, offshore-installasjoner og på statsminister Erna Solbergs kontorpult. Med andre ord er det rimelig å anta at salget i Q1 vil være betraktelig høyere enn hva som ble presentert i Q4 rapporten, og en vil forvente at inntektene stiger for hver Q rapport som kommer. Foreløpig er salget konsentrert i Norden, men selskapet har fått foreløpig EU-godkjenning for produktene, og en endelig EU-godkjenning er forventet i nær fremtid. Distribusjonskanaler til Europa er allerede etablert, så her mangler kun den endelige godkjenningen før Softox sine desinfeksjons-produkter kan ta steget ut i den store verden. Får selskapet også omsider bekreftet tildeling i HINAS, kan tallene for 2021 bli riktig så hyggelige.

Softox har i dag med en aksjekurs på det lave 60-tall en Mcap på 500 millioner kroner, noe som etter mine beregninger er lavt om man kun tar potensialet fra salg av desinfeksjon i betraktning. Dersom man legger til potensialet og de positive signalene som har kommet fra de andre prosjektene selskapet satser på, vil jeg påstå at selskapet er grovt underpriset.

Selv om kursutviklingen har vært moderat i 2021, beviste den rekordraske overtegningen ved siste rettede emisjon at det er mange aktører som ønsker å være med når toget går. Etter å ha brukt mye tid å å lese meg opp på selskapet, ser det for meg ut som at triggerne står i kø månedene fremover. Vi må alle gjøre opp våre egne meninger om en aksje, men jeg forventer i hvertfall at kursen vil være en helt annen om et par måneder enn den er idag.

Det er ventet at Sparebank 1 Markets vil komme med en analyse av selskapet i nær fremtid, og jeg venter i spenning på å se om de er enige med meg!

Er veldig interessert i å høre andre softoxinger sine meninger :)

Disclaimer: jeg eier selv aksjer i selskapet, men det er det også gode grunner til.
bj111
16.03.2021 kl 23:47 5135

Vi får se.
Overskudd skulle være få kvartaler unna om Almås leverer, men det gjenstår å se om han gjør.

BJ111 - Ja vi får se. På det tidspunktet Almås sa at en ville bli cash positive, lå det an til endelig ratifisering av EU godkjenning i feb/mars og HINAS anbudet i april....

Det at Almås valgte å øke sin andel og at primærinnsiderne og ansatte kastet seg over aksjene ifm emisjonen, er etter min syn den beste bekreftelsen på at selskapet er på rett vei.
Redigert 17.03.2021 kl 08:22 Du må logge inn for å svare
rvmossi
17.03.2021 kl 08:38 5041

Denne våren blir veldig bra. Like spennende hver dag nå!

Spennende tid å være aksjonær i Softox! Den kommende uka håper jeg på å få bekreftelse på signering av forskningsavtale med FFI og kanskje endelig EU godkjennelse for desinfeksjon. To gode meldinger å fylle påskeegget med 😊
Melhus79
21.03.2021 kl 14:27 4552

Må ikke glemme swis-2 kan komme med resultatet denne uka eller neste uke. 💰📈🥳

Godt poeng Melhus79! Såpass mye spennende som skjer rundt Softox nå at det nesten er vanskelig å holde kontroll på
alt..
olemt
22.03.2021 kl 08:42 4287

Softox må da for f kunne få sendt den som skriver pressemeldinger på kurs i word stave og gramatikk-kontroll. Så uprofft at det er vondt å lese og gir dårlig inntrykk av ellers gode nyheter.

Se der ja! Gladmelding allerede før børsuka var i gang:
https://newsweb.oslobors.no/message/528364

Spent på hva denne avtalen inneholder av økonomiske fordeler for Softox. Forsvaret er jo kjent for å ha litt penger å rutte med på forskningssiden, og er i tillegg en potensiell storkunde for fremtiden. Nok en brikke faller på plass...
olemt
22.03.2021 kl 09:38 4142

Problemet er bare at det er så dårlig skrevet at en femteklassing kunne gjort det bedre
Spartan
22.03.2021 kl 10:07 4103


Min bekymring ved Softox er følgende;

1) Pandemien har vart et år, og de klarer enda ikke å gå i pluss via desinfeksjon. Forstår det ikke er hovedproduktet, men det sier noe om deres gjennomføringsevne og evne til å møte konkurranse.

2) Markedet er veldig tett befolket hva angår sårpleieprodukter allerede. Usikker på hvor godt Softox vil skille seg ut, og hvor mange %/promille de får av totalmarkedet

3) Inhalasjon av antivirale midler virker mer spekulativt, faktisk i så stor grad at det fremstøt som en fantasi for dem som kjenner til hvordan virus og behandling fungerer i praksis.

4) Selskapet trenger emisjon på emisjon med dertil utvanning for å overleve. Dette synes å måtte pågå over flere år.

Summa summarum: vil ikke røre aksjen med en ildtang. Et råd til dem som er inne er å tenke seg om; vil man være i en spekulativ vekstaksje innen farma når covid går mot slutten og renter vil gå opp?

3)
bj111
22.03.2021 kl 10:23 4059

Min bekymring er mer at vi må leve med Covid-19 og alle dens mutasjoner mye lengre enn de fleste tror.

1) det måtte bli vanskelig og når man inngår avtale med den største konkurrenten på markedet var det enten gull eller gråstein. Dessverre ser det ikke ut til at den avtalen var gull.

2) Ja dette markedet er svært vanskelig men stort potensiale. Regner i grunn med en gjentakelse av Biotec sitt Woulgan.

3) Sinnsykt spennende men lykkes de så ja og det som har kommet så langt ser jo helt greit ut.

4) Ikke nødvendigvis de har nettopp gjennomført en, får de opp inntektene fra Safedes og søsterproduktene kan de klare seg selv. Det er ingen umulighet.

Det er og viktig å huske på hva deter Sofrox egentlig holder på med. Restistente bakterier er det de jobbet for å ha løsning på og det har de. Covid-19 har nok forsinket mulighetene i markedet for akkurat dette da Covid-19 overskygger alt. Multiresistente bakterier er et mye mer alvorlig problem enn Covid-19 selv om korona viruset skulle mutere seg vekk fra vaksinene. Det siste tror jeg det vil gjøre og derfor frykter jeg at vi må leve med dette i flere år.
Aaleby
22.03.2021 kl 10:43 4012

2) markedet er tett befolket av sårbehandlingsprodukter som ikke fungerer tilfredsstillende overhodet, som er hovedgrunnen til at jeg personlig er tungt investert. Softox sitt SBE har en evne til å penetrere biofilmen og ta knekken på antibiotikaresistente bakterier som er helt unikt. Derav hvorfor mulighetene er gode for markedspenetrasjon, selv om det åpenbart er langt opp og frem.

Spartan - hvilke aksjer du velger å røre/ikke røre, får bli opp til deg;

1) Hvilket marked innenfor desinfeksjon er det desidert største? Hva skal til for at selskapet skal få solgt sine desinfeksjonspeodukter i EU? Selskapet har nettopp gjennom sin evne til å påvirke WHO og det norske helsevesenet (som er det klart største markedet) fått de med på å anbefale et ikke alkoholbasert alternativ i helsevesenet, men pga Covid-19 har HINAS anbudet og ratifiseringen av EU godkjennelsen blitt utsatt til hhv. oktober og mars/april. Samtidig har en fått på plass flere større distribusjlnsavtaler i Norden.

2) Utfordringen i dag er at en (menneske/dyr) opplever at dagens behandlingsmetoder ikke har effekt (antibiotika resistens/biofilm), hvilket flere mener på sikt vil være et større problem enn kreft. Dersom Softox sin "teknologi" virker som tenkt, vil dette revolusjonere helsevesenet...
3) Professor Bjarnsholt i DK, som jeg tror vet mer om dette en gjennomsnittet i helsesektoren, har basert på studiene så langt vært veldig positiv til dette - og dersom en hadde ment dette ville vært ren fantasi, ville en forsket videre på dette og fått fast track i DK?

Summa summarisk - både innsiderne og de ansatte mener at det vil være verdt å ta i aksjen, og har tegnet seg for store summer i den siste emisjonen. I tillegg mener det norske forsvaret og forsvaret i USA at dette virker veldig spennende. Kan også nevne at en straks er ferdig med Swis 2 (sårskyll), og her kan en forvente produkter i løpet av ikke alt for lang tid (gitt gode resultater) - og salg av dette + desinfeksjon vil være med på å finansiere videre forskning (i tillegg til støtte). Almås har uttrykt at selskapet i løpet av 2021 blir cash positiv.
Redigert 22.03.2021 kl 12:57 Du må logge inn for å svare
Spartan
22.03.2021 kl 12:31 3864

Godt mulig. Skal vi se om selskapet blir cash positiv i 2021? For meg fremstår det som noe de nok en gang lover, men ikke kan holde.

Vi får jo svar på det relativt snart...

Tiden vil vise - kan være at utsettelsen av HINAS anbudet fra april til oktober kan ha betydning i den sammenheng - uansett er det i alle fall et godt tegn at Almås selv gjennom sist emisjon tegnet seg for minst sin andel, og ikke ønsker å bli utvannet, og at han også (sammen med øvrige innsidere/ansatte) tegnet seg for 9 mill i rep emi.

Uansett - for meg er det ikke det (om selskapet blir cash positiv i 2021) som er avgjørende for at jeg har valgt å investere i selskapet.
Redigert 22.03.2021 kl 12:48 Du må logge inn for å svare

Godt med et saklig og faktabasert svar! Jeg vil påstå at dersom det var noe som helst hold i Spartan sin «bekymring» nummer 2, så hadde selskapet Softox trolig ikke eksistert idag..
bj111
23.03.2021 kl 15:59 3557

https://newsweb.oslobors.no/message/528514

Ser ut som dette og er sell on news. Jaja det går fremover så ila Q2 vet vi mer ser det ut til.
Sapa
23.03.2021 kl 16:41 3468

Det går bra. Meldingen er ikke mye verdt, nå spørs det hvordan sluttresultatene på studien blir. Det resultat kommer til å bli avgjørende for selskapet og aksjen, tror jeg. Spennende tider
bj111
25.03.2021 kl 14:52 2924

Tilbake til start og inn igjen. Så og si garantert å gjøre penger på kjøpet. Kan og bli mye penger ettersom det er mye som nærmer seg her.
Maalselv
26.03.2021 kl 12:17 2728

Nå forstår jeg hvorfor noen er tvunget til å selge, Eurospar har tilbud på kvikk lunsj, 3 pk til 5.90 ! Så det på fb-gruppa....

Omsetningen k Softox er tilnærmet null - kun noen få som ønsker å selge, men det er heller ikke mange som er interessert å kjøpe seg inn. Akkurat nå er det tilnærmet umulig for en større investor å kjøpe seg inn i Softox, uten at kursen fort stiger 10 %. Gjennom sist rep emi er det nok enda mindre (prosentvis) av aksjene som vil være tilgjengelig - topp 50 forsynte seg godt og ansatte/innsiderne. Vi så før jul hvor lett kursen steg til over kr 80, når en (1) investor "lekte seg". Hva kan skje når det kommer inn flere større investorer som er langsiktig?

For ca 1 år siden (30. mars) steg kursen over 25 % fordi Softox skulle sponse et studie ift. inhalator (SIS) på griser. Hva bør kursen stige når en starter opp første fase (SIS)? Eller når Sp1 tar opp dekning?

Fevang
29.03.2021 kl 14:51 2383

"SoftOx") on December 11th, 2020, when SoftOx received information from the

Swedish Chemicals Agency that the application for SoftOx Disinfection Products

was sufficiently complete to proceed to the final decision-making. Contrary to

this statement, the Swedish Chemicals Agency changed its initial position by

rejecting SoftOx application with reference to its latest request for additional

testing data.

This implies an estimated six-months delay for SoftOx's major launch in the

European markets, notwithstanding, the Swedish decision does not affect

continued sales and marketing in Norway, Sweden and Denmark.

"Based on the information received in December we were confident that our data

was sufficient to approve our products. We are surprised by the decision and the

justification when the Agency now ask for additional tests", says CEO Geir Almås

of SoftOx Solutions AS.

The request for additional test concerns certain impurities in the formulated

disinfectants. SoftOx fundamentally and scientifically disagrees with the

Swedish Chemicals Agency's assessment and request for additional tests for this

data. During the evaluation process, SoftOx submitted a series of test data,

generated by the accredited third-party laboratory "Sintef", in which it was

confirmed that the concerned impurities does not impact adversely the SoftOx

disinfectant products. In support of this, SoftOx has also undertaken additional

tests to verify its initial conclusions presented to the competent authorities

during the evaluation process. These confirmatory tests (including requested

tests) are anticipated to be finalized in November 2021.

Notwithstanding, SoftOx is committed to defend its scientific position and

pursue its biocides submission before the national competent authorities. On

advice from its scientific experts, SoftOx intends to contest and submit an

administrative appeal in Sweden, and to undertake additional regulatory measures

to ensure a scientifically viable and sustainable implementation of EU's

biocides regime on SoftOx products.

"SoftOx feels confident that when the requested documentation is available, the

application will be duly recognized." Says Almås.
bj111
29.03.2021 kl 16:16 2148

Det var kjedelig.
Glure
29.03.2021 kl 16:20 2134

Dette Kunne jeg sagt på forhånd, Sverige er jo fiendtlig innstilt til Norge på grunn av administrasjonen av corona og skulle aldri vert brukt som godkjenningsland. Dette likner på alle utsettelsene i Nom, der venstrevridde hele tiden forlangte nye målinger for å utsette og utsette. Tipper et svensk selskap, med lignende produkt ligger i startgropen klar til å få godkjenning om noe tid. Er redd at om 6 mnd. skjer det samme igjen, slik som i Nom med strømmålingene og andre ting.
bj111
29.03.2021 kl 16:55 2049

Burde nok heller påkostet seg en italiensk oversettelse for der trenger de produktet mer enn i Sverige. Handler jo om resistente bakterier. Covid-19 skulle bare være bonusen men den kan man vel konstantere at glapp nå. Jaja mye annet spennende på børsen og det kommer flere nyheter fra Softox denne våren som forhåpentlig er bedre enn denne. Slik sett er dette en mulighet for å kjøpe litt rimeligere.

Når kan vi vente noe fra inhalator forsøkene?
Når kan vi vente noe mer fra sårpleie?
Maalselv
30.03.2021 kl 01:13 1721

Selv om du hopper rundt som en duracellkanin, og fremstår som et spørsmålstegn, så har du fulgt med så lenge, at du vet meget godt at det ikke er lenge til neste melding.
bj111
30.03.2021 kl 01:53 1690

Vet ikke hva ditt problem er med meg men jeg foreslår at du dropper å svare når du ikke gidder å svare på det jeg spør om.

To enkle spørsmål var det.
Lazz
30.03.2021 kl 08:36 1515

Inhalator (SIS) skal de ha sendt inn dokumentasjon til danske myndigheter per nå. Dette for å få lov til å starte med fase 1 på mennesker. Hvor lang tid danske myndigheter bruker på å behandle søknaden er uvvist. Men ettersom de fikk "fast track" grunnet pandemi bør det gå fort. Når det kommer til sårpleie var alle pasienter innrullert den 23.03 og er "on schedule". Dette er den siste og avgjørende studien for SWIS. Hele studien skal være ferdig i slutten av mai, og det er mulig vi får noe oppdateringer underveis. Studien er en dobbeltblind randomisert studie hvor friske personer mellom 18 og 60 år får et litt kutt på hver arm. Det ene skal behandles med dagens SOC, dvs saltvann og på den andre armen skal en bruke SWIS. Hvis SWIS ikke gir bivirkninger og ikke er dårligere enn saltvann på effekt blir det godkjent.
bj111
30.03.2021 kl 09:57 1406

Takk Lazz, hender man trenger en oppdatering for har flere selskaper der det skjer litt mye for tiden så går litt i surr.
Ligger an til to viktige nyheter iallefall før St-Hans da som begge kan gi gode utslag på kursen.
Jarken
30.03.2021 kl 13:43 1262

Vil det si at SWIS kan komme på markedet i 2021?
HP17
07.04.2021 kl 23:07 517

Har folk helt gitt opp SoftOx?
Jeg kommer nok tilbake i denne aksjen men ikke før om noen mnd og på en kurs rundt 40 tallet.