Softox - tid for nytt rally?

Metadoren
SOFTOX 14.03.2021 kl 20:50 17623

Jeg har over de siste ukene forundret meg stort over kursutviklingen i Softox, og brukt mye tid på å lese meg opp. Forfattet derfor denne teksten i håp om å trigge litt diskusjon og interesse rundt selskapet.

Det nærmer seg et år siden aksjekursen til Softox tok rennafart og smalt opp til ATH på 116 kr. Kursutviklingen var drevet av forventninger om eventyrlige salg av desinfeksjonsmidler - forventninger som igjen var basert på en smule upresise formuleringer fra selskapet rundt etablering og oppskalering av produksjonslinjer, samt timingen med en global pandemi på trappene og økt etterspørsel.

Da Q1 tallene kom i slutten av juni, gikk det opp for markedet (som det så ofte gjør); TING TAR TID.. Aksjekursen dalte nedover, og har siden typisk ligget i sjiktet mellom 50-70 kr per aksje. Til tross for at selskapet har kommet med flere utrolig spennende meldinger siden den gang, har utviklingen vært ganske flat. Det kan virke som skuffelsen fra juni har gjort Mr. Market langsur, og at han "på trass derfor velger å overse det enorme potensialet som faktisk ligger i dette selskapet."

Så hva er så potensialet som ligger i Softox?
Etter min mening så reflekterer utviklingen i aksjekursen til selskapet hovedsakelig salg og distribusjon av de ekstremt effektive og hudvennlige desinfeksjonsmidlene (Antivir, Safedes, Effectdes). Selv om dette ikke er selskapets viktigste satsningsområde, og mesteparten av potensialet i selskapet virker å ligge i utvikling av andre produkter (SWIS, SBE og SIS), ser det ut som markedet per idag har vært mest interessert i det som allerede gir inntekter.

Hånd- og overflate desinfeksjon er per idag de produktene selskapet har lansert for salg i markedet. Lansering og markedspenetrasjonen for disse produktene har nok gått noe saktere enn mange hadde håpet, men forsinkelsene er dog mye på grunn av en faktor som selskapet selv ikke kontrollerer - nemlig Covid-19. Pandemien har blant annet ført til forsinkelser for viktige avtaler for salg av desinfeksjon. Jeg tenker da spesielt på HINAS anbudet, som Softox etter alle solemerker på et tidspunkt vil vinne. En kontrakt med Sykehusinnkjøp vil være enormt viktig med tanke på salg, men også symbolsk som kvalitetsstempel, og pre-Covid19 var det anslått at ca 80% av bruken av hånd-desinfeksjon kom fra helsesektoren. Det er også sagt at FHI vil oppdatere sin veileder ang. desinfeksjon til å inkludere alkoholfrie alternativer, men dette er også utsatt pga. covid.

På kort sikt har Covid19 sånn sett hatt en negativ effekt for Softox. MEN, tar vi et steg tilbake og ser på langtidseffektene pandemien vil ha for selskapet, vil C19 utvilsomt være en kjempeboost. Verden er inne i en tid hvor smittevern er på alles lepper, og bruken av hånd- og overflate desinfeksjon i segmenter utenfor helsesektoren har eksplodert. Barnehager, skoler, butikker, kontorer, busser og tog, ja omtrent alle steder hvor folk møtes, finner man nå dispensere eller flasker med hånd-desinfeksjon. Pandemien har åpnet et enormt marked for Softox sine desinfeksjonsmidler, og det økte fokuset på bruk av slike produkter kommer til å vare i mange mange år fremover, selv om trusselen Covid-19 skulle roe seg ned etter hvert. Softox sine desinfeksjons-produkter, som har et stort fortrinn ved å være klinisk bevist mer effektive og betraktelig mer hundvennlige enn alkohol-baserte «konkurrenter», kan derfor på sikt bli mye mye større en selskapet så for seg på samme tid for et år siden.

Så hva er status for Desinfeksjons-delen av Softox idag? Gjennom 2020 har selskapet fått etablert produksjonskapasitet for en omsetning på rundt 600mNOK (70mUSD). Selskapet har signert flere distribusjonsavtaler med aktører i ulike segmenter og vi ser nå at deres produkter dukker opp stadig flere steder, som feks på Meny butikker, på håndball-landslaget, XXL, apoteker, offshore-installasjoner og på statsminister Erna Solbergs kontorpult. Med andre ord er det rimelig å anta at salget i Q1 vil være betraktelig høyere enn hva som ble presentert i Q4 rapporten, og en vil forvente at inntektene stiger for hver Q rapport som kommer. Foreløpig er salget konsentrert i Norden, men selskapet har fått foreløpig EU-godkjenning for produktene, og en endelig EU-godkjenning er forventet i nær fremtid. Distribusjonskanaler til Europa er allerede etablert, så her mangler kun den endelige godkjenningen før Softox sine desinfeksjons-produkter kan ta steget ut i den store verden. Får selskapet også omsider bekreftet tildeling i HINAS, kan tallene for 2021 bli riktig så hyggelige.

Softox har i dag med en aksjekurs på det lave 60-tall en Mcap på 500 millioner kroner, noe som etter mine beregninger er lavt om man kun tar potensialet fra salg av desinfeksjon i betraktning. Dersom man legger til potensialet og de positive signalene som har kommet fra de andre prosjektene selskapet satser på, vil jeg påstå at selskapet er grovt underpriset.

Selv om kursutviklingen har vært moderat i 2021, beviste den rekordraske overtegningen ved siste rettede emisjon at det er mange aktører som ønsker å være med når toget går. Etter å ha brukt mye tid å å lese meg opp på selskapet, ser det for meg ut som at triggerne står i kø månedene fremover. Vi må alle gjøre opp våre egne meninger om en aksje, men jeg forventer i hvertfall at kursen vil være en helt annen om et par måneder enn den er idag.

Det er ventet at Sparebank 1 Markets vil komme med en analyse av selskapet i nær fremtid, og jeg venter i spenning på å se om de er enige med meg!

Er veldig interessert i å høre andre softoxinger sine meninger :)

Disclaimer: jeg eier selv aksjer i selskapet, men det er det også gode grunner til.
Rakettforsker1
08.04.2021 kl 10:40 4474

Nå er børsverdien på selskapet under 500mill. Så sent som i desember hamstret innsidere og større aksjonærer aksjer til 55kr i en emisjon som ble overtegnet med rekordfart. Nå kan aksjen handles noen kroner under emisjonskursen! Hvis noen er på jakt etter aksjer på tilbud, så er Softox virkelig på salg nå.

Her kan komme nyheter når som helst..


Redigert 08.04.2021 kl 10:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.04.2021 kl 10:55 4442

Veldig misunnelig på deg hvis du får aksjer på 40-tallet, for det vil være en svært god inngang! Tiden vil vise
Metadoren
08.04.2021 kl 14:17 4326

Henviser igjen til hovedinnlegget for dere som ikke har satt dere inn i selskapet. Kurser på disse nivåene er en gavepakke. I mine øyne er dette nå det beste risk/reward-caset på Oslo Børs. Emisjon på 55kr hvor innsidere ikke kunne få tak i nok aksjer er også et godt tegn.
Slettet bruker
08.04.2021 kl 15:44 4262

Eller kanskje rundt 100.- Når saueflokken først kommer, så er det ikke sikkert du er av de raskeste.
Rakettforsker1
14.04.2021 kl 14:29 4004

Er det noen som vet noe om timing rundt anken Softox har meldt at de vil levere på avslaget på EU-godkjenning fra Kemi? Eventuelt noen som kjenner til prosessen i slike saker?

Vi har vel kun fått vite at dersom Kemi står på sine krav, vil dette kunne medføre ca. 6mnd forsinkelse på grunn av venting på prøvesvar. Det er nok en dialog mellom partene, men er det mulig at vi får en helomvending her og plutselig melding om godkjenning?
Slettet bruker
14.04.2021 kl 15:37 3933

Får nok ikke vite noe før det plutselig kommer ei melding, det kan jo bli gøy. Det er også en annen søknad inne, fikk innsyn i dag, ting skjer.
Snart har vi også endelig resultat på : http://sykdomsportalen.no/ny-norsk-losning-pa-sar-med-infeksjoner/
Redigert 14.04.2021 kl 15:49 Du må logge inn for å svare
Rakettforsker1
14.04.2021 kl 15:49 3910

Takk for svar Maalselv. Synes hele prosessen rundt avslaget virker noe snodig. Først med foreløpig godkjenning, etterfulgt av et særs overraskende «avslag» som i følge Softox er på veldig tynt og feilaktig grunnlag. Blir ikke overrasket om det kommer en ny tvist her i form av godkjenning :)
bj111
14.04.2021 kl 21:53 3777

De får nok innvilget eu godkjenningen på et tidspunkt men svenskene har handlet underlig her. Ser ikke ut til at desinfisering vil bli den store greien for Softox, iallefall ikke på lang tid. Forskningsprosjektene deres med sårheling og inhalatoren, særlig sistnevnte er langt mer interessant og setter Softox i en annen divisjon med tanke på potensiale. Vi snakker et farma selskap med dertil vanvittig potensiale om de lykkes og ikke et selskap med rensemidler som er vanskelig å selge. Nå var jo planen at desinfisering skulle finansiere forskningen men slik ser det ikke ut til å gå. Aksjonærer på Facebook gruppen var i ekstase over at en kal kjøpe 1 liter for kr 20 på pall på meny. Grunnen var kort holdbarhet. Bare trist rett og slett for viser at produktet ikke har truffet den private konsument. Regner med at det forsvinner fra hyllene i dagligvare i Norge om ikke lenge.
He1234
14.04.2021 kl 22:14 3727

«Aksjonærer på Facebook gruppen var i ekstase over at en kal kjøpe 1 liter for kr 20 på pall på meny.»

Jeg er også medlem av den gruppen. Å hevde at gruppen var i ekstase blir helt feil. Det var få reaksjoner.
Skal du ta med informasjon som ikke er tilgjengelig for alle, så få det iallefall tilnærmet virkeligheten.
Aaleby
14.04.2021 kl 22:26 3706

Dårlig holdbarhet når det er litt over en måned siden produktene kom på lager hos Meny. Særlig. Hvilke grunner Meny måtte ha er vanskelig å si, men retail vil aldri kunne bli noen melkeku. Hvert fall ikke i Norge alene. Den har vært klokkeklar i lang tid. Må heller sees på som en eventuell hyggelig ekstratilskudd i kassen.
Aaleby
14.04.2021 kl 22:35 3678

Hva er egentlig motivasjonen for å fabrikkere noe som er renspikket løgn? Snodig oppførsel. Især når det omhandler noe så ubetydelig. Her er screenshot av det som er 7 av 9 innlegg i den nevnte tråden: https://ibb.co/GvdcsQL
bj111
14.04.2021 kl 22:40 3666

Holdbarheten var det noen på FB som skreiv om, syntes selv det hele var litt rart for den må jo være lenger enn noen få måneder?
Har enda ikke sett noe Softox produkt i butikken her men skal innrømme at jeg ikke har tenkt noe over det når jeg har vært på butikken.
Som du sier, kan bli et hyggelig ekstra tilskudd i kassen.
Er ikke noe jeg legger veldig vekt på etter at de kjørte emisjon og Sverige avslo den søknaden. Tenker den vil bli godkjent senere og det kan være et marked i helsevesenet særlig i Sør Europa hvor resistens er et større problem enn her hjemme. Får de det inn der kan det være en liten døråpner for sårpleie produktet om det lykkes for det er og en utfordring å få ut i markedet. Når man kommer så langt så spørs det jo om dette er noe Softox får gjort selv eller om de kjøpes opp. Et for bra produkt er BP ikke interessert i å ha på markedet da det blir mindre inntekter av produkter som faktisk virker.
Aaleby
14.04.2021 kl 22:44 3657

Holdbarheten er ett år, men i realiteten betraktelig lengre. Det har vel vært sagt at Softox ønsker å få godkjenning for lengre holdbarhet enn dagens.
Slettet bruker
16.04.2021 kl 22:27 3376

"Behandlingene vi utvikler åpner opp hele NATO og allierte partnere utenfor alliansen som marked. NATO har idag 3,4 millioner soldater i styrkene som kommer fra 30medlemsland"
Slettet bruker
16.04.2021 kl 23:19 3287

SOFTOX;I kveld news;Forsvarets Forskningsinstitutt er OVERBEVIST om at SOFTOX INHALASJONSLØSNING vil bidra til beskyttelse.

En SVENSK professor forrige uke:vaksine kan ikke stoppe en pandemi tidlig nok,det må komme inhalasjonsløsninger.
SOFTOX har trolig løsningen.
Rakettforsker1
16.04.2021 kl 23:41 3242

Fra børsmelding 16.12:

« SoftOx Inhalation Solution (SIS) er en inhalasjonsløsning hvor hypotesen er at den skal kunne behandle alle typer luftveisinfeksjoner. Dette kan potensielt bli et paradigmeskifte i behandlingen av alle typer infeksjoner i luftveiene.

“Sikkerhetsmessig er disse resultatene svært betydningsfulle for SoftOx, da det gir utmerket grunnlag for å gjennomføre videre sikkerhets studier hos mennesker som planlagt i 2. kvartal 2021,” sier medisinsk direktør i SoftOx, Glenn Gundersen.»

Verdien på denne studien blir stadig mer synlig!
Aaleby
16.04.2021 kl 23:58 3205

"Verdien på denne studien blir stadig mer synlig!"

Store paradokset med Softox er nettopp at verdiene potensielt er så store at det kan virke som markedet ser på selskapet som skrytepaven i skolegården som ingen tar på alvor. Godt hjulpet av at aksjonærene bullet desinfeksjonsbiten til himmels for et år siden, bare for å se at det hele dundret i bakken.

Personlig føler jeg meg trygg på at vi som velger å ignorere markedets manglende tiltro vil bli rikelig belønnet til slutt.
Redigert 16.04.2021 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
Water
17.04.2021 kl 00:09 3177

Hvor rikt belønnet tror du, er det noen som har kursmål på denne?
Aaleby
17.04.2021 kl 00:23 3166

Ingen kursmål,, men inntektspotensialet er skyhøyt om selskapet lykkes med å få sårbehandlingsproduktet ut i markedet eller klarer å bevise at inhalatoren kan bekjempe blant annet luftveisinfeksjoner. Med mcap per i dag på under 500 millioner kroner sier det egentlig seg selv at den lett kan gå 10-gangeren og i beste fall 100-gangeren fra dagens nivå.
Woopwoop
17.04.2021 kl 09:09 3025

Hva er deres forventninger til Q1?
Slettet bruker
17.04.2021 kl 10:22 2956

Her gjelder det å tenke selv, før SB1 kommer med analyse.
Hanveg
17.04.2021 kl 10:45 2924

Mulig Målselvingen er inne på noe
Slettet bruker
17.04.2021 kl 15:45 2758

Tror ikke noen har store forventninger når det gjelder salg av hånddesinfeksjon, det er for tidlig. Det er heller ikke det som er det virkelig store når det gjelder Softox, tror de fleste som nå er inne forstår hva det virkelig handler om.
heilo888
18.04.2021 kl 19:28 2403

Nå som det er kommet avslag på EU-godkjennelse, at HINAS er utsatt og at FHI ikke prioriterer å endre veiledningen er alle saker som medfører at det vil ta lengere tid før Softox blir cash-positiv.
Blir spennende med salget i Q1 som kommer 29/4 men tviler på at dette står til forventningene og kan snu selskapets underskudd i noen vesentlig grad.

Det over nevnte medfører i sum at en ny emisjon har rykket betydelig frem i tid da selskapet ikke klarer å oppnå de salgsinntektene fra desinfeksjons-produktene de har forespeilet markedet.
Her må aksjonærene nok enda en gang eller 2 trå til med frisk kapital for å holde skuta flytende.
bj111
18.04.2021 kl 22:15 2222

Skal ikke se bort fra at du har rett i det, det var disse produktene som skulle finansiere selskapet fremover slik at ikke skulle ha emisjoner. En er gjennomført og kommer det ikke noe spesielt med tanke på desinfikasjon produktene så blir det nok flere. Men usikker når det gjelder EU godkjenningen. De skulle vel ta dette opp så kan jo skje noe der før vi tenker. Samtidig er ikke EU godkjenningen ensbetydende med at det genereres inntekter.

Andre muligheter er jo partnerskap når det kommer resultater fra forskning men ofte er slikt bare drømmer og blir sjelden inngått med payment up front.
Aaleby
18.04.2021 kl 22:53 2162

Uproblematisk og noe som bør være ok for oss småfolket. Det er tross alt et vekstselskap mest av alt. Betraktelig verre for Almås, som må stille store midler til disposisjon dersom han skal opprettholde eierandelen.

Skal sies at inntekter tapt grunnet et halvt års utsettelse ikke er snakk om virkelig store summer. Og skulle HINAS falle på plass til høsten vil belåning også være en mulighet.
heilo888
19.04.2021 kl 00:08 2067

Får se, men alle de uforutsette hendelsene viser hvor lite forutsigbart det er i denne bransjen.

Aaleby; Er litt usikker på om man nå allerede må anta et 1/2 års utsettelse på EU-godkjennelsen, eller om det er en viss sannsynlighet for en løsning før den tid?
Aaleby
19.04.2021 kl 00:19 2050

En viss sannsynlighet må det nesten være dersom man skal velge å tro på Softox/SINTEF heller enn svenskene. Selv om jeg nok heller mest mot at systemet/byråkratiet sannsynligvis er så rigid at en anke er nytteløst.
Redigert 19.04.2021 kl 00:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.04.2021 kl 15:04 1769

Tenker det er litt for tidlig å trekke frem det alltid like populære emisjonsspøkelset.